Fűtés Szerelés Árak – A Központi Rendszer És Radiátor Megszerelésének Díja! [2024]

Szaki Tudástár

Fűtés Szerelés Árak – A Központi Rendszer És Radiátor Megszerelésének Díja! [2024]

A fűtés szerelés árakkal érdemes tisztában lennünk, amikor elromlik a radiátor vagy a központi fűtési rendszer otthon. Ilyenkor fontos, hogy átláthatóan tudjunk kalkulálni a költségekkel és árakkal - érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen árakon vállal munkát a legtöbb mesterember, szakember Magyarorszgon. Mik a szakemberek árai a pontos feladatok függvényében? Az alábbi táblázat 100 hazai fűtés szerelő kisvállalkozó jellemző adatai alapján készült.

Fűtés Szerelés Árak
Általános óradíj 8.000 - 15.000 Ft
Kiszállási díj 0 - 12.000 Ft
Fűtési rendszer kiépítése - egység 60.000 - 75.000 Ft
Fűtésrendszer kiépítése - kiállás 30.000 - 45.000 Ft
Padlófűtés kiépítése 7.000 - 9.000 Ft / nm
Padlófűtés kiépítése (anyagköltséggel) 17.000 - 20.000 Ft / nm
Gáz bevezetése a fogyasztóhoz 45.000 - 270.000 Ft
Gázóra le-és felszerelése 60.000 - 75.000 Ft
Fűtési rendszer javítása 15.000 - 25.000 Ft
Fűtés vezérlés szintenként 60.000 - 100.000 Ft
Fűtési csővezeték kiépítése - falban / padlóban 26.000 - 33.000 Ft / kötés
Fűtési csővezeték kiépítése - falon kívül 22.000 - 28.000 Ft / kötés
Gázvezeték szerelése 15.000 - 40.000 Ft
Fali légvezérlő elem beszerelése 35.000 - 42.000 Ft
Átkötés készítése - egycsöves fűtések 5.000 - 8.000 Ft
MEO gázrendszer nyomáspróba 21.000 - 30.000 Ft
Régi csőrendszer elbontása 1.000 - 1.500 Ft / m
Padlófűtés átmotatása 1.500 - 3.000 Ft / fűtési kör
Radiátor szelep cseréje 5.000 - 8.000 Ft
Radiátor átmosása 2.000 - 4.000 Ft
Termosztát cseréje 5.000 - 9.000 Ft
Keringgető szivattyú cseréje 8.000 - 10.000 Ft
Alkatrészek árai
Radiátor 20.000 - 40.000 Ft
Fűtőtest (2000 W) 40.000 - 50.000 Ft
Kazán (24kW) 300.000 - 400.000 Ft
Termostatikus szelep (1-2 col) 3000 Ft
Cső (22mm) 1.500 Ft / m
Expansziós tartály (25L) 12.000 - 20.000 Ft

*Jelen táblázat 100 hazai fűtés-és radiátor szerelő kisvállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

A fűtés szerelés árakról bővebben

Cikkünk további részében részletesen bemutatjuk, hogy pontosan milyen tényezőktől függnek a (központi) fűtés szerelés árak és radiátor szerelés költségek. Mint látni fogjuk, a kérdés számos tényező függvénye – a régió, agglomeráció, szakember aktuális leterheltsége egyaránt fontos tényezők. A fűtés szerelés árak 60.000 - 75.000 Ft között mozognak a rendszer kiépítésekor egységenként. Kiállásonként a kiépítési munka 30.000 - 45.000 Ft. Padlófűtés kiépítése 7.000 - 9.000 Ft / m2 áron érhető el 2024-ben a legtöbb szakembernél.   

Mik a legfontosabb feladatok fűtés szerelés során? 

A fűtésszerelés során számos fontos lépést kell gondosan végrehajtani annak érdekében, hogy a fűtésrendszer hatékonyan működjön és biztonságos legyen. Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb teendőket:

Rendszertervezés és előkészítés:

 • Méretezzük megfelelően a fűtésrendszert az adott épület vagy helyiség igényeinek megfelelően.
 • Győződjünk meg arról, hogy rendelkezésre állnak a szükséges felszerelések és alkatrészek.
 • Ellenőrizzük a meglévő csöveket, radiátorokat és egyéb fűtési elemeket, és cseréljük ki szükség esetén.

Fűtési rendszer telepítése:

 • Szereljük fel a fűtési rendszer fő elemeit, mint például a kazánt, a csöveket és a radiátorokat.
 • Ügyeljünk a megfelelő csővezetésre és a radiátorok helyes elhelyezésére a hatékony hőeloszlás érdekében.

Csővezetékek csatlakoztatása és szigetelése:

 • Csatlakoztassuk össze a csöveket a fűtési rendszerrel és a kazánnal.
 • Biztosítsuk a megfelelő szigetelést a csővezetékeknél, hogy minimalizáljuk a hőveszteséget és csökkentsük a fűtési költségeket.

Víz- és nyomáspróbák:

 • Végezzünk víz- és nyomáspróbát a fűtési rendszer teljes hosszában, hogy meggyőződjünk a szivárgások hiányáról és a megfelelő működésről.

Szabályozók és vezérlők beállítása:

 • Állítsuk be a fűtési rendszer szabályozóit és vezérlőit az optimális hőmérséklet eléréséhez és fenntartásához.

Biztonsági intézkedések és ellenőrzések:

 • Ellenőrizzük a kazán biztonsági funkcióit és rendszeresen tisztítsuk meg.
 • Győződjünk meg arról, hogy a fűtési rendszer teljes mértékben megfelel az összes biztonsági előírásnak és rendeletnek.

Felhasználói oktatás és dokumentáció:

 • Ismertessük meg a felhasználókat a fűtési rendszer működésével és karbantartásával.
 • Készítsünk dokumentációt a fűtési rendszer telepítéséről és karbantartásáról a későbbi referencia céljából.

A fűtésszerelés során való gondos előkészületek és precíz munkavégzés kulcsfontosságúak a megbízható és hatékony fűtésrendszer létrehozásához.

Mennyiért száll ki egy radiátor szerelő?

Fűtés Szerelés Árak - Radiátorszerelés Költségek

A radiátor szerelők általában különböző tényezők alapján határozzák meg szolgáltatásaik árát. Ezek a tényezők magukban foglalják a munka típusát, a mester szakértelmét, a helyi piaci feltételeket és az esetleges anyagköltségeket.

Először is, a munka típusa jelentős szerepet játszik az árazásban. Például egy egyszerű radiátorcsere vagy karbantartás ára eltérhet a teljes rendszer telepítésének költségétől. A radiátorok típusa és mérete, valamint a szükséges csővezetékek mennyisége befolyásolhatja a munkadíjat.

A mesterember szakértelme és tapasztalata szintén meghatározó tényező. Tapasztaltabb radiátor szerelők magasabb díjat kérhetnek, mivel szakértelmük révén hatékonyabban és gyorsabban képesek elvégezni a munkát. Az ügyfelek gyakran hajlandóak magasabb árat fizetni egy tapasztalt és megbízható szakemberért.

A helyi piaci feltételek és az életköltség is szerepet játszhatnak az árképzésben. Például nagyvárosokban vagy gazdagabb régiókban az árak általában magasabbak lehetnek, hogy tükrözzék az életköltséget és a keresletet a szolgáltatás iránt.

Az anyagok költségei, például a radiátorok, csövek és egyéb alkatrészek, további tényezők, amelyek befolyásolhatják az árakat. Az ügyfeleknek érdemes előzetesen egyeztetniük a szakemberrel, hogy tisztában legyenek a felmerülő anyagköltségekkel, és azokat figyelembe tudják venni a költségvetésük tervezésekor.

Az árak városról városra és régióról régióra változhatnak, ezért ajánlott helyi radiátor szerelőket keresni, akik pontos árajánlatot tudnak adni a konkrét munkára. Az ügyfeleknek mindig érdemes több ajánlatot kérni és összehasonlítani a különböző szakemberektől, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb ár-érték arányt.

Központi fűtés árak 

A központi fűtés telepítési költségei számos tényezőtől függenek, ideértve az épület méretét, a fűtési rendszer típusát és az esetleges kiegészítő berendezéseket. Az alábbiakban összefoglalom ezeket a tényezőket és hogyan befolyásolják a központi fűtés árait:

Épület mérete és típusa:

 • Nagyobb épületek esetén általában magasabbak lehetnek a telepítési költségek, mivel több fűtési egységet és hosszabb csöveket kell telepíteni. Az épület típusa is számít, mivel például egy családi ház központi fűtése olcsóbb lehet, mint egy többlakásos épületé.

Fűtési rendszer típusa:

 • A központi fűtési rendszerek különböző típusai vannak, mint például a gázüzemű kazánok, olajfűtés vagy hőszivattyúk. Az egyes rendszerek telepítési és üzemeltetési költségei eltérőek lehetnek.

Kazán típusa és hatékonysága:

 • A kazán típusa és hatékonysága jelentős hatással van az árra. Magasabb hatékonyságú kazánok általában drágábbak, de hosszú távon alacsonyabb fűtési költségeket jelentenek.

Csőhálózat és radiátorok telepítése:

 • A csőhálózat kiépítése és a radiátorok telepítése szintén költséges lehet, függően azok típusától és számától.

Kiegészítő berendezések:

 • Bizonyos esetekben további berendezések szükségesek a központi fűtés teljesítményének növeléséhez vagy optimalizálásához, például szivattyúk, szabályozók vagy hőmérsékletszabályozók.

Munkadíj és telepítési költségek:

 • A munkadíj és a telepítési költségek a szakember által végzett munka mennyiségétől és komplexitásától függenek. Ide tartozik a szakemberek óradíja és a szükséges munkaerő száma.

Fontos megérteni, hogy a központi fűtés telepítési költségei változhatnak az épület egyedi jellemzőitől és az adott telepítési szolgáltató által alkalmazott árképzéstől függően. Ajánlott több szakembertől árajánlatot kérni, hogy összehasonlíthassa azokat, és olyan megoldást válasszon, amely a legmegfelelőbb az adott igényekhez és költségvetéshez.

Fűtési rendszer átmosása árak 

A fűtési rendszer átmosásának árát számos tényező befolyásolja, ideértve a rendszer méretét, állapotát, az alkalmazott módszereket és az esetlegesen felmerülő egyéb szolgáltatásokat. Az alábbiakban összefoglalom ezeket a tényezőket és hogyan hatnak az árakra:

Rendszer mérete és típusa:

 • A fűtési rendszer mérete meghatározza az átmosás munkájának összetettségét és időtartamát. Nagyobb rendszerek esetén általában magasabbak az árak.

Állapot és szennyeződés mértéke:

 • A fűtési rendszer állapota és a benne felhalmozódott szennyeződések mennyisége befolyásolja az átmosás időtartamát és a szükséges eszközöket. Erősen szennyezett rendszerek tisztítása több időt vehet igénybe, és esetleg speciális tisztítószerek alkalmazását igényli.

Módszerek és technológiák:

 • A fűtési rendszer átmosásához használt módszerek és technológiák (például hidraulikus átmosás, vegyszeres átmosás) különböző költségekkel járnak. A speciális technológiák, mint például a hidraulikus átmosás, általában drágábbak lehetnek.

Tisztítószerek és anyagok:

 • A rendszer átmosásához használt tisztítószerek és anyagok költségei szintén szerepet játszanak az árakban. Minőségi tisztítószerek és anyagok esetén általában magasabbak lehetnek az árak.

Szolgáltatások és garanciák:

 • Néhány szolgáltató extra szolgáltatásokat kínál az átmosás során, például a radiátorok levegőztetését, a hőmérséklet-szabályzók ellenőrzését vagy a rendszer teljesítményének ellenőrzését. Ezek a kiegészítő szolgáltatások árakat is befolyásolhatják.

Munkadíj és telepítési költségek:

 • A munkadíj és a telepítési költségek a szakember által végzett munka mennyiségétől és komplexitásától függenek. Ide tartozik a szakemberek óradíja és a szükséges munkaerő száma.

Fontos megérteni, hogy a fűtési rendszer átmosásának árai változhatnak a fenti tényezők és az adott szolgáltató által alkalmazott árképzés függvényében. Ajánlott több szakembertől árajánlatot kérni, hogy összehasonlíthassa azokat, és olyan megoldást válasszon, amely a legmegfelelőbb az adott igényekhez és költségvetéshez.

Központi fűtés kiépítés árak 

A központi fűtés kiépítési költségeit számos tényező befolyásolja, ideértve a rendszer típusát, méretét, az épület állapotát és az alkalmazott technológiákat. Az alábbiakban összefoglalom ezeket a tényezőket és hogyan hatnak az árakra:

Rendszer típusa:

 • Különböző fűtési rendszerek léteznek, mint például radiátoros rendszer, padlófűtés vagy kombinált rendszerek. Az egyes típusokhoz eltérő berendezések és vezetékek szükségesek, ami befolyásolja az árakat.

Rendszer mérete és terjedelme:

 • Az épület mérete és a fűtendő helyiségek száma meghatározza a szükséges fűtési kapacitást és az ehhez szükséges berendezések és vezetékek mennyiségét. Nagyobb rendszerek kiépítése általában magasabb költségekkel jár.

Alapanyagok és berendezések:

 • A fűtési rendszer kiépítéséhez szükséges alapanyagok és berendezések költségei jelentős mértékben befolyásolják az összköltségeket. Ide tartozik a kazán, radiátorok, csövek, szivattyúk és szabályozók ára.

Telepítési munkadíj:

 • A telepítési munkadíj attól függ, hogy milyen szakértelmet és munkaerőt igényel a fűtési rendszer kiépítése. A telepítési munkaerő óradíja és a szükséges munkaórák száma nagyban befolyásolja az árakat.

Szükséges engedélyek és előkészületek:

 • A fűtési rendszer kiépítése előtt esetleg szükség lehet építési engedélyre vagy egyéb engedélyekre. Az ilyen engedélyek beszerzése és az előkészítő munkálatok költségei is hozzájárulnak az összköltségekhez.

Kiegészítő szolgáltatások és garanciák:

 • Néhány szolgáltató extra szolgáltatásokat kínálhat, például a rendszer karbantartását vagy kiegészítő garanciát. Ezek a szolgáltatások és garanciák árakat is befolyásolhatják.

Fontos megérteni, hogy a központi fűtés kiépítési költségei változhatnak az említett tényezők és az adott szolgáltató által alkalmazott árképzés függvényében. Ajánlott több szakembertől árajánlatot kérni, hogy összehasonlíthassa azokat, és olyan megoldást válasszon, amely a legmegfelelőbb az adott igényekhez és költségvetéshez.

Cirko fűtés kiépítés árak

A cirkó fűtés kiépítési költségeit számos tényező befolyásolja, ideértve az épület méretét, állapotát és az alkalmazott technológiát. Az alábbiakban összefoglalom ezeket a tényezőket és hogyan hatnak az árakra:

Rendszer típusa:

 • A cirkó fűtési rendszerek különböző típusai léteznek, mint például a kondenzációs vagy hagyományos cirkó kazánok. A rendszer típusa jelentősen befolyásolja az összköltségeket.

Kazán típusa és mérete:

 • A kazán típusa és mérete az épület fűtendő területének és hőigényének függvénye. Nagyobb épületekhez nagyobb teljesítményű kazánok szükségesek, amelyek magasabb költségekkel járnak.

Radiátorok vagy padlófűtés:

 • A cirkó rendszer radiátorok vagy padlófűtés kialakításával is kombinálható. A padlófűtés esetén magasabb költségekkel kell számolni a csövek beépítése és az aljzat előkészítése miatt.

Csövek és radiátorok:

 • A fűtési rendszer kiépítéséhez szükséges csövek és radiátorok ára jelentős tényező az összköltségekben. A minőségi anyagok hosszú távú megbízhatóságot biztosítanak, de magasabb költségekkel járnak.

Telepítési munkadíj:

 • A cirkó fűtési rendszer telepítése szakértelmet igényel. A telepítési munkadíj függ a munkaerő óradíjától és a szükséges munkaórák számától.

Engedélyek és előkészületek:

 • Az új fűtési rendszer telepítése előtt esetleg szükség lehet építési engedélyre vagy egyéb engedélyekre. Az ilyen engedélyek beszerzése és az előkészítő munkálatok költségei hozzájárulnak az összköltségekhez.

Kiegészítő szolgáltatások és garanciák:

 • Néhány szolgáltató extra szolgáltatásokat kínálhat, például a rendszer karbantartását vagy kiegészítő garanciát. Ezek a szolgáltatások és garanciák árakat is befolyásolhatják.

Fontos, hogy több szakértőtől kérjen árajánlatot a cirkó fűtés kiépítésére, hogy összehasonlíthassa az árakat és olyan megoldást válasszon, amely megfelel az igényeinek és költségvetésének.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

Fűtési Szerkezet

A központi fűtés szerelés munkadíjait számos tényező befolyásolja, és ezek között kiemelkedő szerepet játszik a  régió, ahol a szolgáltatás nyújtásra kerül. A régió hatással lehet az alábbi módon:

Életköltség. Az életköltség jelentősen változhat régiók között. Magasabb életköltségű városokban vagy régiókban a munkadíjak általában magasabbak is lehetnek, hogy azok illeszkedjenek az ottani magasabb költségű élethez.

Munkaerő költségei. A munkaerő költségei régiófüggőek, és ez hatással van a szerelők munkadíjára. Olyan régiókban, ahol magasabb a munkaerő költsége, valószínűleg magasabbak lesznek a szerelési munkadíjak is.

Kereslet és kínálat. A kereslet és kínálat szintén befolyásolja az árakat. Olyan régiókban, ahol a központi fűtés szerelői szolgáltatások iránt nagyobb a kereslet, a szakemberek hajlamosak magasabb díjat kérni a növekvő kereslet kielégítése érdekében.

Szabályozások és engedélyek. Az egyes régiókban érvényes szabályozások és engedélyi követelmények változhatnak. Ezen előírásoknak való megfelelés, az engedélyek beszerzése vagy más adminisztratív költségek is befolyásolhatják a munkadíjakat.

Éghajlati különbségek. Az éghajlati különbségek is befolyásolhatják a munkadíjakat. Például hidegebb éghajlaton lévő régiókban, ahol fontosabb a hatékony fűtés, a központi fűtés szerelői munkákra irányuló kereslet nagyobb lehet, ami növelheti a munkadíjakat.

Az ügyfeleknek érdemes helyi központi fűtés szerelőket keresniük, akik ismerik a régió sajátosságait és tudják, hogy hogyan alkalmazzák azokat az árak kialakításakor. A p ontos árajánlat érdekében mindig érdemes több szerelőtől ajánlatot kérni, és azokat összehasonlítani a szükséges szolgáltatások és a költségvetés szempontjából.

A távolság függvénye

A fűtésszerelő szakemberek díjai számos tényezőtől függenek, amelyek közül az egyik fontos szempont a távolság. A távolság számos módon befolyásolhatja a fűtésszerelők díjait:

Utazási költségek. A távolság növekedésével az utazási költségek is növekedhetnek. A szakembereknek számolniuk kell az ügyfelek otthonához való eljutás költségeivel, amelyek magukban foglalják az üzemanyagot, az esetleges szállásokat és az utazási időt.

Időigény. A távolság befolyásolhatja az időigényt is. Hosszabb távolság esetén több időre lehet szükség az utazáshoz és a munkavégzéshez is. A mesterek munkadíjai gyakran óradíjban kerülnek meghatározásra, így a hosszabb időt igénylő utazás és munka magasabb költséget is jelenthet.

Lokális piaci különbségek. A távolság mellett a különböző régiókban élő emberek igényei is eltérhetnek. Az egyes területeken a munkaerő költségei és az életköltség változhatnak, ami szintén befolyásolhatja a fűtésszerelők díjait.

Versenyhelyzet. Egyes régiókban, ahol a szakemberek számára nagyobb a kereslet, a verseny is fokozódhat. Ez lehetővé teheti a szakemberek számára, hogy magasabb díjat számoljanak fel, különösen, ha kevés a helyi versenytárs.

Sürgősségi feladatok. Amennyiben a mester sürgősségi beavatkozást végez, és hosszabb távolságra kell utaznia, az sürgősségi felár alkalmazása is lehetséges. A gyors reagálás és azonnali szolgáltatás magasabb költségekkel járhat.

A fűtésszerelők általában az utazási távolságot is figyelembe veszik az árajánlatok készítésekor. Az ügyfeleknek érdemes több helyi szakembertől ajánlatot kérniük, és figyelembe venniük a távolsági tényezőt, amikor  kiválasztják a legmegfelelőbb szakembert számukra.

A kivitelezés típusától függően a központi fűtés szerelés árak

Fűtési Rendszer

A központi fűtés szerelés árait jelentősen befolyásolja a kivitelezés típusa, mivel különböző munkafolyamatokhoz és anyagigényekhez kapcsolódnak. A következőkben néhány tényezőt részletezünk, amelyek meghatározzák az árakat, és amelyek a kivitelezés típusától függnek:

Telepítés vagy cseremunka. Az új központi fűtés telepítése és a meglévő rendszer cseréje eltérő költségeket vonnak maguk után. A teljes telepítés során a szerelőknek számos új elemet kell hozzáadni a rendszerhez, mint például új radiátorok, csövek és kazán. A cseremunka során azonban a meglévő rendszert frissítik vagy kicserélik anélkül, hogy teljesen új elemeket kellene hozzáadni.

Rendszer típusa. A különböző központi fűtési rendszerek eltérő költségekkel járnak. Például a gázkazánok, hőszivattyúk vagy padlófűtési rendszerek telepítése más-más árkategóriába sorolható. A rendszer típusa befolyásolja az anyagköltségeket és a munkaigényességet is.

Munkaerő költségek. A kivitelezés típusa hatással van a munkaerő költségeire. A teljes telepítés több munkaerőt és több időt igényelhet, ami magasabb munkadíjat eredményezhet. Ezzel szemben a cseremunka gyakran kevesebb munkaerőt és időt igényel, ami kedvezőbb árakat eredményezhet.

Anyagok és felszerelések. A kivitelezés típusa alapján változik az alkalmazott anyagok és felszerelések mennyisége. Új telepítéskor több új alkatrészre van szükség, míg a cseremunka során a meglévő rendszer részei használhatók újra. A kiválasztott anyagok minősége és típusa is befolyásolja az árakat.

Engedélyek és szabályozások. A kivitelezés típusától függően eltérő engedélyek és szabályozások lehetnek érvényben. Az engedélyek beszerzése és a szabályozásoknak való megfelelés költségei is befolyásolják az árakat.

Az ügyfeleknek ajánlott helyi fűtésszerelőktől ajánlatokat kérniük, és pontosan leírniuk a kívánt munkákat, hogy pontosabb árajánlatokat kaphassanak a kivitelezés típusától függően.

A szakember leterheltsége

A fűtés szerelés árait jelentősen befolyásolja a szakember leterheltsége, mivel az elérhetőség, a sürgősségi feladatok és az időbeosztás hatással vannak a munkadíjakra. Az alábbiakban néhány módja, hogyan befolyásolja a szakember leterheltsége a fűtés szerelés árakat:

Sürgősségi feladatok. Ha a szakember leterhelt, és sürgősségi beavatkozásra van szükség, az árak általában magasabbak lehetnek. A sürgős munkavégzéshez való rugalmas hozzáállásért gyakran felár kerül felszámolásra, mivel a szakembernek esetlegesen át kell ütemeznie más munkáit.

Időpontok elérése. Ha a szakembernek korlátozott az időbeosztása, és csak meghatározott időpontokban érhető el, az is növelheti az árakat. Az ügyfelek gyakran hajlandók többet fizetni, ha a szakember azonnal elérhető és gyorsan válaszol a hívásokra.

Időbeli nyomás. Ha a szakember időben nyomás alatt áll, például a fűtési szezonban, amikor a kereslet magas, az árak hajlamosak emelkedni. A magas kereslet miatt a szakember lehetőségei korlátozottabbak lehetnek, és emiatt magasabb díjat kérhet a munkáért.

Hosszabb várakozási idő. Ha a szakembernek hosszabb várakozási időre van szüksége az elvégzendő munkák miatt, az is befolyásolhatja az árakat. Az ügyfelek, akik gyors munkavégzést kérnek, esetleg hajlandók többet fizetni a rövidebb várakozási időért.

Előzetes terheltség. Ha a szakember előzetesen leterhelt, és több munkája van a napirendjében, az is befolyásolhatja az árakat. A szakembernek korlátozott ideje van, és az általa elvégzett munkákért kérhet magasabb díjat.

A szakember leterheltsége tehát jelentős tényező lehet a fűtés szerelés árainak alakulásában. Az ügyfeleknek érdemes időben egyeztetniük és szorosan együttműködniük a szakemberrel annak érdekében, hogy a lehető legjobb árat és szolgáltatást kapják.

Mennyi a fűtés szerelők általános óradíja?

Iskolai Radiátor Falon

A fűtés szerelők általános óradíja változhat több tényezőtől függően, és az árak régióktól, tapasztalattól és a végzett munka típusától is függenek. Általánosságban elmondható, hogy a fűtés szerelők általános óradíja körülbelül 10 000 és 20 000 forint között mozog Magyarországon.

A tapasztalat szintje jelentős szerepet játszik az óradíj kialakításában. Tapasztalt és magasan képzett fűtés szerelők általában magasabb díjat szoktak kérni, mivel szakértelmük és gyakorlati tapasztalataik révén hatékonyan tudnak munkát végezni. Az alacsonyabb tapasztalattal rendelkező szakemberek árai általában alacsonyabbak lehetnek.

A régió is meghatározó tényező. Nagyobb városokban vagy olyan területeken, ahol magasabb az életköltség, az óradíjak általában magasabbak lehetnek, hogy tükrözzék a magasabb költségeket és az életköltséget.

A munka típusa is befolyásolhatja az óradíjat. Például egy egyszerű karbantartási munka alacsonyabb óradíjjal rendelkezhet, míg egy bonyolultabb telepítés vagy javítás magasabb díjat igényelhet.

Fontos megjegyezni, hogy az óradíjak csak az egyes munkák munkaerő költségeit jelentik, és nem tartalmazzák az esetleges anyagköltségeket és egyéb költségeket, mint például az utazási költségek vagy az engedélyek beszerzése.

Az ügyfeleknek mindig érdemes több fűtés szerelőtől árajánlatot kérniük, és azokat összehasonlítaniuk annak érdekében, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb ár-érték arányt. Az árajánlatokat érdemes részletesen átnézni, hogy tisztában legyenek a kínált szolgáltatásokkal és az azokhoz kapcsolódó költségekkel.

Sürgősségi felár

A sürgősségi felár a radiátor szerelőknél olyan díjszorzó, amely akkor kerül alkalmazásra, ha az ügyfél sürgős beavatkozást igényel, például hirtelen meghibásodás vagy fűtési probléma esetén. A sürgősségi felár alakulása több tényezőtől függ, és az árképzés egyéni megállapodástól függ.

Azonnali reakció és rugalmasság. A sürgősségi felár általában akkor kerül felszámolásra, ha a radiátor szerelő azonnali reakcióra, gyors beavatkozásra és rugalmasságra van szükség. Ha az ügyfél sürgős helyzetben van, és a szakember gyorsan elérhető és reagál, a felár mértéke emelkedhet.

Munkaidőn kívüli vagy hétvégi beavatkozás. Ha a sürgős beavatkozás munkaidőn kívül, éjszaka vagy hétvégén történik, az is hozzájárulhat a felár alkalmazásához. A munkaidőn kívüli vagy ünnepnapokon végzett munka jelentősen eltérhet a szokásos munkarendtől, ezért a szakember jogosult extra díjat számolni.

Azonnali elérhetőség. Ha a radiátor szerelő azonnal elérhető, akkor az ügyfél gyors segítséget kaphat. Az azonnali elérhetőségért a szakember díjat kérhet, mivel kénytelen lehet átszervezni a munkarendjét vagy sürgősen reagálni.

Az eszközök és anyagok azonnali elérhetősége. Ha az eszközök vagy az anyagok azonnali beszerzésére van szükség a sürgős beavatkozáshoz, az is hozzájárulhat a felár alkalmazásához. Az esetleges beszerzési sürgősség további költségeket jelenthet a szakember számára, amit az ügyféllel osztozhatnak meg.

Az ügyfeleknek érdemes előre tisztázni a radiátor szerelővel a sürgősségi felárakat, és lehetőleg írásban rögzíteni a feltételeket, hogy ne érje őket meglepetés a munka után. Sürgősségi helyzetekben, amikor azonnali segítségre van szükség, a felár elfogadása lehet az egyetlen lehetőség a gyors és hatékony megoldáshoz.

Az eszközpark karbantartása

A fűtésszerelő szakemberek eszközparkjának karbantartása kiemelkedő fontosságú az optimális működés és hatékonyság érdekében. Az eszközpark karbantartása magában foglalja az eszközök rendszeres ellenőrzését, tisztítását, karbantartását és szükség esetén azok cseréjét. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mivel jár a fűtésszerelő szakemberek eszközparkjának karbantartása:

Eszközök ellenőrzése. A fűtésszerelőknek rendszeresen ellenőrizniük kell az eszközparkjukat, beleértve a kulcsfontosságú eszközöket, mint például csővágók, forrasztókészletek, mérőeszközök és szerszámok. Az ellenőrzés során az eszközök sérült részeit vagy kopott alkatrészeit is fel kell ismerniük.

Tisztítás. Az eszközpark tisztítása elengedhetetlen a hatékony működéshez. A zsír, por és egyéb szennyeződések eltávolítása nemcsak a hosszabb élettartamhoz járul hozzá, hanem megakadályozza a munka során bekövetkező hibákat is.

Karbantartás. Az eszközök rendszeres karbantartása az alkatrészek cseréjét és az esetleges kopó alkatrészek időben történő kicserélését is magában foglalja. Például egy gázégő vagy forrasztópisztoly esetében a bojler vagy hegesztőpisztoly égőjének rendszeres tisztítása és cseréje fontos a megfelelő működés érdekében.

Eszközök kalibrálása. A mérőeszközök és diagnosztikai berendezések rendszeres kalibrálása elengedhetetlen annak érdekében, hogy pontos méréseket és eredményeket lehessen elérni a munka során. A pontos mérés nélkülözhetetlen a pontos diagnózis és a hibák hatékony javítása szempontjából.

Eszközök cseréje. Amennyiben az eszközök már nem képesek hatékonyan működni, vagy azok elavultak, a fűtésszerelőknek szükség lehet az eszközparkjuk frissítésére és esetleges cseréjére. Az új technológiák és hatékonyabb eszközök alkalmazása növelheti a munka hatékonyságát.

Az eszközpark megfelelő karbantartása nemcsak a szakemberek hatékonyságát javítja, hanem hozzájárul a biztonságos munkakörnyezet fenntartásához és a hosszabb élettartamú eszközök használatához is. A fűtésszerelőknek rendszeresen figyelniük kell az eszközparkjuk állapotát, és szükség esetén azonnali intézkedéseket kell tenniük az optimális teljesítmény érdekében.

Milyen eszközökkel dolgozik egy radiátor szerelő?

A radiátor szerelők szakemberek, akik a fűtési rendszerek telepítésével, karbantartásával és javításával foglalkoznak. Az ő feladatuk a radiátorok és a fűtési rendszerek hatékony működésének biztosítása. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat elvégezzék, számos speciális eszközt és felszerelést alkalmaznak.

Csővágó és hajlító eszközök. Ezek az eszközök lehetővé teszik a radiátor csövek pontos méretre vágását és hajlítását. A megfelelő csővágó és hajlító eszközök nélkülözhetetlenek a csővezetékek és csövek precíz illeszkedéséhez és csatlakoztatásához.

Csőfogók és csavarkulcsok. A csőfogók és csavarkulcsok segítik a csőrészek, szelepek és egyéb csatlakozóelemek biztonságos és szoros rögzítését. Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek a fűtési rendszer alkotóelemeinek biztonságos összeszereléséhez.

Forrasztópisztoly és forrasztókészlet. A forrasztópisztoly és forrasztókészlet alkalmazása lehetővé teszi a csővezetékek és csatlakozó elemek forrasztását. A forrasztás szoros és tartós kötést eredményez, biztosítva a szivárgásmentes fűtési rendszert.

Mérőműszerek. A radiátor szerelőknek számos mérőműszerre van szükségük, mint például hőmérők, nyomásmérők és gázanalizátorok. Ezek segítik a fűtési rendszer teljesítményének és hatékonyságának monitorozását, valamint a hibák diagnosztizálását.

Csőtisztító kefe és tisztítószerek. A csőtisztító kefék és tisztítószerek segítik a csőrendszerek és radiátorok belső tisztítását, eltávolítva az esetleges lerakódásokat és koromlerakódásokat, amelyek csökkenthetik a fűtés hatékonyságát.

Vízszintező és szintező lézer. Ezek az eszközök segítenek a radiátorok pontos és egyenes elhelyezésében. A megfelelő vízszintezés és szintezés elengedhetetlen a radiátorok hatékony működéséhez és az egyenletes hőelosztáshoz.

Szelep- és szelepjavító eszközök. A radiátorokban található szelepek és szelepek karbantartása és javítása érdekében speciális eszközökre van szükség. Ezek segítenek az esetleges szivárgások és egyéb problémák elhárításában.

A radiátor szerelők tehát számos szerszámmal és felszereléssel rendelkeznek, hogy a fűtési rendszerek karbantartását, javítását és telepítését hatékonyan elvégezhessék. A pontos és minőségi munka érdekében fontos, hogy ezeket az eszközöket professzionálisan alkalmazzák.

Milyen képesítésű emberek végezhetnek ilyen munkát?

A fűtés szerelési munkák elvégzéséhez számos s zükséges képesítés és szakmai ismeret szükséges annak érdekében, hogy a szakember biztonságosan és hatékonyan kezelhesse a fűtési rendszerek telepítését, karbantartását és javítását. A fűtés szereléséhez szükséges képesítések és engedélyek között szerepelnek:

Fűtésszerelő végzettség. A legfontosabb képesítés a fűtésszerelői végzettség vagy fűtésszerelő szakma iránti képzettség. Ezek a szakemberek olyan oktatási és gyakorlati képzésben részesülnek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megfelelően kezeljék a különböző típusú fűtési rendszereket.

Gázüzemű rendszerek kezelése. Azok a fűtésszerelők, akik gázüzemű rendszerekkel dolgoznak, rendelkeznek olyan képesítésekkel, amelyek engedélyezik őket a gázüzemű fűtési rendszerek telepítésére, karbantartására és javítására. Ez a képesítés biztosítja a szakember számára a szükséges tudást a biztonságos gázhasználathoz.

Engedélyek és bizonyítványok. A helyi hatóságok által kiadott engedélyek és bizonyítványok szintén fontosak. Ezek azt mutatják, hogy a fűtésszerelő megfelel a helyi szabályozásoknak és jogszabályoknak, és jogosult a fűtési rendszerek munkálataira.

Biztosítás. A felelősségbiztosítás rendkívül fontos a fűtésszerelő számára, hogy védekezzen a lehetséges károk és problémák ellen. A megfelelő biztosítás megléte garantálja, hogy a szakember és az ügyfél egyaránt védve van esetleges balesetek vagy károk esetén.

Áramszolgáltatói engedélyek. Ha a fűtésszerelő áramszolgáltatói munkákat is végez, például elektromos fűtési rendszerekkel kapcsolatos munkákat, akkor szükségesek az ehhez kapcsolódó áramszolgáltatói engedélyek és képesítések is.

A fűtésszerelőknek tehát számos területen kell jártassággal rendelkezniük, beleértve a gázüzemű rendszereket, elektromos rendszereket, és szükségük van a helyi szabályozásoknak megfelelő képesítésekre és engedélyekre. Ezek a képesítések és bizonyítványok garantálják a szakember szakértelmét, és a biztonságos és hatékony fűtési rendszerek kialakítását és karbantartását.

Költségek - összefoglalás 

A fűtés szerelés árak 60.000 - 75.000 Ft körül érhetők el a rendszer kiépítésekor egységenként. Kiállásonként a telepítési díj nagyjából 30.000 - 45.000 Ft. Padlófűtés kiépítése 7.000 - 9.000 Ft / m2 áron történik 2024-ben a legtöbb szerelőnél.  

Agglomerációk - szolgáltatási területek gyakran: Salgótarján, Dunaújváros, Vác, Tatabánya, Pápa, Hódmezővásárhely, Hajdúböszörmény, Dunakeszi, Szekszárd, Pécs, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Kiskunfélegyháza, Eger, Gyula, Orosháza, Érd, Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok, Sopron, Kaposvár, Ajka, Baja, Győr, Kecskemét, Budapest, Veszprém, Esztergom, Mosonmagyaróvár, Szeged, Gyöngyös, Nagykanizsa, Szombathely, Zalaegerszeg, Cegléd, Gödöllő, Ózd, Békéscsaba, Miskolc

#fűtés szerelés árak #központi fűtés árak #fűtési rendszer átmosása árak #központi fűtés kiépítés árak #cirko fűtés kiépítés árak 

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Szakértője a gázszerelésnek és konvektor szerelésnek.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

fűtés szerelőt keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked fűtés szerelőt találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged fűtés szerelő szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked fűtés szerelő szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...