Ingatlanos Jutal√©k, Ingatlank√∂zvet√≠t√©s √Ārak [2024]

Szaki Tud√°st√°r

Ingatlanos Jutal√©k, Ingatlank√∂zvet√≠t√©s √Ārak [2024]

Az ingatlanos jutal√©kkal, ingatlank√∂zvet√≠t√©s √°rakkal √©rdemes lehet tiszt√°ban lenn√ľnk, amennyiben szeretn√©nk, hogy a lak√°sunkat a megfelelŇĎ piaci √°rakon adja el nek√ľnk a hozz√°√©rtŇĎ szakember. M√©gis, milyen √°rakon dolgozik a legt√∂bb szak√©rtŇĎ, mennyi√©rt v√°llalnak √©rt√©kbecsl√©st a legt√∂bben Magyarorsz√°gon? Mik a szak√©rtŇĎk pontos √°rai a feladatok f√ľggv√©ny√©ben? Az al√°bbi t√°bl√°zat 100 hazai ingatlanos jellemzŇĎ adatai alapj√°n k√©sz√ľlt.

Ingatlanos jutal√©k √Ārak
Ingatlan Eladás Jutalék 2 - 5%
Ingatlan Elad√°s √Āra 400.000 - 5.000.000 Ft
Ingatlan Bérbeadás Jutalék 1 - 1.5 hó bérleti díj Ft
Ingatlan B√©rbead√°s √Āra 120.000 - 800.000 Ft
Ingatlan √Črt√©ke Szerint Elad√°si √Ārak 2 - 5% jutal√©k
20.000.000 Ft 400.000 - 1.000.000 Ft
25.000.000 Ft 500.000 - 1.250.000 Ft
30.000.000 Ft 600.000 - 1.500.000 Ft
35.000.000 Ft 700.000 - 1.750.000 Ft
40.000.000 Ft 800.000 - 2.000.000 Ft
50.000.000 Ft 1.000.000 - 2.500.000 Ft
80.000.000 Ft 1.600.000 - 4.000.000 Ft
100.000.000 Ft 2.000.000 - 5.000.000 Ft
B√©rleti D√≠j Szerint B√©rbead√°sa √Ārak 1 - 1.5 Havi B√©rleti D√≠j
90.000 Ft / hó 90.000 - 145.000 Ft
100.000 Ft / hó 100.000 - 150.000 Ft
120.000 Ft / hó 120.000 - 180.000 Ft
150.000 Ft / hó 150.000 - 225.000 Ft
200.000 Ft / hó 200.000 - 300.000 Ft
600.000 Ft / hó 600.000 - 900.000 Ft

*Jelen t√°bl√°zat 100 hazai ingatlanos v√°llalkoz√°s legjellemzŇĎbb adatai alapj√°n k√©sz√ľlt. Ha √©szrev√©teled lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail c√≠men!

Az ingatlanos jutal√©k √©s ingatlank√∂zvet√≠t√©s √°rak - bŇĎvebben kifejtve

Cikk√ľnk tov√°bbi r√©sz√©ben r√©szletesen bemutatjuk, hogy pontosan mitŇĎl f√ľgg az ingatlanos jutal√©k √©rt√©ke, valamint az ingatlank√∂zvet√≠t√©s √°rak. Mint l√°tni fogjuk, az agglomer√°ci√≥, ingatlan t√≠pusa, valamint a szakember h√≠rneve √©s referenci√°i egyar√°nt befoly√°solj√°k az √°rakat. Az ingatlanos jutal√©k m√©rt√©ke, ingatlank√∂zvet√≠t√©s √°rak 2 - 5% k√∂z√∂tt mozog ad√°sv√©telkor. Egy komplett elad√°s k√∂lts√©ge teh√°t 400.000 - 5.000.000 Ft k√∂r√ľl √©rhetŇĎ el a legt√∂bb ingatlanirod√°n√°l. A b√©rbead√°s √°ra 1 - 1.5 havi b√©rleti d√≠j. 

Mik az ingatlanos feladatai?

Az ingatlank√∂zvet√≠t√©s sor√°n sz√°mos fontos feladat √©s teendŇĎ mer√ľl fel, amelyek elengedhetetlenek a sikeres ingatlan√ľgyletek lebonyol√≠t√°s√°hoz √©s √ľgyf√©l-el√©gedetts√©ghez. Az al√°bbiakban √∂sszefoglalom a legfontosabb teendŇĎket:

Ingatlanértékbecslés:

 • Az ingatlan √©rt√©k√©nek meghat√°roz√°sa piaci trendek √©s k√∂rnyezeti t√©nyezŇĎk alapj√°n.

Ingatlanhirdet√©sek elŇĎk√©sz√≠t√©se √©s kezel√©se:

 • Profi f√©nyk√©pek k√©sz√≠t√©se az ingatlanr√≥l.
 • Hirdet√©sek felad√°sa online √©s offline platformokon.

Ingatlanok bemutatása és megtekintése:

 • √úgyfelek ig√©nyeinek felm√©r√©se √©s azoknak megfelelŇĎ ingatlanok kiv√°laszt√°sa.
 • Megtekint√©si idŇĎpontok szervez√©se √©s lebonyol√≠t√°sa.

√Āraj√°nlatok √©s t√°rgyal√°sok:

 • VevŇĎkkel val√≥ t√°rgyal√°sok lebonyol√≠t√°sa az √°rak √©s felt√©telek tekintet√©ben.
 • Az elad√≥ √©s a vevŇĎ k√∂z√∂tti √°ralku k√∂zvet√≠t√©se.

SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s elŇĎk√©sz√≠t√©se:

 • Ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©sek √©s egy√©b jogi dokumentumok elŇĎk√©sz√≠t√©se √©s al√°√≠rat√°sa.

Költségvetési és jogi tanácsadás:

 • √úgyfeleknek ny√ļjtott p√©nz√ľgyi √©s jogi tan√°csad√°s az ingatlan√ľgyletekkel kapcsolatban.

Ügyfélkapcsolatok és kommunikáció:

 • Folyamatos kommunik√°ci√≥ fenntart√°sa az elad√≥k √©s vevŇĎk k√∂z√∂tt.
 • √úgyfelek t√°j√©koztat√°sa az √ľgylet minden f√°zis√°r√≥l.

Papírmunka és adminisztráció:

 • Sz√ľks√©ges dokumentumok elŇĎk√©sz√≠t√©se √©s kezel√©se az ingatlan√ľgyletek sor√°n.
 • Sz√ľks√©ges enged√©lyek √©s hivatalos l√©p√©sek int√©z√©se az √ľgyletek lebonyol√≠t√°s√°hoz.

A fenti teendŇĎk hat√©kony koordin√°ci√≥ja √©s v√©grehajt√°sa elengedhetetlen az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk sz√°m√°ra annak √©rdek√©ben, hogy sikeresen teljes√≠ts√©k √ľgyfeleik ig√©nyeit √©s biztos√≠ts√°k az ingatlan√ľgyletek z√∂kkenŇĎmentes lebonyol√≠t√°s√°t.

Mennyiért száll ki a szakember?

Ingatlanos √Ārak, Ingatlank√∂zvet√≠t√©s K√∂lts√©gek

Az ingatlanosok d√≠jszab√°sa v√°ltoz√≥ √©s sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk √°ltal√°ban k√©t fŇĎ t√≠pus√ļ d√≠jaz√°si modellt alkalmaznak: a jutal√©k alap√ļ √©s a fix d√≠jas modellt.

A jutal√©k alap√ļ d√≠jaz√°s az ingatlan √©rt√©k√©nek sz√°zal√©k√°ban vagy fix √∂sszegben ker√ľl kisz√°m√≠t√°sra. Ez azt jelenti, hogy az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ csak akkor kap d√≠jat, ha az ingatlan elad√°sra vagy b√©rbead√°sra ker√ľl, √©s az ingatlan √©rt√©ke meghat√°rozza a kapott jutal√©kot. √Āltal√°ban a jutal√©k m√©rt√©ke 3-6% k√∂z√∂tt mozog, de ez elt√©rŇĎ lehet az ingatlant√≠pust√≥l √©s a ter√ľlettŇĎl f√ľggŇĎen.

A fix d√≠jas modell szerint az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ egy elŇĎre meghat√°rozott √∂sszeget sz√°mol fel a szolg√°ltat√°s√©rt, f√ľggetlen√ľl az ingatlan √©rt√©k√©tŇĎl. Ez a modell egyre n√©pszerŇĪbb, mivel √°tl√°that√≥bb √©s kisz√°m√≠that√≥bb a kliensek sz√°m√°ra. A fix d√≠j √°ltal√°ban az ingatlan t√≠pus√°t√≥l √©s a szolg√°ltat√°sok tartalm√°t√≥l f√ľgg, √©s lehet kieg√©sz√≠tŇĎ szolg√°ltat√°sokra is kiterjedŇĎ csomag.

Egyes ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk m√°s d√≠jaz√°si form√°kat is alkalmazhatnak, p√©ld√°ul √≥rad√≠jat vagy egyedi d√≠jaz√°st bizonyos szolg√°ltat√°sok√©rt. Az ingatlanpiaci helyzettŇĎl, az ingatlan √°llapot√°t√≥l √©s az √ľgyf√©l ig√©nyeitŇĎl f√ľggŇĎen a szakemberekegyedi d√≠jszab√°st is alkalmazhatnak.

Fontos figyelembe venni, hogy az ingatlanosok d√≠jszab√°sa helyi √©s orsz√°gos piaci szok√°sokt√≥l is f√ľgg. Az szakmabelieknek √°ltal√°ban √©rdemes megbesz√©lni√ľk a d√≠jszab√°st az √ľgyf√©llel, √©s r√©szletesen felt√°rniuk az elv√©gzendŇĎ munk√°kat √©s a kapcsol√≥d√≥ k√∂lts√©geket. A d√≠jszab√°s egy√©rtelmŇĪs√©ge √©s a szerzŇĎd√©s r√©szletes kidolgoz√°sa hozz√°j√°rul a sikeres √©s z√∂kkenŇĎmentes egy√ľttmŇĪk√∂d√©shez az √ľgyf√©l √©s az szakember k√∂z√∂tt.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ munkad√≠jait sz√°mos t√©nyezŇĎ befoly√°solja, √©s a r√©gi√≥ egyike ezeknek a kulcsfontoss√°g√ļ t√©nyezŇĎknek. Az ingatlanpiaci k√∂rnyezet, a kereslet √©s k√≠n√°lat viszonyai, valamint a r√©gi√≥ gazdas√°gi stabilit√°sa mind hat√°ssal lehet a k√∂zvet√≠tŇĎi d√≠jszab√°sra.

Az ingatlanpiaci kereslet √©s k√≠n√°lat a r√©gi√≥ban alapvetŇĎen meghat√°rozza a szakemberek munkaterhel√©s√©t √©s lehetŇĎs√©geit. Ha egy adott r√©gi√≥ban erŇĎs a kereslet az ingatlanok ir√°nt, √©s kev√©s a k√≠n√°lat, a szakmabeliek nagyobb munkaterhel√©st tapasztalhatnak, √©s ennek megfelelŇĎen magasabb d√≠jakat sz√°m√≠thatnak fel.

A gazdas√°gi helyzet szint√©n fontos t√©nyezŇĎ. A fejlett √©s gazdagabb r√©gi√≥kban az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek magasabb √©letsz√≠nvonalhoz kell alkalmazkodniuk, ami a munkad√≠jak emelked√©s√©t is eredm√©nyezheti. Ugyanakkor olyan r√©gi√≥kban, ahol alacsonyabb a gazdas√°gi aktivit√°s, a szakemberek lehet, hogy alkalmazkodniuk kell a helyi piaci felt√©telekhez, √©s ennek megfelelŇĎen √°ll√≠taniuk kell be d√≠jaikat.

A r√©gi√≥ adotts√°gai szint√©n szerepet j√°tszhatnak a munkad√≠jakban. P√©ld√°ul egy turisztikai r√©gi√≥, ahol gyakran fordulnak elŇĎ ingatlan√ľgyletek a k√ľlf√∂ldi v√°s√°rl√≥k r√©sz√©rŇĎl, m√°s  piaci felt√©teleket teremthet, mint egy olyan r√©gi√≥, ahol a helyi lakoss√°g ink√°bb a belsŇĎ piacr√≥l v√°s√°rol √©s elad.

A k√ľl√∂nf√©le szolg√°ltat√°sok √©s k√©nyelmi faktorok is befoly√°solhatj√°k a r√©gi√≥ban alkalmazott munkad√≠jakat. Az olyan extra szolg√°ltat√°sok, mint a marketingkamp√°nyok, a szak√©rtŇĎi tan√°csad√°s vagy az ingatlanst√≠lusok sz√©lesebb spektrum√°nak lefed√©se, szint√©n n√∂velhetik a szakemberek √°ltal sz√°m√≠tott d√≠jakat.

V√©g√ľl, a versenyhelyzet a r√©gi√≥ban szint√©n meghat√°roz√≥. A r√©gi√≥ban mŇĪk√∂dŇĎ szakmabeliek k√∂z√∂tti verseny √©s az el√©rhetŇĎ szolg√°ltat√°sok sokf√©les√©ge szint√©n befoly√°solhatja a d√≠jakat. A magasabb versenyhelyzet eset√©n a szakemberek hajlamosak lehetnek versenyk√©pes √°rakat k√≠n√°lni.

Ez√©rt az ingatlanpiaci k√∂rnyezet, a gazdas√°gi faktorok, a helyi adotts√°gok √©s a versenyhelyzet mind fontos szerepet j√°tszanak abban, hogy egy r√©gi√≥ban az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk milyen m√©rt√©kŇĪ munkad√≠jat alkalmaznak. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek ez√©rt alaposan kell √©rt√©kelni√ľk a k√∂rnyezeti t√©nyezŇĎket, mielŇĎtt meghat√°rozn√°k d√≠jaikat, √©s ezeket a t√©nyezŇĎket figyelembe kell venni√ľk a piaci pozicion√°l√°suk sor√°n.

A t√°vols√°g f√ľggv√©nye

A lak√°s kulcsa √°tadva

Az ingatlank√∂zvet√≠t√©s √°rakat jelentŇĎsen befoly√°solja a t√°vols√°g, k√ľl√∂n√∂sen a v√°rosok, r√©gi√≥k √©s ingatlanok k√∂z√∂tti t√°vols√°g. A t√°vols√°g f√ľggv√©nye kihat az ingatlanpiaci keresletre √©s k√≠n√°latra, az elad√°s vagy b√©rbead√°s v√°rhat√≥ idej√©re √©s az ingatlanok √©rt√©k√©re.

Az urbaniz√°ci√≥ √©s v√°rosi k√∂rnyezet gyakran magasabb keresletet gener√°l az ingatlanok ir√°nt, k√ľl√∂n√∂sen a v√°rosk√∂zpontokban vagy j√≥l megk√∂zel√≠thetŇĎ v√°rosi ter√ľleteken. Ahol az √©letforma √©s munkahelyi lehetŇĎs√©gek koncentr√°l√≥dnak, ott a szakemberek √°ltal√°ban magasabb d√≠jakat sz√°m√≠thatnak fel, mivel az ingatlanok nagyobb √©rt√©kkel b√≠rnak.

Az infrastrukt√ļra fejletts√©ge √©s k√∂zleked√©si hozz√°f√©rhetŇĎs√©g is befoly√°solja az √°rakat. J√≥l el√©rhetŇĎ √©s korszerŇĪ k√∂zleked√©si infrastrukt√ļr√°val rendelkezŇĎ ter√ľleteken az ingatlanok √©rt√©ke magasabb lehet, mivel k√∂nnyebb eljutni hozz√°juk, √©s azok megfelelnek a k√©nyelmi szempontoknak. Ezzel p√°rhuzamosan az szakmabeliek is hajlamosak magasabb d√≠jaz√°sokat alkalmazni.

A t√°vols√°g a v√°rosk√∂zpontt√≥l √©s szolg√°ltat√°sokt√≥l szint√©n szerepet j√°tszik. A v√°rosk√∂zpontokhoz k√∂zelebbi ingatlanok, ahol az √©jszakai √©let, √©ttermek √©s sz√≥rakoz√°si lehetŇĎs√©gek k√∂nnyen el√©rhetŇĎk, gyakran magasabb √°rakkal rendelkeznek. A szakemberek ezekre az elŇĎny√∂kre hivatkozhatnak √©s magasabb d√≠jakat is k√©rhetnek.

A t√°vols√°g a munkahelyektŇĎl √©s ipari ter√ľletektŇĎl szint√©n szempont lehet. Azok a ter√ľletek, amelyek k√∂zel vannak ipari parkokhoz vagy √ľzleti negyedekhez, gyakran kedvezŇĎbbek a munkav√°llal√≥k √©s v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra. Ezen t√©nyezŇĎk szint√©n hozz√°j√°rulhatnak az ingatlanok magasabb √°r√°hoz √©s az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk magasabb d√≠jaz√°s√°hoz.

√Ėsszess√©g√©ben a t√°vols√°g f√ľggv√©nye az ingatlanok √©rt√©k√©t √©s kereslet√©t sz√°mos t√©nyezŇĎn kereszt√ľl befoly√°solja. A szakembereknek ez√©rt figyelembe kell venni√ľk a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°vols√°gi t√©nyezŇĎket √©s azok hat√°s√°t, amikor  √°razz√°k szolg√°ltat√°saikat, √©s ennek megfelelŇĎen alkalmazkodniuk kell a helyi piaci k√∂r√ľlm√©nyekhez.

A kivitelez√©s t√≠pus√°t√≥l f√ľggŇĎen az ingatlanos jutal√©k

Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk jutal√©ka jelentŇĎs m√©rt√©kben f√ľgg az ingatlan√ľgylet kivitelez√©si t√≠pus√°t√≥l, vagyis att√≥l, hogy az ingatlant eladj√°k vagy kiadj√°k b√©rbe. Az ingatlanosok √°ltal√°ban k√©t fŇĎ t√≠pus√ļ jutal√©krendszert alkalmaznak: az elad√°sra vonatkoz√≥ jutal√©kot √©s a b√©rbead√°sra vonatkoz√≥ jutal√©kot.

Az elad√°sra vonatkoz√≥ jutal√©kok √°ltal√°ban a v√©tel√°rra vonatkoznak, √©s ez a leggyakrabban alkalmazott modell. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ √°ltal√°ban egy sz√°zal√©kos ar√°nyban vagy fix √∂sszegben kapja meg jutal√©k√°t az elad√°si √°rb√≥l. Ez a sz√°zal√©kar√°ny √°ltal√°ban 3-6% k√∂z√∂tt mozog, de lehet magasabb vagy alacsonyabb is, att√≥l f√ľggŇĎen, hogy az adott piaci k√∂r√ľlm√©nyek √©s r√©gi√≥ milyen √°ltal√°nosan elfogadott szok√°sokat k√∂vetnek.

A b√©rbead√°sra vonatkoz√≥ jutal√©kok a b√©rleti idŇĎtartam alapj√°n ker√ľlnek kisz√°m√≠t√°sra. A szakember a b√©rbeadott idŇĎszakra vonatkoz√≥ d√≠jnak √°ltal√°ban egy meghat√°rozott sz√°zal√©k√°t vagy fix √∂sszeg√©t kapja meg. A b√©rleti idŇĎszak hossza √©s a b√©rleti d√≠j √∂sszege hat√°rozza meg ezt a jutal√©kot.

Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek gyakran lehetŇĎs√©g√ľk van az √ļn. kombin√°lt jutal√©krendszer alkalmaz√°s√°ra, ahol az elad√°s √©s a b√©rbead√°s is szerepel a jutal√©kban. Ebben az esetben a k√∂zvet√≠tŇĎ mindk√©t t√≠pus√ļ tranzakci√≥b√≥l sz√°rmaz√≥ jutal√©kot kap, √°ltal√°ban elt√©rŇĎ sz√°zal√©kokkal.

Fontos megjegyezni, hogy a v√°llalkoz√°sok √°ltal alkalmazott jutal√©krendszer orsz√°gonk√©nt √©s r√©gi√≥k√©nt v√°ltozhat, √©s a helyi piaci k√∂r√ľlm√©nyekhez igazodhat. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek √ľgyfeleikkel t√∂rt√©nŇĎ egy√©rtelmŇĪ kommunik√°ci√≥ra √©s megegyez√©sre kell t√∂rekedni√ľk a jutal√©kokr√≥l, hogy mindk√©t f√©l el√©gedett legyen az ingatlan√ľgylet siker√©vel √©s az alkalmazott d√≠jszab√°ssal.

A szakember leterheltsége

Képen egy ingatlan

A szakemberek √°raz√°s√°t sz√°mos t√©nyezŇĎ befoly√°solja, √©s az egyik meghat√°roz√≥ t√©nyezŇĎ a szakember leterhelts√©ge. A magas kereslet √©s az ingatlanpiac akt√≠v idŇĎszakai, p√©ld√°ul tavaszi √©s ny√°ri h√≥napok, a szakemberek leterhelts√©g√©t n√∂velhetik. Ebben az idŇĎszakban a szakembereknek t√∂bb munk√°t kell ell√°tniuk, t√∂bb √ľgyfelet kell kiszolg√°lniuk, ami befoly√°solhatja az √°raz√°st.

Ha egy szakember t√ļls√°gosan leterhelt, √©s sz√°mos √ľgyf√©llel egyidejŇĪleg dolgozik, az szoros idŇĎbeoszt√°shoz √©s nagy munkaterhel√©shez vezethet. Ebben az esetben a szakemberek hajlamosak lehetnek magasabb d√≠jakat sz√°molni fel, mivel a korl√°tozott rendelkez√©sre √°ll√°s √©s a  nagy kereslet miatt √©rt√©kesebb√© v√°lik a szolg√°ltat√°suk.

Egyes szakemberek a szezon√°lis ingatlanpiaci v√°ltoz√°sokhoz is alkalmazkodnak. P√©ld√°ul, ha a t√©li h√≥napokban az ingatlanpiac hagyom√°nyosan csendesebb, a szakmabeliek a munkaterhel√©s√ľk cs√∂kken√©se miatt hajlamosak lehetnek kedvezŇĎbb √°rakat k√≠n√°lni az √ľgyfeleknek.

A helyi piac saj√°toss√°gai is meghat√°rozhatj√°k a szakember leterhelts√©g√©t. P√©ld√°ul egy olyan ter√ľleten, ahol folyamatosan n√∂vekszik az ingatlanpiaci kereslet, az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk gyakran nagyobb terhel√©snek vannak kit√©ve. Ebben az esetben az √°rak emelkedhetnek az √ľgyfelek ir√°nti magasabb kereslet miatt.

Fontos megjegyezni, hogy a szakember leterhelts√©ge √©s az √°raz√°s k√∂z√∂tti kapcsolat szubjekt√≠v lehet, √©s az egyes ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk elt√©rŇĎ strat√©gi√°kat alkalmazhatnak. Egyesek a leterhelts√©g√ľket magasabb d√≠jakkal kompenz√°lj√°k, m√≠g m√°sok  ink√°bb versenyk√©pesebb √°rakat k√≠n√°lnak, hogy t√∂bb √ľgyfelet vonzzanak. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek rugalmasnak kell lenni√ľk az √°raz√°s ter√©n, √©s figyelemmel kell k√≠s√©rni√ľk a piaci k√∂r√ľlm√©nyeket annak √©rdek√©ben, hogy hat√©konyan szolg√°lj√°k ki az √ľgyfelek ig√©nyeit √©s az ingatlanpiac v√°ltoz√°sait.

Mennyi az ingatlanos óradíj?

Az ingatlanosok √°ltal alkalmazott √≥rad√≠j v√°ltoz√≥, √©s sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg, bele√©rtve a szakmai tapasztalat√°t, a szolg√°ltat√°sok terjedelm√©t, a r√©gi√≥t √©s a helyi piaci k√∂r√ľlm√©nyeket.

Az √≥rad√≠jas elsz√°mol√°s ritk√°bban alkalmazott a hagyom√°nyos k√∂zvet√≠t√©s sor√°n, ahol ink√°bb jutal√©kot alkalmaznak az elad√°si vagy b√©rbead√°si tranzakci√≥ √∂sszeg√©bŇĎl. Az  √≥rad√≠jra val√≥ √°tt√©r√©sre azonban akkor ker√ľlhet sor, amikor a szolg√°ltat√°sok kibŇĎv√ľlnek, p√©ld√°ul jogi tan√°csad√°s, szak√©rtŇĎi v√©lem√©nyek vagy egyedi szolg√°ltat√°sok ny√ļjt√°sa eset√©n.

Az √≥rad√≠jat √°ltal√°ban az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk szakmai √≥r√°j√°ra sz√°molj√°k fel. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk tapasztalat√°t√≥l f√ľggŇĎen az √≥rad√≠juk jelentŇĎsen v√°ltozhat. Az √ļjonnan kezdŇĎ szakemberek alacsonyabb √≥rad√≠jjal kezdhetnek, m√≠g a tapasztaltabb √©s keresettebb szakemberek magasabb √≥rad√≠jakat tarthatnak fenn.

A r√©gi√≥ √©s a helyi piac k√∂r√ľlm√©nyei is befoly√°solhatj√°k az ingatlanos √≥rad√≠j√°t. P√©ld√°ul a v√°rosokban vagy keresett ter√ľleteken az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk magasabb √≥rad√≠jat k√©rhetnek, mivel az ingatlanpiac akt√≠vabb, √©s a kereslet nagyobb.

A szakemberek √°ltal alkalmazott √≥rad√≠jat gyakran a szolg√°ltat√°sok t√≠pusa is meghat√°rozza. Ha az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ egyedi szolg√°ltat√°sokat ny√ļjt, mint p√©ld√°ul jogi tan√°csad√°s vagy speci√°lis piaci elemz√©s, az √≥rad√≠j√°t ennek megfelelŇĎen √°ll√≠thatja be.

V√©g√ľl, az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek √°tl√°that√≥nak √©s tiszt√°nak kell lenni√ľk az √°raikkal kapcsolatban, √©s egy√©rtelmŇĪen kell kommunik√°lniuk az √ľgyfeleikkel a d√≠jszab√°sukr√≥l. Az √≥rad√≠jas elsz√°mol√°snak vagy a jutal√©kos modellnek mindenk√©ppen az √ľgyfelek √©s a szakmbeli sz√°m√°ra elŇĎny√∂s √©s elfogadhat√≥ meg√°llapod√°snak kell lennie a hat√©kony √©s bizalomteljes egy√ľttmŇĪk√∂d√©s √©rdek√©ben.

S√ľrgŇĎss√©gi fel√°r

Ingatlanos város - és egy kép

Az ingatlank√∂zvet√≠t√©si s√ľrgŇĎss√©gi fel√°r olyan kieg√©sz√≠tŇĎ k√∂lts√©g, amelyet az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk alkalmazhatnak, amikor az √ľgyf√©l gyors√≠tott vagy s√ľrgŇĎs szolg√°ltat√°sokat ig√©nyel. Ez a fel√°r olyan helyzetekben mer√ľl fel, amikor az √ľgyf√©l s√ľrgŇĎs d√∂nt√©st hoz, gyorsan el kell adnia vagy ki kell b√©relnie az ingatlant, √©s a szakembereknek extra erŇĎfesz√≠t√©seket kell tennie a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°hoz.

A s√ľrgŇĎss√©gi fel√°rat √°ltal√°ban a szakemberek √≥rad√≠j√°nak vagy jutal√©k√°nak egy sz√°zal√©kos r√©sz√©ben, vagy egy meghat√°rozott fix √∂sszegben hat√°rozz√°k meg. Ez a fel√°r azonban nem mindig egy√©rtelmŇĪen r√∂gz√≠tett √©s √°ltal√°nosan elfogadott, √©s sokszor a szakmebeliek √©s az √ľgyfelek k√∂z√∂tti egyezs√©g t√°rgy√°t k√©pezi.

A s√ľrgŇĎss√©gi fel√°r alkalmaz√°sa √©rthetŇĎ lehet olyan helyzetekben, amikor az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎnek gyors reakci√≥ra van sz√ľks√©ge, vagy amikor az √ľgyf√©l s√ľrgŇĎs √ľgyet int√©z. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek ezenk√≠v√ľl idŇĎt, energi√°t √©s esetlegesen m√°s forr√°sokat kell felhaszn√°lniuk, hogy eleget tegyenek az √ľgyf√©l gyors ig√©nyeinek.

Fontos azonban, hogy a  s√ľrgŇĎss√©gi fel√°rat egy√©rtelmŇĪen √©s r√©szletesen r√∂gz√≠ts√©k az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ √©s az √ľgyf√©l k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©sben, hogy elker√ľlhetŇĎ legyen a k√©sŇĎbbi f√©lre√©rt√©sek √©s vit√°k. Az √ľgyfeleknek √©rdemes t√°j√©kozottan megbesz√©lni√ľk a szakemberrel a fel√°rat √©s annak indokait, valamint k√©rni√ľk kell, hogy ezek az inform√°ci√≥k ker√ľljenek bele a szerzŇĎd√©sbe.

A s√ľrgŇĎss√©gi fel√°r alkalmaz√°sa az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk √©s √ľgyfeleik k√∂z√∂tti k√∂lcs√∂n√∂s meg√°llapod√°son alapul, √©s az √ľgyfeleknek javasolt √°tgondolniuk, mennyire s√ľrgŇĎs a helyzet, √©s milyen m√©rt√©kŇĪ feladatokat v√°rnak el a szakemberektŇĎl. A k√∂lcs√∂n√∂s meg√©rt√©s √©s tisztas√°g az ilyen extra k√∂lts√©gek elker√ľl√©se √©rdek√©ben kulcsfontoss√°g√ļ a sikeres egy√ľttmŇĪk√∂d√©shez.

Az eszközpark karbantartása

Az  ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk eszk√∂zparkj√°nak karbantart√°sa fontos szerepet j√°tszik az √ľzleti folyamatok hat√©kony mŇĪk√∂d√©s√©ben √©s az √ľgyf√©lkapcsolatok fenntart√°s√°ban. Az eszk√∂zpark mag√°ban foglalja az irodai berendez√©seket, sz√°m√≠t√°stechnikai eszk√∂z√∂ket, irodaszereket, valamint az esetlegesen haszn√°lt j√°rmŇĪveket.

Az irodai berendez√©sek √©s sz√°m√≠t√°stechnikai eszk√∂z√∂k rendszeres karbantart√°sa √©s friss√≠t√©se elengedhetetlen a szakmebeliek hat√©kony munkav√©gz√©s√©hez. Ez mag√°ban foglalhatja a szoftverfriss√≠t√©seket, v√≠rusv√©delmi programok naprak√©sz tart√°s√°t √©s az esetleges hardverhib√°k azonnali kijav√≠t√°s√°t. A sz√°m√≠t√≥g√©pek √©s m√°s eszk√∂z√∂k megfelelŇĎ karbantart√°sa n√∂veli a rendszerstabilit√°st, cs√∂kkenti a meghib√°sod√°sokat √©s seg√≠t megelŇĎzni az adatveszt√©seket.

Az irodaszerek √©s irodatechnikai felszerel√©sek rendszeres felt√∂lt√©se √©s cser√©je is sz√ľks√©ges lehet. Az aktu√°lis √©s modern irodaszerek haszn√°lata n√∂veli a munka hat√©konys√°g√°t √©s az √ľgyf√©lkapcsolatok minŇĎs√©g√©t.

Amennyiben az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk j√°rmŇĪveket haszn√°lnak az √ľzleti tev√©kenys√©g√ľk sor√°n, azok rendszeres karbantart√°sa √©s szervizel√©se is fontos. Az √ľzleti j√°rmŇĪvek mŇĪszaki √°llapota meghat√°rozza a szakember mobilit√°s√°t √©s hozz√°j√°rul a szakmai megjelen√©s√ľkh√∂z.

Az eszk√∂zpark karbantart√°sa jelentŇĎs k√∂lts√©geket vonhat maga ut√°n, bele√©rtve a szoftverek friss√≠t√©s√©t, eszk√∂zv√°s√°rl√°sokat, szervizel√©seket √©s az √°ltal√°nos irodaell√°t√°sok k√∂lts√©geit. Ezen k√∂lts√©gek konkr√©t √∂sszege nagyban f√ľgg a v√°llalkoz√°s m√©ret√©tŇĎl, az eszk√∂z√∂k t√≠pus√°t√≥l √©s a v√°lasztott karbantart√°si politik√°t√≥l.

Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek √©rdemes beruh√°zni az eszk√∂zparkjuk karbantart√°s√°ba, mivel ez hozz√°j√°rul az √ľzleti hat√©konys√°g √©s a hossz√ļ t√°v√ļ √ľzleti siker fenntart√°s√°hoz. Azonban a k√∂lts√©geket √©s a karbantart√°si terveket alaposan meg kell tervezni, hogy azok ar√°nyban legyenek az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ v√°llalkoz√°s√°nak jelenlegi √©s j√∂vŇĎbeni ig√©nyeivel.

Milyen eszközökkel dolgozik egy ingatlanos?

Az ingatlanosok sz√°m√°ra elengedhetetlen eszk√∂z√∂k √©s technol√≥gi√°k sz√©les v√°laszt√©ka √°ll rendelkez√©sre annak √©rdek√©ben, hogy hat√©konyan v√©gezhess√©k munk√°jukat √©s seg√≠thess√©k √ľgyfeleiket az ingatlanok √©rt√©kes√≠t√©s√©ben vagy v√°s√°rl√°s√°ban. Az eszk√∂z√∂k kateg√≥ri√°i a k√∂vetkezŇĎk:

Sz√°m√≠t√≥g√©pek √©s laptopok. A szakembereknek gyakran sz√ľks√©g√ľk van sz√°m√≠t√≥g√©pekre vagy laptopokra az √ľzleti dokumentumok kezel√©s√©hez, e-mailez√©shez, ingatlanhirdet√©sek kezel√©s√©hez √©s online kutat√°shoz.

Mobil eszk√∂z√∂k. Okostelefonok √©s t√°blag√©pek seg√≠tik az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎket a mobimunkav√©gz√©sben. Ezekre az eszk√∂z√∂kre az ingatlanok f√©nyk√©pez√©s√©hez, vide√≥k k√©sz√≠t√©s√©hez √©s az ingatlanok adatainak r√∂gz√≠t√©s√©hez is sz√ľks√©g van.

Ingatlanmenedzsment szoftverek. Az ilyen t√≠pus√ļ szoftverek seg√≠tik a k√∂zvet√≠tŇĎket az ingatlanok adatainak √©s √ľgyf√©l inform√°ci√≥inak nyilv√°ntart√°s√°ban, √ľgyf√©lkapcsolat-kezel√©sben √©s az ingatlanok √°llapot√°nak nyomon k√∂vet√©s√©ben.

Professzion√°lis fot√≥- √©s vide√≥felv√©telAz ingatlanok megfelelŇĎ bemutat√°s√°hoz az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek sz√ľks√©g√ľk van professzion√°lis fot√≥kra √©s n√©ha vide√≥kra. Ez a szolg√°ltat√°s n√∂velheti az ingatlanok online vonzerej√©t.

Online ingatlanhirdetŇĎ platformok. A szakembereknek haszn√°lniuk kell online ingatlanhirdetŇĎ platformokat, mint p√©ld√°ul az ingatlanos weboldalak vagy az ingatlanok k√∂zvet√≠t√©s√©re szakosodott alkalmaz√°sok, ahol hirdet√©seiket elhelyezhetik, √©s √ľgyfelekkel l√©phetnek kapcsolatba.

Digit√°lis al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©s. Az elektronikus al√°√≠r√°sgyŇĪjtŇĎ eszk√∂z√∂k seg√≠tenek az √ľgyletek gyorsabb √©s hat√©konyabb lebonyol√≠t√°s√°ban, minimaliz√°lva az adminisztr√°ci√≥s terheket.

Ezen eszk√∂z√∂k kombin√°ci√≥ja seg√≠ti a szakembereket a hat√©kony √©s gyors k√∂zvet√≠t√©sben, valamint az √ľgyfelekkel val√≥ hat√©kony kommunik√°ci√≥ban. Az ingatlanosoknak fontos az eszk√∂zparkjuk folyamatos fejleszt√©se √©s a leg√ļjabb technol√≥gi√°k alkalmaz√°sa az ingatlanpiac dinamikus jelleg√©nek k√∂vet√©s√©hez √©s az √ľgyfelek ig√©nyeinek kiel√©g√≠t√©s√©hez.

Milyen k√©pes√≠t√©sŇĪ emberek v√©gezhetnek ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ munk√°t?

A poz√≠ci√≥ bet√∂lt√©s√©hez nincs szigor√ļan meghat√°rozott egyetemi vagy fŇĎiskolai diploma, de a sikeres ingatlank√∂zvet√≠t√©shez √©s az ipar√°gban val√≥ elhelyezked√©shez sz√ľks√©g van bizonyos k√©pes√≠t√©sekre √©s k√©szs√©gekre. A p√°ly√°n val√≥ sikeres karrier√©p√≠t√©shez az al√°bbi t√©nyezŇĎk fontosak:

Ingatlan√ľgyn√∂ki tan√ļs√≠tv√°nyok. Bizonyos orsz√°gokban √©s r√©gi√≥kban az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek ingatlan√ľgyn√∂ki tan√ļs√≠tv√°nyt kell szerezni√ľk. Ezek a tan√ļs√≠tv√°nyok az ingatlanpiaci t√∂rv√©nyek √©s szab√°lyoz√°sok ismeret√©t ig√©nylik, √©s a helyi sz√∂vets√©gek vagy szakmai szervezetek √°ltal kiadottak lehetnek.

Piaci ismeretek. A szakembereknek √°tfog√≥ ismeretekkel kell rendelkezni√ľk a helyi √©s region√°lis ingatlanpiacr√≥l. A piaci trendek, √°rak, k√≠n√°lat √©s kereslet ismerete elengedhetetlen az √ľgyfelek pontos √©s megb√≠zhat√≥ t√°j√©koztat√°s√°hoz.

Kommunik√°ci√≥s k√©szs√©gek. A szakmabelieknek kiv√°l√≥ kommunik√°ci√≥s k√©szs√©gekkel kell rendelkezni√ľk, mivel sz√ľks√©g√ľk van az √ľgyfelekkel val√≥ hat√©kony kapcsolattart√°sra, t√°rgyal√°sra √©s az ingatlanok bemutat√°s√°ra.

√Črt√©kes√≠t√©si k√©szs√©gek. A munka szorosan kapcsol√≥dik az √©rt√©kes√≠t√©shez, √©s az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek hat√©konyan kell tudniuk √©rt√©kes√≠teni az ingatlanokat √©s szolg√°ltat√°saikat.

√úzleti √©rz√©k. A szakembereknek √ľzleti √©rz√©kkel kell rendelkezni√ľk az √ľgyf√©lig√©nyek pontos meg√©rt√©se, az √ľgyletek sikeres lez√°r√°sa √©s a hossz√ļ t√°v√ļ kapcsolatok kialak√≠t√°sa √©rdek√©ben.

Jogismeret. Az ingatlank√∂zvet√≠tŇĎknek ismerni√ľk kell az ingatlanjogot, bele√©rtve az ad√°sv√©teli √©s b√©rleti szerzŇĎd√©sekkel kapcsolatos jogszab√°lyokat.

A munka sokoldal√ļ √©s dinamikus, √©s az eredm√©nyes tev√©kenys√©ghez kiegyens√ļlyozott szakmai k√©szs√©gekre van sz√ľks√©g. Az ingatlanosok gyakran saj√°t v√°llalkoz√°sukat is vezetik, ez√©rt az √ľzleti k√©szs√©gek √©s az √∂nmenedzsel√©si k√©pess√©gek is kulcsfontoss√°g√ļak. A folyamatos tanul√°s √©s a piaci v√°ltoz√°sok k√∂vet√©se is elengedhetetlen az ingatlan√ľgyn√∂ki ter√ľleten val√≥ sikeres tev√©kenys√©ghez.

K√∂lts√©gek - √∂sszefoglal√°s 

Az ingatlanos jutal√©k √°ra, ingatlank√∂zvet√≠t√©s k√∂lts√©ge 2 - 5% k√∂z√∂tt mozog ad√°sv√©telkor. Egy lak√°s, h√°z elad√°s √°ra teh√°t 400.000 - 5.000.000 Ft k√∂r√ľl mozog a legt√∂bb ingatlanirod√°n√°l. A b√©rbead√°s k√∂lts√©ge k√∂r√ľlbel√ľl 1 - 1.5 havi b√©rleti d√≠j.

Agglomer√°ci√≥k - gyakori szolg√°ltat√°si ter√ľletek: Szeged, Debrecen, Kecskem√©t, Hajd√ļb√∂sz√∂rm√©ny, Duna√ļjv√°ros, Mosonmagyar√≥v√°r, Esztergom, Zalaegerszeg, Cegl√©d, G√∂d√∂llŇĎ, Budapest, Sopron, Kiskunf√©legyh√°za, Szombathely, H√≥dmezŇĎv√°s√°rhely, Miskolc, Szolnok, P√°pa, Eger, Dunakeszi, Ajka, Kaposv√°r, Ny√≠regyh√°za, Szeksz√°rd, Sz√©kesfeh√©rv√°r, Salg√≥tarj√°n, B√©k√©scsaba, Tatab√°nya, Nagykanizsa, Baja, √ďzd, √Črd, P√©cs, Gy√∂ngy√∂s, Orosh√°za, Gyula, Szigetszentmikl√≥s, Veszpr√©m, V√°c, GyŇĎr

#ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ jutal√©k 2024 #ingatlanos √°rak #ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ √°rak #ingatlan√ľgyn√∂k jutal√©k 

Hasonló cikkek, tartalmak

SzerzŇĎ
A cikket írta:
√Čp√≠t√©szm√©rn√∂k √©s gener√°lkivitelezŇĎ.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hossz√ļnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hossz√ļnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

Port√°lunkr√≥lSzakiWeb - Ingyenes √Čp√≠tŇĎipari Szakember KeresŇĎ

SZAKI KERES√ČSE N√ČV ALAPJ√ĀN

ingatlank√∂zvet√≠tŇĎt keresel - vagy szakemberk√©nt regisztr√°ln√°l?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Seg√≠t√ľnk Neked ingatlank√∂zvet√≠tŇĎt tal√°lni. Mindk√©t esetben teljesen ingyenes a szolg√°ltat√°s.

Melyik v√°rosban lenne sz√ľks√©ged ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ szakemberre?

V√°laszd ki a megfelelŇĎ v√°rost a list√°b√≥l a n√©vre kattint√°ssal, hogy tal√°lni tudjunk Neked ingatlank√∂zvet√≠tŇĎ szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
GyŇĎr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatab√°nya
√Črd
Kaposv√°r
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Duna√ļjv√°ros
H√≥dmezŇĎv√°s√°rhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
√ďzd
V√°c
Szeksz√°rd
Mosonmagyaróvár
G√∂d√∂llŇĎ
Hajd√ļb√∂sz√∂rm√©ny
P√°pa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosh√°za
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajd√ļszoboszl√≥
NagykŇĎr√∂s
Tata
Makó
Gy√°l
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
V√°rpalota
Békés
Paks
Fót
Kom√°rom
Dombóvár
Sz√°zhalombatta
Göd
Oroszl√°ny
Monor
Balmaz√ļjv√°ros
Moh√°cs
Hajd√ļn√°n√°s
Veresegyh√°z
Szigethalom
Gy√∂mrŇĎ
Mátészalka
MezŇĎt√ļr
Kisv√°rda
Pom√°z
Dabas
Csongr√°d
MezŇĎk√∂vesd
Szarvas
Tisza√ļjv√°ros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Beretty√≥√ļjfalu
S√°toralja√ļjhely
S√°rv√°r
P√ľsp√∂klad√°ny
Abony
KiskŇĎr√∂s
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyh√°d
GyomaendrŇĎd
Balatonf√ľred
Törökbálint
Hajd√ļs√°mson
Tiszavasv√°ri
Biatorb√°gy
Újfehértó
Hajd√ļhadh√°z
B√°tonyterenye
Nagyk√°ta
Nyírbátor
S√°rospatak
Albertirsa
Kistarcsa
S√°rbog√°rd
Maglód
Bicske
Dorog
KŇĎszeg
√úllŇĎ
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszaf√ľred
Isaszeg
Kis√ļjsz√°ll√°s
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakal√°sz
Szigetv√°r
Nagyat√°d
Csorna
Kapuv√°r
MezŇĎber√©ny
G√°rdony
R√°ckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Hal√°sztelek
Nagykálló
Pásztó
√ďcsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
T√°rnok
Szentgotth√°rd
Kiskunlach√°za
Derecske
Vásárosnamény
T√ļrkeve
Hajd√ļdorog
J√°noshalma
N√°dudvar
Dunaföldvár
J√°szap√°ti
Kecel
Balatonalm√°di
Kunszentm√°rton
Kunszentmiklós
S√ľlys√°p
Tam√°si
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polg√°r
Lenti
J√°sz√°roksz√°ll√°s
Dévaványa
Nyíradony
S√°ndorfalva
Tura
F√ľzesabony
Kunhegyes
ErdŇĎkertes
Dunavars√°ny
Soltvadkert
Nyerges√ļjfalu
Nagykov√°csi
Üröm
P√°ty
Ňźrbotty√°n
Létavértes
Kistelek
Zirc
V√©sztŇĎ
Polg√°rdi
Enying
Mindszent
√Ācs
Ibr√°ny
Putnok
B√°csalm√°s
Nyírtelek
Zalaszentgrót
FelsŇĎzsolca
SzentlŇĎrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyh√°za
Téglás
Encs
GyŇĎr√ļjbar√°t
Balk√°ny
Solt
Nagyecsed
MartfŇĪ
Bátaszék
S√ľmeg
Aszód
√öjsz√°sz
Szabadsz√°ll√°s
Taksony
MezŇĎkov√°csh√°za
T√°pi√≥szecsŇĎ
J√°nossomorja
Koz√°rmisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
MezŇĎcs√°t
Kaba
Berhida
Balatonbogl√°r
F√ľzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhal√°sz
Dömsöd
Hossz√ļp√°lyi
Izs√°k
Kartal
Jászfényszaru
LŇĎrinci
Velence
J√°szlad√°ny
Martonv√°s√°r
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Kom√°di
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
MezŇĎhegyes
Rákóczifalva
T√°t
Zsámbék
Cs√°kv√°r
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
AlgyŇĎ
Újkígyós
Egyek
Tiszal√ļc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
M√©lyk√ļt
Tiszaalp√°r
Nyírmada
Nyékládháza
Csorv√°s
Csenger
L√°batlan
Szentm√°rtonk√°ta
Kemecse
√Ėrk√©ny
Elek
EmŇĎd
Fonyód
Onga
P√©tf√ľrdŇĎ
Nagymaros
Tiszacsege
MezŇĎfalva
Szatymaz
Hévíz
R√°calm√°s
Körösladány
Helvécia
Szabadbatty√°n
Kenderes
Mikepércs
D√°ny
SzŇĎdliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
In√°rcs
Ebes
Szegv√°r
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Ny√ļl
Abádszalók
Vasv√°r
Kóka
Ceglédbercel
SzendrŇĎ
Hark√°ny
Demecser
SzirmabesenyŇĎ
Pilisszentiv√°n
CsemŇĎ
Letenye
Z√°hony
Biharkeresztes
M√°ndok
BalatonfŇĪzfŇĎ
Cibakh√°za
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
MonorierdŇĎ
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
M√°lyi
Dombr√°d
Baktalórántháza
Hern√°d
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perk√°ta
Telki
Dunavecse
FertŇĎszentmikl√≥s
√Āsotthalom
MezŇĎkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
B√°bolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
VerŇĎce
Napkor
Ny√°regyh√°za
Gyenesdi√°s
Hort
S√ľk√∂sd
Ecser
Békésszentandrás
Taktahark√°ny
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
PilisborosjenŇĎ
Medgyesegyh√°za
SzŇĎd
Kengyel
Le√°nyfalu
B√ľk
Kállósemjén
K√°l
Vaja
FelsŇĎt√°rk√°ny
G√°doros
G√°vavencsellŇĎ
Deszk
√Črsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Bal√°stya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hod√°sz
Orgov√°ny
Jászalsószentgyörgy
Baracs
FertŇĎd
FelsŇĎpakony
Hossz√ļhet√©ny
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vask√ļt
Vép
√Ėcs√∂d
Nagybajom
Bord√°ny
GyŇĎrszemere
Besenyszög
R√°ckereszt√ļr
T√°borfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
ErdŇĎtelek
Borsodn√°dasd
S√°rosd
Bocskaikert
Csob√°nka
Röszke
Nagyréde
S√≥sk√ļt
Bököny
Hal√°szi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
S√°sd
Ecséd
Dunapataj
M√ļcsony
Aba√ļjsz√°nt√≥
P√°kozd
Hajós
Dunabogd√°ny
G√∂nyŇĪ
Csabrendek
Hajd√ļszov√°t
Cig√°nd
Bélapátfalva
Zalal√∂vŇĎ
√Ėttev√©ny
√ďp√°lyi
Lengyeltóti
Budav√°r (1. ker√ľlet)
Budapest 2. ker√ľlet
√ďbuda-B√©k√°smegyer (3. ker√ľlet)
√öjpest (4. ker√ľlet)
Lip√≥tv√°ros (5. ker√ľlet)
Ter√©zv√°ros (6. ker√ľlet)
Erzs√©betv√°ros (7. ker√ľlet)
J√≥zsefv√°ros (8. ker√ľlet)
Ferencv√°ros (9. ker√ľlet)
KŇĎb√°nya (10. ker√ľlet)
√öjbuda (11. ker√ľlet)
Hegyvid√©k (12. ker√ľlet)
Budapest 13. ker√ľlet
Zugl√≥ (14. ker√ľlet)
R√°kospalota( 15. ker√ľlet)
Budapest 16. ker√ľlet
R√°kosmente (17. ker√ľlet)
PestszentlŇĎrinc (18. ker√ľlet)
Kispest (19. ker√ľlet)
Pesterzs√©bet (20. ker√ľlet)
Csepel (21. Ker√ľlet)
Budafok (22. Ker√ľlet)
Soroks√°r (23. Ker√ľlet)
Hévízgyörk
Földeák
V√©rtesszŇĎlŇĎs
Nagym√°gocs
Üllés
Lepsény
S√°rszentmih√°ly
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakom√°r
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigm√°nd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
P√°troha
Gomba
Ap√°tfalva
Poroszló
Kisköre
Kar√°csond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
HŇĎgy√©sz
T√°pi√≥szŇĎlŇĎs
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csan√°dpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
√Črsekcsan√°d
Gesztely
Szalkszentm√°rton
Sajóbábony
Baj
Tornyosp√°lca
Di√≥sjenŇĎ
Iv√°ncsa
Bölcske
√öjharty√°n
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentg√°l
Gencsap√°ti
Megyaszó
BŇĎcs
J√°szkarajenŇĎ
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesv√°mos
Bugac
GyŇĎrz√°moly
S√°ris√°p
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kun√°gota
Ad√°cs
Pocsaj
Beled
Kóny
B√°r√°nd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornakt√°lya
KarancslapujtŇĎ
J√°k
Jakabsz√°ll√°s
Cece
BesenyŇĎtelek
PetŇĎfib√°nya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszl√°r
Berzence
B√°csbokod
Tarj√°n
Ok√°ny
√öjszilv√°s
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
S√°rkereszt√ļr
√ďfeh√©rt√≥
Tápióság
Bagamér
T√°pl√°nszentkereszt
Vill√°ny
Abas√°r
Csan√°dap√°ca
Kesztölc
Kocs
√öri
Gyöngyöshalász
Rudab√°nya
Segesd
R√°bapatona
Pr√ľgy
Kelebia
Forró
J√°nosh√°za
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszan√°na
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
MezŇĎzombor
Kisl√°ng
M√°ny
J√°szszentandr√°s
Ruzsa
Kadark√ļt
Szabadkígyós
Kaposm√©rŇĎ
Tiszakar√°d
√örhida
Tunyogmatolcs
Szentistv√°n
Beremend
Kosd
Zam√°rdi
Lánycsók
Pusztav√°m
Arnót
Fényeslitke
Szank
J√°noshida
Valkó
V√°l
Kissz√°ll√°s
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
K√°loz
Görbeháza
Makl√°r
Boldva
Ňźcs√©ny
Sz√°rliget
M√°gocs
Mosonszentmiklós
√ďnod
Piliscsév
Ny√°rlŇĎrinc
Herceghalom
Sz√°szv√°r
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zs√°mbok
Nasz√°ly
Magyarb√°nhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
ElŇĎsz√°ll√°s
Nagym√°nyok
Pellérd
Forr√°sk√ļt
Böhönye
FertŇĎr√°kos
Nyírmihálydi
Tiszadada
SomoskŇĎ√ļjfalu
Lajoskom√°rom
S√°r√°nd
Nagydobos
Szedres
CserkeszŇĎlŇĎ
M√°d
√Ėsk√ľ
Pincehely
√ďpusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buj√°k
Kony√°r
Sajószöged
Bucsa
K√°ntorj√°nosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
F√ľl√∂psz√°ll√°s
Domony
P√°zm√°nd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
BŇĎny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
√Āgfalva
Z√°moly
Nagyrábé
Monostorp√°lyi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
√Ād√°nd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Cs√°ny
Szigetszentm√°rton
MezŇĎszilas
Tiszaszentimre
TiszabŇĎ
Jobb√°gyi
Méhkerék
Szabadegyh√°za
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszap√ľsp√∂ki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
SzendrŇĎl√°d
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Alm√°sf√ľzitŇĎ
Aranyosap√°ti
Nyírgyulaj
Hidas
Par√°d
BŇĎs√°rk√°ny
Bercel
Zomba
Romh√°ny
Dombegyh√°z
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perb√°l
Tyukod
Maroslele
Szany
S√ľttŇĎ
Pócsmegyer
Nyírtass
√örk√ļt
Hars√°ny
B√°tya
Apostag
CsengŇĎd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ňźsi
Kecskéd
Alatty√°n
Hajd√ļbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
R√°k√≥czi√ļjfalu
Fábiánsebestyén
D√°vod
Nyírvasvári
P√°nd
Nagykoz√°r
Bog√°cs
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
R√°d
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulah√°za
Zalakaros
Sziget√ļjfalu
Gégény
Bajna
Kék
L√°bod
Mátraverebély
Kaszaper
Ny√°rsap√°t
M√°traderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Tasz√°r
√Āsv√°nyr√°r√≥
Cs√∂kmŇĎ
DunaszekcsŇĎ
Vámosgyörk
Alap
Szurdokp√ľsp√∂ki
SzentlŇĎrinck√°ta
J√°szfelsŇĎszentgy√∂rgy
√Čcs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
√öjszentiv√°n
HejŇĎb√°ba
Nyir√°d
Far√°d
√Āgasegyh√°za
T√°llya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkir√°ly
Rózsaszentmárton
Cs√°sz√°r
Csetény
Heréd
Karancskeszi
M√°traterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
BudajenŇĎ
J√°rd√°nh√°za
Szentkir√°lyszabadja
Rimóc
Aszaló
Katym√°r
Kocsér
K√°lm√°nh√°za
Tar
Kaz√°r
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegr√°d
Cs√°voly
Sármellék
Nemesn√°dudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
√Ėk√∂rit√≥f√ľlp√∂s
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
FelsŇĎszentiv√°n
Sirok
Felcs√ļt
Levél
S√°gv√°r
Pap
Tiszanagyfalu
LŇĎk√∂sh√°za
P√°lmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentj√°nos
M√°riak√°lnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikerv√°r
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
T√°zl√°r
Vértesacsa
Ricse
CsabacsŇĪd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
GyŇĎr√ļjfalu
Csákánydoroszló
Somogyv√°r
Bakonyszentlászló
S√°ly
Nagyv√°zsony
F√ľl√∂p
F√°bi√°nh√°za
Izsófalva
J√°nkmajtis
V√°charty√°n
Enese
Petneh√°za
Galgam√°csa
N√°dasdlad√°ny
Méra
Zsad√°ny
Németkér
Geszteréd
Atk√°r
Mosonszolnok
Le√°nyv√°r
Tiszasziget
√Āsz√°r
Tömörkény
B√ľkk√°br√°ny
BesnyŇĎ
Kunsz√°ll√°s
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
B√°ta
KisgyŇĎr
T√°c
Nógrádmegyer
J√°szboldogh√°za
Pócspetri
M√°tranov√°k
√Črpatak
Zalaap√°ti
Hern√°dkak
GyŇĎrladam√©r
P√°tka
Pusztaföldvár
√öjlengyel
V√°mosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
√Ālmosd
Tinnye
V√°mosmikola
TiszatenyŇĎ
Dudar
Csépa
J√°sztelek
KaposfŇĎ
Murakereszt√ļr
Sz√°r
Miske
FelsŇĎ√∂rs
Alsóörs
Monok
Ormosb√°nya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilv√°sv√°rad
Tardos
R√°bapaty
TiszaszŇĎlŇĎs
Nagyf√ľged
Csólyospálos
MezŇĎt√°rk√°ny
KŇĎtelek
Ozora
Dunasziget
Vars√°ny
MezŇĎny√°r√°d
Bajót
Hangony
Istenmezeje
GyŇĎrtelek
Szerep
Csom√°d
FoktŇĎ
Nagyk√∂rŇĪ
Palot√°s
Somogyj√°d
HegykŇĎ
Derekegyh√°z
Balatonszentgyörgy
Bak
T√©nyŇĎ
TiszajenŇĎ
Tiszakany√°r
Kurity√°n
SzŇĪcsi
Lad√°nybene
Pilisj√°szfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
P√°lfa
Kar√°d
Gellénháza
M√°traszŇĎlŇĎs
Zs√°ka
Szatm√°rcseke
Dunaalm√°s
Magyaralm√°s
T√ľrje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosh√°za
√Ėreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
S√°rkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszav√°rkony
Ramocsah√°za
KaposszekcsŇĎ
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkereszt√ļr
Legyesbénye
Balatonkereszt√ļr
Papkeszi
B√°tmonostor
Mecsekn√°dasd
Drégelypalánk
Tiszas√ľly
√Āt√°ny
Saj√≥kereszt√ļr
Balotasz√°ll√°s
Kölesd
B√ľkkaranyos
KŇĎsz√°rhegy
Vaszar
√öjszentmargita
Nagyhars√°ny
Hortob√°gy
GyŇĎrs√°g
K√°polna
Gyermely
Lud√°nyhal√°szi
Kötegyán
Vilm√°ny
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvars√°ny
PetŇĎfisz√°ll√°s
Bakonyszombathely
Alcs√ļtdoboz
Kincsesb√°nya
Söjtör
Pereszteg
Sz√°kszend
K√ľbekh√°za
P√ľsp√∂khatvan
Nagys√°p
T√°rk√°ny
Tiszapalkonya
Tiszatarj√°n
Cs√°talja
V√°cduka
Magyarcsan√°d
Ňźr
Egerbakta
Novajidr√°ny
Telekgerend√°s
Tiszak√ľrt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
L√∂vŇĎ
Sukoró
Tiszatelek
P√°cin
Nógrád
Pitvaros
MesztegnyŇĎ
Végegyháza
Ugod
Dunaegyh√°za
Sajópetri
Nagykamar√°s
S√©nyŇĎ
Tiszaörs
Dejt√°r
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
B√°nhorv√°ti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
S√°rszent√°gota
Somberek
Réde
Cs√≥kakŇĎ
Szak√°ly
Tevel
Sz√ľgy
Mernye
Vasszécseny
Buzs√°k
Verseg
L√°tr√°ny
Sé
Véménd
Eszt√°r
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
KŇĎr√∂shegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizsl√°s
Vajd√°cska
FertŇĎsz√©plak
Balatonendréd
N√°dasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
MezŇĎszentgy√∂rgy
Vértessomló
Bezenye
J√°rmi
Mártély
Vitnyéd
Nagykar√°csony
BalatonfŇĎkaj√°r
V√°roslŇĎd
Sajóörös
B√°gyogszov√°t
JenŇĎ
Tim√°r
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerend√°s
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Bocon√°d
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancss√°g
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iv√°n
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Kesz√ľ
Alsószentmárton
N√°rai
Gy√ļr√≥
Gy√ľre
SzŇĎlŇĎsgy√∂r√∂k
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
KŇĎv√°g√≥szŇĎlŇĎs
Ilk
P√°hi
Szir√°k
Nagyb√°nhegyes
V√°ncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
In√°ncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tatah√°za
Tarnazsad√°ny
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
B√ľkkszentkereszt
Zalahal√°p
KislŇĎd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogys√°rd
M√°za
Lov√°szi
Bakonszeg
Tenk
Szakm√°r
FelgyŇĎ
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakust√°ny
Nyírcsászári
Sarud
MezŇĎcsokonya
Csabdi
Hetes
S√ļr
Tarany
MezŇĎszemere
Nagyiv√°n
Magyarpol√°ny
R√©vf√ľl√∂p
Ecseg
Furta
Ken√©zlŇĎ
Rezi
Pápateszér
Pog√°ny
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsb√°ka
Ňźriszentp√©ter
Újléta
Regöly
Nagyeszterg√°r
Pilisszentlászló
Balatonvil√°gos
Pusztaz√°mor
HejŇĎpapi
Szuhogy
Mak√°d
Juta
Kisar
Borsodszir√°k
P√°ka
Kurd
MezŇĎlad√°ny
Tesk√°nd
Gyöngyösfalu
Lov√°szpatona
S√°ta
F√ľl√∂pjakab
Tiszaszentm√°rton
Monostorap√°ti
Parasznya
Babót
Letkés
Szal√°nta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
V√°llaj
Lesencetomaj
BoldogkŇĎv√°ralja
Visonta
Halimba
√ĀroktŇĎ
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkereszt√ļr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
V√°rdomb
Nagykónyi
Gelse
B√ľkk√∂sd
B√°rdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
K√∂mlŇĎd
Hernádvécse
Szelevény
Luk√°csh√°za
Tótszerdahely
Balatonberény
ErdŇĎb√©nye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Z√°k√°ny
Csököly
√Āporka
B√ľkkszenterzs√©bet
K√°ld
Szalaszend
P√°lh√°za
S√°rszentlŇĎrinc
Medgyesbodz√°s
Magyarn√°ndor
MezŇĎgy√°n
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogh√°za
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
MezŇĎnagymih√°ly
NŇĎtincs
Penészlek
OrfŇĪ
Himesh√°za
PetŇĎh√°za
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvars√°ny
Balatongyörök
Beloiannisz
Dorm√°nd
Nagylózs
HejŇĎkereszt√ļr
B√°rna
Tiszasas
S√°g√ļjfalu
R√°bapord√°ny
Tiborsz√°ll√°s
Rábahídvég
Magyarszék
Mih√°lyi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Sz√°szberek
Cserépfalu
Kisn√°na
Egerv√°r
Körösszegapáti
Berekf√ľrdŇĎ
P√°zm√°ndfalu
Aparhant
Bakonyn√°na
CsŇĎsz
√Ėrm√©nyes
Mozsgó
Zalaszentiv√°n
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskanty√ļ
Uszód
Egerszólát
Bog√°d
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentp√©ter√ļr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
K√°zsm√°rk
Serényfalva
MezŇĎlak
FelsŇĎny√©k
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
FeldebrŇĎ
S√°p
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Eger√°g
Ňźrhalom
√öjudvar
Vajta
Kispal√°d
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
B√ľkkzs√©rc
R√°tka
√öjpetre
Bakonys√°rk√°ny
MezŇĎkom√°rom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistv√°nd
D√°g
Biharugra
Pusztahencse
MezŇĎ√∂rs
Bihartorda
FelsŇĎny√°r√°d
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmih√°ly
FelsŇĎdobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
R√°batam√°si
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
N√°br√°d
Zalacs√°ny
Pirtó
Ny√°r√°d
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichy√ļjfalu
Vatta
M√°traszele
Gátér
Gacs√°ly
Bodrogolaszi
Barab√°s
Dar√°ny
Gölle
FelsŇĎszentm√°rton
Nagyvisnyó
Kardosk√ļt
Lónya
Versend
Kir√°lyegyh√°za
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
√Ėtv√∂sk√≥nyi
Csörötnek
Nemesgul√°cs
Gul√°cs
Bernecebar√°ti
Patak
Csokvaom√°ny
Magyargéc
Kiskorp√°d
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyh√°zasfalu
Alm√°skamar√°s
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
KŇĎr√∂stet√©tlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
√öjtikos
V√°cegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
FelsŇĎlajos
Osztop√°n
Kapospula
Berkesd
G√°borj√°n
Tak√°csi
G√°nt
V√°ralja
√öjcsan√°los
Makkoshotyka
Gödre
Cserh√°tsur√°ny
Mindszentgodisa
Vok√°ny
Zalav√°r
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagyt√°lya
Karancsberény
Csesztreg
Urai√ļjfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorp√°cs
P√ľsp√∂kmoln√°ri
Sorm√°s
Csikéria
M√°rianosztra
Harkakötöny
F√ľl√∂ph√°za
Bodrogkisfalud
Hugyag
F√ľle
Bakonyszentkir√°ly
Sorokpol√°ny
Balsa
√öjr√≥nafŇĎ
Balatonakarattya
Pusztakov√°csi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
HejŇĎszalonta
Vizsoly
Papos
Csaj√°g
Csik√≥stŇĎttŇĎs
Domah√°za
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
M√°tramindszent
Beregsur√°ny
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
K√ľlsŇĎvat
Rozs√°ly
Baté
B√°zakerettye
Horv√°tzsid√°ny
Dunaszentbenedek
Sonk√°d
Szajk
Vassur√°ny
Csenger√ļjfalu
RemeteszŇĎlŇĎs
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentp√°l
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbal√°zs
Ad√°sztevel
B√ļcs√ļszentl√°szl√≥
Z√°nka
Hegyfalu
R√°bagyarmat
Sajóvelezd
B√°bonymegyer
K√°ptalanfa
T√ļristv√°ndi
Karmacs
Magyarat√°d
Kir√°ld
Szerecseny
KŇĎv√°g√≥√∂rs
Zemplénagárd
Alacska
S√°rhida
J√°nd
√Črt√©ny
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
GyŇĎrs√∂v√©nyh√°z
Tiszakóród
M√°ty√°sdomb
Mih√°ld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyv√°mos
Egyh√°zaskoz√°r
M√°nfa
H√°romfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mih√°lyh√°za
Vereb
√ĖregcsertŇĎ
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornan√°daska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkir√°ly
M√°traballa
√ďbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
B√°rsonyos
Kisfalud
Gam√°s
√öjdombr√°d
Szamoss√°lyi
Bodony
Baksa
Tolm√°cs
Zsurk
V√°mos√ļjfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
FelsŇĎrajk
Kisdorog
Botpal√°d
√ĖlbŇĎ
Kapos√ļjlak
Ludas
Dunaszentp√°l
Tapsony
Mórágy
S√°regres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogys√°mson
Barbacs
Egyh√°zasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
BŇĎ
MarcaltŇĎ
Magyaregregy
P√ľsp√∂kszil√°gy
Nagyny√°r√°d
Baktakék
Tiszagyulah√°za
Jászágó
BesenyŇĎd
T√°p
J√°sd
Tanakajd
Imrehegy
AldebrŇĎ
Lipót
Tiszamogyorós
√Ėtt√∂m√∂s
Moln√°ri
Penyige
Csénye
FelsŇĎtelekes
Rudolftelep
Borsodiv√°nka
Babarc
Dóc
F√ľrged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzav√°r
Nagybörzsöny
K√©t√ļjfalu
Homokbödöge
Mestersz√°ll√°s
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonm√°riaf√ľrdŇĎ
Kéty
Mikófalva
√Ācstesz√©r
FertŇĎhomok
Nemesb√ľk
Nikla
T√ļrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
B√ľkksz√©k
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagyb√°rk√°ny
N√°gocs
Dr√°vaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
√öny
Meggyeskov√°csi
Iv√°nc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolont√°r
Viss
Nagyar
S√°rpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Ny√≠rl√∂vŇĎ
Soml√≥szŇĎlŇĎs
Csegöld
Eszteregnye
B√°torliget
Nagy√ļt
Rákóczibánya
Csob√°d
Kov√°csv√°g√°s
Kapoly
Mikebuda
MezŇĎsas
Tereske
P√°tyod
Kokad
K√°va
H√°rsk√ļt
B√°nk
V√°t
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
ErdŇĎk√∂vesd
Hercegk√ļt
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
P√ľski
Szils√°rk√°ny
Acs√°d
Abaliget
Zalat√°rnok
Hunya
Rábakecöl
B√°nd
FelsŇĎp√°hok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszalad√°ny
Perenye
Göncruszka
Rag√°ly
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeh√°z
Gyód
D√°ka
Gersekar√°t
FertŇĎendr√©d
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytam√°si
Nagyrozv√°gy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Aba√ļjk√©r
K√°lm√°ncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hossz√ļpereszteg
Bánokszentgyörgy
Kir√°lyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
BalatonszŇĎlŇĎs
Magyarhertelend
NemesbŇĎd
Vadna
P√°ri
Szab√°s
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
S√ľmegcsehi
Kuncsorba
CsŇĎv√°r
Bogyoszló
Kökény
ErdŇĎhorv√°ti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomv√°r
Taktab√°j
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
F√°c√°nkert
Ura
Galgaguta
Istv√°ndi
S√°torhely
Panyola
Semjénháza
Ferencsz√°ll√°s
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
M√°riahalom
Radosty√°n
Kemenessömjén
Nagyacs√°d
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homor√ļd
MezŇĎpeterd
Muraszemenye
Sz√°tok
√ďh√≠d
Als√≥√ļjlak
Nak
KŇĎk√ļt
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
S√°rkeszi
S√ľmegpr√°ga
FelsŇĎn√°na
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserk√ļt
GyŇĎrv√°r
FelsŇĎsz√∂ln√∂k
Somogyzsitfa
√Črsekhalma
P√°pakov√°csi
Cir√°k
Hang√°cs
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorp√°d
BoldogkŇĎ√ļjfalu
Mersev√°t
Rábacsécsény
Sz√°lka
Pusztaszentlászló
T√ľskev√°r
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
R√°sonys√°pberencs
Mih√°lygerge
FelsŇĎpet√©ny
Bucsu
Dencsh√°za
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zim√°ny
Jobah√°za
Csaholc
Orci
L√°zi
Tiszar√°d
Csat√°r
FeketeerdŇĎ
Aggtelek
Székelyszabar
V√°mosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkib√°nya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
J√°kfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
B√°lv√°nyos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
V√°rgesztes
Simas√°g
S√°ntos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Z√°k√°nyfalu
Dunatetétlen
Kisharty√°n
√öjir√°z
Nemesap√°ti
M√°rokpapi
BŇĎsz√©nfa
Vanyola
B√°r
S√°voly
Gerde
FelsŇĎvad√°sz
Szentgáloskér
K√°rolyh√°za
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
V√°mosoroszi
Egyh√°zaskeszŇĎ
Telekes
√Ārp√°dhalom
√Ārt√°nd
Malomsok
Nagyér
Egerl√∂vŇĎ
Mikóháza
J√°kfa
Dr√°vafok
Kemendoll√°r
FelsŇĎcsat√°r
Magyarszerdahely
GyŇĎrasszonyfa
Ambrózfalva
ErdŇĎtarcsa
Kelemér
Egyed
BalatonŇĎsz√∂d
Birj√°n
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmih√°lyfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagyp√°li
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Baj√°nsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
R√°bacsanak
R√°baszentmih√°ly
Helesfa
Somogyap√°ti
Nagylengyel
Kishars√°ny
Nick
Kaposhomok
Sz√°p√°r
Fehértó
Vörs
Lippó
R√°baszentandr√°s
L√∂vŇĎpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
ErdŇĎk√ľrt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Saj√≥p√ľsp√∂ki
K√ľng√∂s
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Kir√°lyszentistv√°n
Narda
Kisdombegyh√°z
Somogygeszti
V√°rda
KŇĎszegszerdahely
Salk√∂vesk√ļt
Egyh√°zasdengeleg
Csikv√°nd
Kl√°rafalva
Selyeb
√ďf√∂lde√°k
Ňźrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Z√°dorfalva
Krasznokvajda
Szak√°ld
Balaton√ļjlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyal√°sony
Kust√°nszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogyt√ļr
Legénd
√Ėmb√∂ly
Zalagy√∂m√∂rŇĎ
Kisigm√°nd
Bik√°cs
F√ľlesd
Doba
K√∂r√∂s√ļjfalu
KemeneshŇĎgy√©sz
M√°lyinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
MagyarszecsŇĎd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
V√°g
Bodrog
Bakonyb√°nk
Bejcgyerty√°nos
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
SzŇĎc
Szentantalfa
Törökkoppány
V√°ckis√ļjfalu
K√°cs
Magyarkereszt√ļr
Bolh√°s
M√°traszentimre
Kamond
Sajósenye
Eszterg√°lyhorv√°ti
Zabar
Paloznak
TengŇĎd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
F√°j
Hern√°dszentandr√°s
Sajólászlófalva
Bog√°dmindszent
Nagyszak√°csi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Sz√ļcs
PethŇĎhenye
√Ābrah√°mhegy
Kisb√°gyon
Alsószuha
Kisunyom
Csan√°dalberti
B√°taap√°ti
Ordas
Gasztony
Porva
K√°nya
Mosonudvar
Hegyszentm√°rton
Bakonyoszlop
R√°ksi
Benk
P√°li
MolnaszecsŇĎd
Nagyszékely
Bonyh√°dvarasd
Pornóapáti
Csit√°r
F√ľz√©r
M√°rok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
BaranyajenŇĎ
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegk√ļt
Zar√°nk
NagytŇĎke
Dr√°vatam√°si
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentp√°l
Szentdomonkos
B√ľss√ľ
Nagycsepely
Somogyh√°rs√°gy
Belv√°rdgyula
Boda
Gilv√°nfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
L√≥k√ļt
Tarj√°npuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
√öjbarok
Nemeshany
K√°m
Alib√°nfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
ZengŇĎv√°rkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
FelsŇĎmocsol√°d
Dr√°vaszt√°ra
T√°ska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkir√°ly
Asz√≥fŇĎ
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
H√°cs
√ďcs√°rd
Rigy√°c
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
MŇĎcs√©ny
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borj√°d
Szarvasgede
P√°sztori
Szamosbecs
Ap√°tistv√°nfalva
Mecsekpölöske
Kisb√°rap√°ti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenesp√°lfa
Vaskeresztes
Batyk
J√°sziv√°ny
Cs√°rdasz√°ll√°s
Kercseliget
Völcsej
Szenteg√°t
Dámóc
Par√°dsasv√°r
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgad√°ny
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalah√°sh√°gy
Iv√°d
Petrikereszt√ļr
Zsaroly√°n
Nagytótfalu
CsertŇĎ
Mucsfa
Nagypall
FelsŇĎkelecs√©ny
Adorj√°nh√°za
√Ėrm√©nyk√ļt
Dénesfa
V√°rbalog
Nyíri
EndrŇĎc
Vasszilv√°gy
ErdŇĎsmecske
Kövegy
Császló
Szamos√ļjlak
Sajtosk√°l
Borszörcsök
B√°csszŇĎlŇĎs
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydam√°sd
Vars√°d
Nagyv√°ty
P√∂l√∂skefŇĎ
Mónosbél
Oszl√°r
P√°pasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
MezŇĎh√©k
V√°s√°rosmiske
FarkasgyepŇĪ
T√°kos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Bakt√ľtt√∂s
Mih√°lyfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
√öjtelek
P√°lmajor
Iszk√°z
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashossz√ļfalu
B√°tor
Tiszab√°bolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmih√°ly
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
SzŇĎk√©d
Zalaistv√°nd
Pere
Cs√°nig
Kistorm√°s
Kaposkereszt√ļr
Cserh√°thal√°p
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
P√©nzesgyŇĎr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Holl√≥kŇĎ
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyh√°zashetye
Szava
Kisap√°ti
Patalom
Csipkerek
SzarvaskŇĎ
Kism√°nyok
Ukk
NyŇĎg√©r
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyh√°t
Szente
Bakonya
VindornyaszŇĎlŇĎs
Pinnye
Szemenye
Fony
F√ľlp√∂sdar√≥c
Megyehíd
Kazsok
FelsŇĎregmec
Matty
K√°r√°sz
Gib√°rt
Z√°dor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
KŇĎv√°g√≥t√∂tt√∂s
√ďfalu
Szentbal√°zs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajm√°s
SzŇĎce
Drágszél
Koppányszántó
Rom√°nd
Zók
Gyep√ľkaj√°n
Kistótfalu
Korl√°t
Gad√°ny
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
FertŇĎboz
Milejszeg
Szamostat√°rfalva
Zselickislak
Nyom√°r
Csömend
Sik√°tor
GŇĎsfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaap√°ti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Torm√°sliget
Dövény
√öjv√°rfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
F√ľz√©rkoml√≥s
Fancsal
Nemess√°ndorh√°za
Bakonysz√ľcs
Szilaspogony
Foly√°s
Sopronnémeti
Csibr√°k
Ňźsag√°rd
Tompal√°dony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissik√°tor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
B√ľkkszentm√°rton
Böde
Csataszög
P√°csony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
PerŇĎcs√©ny
Soml√≥jenŇĎ
BedŇĎ
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehb√°nya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kisp√°li
Torm√°s
K√°s√°d
L√°dbesenyŇĎ
Nagygeresd
F√ľz√©rradv√°ny
Bakonypéterd
K√°toly
Lispeszentadorj√°n
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkop√°cs
HejŇĎk√ľrt
Palkonya
Porrogszentkir√°ly
Egyh√°zasharaszti
Hegymagas
V√°moscsal√°d
Csabaszabadi
Szentdénes
S√°ska
√öjireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Z√°vod
Ikl√≥db√∂rdŇĎce
M√°nd
Veszprémgalsa
Beret
ZalaszentlŇĎrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskereszt√ļr
Nemespátró
Teklafalu
Olt√°rc
√Ārp√°s
Kacsóta
Karakószörcsök
P√°padereske
P√°poc
Kov√°cshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
T√ļrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyr√°kos
Dr√°vapalkonya
Szabadi
Szentliszló
M√°tyus
Szegi
Csomb√°rd
S√°msonh√°za
H√°ss√°gy
Hegyh√°tszentjakab
Erzsébet
Szentistv√°nbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandr√°s
Pusztacsal√°d
Mikekar√°csonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarab√°s
Rinya√ļjlak
Nyugotszenterzsébet
FelsŇĎberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
C√°k
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
L√ļzsok
Pamuk
Fonó
Bogd√°sa
Gerényes
Pusztaradv√°ny
K√°v√°s
M√°rkh√°za
Bugacpusztah√°za
Halogy
SzŇĎkedencs
SzŇĪr
Gy√ľgye
Kiskassa
D√ļzs
Aba√ļjv√°r
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykereszt√ļr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Herm√°nszeg
Damak
Szil√°gy
Kisszentm√°rton
KŇĎszegdoroszl√≥
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentk√°lla
Visz√°k
S√°razsad√°ny
Tékes
Alsóbogát
Pol√°ny
Csehi
Hirics
Kilim√°n
Magyardombegyh√°z
Döbrönte
Andr√°sfa
Szinpetri
Vilyvit√°ny
Torvaj
Ganna
Négyes
V√°szoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vin√°r
Kerecseny
Ibafa
Dubics√°ny
Komlóska
Sorkik√°polna
Pötréte
Hern√°dpetri
ZalaerdŇĎd
Bodmér
Bakonyszentiv√°n
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
C√ļn
Alsótold
J√≥svafŇĎ
Cs√°k√°ny
Béb
FelsŇĎmar√°c
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murar√°tka
Bezedek
Iv√°nd√°rda
Szulim√°n
Mencshely
Sz√°razd
Holl√°d
Loth√°rd
Kisbabot
Cserénfa
Ňźrimagyar√≥sd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajm√°s
Csatka
SzegerdŇĎ
Ecseny
Tarnaszentm√°ria
Rábatöttös
Trizs
G√°losfa
RinyabesenyŇĎ
FelsŇĎgagy
Kerkaszentkir√°ly
Bisse
Zal√°ta
Gagyvendégi
Dr√°vaiv√°nyi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komj√°ti
Hernádcéce
Szilv√°sszentm√°rton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
K√°kics
Sajómercse
PetŇĎmih√°lyfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakad√°t
KŇĎszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
√öjsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarn√°dalja
Cs√°fordj√°nosfa
Kercaszomor
Ozm√°nb√ľk
Ipacsfa
Dr√°vacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentm√°rton
T√≥t√ļjfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
KeszŇĎhidegk√ļt
Kisgyal√°n
Kisherend
Bakonykopp√°ny
Pula
Gagyb√°tor
M√°rfa
Kisrécse
Lap√°ncsa
Chernelh√°zadamonya
√öjlŇĎrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molv√°ny
Horv√°tl√∂vŇĎ
Zsédeny
R√°dfalva
√Āg
Dr√°vaszerdahely
Zalamerenye
√Ėcs
Lickóvadamos
Kishajm√°s
Szilv√°gy
Kisr√°kos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakh√°za
SzalafŇĎ
Aba√ļjszolnok
Rig√°cs
Karakó
Pat
Szak√°csi
Dr√°vacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorj√°s
Kistapolca
Pusztaederics
Vig√°ntpetend
Borg√°ta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
FelsŇĎj√°nosfa
Rinyakov√°csi
Tornaszentandr√°s
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolm√°cs
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
S√°mod
Bihardancsh√°za
Darnó
Mar√°za
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozv√°gy
Regenye
B√°nfa
Kisny√°r√°d
Basal
Horp√°cs
Ap√°catorna
Iliny
Vének
Hegyh√°thod√°sz
P√°lfiszeg
Kiscsehi
√Āta
EbergŇĎc
Csarnóta
L√°pafŇĎ
Kerkatesk√°nd
Kisasszond
Kánó
Okor√°g
Homokkom√°rom
Kiskutas
Nagyvejke
√ďzdfalu
R√°bcakapi
Hern√°dszurdok
Nagyg√∂rbŇĎ
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hossz√ļv√∂lgy
Kisg√∂rbŇĎ
SzuhafŇĎ
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
B√ľtt√∂s
Harasztifalu
Szilv√°s
Dr√°vag√°rdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
V√°rong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyh√°ts√°l
Pettend
Koz√°rd
Zsujta
Nagycs√°ny
Kisecset
Mesterh√°za
V√°rkeszŇĎ
Pusztacsó
Pereked
P√°pr√°d
Péterhida
Kat√°dfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
V√°s√°rosfalu
Hegyesd
S√©rsekszŇĎlŇĎs
Tótszentgyörgy
Kisb√°rk√°ny
Garbolc
Nemesl√°dony
Nagykölked
Sz√°gy
V√°zsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
KisszŇĎlŇĎs
Kalaznó
SzellŇĎ
√Ėrv√©nyes
Dobri
R√°polt
Zalaszegv√°r
GyŇĎr√∂cske
Vekerd
Oroszi
Zsebeh√°za
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hern√°dbŇĪd
Bosta
Porp√°c
Bakonyk√ļti
Kisf√ľzes
Balatonhenye
Ap√°tvarasd
Somogydöröcske
MezŇĎd
Vid
FelsŇĎegerszeg
SzŇĎke
B√ľkkmogyor√≥sd
Barnag
Velény
Fiad
V√°llus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
FelsŇĎtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Iv√°nbatty√°n
Lócs
FŇĪzv√∂lgy
S√°rok
Orb√°nyosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Pad√°r
F√ľz√©rkajata
√ďb√°nya
Szentpéterfölde
K√°nyav√°r
Cserh√°tszentiv√°n
Nagyhódos
Zalas√°rszeg
Kisjakabfalva
Dr√°vakereszt√ļr
T√≥fŇĪ
Nagytilaj
Edve
V√°rad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Orm√°ndlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
KiscsŇĎsz
Döbörhegy
Kistam√°si
Ortah√°za
Nagymizdó
FenyŇĎfŇĎ
Zala√ļjlak
BabarcszŇĎlŇĎs
Barlahida
H√°romhuta
SzŇĎlŇĎsard√≥
Besence
√ďlmod
Monoszló
Sz√°szfa
Kisbudmér
√öjszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborb√°s
Szorosad
Isp√°nk
Vöckönd
Filkeh√°za
Pécsbagota
GyŇĪrŇĪs
Csebény
Kétvölgy
Galv√°cs
Potyond
Kaszó
BelsŇĎs√°rd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsid√°ny
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
G√∂m√∂rszŇĎlŇĎs
Kaposgyarmat
Kemenesk√°polna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
ErdŇĎsm√°rok
Gad√°cs
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Alm√°skereszt√ļr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
FŇĎnyed
Dr√°vapiski
Velemér
Kutasó
Kerk√°sk√°polna
Sárfimizdó
V√°g√°shuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentp√°l
Szörény
Somogyb√ľkk√∂sd
Viszló
Szentmargitfalva
K√ľlsŇĎs√°rd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
K√©kk√ļt
Szentkozmadombja
B√ľr√ľs
Orfalu
Aba√ļjlak
HetyefŇĎ
Alm√°sh√°za
G√°borj√°nh√°za
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horv√°thertelend
Aba√ļjalp√°r
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
P√°nyok
Kispirit
√Čgersz√∂g
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyh√°tszentm√°rton
Zalaszentm√°rton
Hosztót
Rinya√ļjn√©p
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
R√°basebes
√ďbudav√°r
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hossz√ļv√≠z
Gar√°b
Zalaszombatfa
Márokföld
K√°ny
K√°ra
Bakonys√°g
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisv√°s√°rhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Sz√°r√°sz
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeh√°za
Csér
Zalak√∂vesk√ļt
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaap√°ti
Csertalakos
Lendvajakabfa
FelsŇĎszenterzs√©bet
Tornak√°polna
Iborfia
Tököl
Gagyap√°ti
Solym√°r
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
K√∂mlŇĎ
K√∂m√∂rŇĎ

...

...