Új Villany Bekötése Árak [2024] – Az Áram, Villanyóra Bekötés Költsége!

Szaki Tudástár

Új Villany Bekötése Árak [2024] – Az Áram, Villanyóra Bekötés Költsége!

A villany bekötése árak rendkívül gyakori téma az építőipar világában. Ha felújításba, építkezésbe kezdünk, akkor rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mire érdemes számítani az árak tekintetében. Ez nem csak a megfelelő szakember megtalálásakor lehet hatalmas segítségünkre, akkor is nagyon hasznos lehet, ha az költségekkel szeretnénk előre kalkulálni. Mégis, mik a különféle szakemberek díjai a feladatok függvényében? Az alábbi összefoglaló táblázat 100 hazai villany bekötő vállalkozó jellemző adatai alapján készült.

Panellakás esetén Komplett kivitelezés ára
30 nm 600-700.000 Ft-tól
40 nm 700-800.000 Ft-tól
50 nm 750-800.000 Ft-tól
60 nm 800-900.000 Ft-tól
Családi ház esetén méret Komplett kivitelezés ára
60 nm felett 900.000 Ft-tól
60 nm 1.000.000 Ft-tól
80 nm 1.400.0000 Ft-tól
100 nm 2.000.000 Ft-tól
110 nm 2.300.000 Ft-tól
Elektromos eszköz beüzemelése Árak
Sütő bekötése 10.000-20.000 Ft
Villanytűzhely bekötése 10.000-20.000 Ft
Páraelszívó bekötése 6.000-12.000 Ft
Beépített villanytűzhely bekötése 10.000-20.000 Ft
Beépített sütő bekötése 10.000-20.000 Ft
Kiszállás és általános óradíj Árak
Kiszállási díj 8.000-15.000 Ft
Első megkezdett óra 8.000-18.000 Ft
Minden más megkezdett óra 6.000-15.000 Ft
Biztosíték, tábla, kismegszakító csere Árak
4 kismegszakítóig 15.000-25.000 Ft
Áramkör bővítése kismegszakítóval 2.000-3.000 Ft
Síncsengő 4.000-5.000 Ft
Fi-relé - 1 fázis 12.000-18.000 Ft
Fi-relé - 3 fázis 15.000-20.000 Ft
Szerelvényezési Munkák Árak
LED szalag 2.000 - 8.000 Ft / db
Lámpa - mennyezeti 4.000 - 5.000 Ft / db
Lámpa - oldalfali 4.000 - 5.000 Ft / db
Kapcsoló 2.000 - 2.500 Ft / db
Dugaszoló aljzat 2.000 - 2.500 Ft / db
Egyéb szerelvény 1.500 - 7.000 Ft / db

*Jelen táblázat 100 hazai villanybekötő kis-és középvállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

A villany bekötés árakról bővebben

Cikkünk további részében picit részletesebben bemutatjuk, hogy pontosan milyen tényezők befolyásolják a villany bekötő szakemberek piacát. Mint látni fogjuk, a kérdés, számos tényező függvénye - például az építőipari piac helyzete, agglomeráció, valamint a határidő egyaránt meghatározó tényezők. Az új villanyóra bekötésének ára több tényezőtől függ. A bekötés díját az is megszabja, hogy hány fázisú villanyóráról lenne szó. Míg egy 1 fázisú villanyóra esetén kb. 90.000 – 120.000 Ft-ot kell fizetnünk, míg egy 3 fázisú során ez a költség már 110.000 – 130.000 Ft közé tehető.

Mik a feladatok a villany bekötésekor? 

A villanybekötők felelősek az elektromos rendszerek telepítéséért, karbantartásáért és javításáért az épületekben vagy más helyszíneken. Feladataik a következők:

Rendszertervezés és telepítés:

 • Elektromos rendszerek tervezése és kialakítása az épületek vagy helyszínek igényei szerint.
 • Kábelek, vezetékek, csatlakozók és kapcsolók telepítése a tervezett rendszer szerint.

Kábelezés és bekötés:

 • Kábelek és vezetékek elhelyezése az épületek falai és padlói mögött vagy az alagutakban.
 • Az elektromos berendezések és készülékek bekötése a hálózathoz, beleértve a világítást, a konnektorokat és az egyéb elektronikai eszközöket.

Vezetékrendezés és címkézés:

 • A kábelek és vezetékek rendezése és címkézése a könnyebb azonosítás és karbantartás érdekében.
 • A rendszer dokumentálása és jegyzőkönyvezése az elvégzett munkáról.

Biztonsági intézkedések:

 • Az elektromos rendszerek és berendezések biztonságos üzembe helyezése és működtetése.
 • A biztonsági előírások és szabványok betartása az elektromos telepítések során.

Hibaelhárítás és javítás:

 • Hibák diagnosztizálása és javítása az elektromos rendszerekben, például áramszünetek, rövidzárlatok vagy más problémák esetén.
 • Szükség esetén cserealkatrészek vagy új berendezések beszerzése és telepítése.

Karbantartás és ellenőrzés:

 • Rendszeres karbantartás végzése az elektromos rendszerekben, beleértve a vezetékek ellenőrzését, a kapcsolók és konnektorok szigetelésének ellenőrzését stb.
 • Az ellenőrzések dokumentálása és a rendszeres karbantartási ütemtervek készítése.

A szakemberek fontos szerepet játszanak az épületek és helyszínek elektromos rendszereinek működésében és biztonságában. Feladataik közé tartozik az elektromos rendszerek hatékony és biztonságos működésének biztosítása az épületekben és más létesítményekben.

Mennyiért száll ki a szakember?

Új Villany Bekötése Árak

A villanyrendszer bekötési munkák ára változó lehet több tényezőtől függően, beleértve a projekt bonyolultságát, a szakember tapasztalatát és a régiót. Általánosságban elmondható, hogy egy villanyrendszer bekötése több tízezer forinttól akár több százezer forintig is terjedhet, attól függően, hogy milyen típusú és milyen mennyiségű munkára van szükség.

Alapvető villanyszerelési feladatok. Egyszerűbb villanyszerelési feladatok, mint például új aljzatok vagy lámpák bekötése, általában kevesebb költséggel járnak, és a szakember óradíja alapján kerülnek meghatározásra. Az óradíj általában a szakember tapasztalatától és a régiótól függ.

Komplexebb projektek. Nagyobb villanyrendszerek tervezése és telepítése, például egy teljes ház vagy épület villanyszerelése, bonyolultabb és időigényesebb feladatok, amelyek magasabb költségeket vonhatnak maguk után. Ezeknél a projekteknél a költségeket általában a munkaórák száma, a szükséges anyagok és az esetleges engedélyek költségei is befolyásolhatják.

Engedélyek és ellenőrzések. Bizonyos esetekben a villanyszerelési munkákhoz engedélyekre és ellenőrzésekre is szükség lehet, ami további költségeket jelenthet. Az engedélyek és ellenőrzések díja szintén változó lehet a régiótól és az adott projekttől függően

Összességében a villanyrendszer bekötési munkáknak nincs egységes árazása, de általánosságban elmondható, hogy minél összetettebb és nagyobb a projekt, annál magasabb költségekkel lehet számolni. Fontos, hogy mindig kérjen árajánlatot több szakembertől, és alaposan tájékozódjon a várható költségekről, mielőtt döntést hozna.

Új villanyóra bekötés árak

A villanyóra bekötésének árai változhatnak a telepítés típusától, az ingatlan elhelyezkedésétől és az elérhetőségétől függően. Fontos tényezők és árazási szempontok:

Telepítés típusa:

 • Az új bekötés vagy a régi cseréje meghatározza az árat.
 • Az új bekötés általában több munkát és időt igényel, míg a cserék gyorsabbak és egyszerűbbek lehetnek.

Helyszín és elérhetőség:

 • Az ingatlan elhelyezkedése és az elérhetősége befolyásolja az árat.
 • Nehezen hozzáférhető vagy távoli területeken magasabbak lehetnek a költségek.

Kapacitás és terhelés:

 • Az ingatlan villanyellátásának kapacitása és a terhelés meghatározza a bekötés költségeit.
 • Nagyobb kapacitású villanyórák és a nagyobb terhelésű rendszerek általában drágábbak lehetnek.

Engedélyek és szabályozások:

 • A telepítéshez szükséges engedélyek és szabályozások befolyásolhatják az árat.
 • Bizonyos régiókban szigorú előírások lehetnek a villanyóra bekötésére vonatkozóan.

Munkaerő és időigény:

 • A munkaerő költségei és a munkaidő határozza meg a bekötés árát.
 • Tapasztalt szakemberek általában magasabb munkadíjat számíthatnak fel.

Fontos, hogy az árajánlat készítésekor figyelembe vegyük az összes fenti tényezőt, hogy pontos és megfelelő árajánlatot kapjunk a villanyóra bekötésére. Ajánlott több szakembertől árajánlatot kérni, és összehasonlítani az árakat és a nyújtott szolgáltatásokat.

Hogyan befolyásolja a régió az árambekötés munkadíjakat?

Az áram bekötési munkadíjait számos tényező befolyásolja, köztük a régió is. A régió határozza meg az árszínvonalat, az anyagköltségeket és a munkaerő árait is.

Költségek változása régiók szerint. Az árambekötési munkák költségei változhatnak régiók szerint. A gazdasági aktivitás és az életszínvonal különbségei miatt egyes régiókban magasabbak lehetnek az árak, míg másutt alacsonyabbak.

Anyagköltségek és elérhetőség. A régió befolyásolja az anyagköltségeket is. Egyes régiókban olcsóbban lehet hozzájutni az építőanyagokhoz és az elektromos berendezésekhez, míg más helyeken drágábbak vagy nehezebben elérhetőek lehetnek.

Munkaerőpiaci tényezők. A munkaerőpiaci kereslet és kínálat különbségei régiók között változhatnak. Például egy olyan régióban, ahol kevesebb az elektromos szerelő, magasabbak lehetnek az óradíjak, míg egy olyan helyen, ahol nagyobb a verseny a szakemberek között, alacsonyabbak lehetnek az árak.

Engedélyezési és szabályozási követelmények. A régióhoz kötődő engedélyezési és szabályozási követelmények is befolyásolják az árakat. Egyes régiókban bonyolultabb és költségesebb lehet az engedélyezési folyamat, ami növelheti az árambekötési munkák költségeit.

Infrastrukturális különbségek. Az infrastrukturális különbségek, például az utak minősége és az infrastruktúra fejlettsége is hatással lehet az árakra. Több időt és erőforrást igényelhet az árambekötési munkák elvégzése egy olyan régióban, ahol rosszabb az infrastruktúra.

Összességében a régió jelentős hatással van az árambekötési munkadíjakra, és ezért fontos figyelembe venni a helyi piaci viszonyokat és szabályozásokat az árak meghatározása során.

A távolság függvénye

Konnektor Csere

A villanybekötés árát számos tényező befolyásolja, köztük a távolság is, amely meghatározza az anyagi és munkaerőigényt.

Anyagi költségek. A távolság nagyban befolyásolja az anyagi költségeket, például az anyagbeszerzés és szállítás költségeit. Minél távolabb van a telepítési helyszín az anyagok beszerzési pontjától vagy a raktárbázistól, annál magasabbak lehetnek ezek a költségek.

Munkaerőigény. A távolság növekedésével a munkaerőigény is növekedhet. A munkásoknak több időre és energiára van szükségük a helyszínre történő eljutáshoz, ami növelheti az óradíjat és az összesített munkadíjat.

Utazási költségek. A távolság növekedése növelheti az utazási költségeket is, beleértve az üzemanyagot, az utazási időt és az esetleges szállás költségeit, ha a munkásoknak több napra kell az adott helyszínen maradniuk.

Költségek diverzifikációja. Távoli telepítési helyszínek esetén a szolgáltatóknak gyakran diverzifikálniuk kell a költségeiket, hogy fedezzék az utazási és logisztikai költségeket. Ez magában foglalhatja a speciális eszközök bérlését vagy a helyi alvállalkozók igénybevételét.

Szabályozási követelmények. Egyes régiókban a távolság miatt szigorúbb szabályozási követelményekkel kell számolni, ami további költségeket jelenthet az engedélyezési és felügyeleti folyamatokban.

A távolság függvénye tehát közvetlen hatással van a villanybekötés áraira, és fontos tényező a telepítési projektek költségeinek megállapításában és tervezésében.

A kivitelezés típusától függően a villany bekötés árak

A villany bekötés ára jelentősen változhat a kivitelezés típusától függően, ami számos tényezőt foglal magában.

Új építési projektek. Az új építési projektek során a villany bekötés ára általában alacsonyabb lehet, mivel a csövek, vezetékek és egyéb infrastruktúra még nem létezik. Az elektromos rendszert könnyebben lehet telepíteni és beilleszteni a frissen épült szerkezetbe, ami idő- és költségmegtakarítást eredményezhet.

Felújítási projektek. A régi épületek vagy lakások villanyrendszereinek felújítása bonyolultabb lehet, mivel a meglévő infrastruktúrát át kell vizsgálni, frissíteni vagy kicserélni. Ez magában foglalhatja a régi kábelek, csatlakozók és kapcsolók cseréjét, valamint a rendszer teljesítményének növelését vagy modernizálását is. A felújítás általában magasabb költségekkel járhat, mint az új építésű projektek.

Belső vagy külső telepítés. A villany bekötés ára eltérhet attól függően, hogy az új vagy felújított rendszert belső vagy külső helyszínekre kell telepíteni. Külső telepítés esetén például több áramforrást és biztonsági intézkedést kell figyelembe venni a külső elemek, például lámpaoszlopok vagy kerti világítás telepítése során.

Egyedi igények. Az árakat befolyásolhatják az egyedi igények is, például ha a megrendelő speciális funkciókat, mint például okos otthoni rendszereket vagy nagy teljesítményű eszközöket szeretne beépíteni. Ezek a speciális igények további költségeket okozhatnak az anyagok, berendezések és munkaerő terén.

Engedélyek és szabályozások. Az árakat tovább befolyásolhatják az engedélyek és szabályozások, amelyek változhatnak az adott régióban érvényes előírások szerint. A szakembereknek be kell tartaniuk ezeket a szabályokat, ami további költségeket jelenthet az engedélyek beszerzése és a szabályozási követelmények betartása miatt.

A kivitelezés típusától függően tehát széles skálán változhatnak a villany bekötés árai, figyelembe véve az adott projektre jellemző egyedi kihívásokat és igényeket.

A szakember leterheltsége

Villanyszerelő munka közben

Az áram bekötés árát jelentősen befolyásolja a szakember leterheltsége, amely több tényezőt is magában foglal.

Időpontok elérhetősége. A szakember leterheltsége határozza meg az elérhetőséget az ügyfelek számára. Ha a szakembernek sűrű a naptára, kevésbé rugalmas lehet az időpontok tekintetében, és ezáltal a sürgős vagy gyorsan megoldandó problémák esetén magasabb díjakat számíthatnak fel az ügyfeleknek.

Várakozási idő. Ha a szakembernek hosszú várólistája van, az ügyfeleknek hosszabb ideig kell várniuk az időpontjukra. A gyorsabb vagy sürgősebb beavatkozásokért a szakemberek gyakran magasabb díjakat számíthatnak fel az ügyfeleknek azonnali vagy rövid távú elérhetőség biztosítása érdekében.

Költségek növekedése. A nagyobb kereslet időszakában a szakemberek általában emelik az áraikat, hogy kezeljék a magasabb munkaterhelést és az esetleges extra költségeket, mint például a túlórák vagy a gyorsabb reagálás költségeit.

Szolgáltatás minősége. A szakember leterheltsége befolyásolhatja a szolgáltatás minőségét is. Ha túlterheltek vagy rohanásban vannak, a szakemberek kevésbé lehetnek képesek odafigyelni a részletekre, ami hibákhoz vagy hibás munkavégzéshez vezethet, ami hosszú távon többletköltségeket okozhat az ügyfeleknek.

Versenyképesség. Ha a szakember túlterhelt, kevésbé lesz versenyképes az árak tekintetében. Ez azt jelentheti, hogy más, kevésbé elfoglalt szakemberekkel összehasonlítva magasabb árat számíthatnak fel az ügyfelekért.

Ezek az elemek összekapcsolódnak, és együttesen határozzák meg az áram bekötés árát a szakember leterheltségének függvényében. Minél nagyobb a kereslet, annál valószínűbb, hogy a szakember magasabb díjakkal számol azért, hogy kezelje az extra igényeket és a túlterhelést.

Mennyi a villanyszerelők általános óradíja?

A villanyszerelők általános óradíja számos tényezőtől függ, és változhat az elvégzett munka jellegétől, a szakember tapasztalatától, a régiótól és az adott időszakban érvényes piaci körülményektől.

Munka típusa és komplexitása. Az óradíjat általában az elvégzett munka típusa és annak komplexitása határozza meg. Egyszerűbb feladatok, mint például egy kisebb javítás vagy egy egyszerű telepítés, általában alacsonyabb óradíjat vonnak maguk után, míg bonyolultabb projektek, például egy teljes villanyszerelési rendszer telepítése vagy felújítása, magasabb óradíjat igényelhetnek.

Szakember tapasztalata és képzettsége. Tapasztaltabb és magasan képzett villanyszerelők általában magasabb óradíjat számíthatnak fel az ügyfeleknek. Az ilyen szakemberek gyakran hatékonyabban és gyorsabban végeznek munkát, ami magasabb költségeket indokolhat.

Régió. A régió is meghatározza az általános óradíjat. Nagyobb városokban általában magasabbak az óradíjak a magasabb életszínvonal és a magasabb munkaerőköltségek miatt, míg kisebb településeken alacsonyabbak lehetnek az árak.

Piaci körülmények és kereslet. A piaci körülmények és a kereslet szintén befolyásolhatják az óradíjat. Ha nagy a kereslet a villanyszerelőkre, például az időszakos viharok vagy a felújítási szezonok idején, a szakemberek magasabb óradíjat számíthatnak fel azért, hogy kezeljék az extra igényeket és a túlterhelést.

Versenyhelyzet. A versenyhelyzet is befolyásolja az árakat. Ha a régióban sok villanyszerelő működik, akkor versenyképes árak alakulhatnak ki az ügyfelek között, míg kevésbé versenyképes piacon magasabb árakat számíthatnak fel a szakemberek.

Az általános óradíj általában egyensúlyozza ezeket a tényezőket, és figyelembe veszi a szakember által nyújtott szolgáltatások értékét és minőségét is. A pontos óradíj meghatározásához érdemes közvetlenül konzultálni a helyi villanyszerelőkkel és árajánlatokat kérni.

Sürgősségi felár

Elektromosság

A villanybekötés során felmerülő sürgősségi felár több tényezőtől függően változhat, és a körülményekre, az időpontokra és az elvégzett munka jellegére vonatkozóan eltérő lehet.

Először is, a sürgősségi felár mértéke azonnal felmerülő munkálatok esetén lehet magasabb, mint az előre megtervezett munkáknál. Ha például hirtelen meghibásodik az áramellátás egy lakásban vagy egy vállalkozásban, és azonnali beavatkozásra van szükség a biztonság és a folytonosság érdekében, a szakember gyors reagálása és az azonnali rendelkezésre állásért plusz díjat számíthat fel.

Másodszor, az időpont is szerepet játszhat a sürgősségi felár meghatározásában. Ha például hétvégi vagy ünnepnapon, éjszaka vagy kora reggel van szükség a villanybekötésre, akkor a szakember általában magasabb díjat számíthat fel, mivel ezek az időpontok a normál munkaidőn kívül esnek, és különleges intézkedéseket igényelnek.

Végül, a munka jellege és a sürgősség mértéke is befolyásolja a felárat. Például ha a meghibásodás súlyos biztonsági kockázatot jelent, vagy ha az áramszolgáltatás nélkülözhetetlen az alapvető funkciókhoz, akkor a sürgősségi felár nagyobb lehet, hogy a szakember gyorsan és hatékonyan tudjon beavatkozni.

Összességében a sürgősségi felár a villanybekötés során általában azonnali és gyors beavatkozásért, az időpont és a munka jellege alapján kerül meghatározásra, és a kényes körülmények kezelését is magában foglalja. Fontos azonban megjegyezni, hogy a sürgősségi felárak változhatnak a szakember és a régió egyedi politikája, valamint a piaci körülmények alapján.

Az eszközpark karbantartása

A hálózatot bekötő villanyszerelők esetében az eszközpark karbantartása kiemelt fontossággal bír annak érdekében, hogy biztosítsák a hatékony és biztonságos működést. A szakemberek által használt eszközök és berendezések rendszeres karbantartása és felülvizsgálata elengedhetetlen az optimális teljesítmény és a hosszú élettartam érdekében.

Elsőként fontos megemlíteni az elektromos eszközök és műszerek karbantartását. A villanyszerelők rendszeresen ellenőrzik és kalibrálják ezeket az eszközöket, például a multimétereket és az ellenállásmérőket, hogy biztosítsák a pontosságot és megbízhatóságot munkájuk során. Emellett gondoskodnak az eszközök megfelelő tárolásáról és tisztításáról is.

Másodszor, a hálózat bekötéséhez használt szerszámok karbantartása is kiemelt fontosságú. Az elektromos vezetékek vágásához, csatlakozók szereléséhez és egyéb feladatokhoz használt szerszámoknak élesnek és megfelelően működőknek kell lenniük. A villanyszerelők rendszeresen ellenőrzik és szükség esetén cserélik vagy javítják ezeket a szerszámokat, hogy biztosítsák a hatékony munkavégzést.

Végül, az eszközpark karbantartása magában foglalja az elektromos biztonságot is. A villanyszerelők gondoskodnak arról, hogy a védőfelszereléseik, például a munkavédelmi kesztyűk, sisakok és szemüvegek, megfelelő állapotban legyenek, és rendszeresen cserélik az elhasználódott vagy sérült darabokat. Emellett felülvizsgálják és karbantartják az elektromos rendszerek és kapcsolószekrények védelmi eszközeit, például a túláram- és rövidzárlatvédelmi eszközöket.

Összességében elmondható, hogy a hálózatot bekötő villanyszerelők esetében az eszközpark karbantartása alapvető fontosságú az optimális működés és a biztonságos munkavégzés érdekében. A rendszeres ellenőrzések, karbantartások és szükség esetén történő javítások biztosítják, hogy a szakemberek mindig megbízható és hatékony eszközökkel dolgozhassanak.

Milyen eszközökkel dolgozik a szakember?

A villanymos hálózatot beüzemelő szakember számos eszközzel dolgozik, amelyek elengedhetetlenek a munkája során. Ezek az eszközök segítik a hálózatok kiépítését, bekötését és ellenőrzését, biztosítva a megfelelő működést és biztonságot.

Először is, a hálózatot beüzemelő szakember rendelkezik különböző mérőeszközökkel és műszerekkel, mint például multiméterek, amelyek segítségével ellenőrizni tudja az elektromos feszültséget, az áramerősséget és az ellenállást. Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek a hálózatok felméréséhez és a csatlakozások helyes beállításához.

Másodszor, a hálózat bekötéséhez és csatlakoztatásához speciális szerszámokra van szükség. Ilyenek lehetnek például drótvágók és stripperk, amelyek segítik a vezetékek előkészítését és levágását, valamint a csatlakozók krimpeléséhez vagy csavarásához használt fogók és csavarhúzók.

Harmadszor, a hálózatot beüzemelő szakember rendelkezik különböző védelmi eszközökkel, például munkavédelmi kesztyűkkel, szemüvegekkel és sisakokkal, amelyek biztosítják a biztonságos munkavégzést az áramütés és más sérülések ellen.

Emellett a hálózatot beüzemelő szakember gyakran használ speciális eszközöket a vezetékek helyes elhelyezéséhez és rögzítéséhez, például vezetéktartókhoz és rögzítőkhez. Ezek az eszközök segítenek a vezetékek rendezett és biztonságos elhelyezésében a falakon vagy a padlón.

Végül, a hálózat beüzemelése során a szakember rendszerint használ mérőszalagot, szintezőt és más építőipari eszközöket is, hogy biztosítsa a pontos és megfelelő telepítést.

Összességében elmondható, hogy a villanymos hálózatot beüzemelő szakember számos különböző eszközt használ a munkája során, amelyek közül mindegyik elengedhetetlen a hálózatok biztonságos és hatékony kiépítéséhez és bekötéséhez.

Az áram bekötése mennyibe kerül? 

Az áram bekötésének költségei változóak lehetnek az ingatlan típusától, az elérhetőségtől és az elvégzendő munka összetettségétől függően. Fontos tényezők és árazási szempontok:

Ingatlan típusa:

 • Lakóházak, irodák, üzletek vagy ipari létesítmények esetén eltérő költségek merülhetnek fel az áram bekötésére.
 • Az ingatlan funkciója és mérete befolyásolhatja a bekötés árát.

Elérhetőség és elhelyezkedés:

 • Az ingatlan elhelyezkedése és az elérhetősége befolyásolhatja az áram bekötésének költségét.
 • Nehezen hozzáférhető vagy távoli területeken magasabbak lehetnek a költségek.

Kapacitás és terhelés:

 • Az ingatlan villanyellátásának kapacitása és a terhelés meghatározza a bekötés költségeit.
 • Nagyobb kapacitású áramellátás és a nagyobb terhelésű rendszerek általában drágábbak lehetnek.

Engedélyek és szabályozások:

 • A telepítéshez szükséges engedélyek és szabályozások befolyásolhatják az árat.
 • Bizonyos régiókban szigorú előírások lehetnek az áram bekötésére vonatkozóan.

Munkaerő és időigény:

 • A munkaerő költségei és a munkaidő határozza meg az áram bekötésének árát.
 • Tapasztalt szakemberek általában magasabb munkadíjat számíthatnak fel.

Az áram bekötésének árajánlatát a fent említett tényezők alapján állítják össze. Ajánlott több szakembertől árajánlatot kérni, és összehasonlítani az árakat és a nyújtott szolgáltatásokat.

Milyen képesítésű emberek végezhetnek ilyen munkát?

Villanyhálózat bekötési munkát kizárólag megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberek végezhetnek, akik szakértelmet és tapasztalatot szereztek az elektromos rendszerek terén. Ezek a szakemberek általában elektromos technikusok, villanyszerelők vagy elektromos mérnökök lehetnek.

Először is, az elektromos technikusok olyan szakemberek, akik rendelkeznek az elektromos rendszerek tervezéséhez, telepítéséhez és karbantartásához szükséges alapvető ismeretekkel. Ezek az emberek általában rendelkeznek elektromos technikusi vagy hasonló szakképesítéssel, amely biztosítja számukra a megfelelő tudást és gyakorlatot a villanyhálózatok kezeléséhez.

Másodszor, a villanyszerelők speciálisan képzett szakemberek, akik a villanyszerelés terén szerzett tapasztalattal és tudással rendelkeznek. Ezek az emberek általában rendelkeznek villanyszerelői tanfolyamok vagy szakmai képzések elvégzésével megszerzett tanúsítványokkal, amelyek igazolják a szaktudásukat és képességeiket az elektromos rendszerek kezelésében.

Végül, az elektromos mérnökök olyan szakemberek, akik a villamosmérnöki területen szereztek diplomát vagy egyéb magasabb szintű képesítést. Ezek az emberek rendelkeznek a villamosmérnöki tervezés, elemzés és implementáció terén szerzett mélyreható tudással, amely lehetővé teszi számukra a bonyolultabb villanyhálózatok tervezését és kezelését.

Összességében elmondható, hogy a villanyhálózat bekötési munkát olyan szakemberek végezhetik, akik megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkeznek az elektromos rendszerek terén. Ezek közé tartoznak az elektromos technikusok, villanyszerelők és elektromos mérnökök, akik biztosítják a megfelelő szaktudást és gyakorlatot a villanyhálózatok biztonságos és hatékony kezeléséhez.

Költségek - összefoglaló 

Egy új villanyóra bekötésének költsége több tényezőtől függ. A bekötés díját az is meghatározza, hogy hány fázisú villanyóráról van szó. Míg 1 fázisú villanyóra esetén nagyjából 90.000 – 120.000 Ft-ot kell fizetnünk, míg egy 3 fázisú elem során ez az ár már körülbelül 110.000 – 130.000 Ft közé tehető.

Agglomerációk - gyakori szolgáltatási területek: Gyula, Szolnok, Kaposvár, Budapest, Sopron, Pápa, Esztergom, Kiskunfélegyháza, Hajdúböszörmény, Eger, Ajka, Debrecen, Békéscsaba, Érd, Dunaújváros, Gödöllő, Ózd, Gyöngyös, Szekszárd, Orosháza, Hódmezővásárhely, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szombathely, Cegléd, Győr, Nagykanizsa, Baja, Dunakeszi, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Tatabánya, Vác, Kecskemét, Salgótarján, Szigetszentmiklós, Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg

#áram bekötés árak  #új villanyóra bekötés árak 

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Szakértője a villamos hálózatoknak és a háztartási gépek elektronikájának.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

villanyszerelőt keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked villanyszerelőt találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged villanyszerelő szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked villanyszerelő szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...