Fuvarozás Árak, Teherfuvarozás Árak, Tehertaxi km Költségek [2024]

Szaki Tudástár

Fuvarozás Árak, Teherfuvarozás Árak, Tehertaxi km Költségek [2024]

A fuvarozás árakkal érdemes tisztában lenni, hiszen bármikor elkellhet a szakember segítsége. Legyen szó költözésről, lomtalanításról vagy bútorszállításról - érdemes tisztában lenni a pontos költségekkel és árakkal, hiszen ez segíthet minket abban, hogy pontosabban, előre tudjunk kalkulálni. Mik a szakemberek árai a pontos feladatok függvényében? Az alábbi táblázat 100 hazai fűtés szerelő kisvállalkozó jellemző adatai alapján készült.

Fuvarozás, teherfuvarozás Árak
Általános óradíj 9.000 - 16.000 Ft / óra
Kilométer függvényében 5-6.000 Ft + 90-100 Ft / km
Bepakolás, berakodás 2-6000 Ft / óra
Komplett fuvarozás általában 25.000 - 150.000 Ft
Nemzetközi szállítás Árak
3-4 t teherautó + 2 sofőr 0.5-0.6 Eur / km oda-vissza
Bútorszállítás Árak
3-4 t teherautó + 1 sofőr 7.000 - 12.000 Ft / óra
3-4 t teherautó + 1 sofőr + 1 rakodó 8.000 - 14.000 Ft / óra
A súly és térfogat függvényében Árak
0.5 t / 1 m3 9.000 - 11.000 Ft / óra
1 t / 1 m3 9.000 - 12.000 Ft / óra
1 t / 10 m3 10.000 - 13.000 Ft / óra
1.5 t / 20 m3 10.000 - 14.000 Ft / óra
2 t / 20 m3 10.000 - 14.000 Ft / óra
6 t / 20 m3 11.000 - 17.000 Ft / óra

*Jelen táblázat 100 hazai fuvarozó kisvállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

A fuvarozás árakról bővebben

Cikkünk további részében részletesen kifejtjük, hogy pontosan mitől függnek a fuvarozás, teherfuvarozás és tehertaxi árak Magyarországon. Mint látni fogjuk, az áru értéke és súlya, az agglomeráció, aktuális piaci kereslet-kínálati egyensúly, valamint a szakember aktuális leterheltsége egyaránt meghatározó tényezők. A fuvarozás, teherfuvarozás ára 5-6.000 Ft + 90-100 Ft / km áron történik a legtöbb cég részéről 2024-ben. A bepakolás, berakodás költsége 2-6000 Ft / óra. A komplett szállítás ára nagyjából 25.000 - 150.000 Ft körül mozog a projekt függvényében.

Mik a fuvarozó feladatai?

A fuvarozási munkák során számos kritikus lépést kell betartani annak érdekében, hogy a szállítás hatékony és biztonságos legyen. Ezek közül néhány a következő:

Rakomány előkészítése:

 • A rakomány megfelelő csomagolása és rögzítése a szállítás során való biztonságos mozgatás érdekében.
 • A rakomány súlyának és méretének figyelembevétele a megfelelő jármű kiválasztásakor.

Jármű ellenőrzése és előkészítése:

 • A fuvarozó jármű általános ellenőrzése, beleértve a motor, a fékek és a fények működését.
 • A jármű kapacitásának megfelelő rögzítők, szállítóeszközök és egyéb felszerelések felkészítése.

Útvonaltervezés és dokumentáció:

 • Az optimális útvonal kiválasztása a cél eléréséhez, figyelembe véve a forgalmi viszonyokat és a rakomány tulajdonságait.
 • A szükséges fuvarozási dokumentumok előkészítése és az esetleges engedélyek beszerzése.

Rakodás és lepakolás:

 • A rakomány biztonságos és egyenletes elhelyezése a járművön, figyelembe véve a súlyeloszlást és a stabilitást.
 • Az egyenletes lepakolás biztosítása a célállomáson vagy a kiszállítási ponton.

Vezetés és navigáció:

 • Biztonságos vezetés a kiválasztott útvonalon, figyelembe véve a környező közlekedést és az időjárási viszonyokat.
 • Az esetleges navigációs rendszer vagy térkép használata a pontos célállomás eléréséhez.

Kommunikáció és ügyfélkapcsolatok:

 • Rendszeres kommunikáció a fuvarozás során az ügyféllel vagy a fuvarozási megbízóval.
 • Az esetleges változások vagy késések időben történő jelzése és kommunikáció.

Biztonság és kockázatkezelés:

 • A biztonsági előírások és protokollok betartása a rakomány és az emberek védelme érdekében.
 • Az esetleges kockázatok felismerése és kezelése, például időjárási vagy útviszonyok változása esetén.

A fent említett lépések betartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a fuvarozási munkák sikeresek legyenek, és a rakomány biztonságosan és időben megérkezzen a célállomásra.

Mennyiért száll ki a szakember?

A Fuvarozó, Teherfuvarozó, Tehertaxis Árak

A teherfuvarozás díjszabása számos tényezőtől függ, és az árak változhatnak a fuvarozó vállalatok, az áruszállítás típusa és az utazások távolsága alapján. Az árak kialakításánál figyelembe kell venni a szállítandó áruk mennyiségét, súlyát, azok méretét és az adott fuvarozó vállalat által nyújtott szolgáltatásokat.

Az árak jellemzően a fuvarozandó áru súlyára vagy méretére vonatkoznak. Az árak növekedhetnek a nagyobb súlyú vagy nagy méretű áruk szállítása esetén, mivel ezek speciális felszerelést vagy több helyet igényelhetnek a fuvarozó járművön. Az árak emelkedhetnek továbbá a különleges vagy érzékeny áruk szállítása esetén, mivel ezek különleges kezelést és biztonsági intézkedéseket igényelhetnek.

A távolság is fontos tényező a fuvarozási áraknál. Általában minél nagyobb a szállítási távolság, annál magasabb a fuvarozás költsége. A távolság növeli az üzemanyag-fogyasztást, a sofőr munkaidejét, és az esetleges jármű karbantartási költségeket is, ami mind hozzájárulhat az árak emelkedéséhez.

A fuvarozó vállalatok által nyújtott szolgáltatások is befolyásolják az árakat. Az extra szolgáltatások, mint például a rakodás és lerakodás, biztosítás, vagy sürgősségi szállítás, további költségeket eredményezhetnek. Ezenkívül az időpont is befolyásolhatja az árakat, például a szezonális igények vagy a sűrű forgalom időszakai magasabb árakat eredményezhetnek.

Az árakat tovább befolyásolhatja a fuvarozó vállalat versenyhelyzete a piacon. A versenyképes piaci környezetben a vállalatok hajlamosabbak lehetnek rugalmasabb árazásra és kedvezményekre, hogy megtartsák vagy növeljék piaci részesedésüket.

Minden fuvarozó vállalat saját árképzési politikával rendelkezik, ezért a teherfuvarozási árak széles skálán mozognak. Az ügyfeleknek érdemes részletesen egyeztetniük a fuvarozóval, hogy tisztában legyenek az árképzési tényezőkkel, és hogy az árajánlat a specifikus igényeikre és a szállítandó áruk jellegére is pontosan alkalmazkodjon.

Fuvarozás díjak 

A fuvarozás árai számos tényezőtől függenek, ideértve az árutípust, a távolságot, az időpontot és az extra szolgáltatásokat is. Az alábbiakban felsorolom a fuvarozás árait meghatározó tényezőket:

Árutípus:

 • A fuvarozás ára jelentősen változhat az árutípustól függően. Például nehéz, nagyméretű vagy veszélyes anyagok szállítása több erőforrást és biztonsági intézkedést igényel, ami magasabb költségekkel járhat.

Távolság:

 • A fuvarozás távolsága az egyik legfontosabb tényező az ár meghatározásakor. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb a távolság, annál magasabb a fuvarozás költsége.

Szállítási időpont:

 • A sürgős szállítások vagy azonos napon történő kiszállítások általában magasabb költségeket jelentenek, mivel a fuvarozóknak gyorsabban kell reagálniuk és szervezniük kell a logisztikát.

Szállítási mód:

 • A szállítási mód is befolyásolja az árakat. Például a közúti, vasúti, légi vagy tengeri szállítás más-más költségeket von maga után.

Extra szolgáltatások:

 • Bizonyos esetekben extra szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, például rakodás és kirakodás, biztosítás, speciális csomagolás stb. Ezek a szolgáltatások további költségeket jelenthetnek.

Kiszállási díj és egyéb illetékek:

 • A fuvarozási cégek gyakran számítanak fel különféle illetékeket, például kiszállási díjat vagy üzemanyagpótlékot, amelyek további költségeket jelenthetnek.

Fontos megjegyezni, hogy minden fuvarozási eset egyedi, ezért javasolt több szállítási céggel kapcsolatba lépni, hogy árajánlatokat kérjenek és összehasonlítsák azokat a legjobb döntés meghozatalához.

Nemzetközi fuvarozás árak 

A nemzetközi fuvarozás árai számos tényezőtől függnek, ideértve az útvonal hosszát, az árutípust, a fuvarozási módot és a kiszolgálási szintet is. Az alábbiakban felsorolom a nemzetközi fuvarozás árait meghatározó fontos tényezőket:

 1. Útvonal hossza:

  • A távolság jelentős hatással van a nemzetközi fuvarozás árára. Minél hosszabb az útvonal, annál magasabbak lehetnek a költségek a több üzemanyag, munkaerő és idő miatt.
 2. Árutípus:

  • Az árutípus befolyásolja a nemzetközi fuvarozás árát. Bizonyos típusú áruk, például veszélyes anyagok vagy nagyméretű gépek szállítása magasabb költségeket vonhat maga után.
 3. Fuvarozási mód:

  • A nemzetközi fuvarozás számos módon történhet, beleértve a közúti, vasúti, légi és tengeri szállítást is. Mindegyiknek megvannak a sajátos költségei és előnyei.
 4. Vám- és adminisztrációs díjak:

  • A nemzetközi fuvarozás során a vám- és adminisztrációs költségek jelentős tényezőt jelenthetnek. Ezek a költségek az export-import folyamatokkal, az áruk dokumentációjával és a vámügyintézéssel kapcsolatosak lehetnek.
 5. Üzemanyagárak:

  • Az üzemanyagárak ingadozása szintén befolyásolja a nemzetközi fuvarozás költségeit. Az emelkedő üzemanyagárak magasabb fuvarozási költségeket jelentenek.
 6. Kiszolgálási szint és extra szolgáltatások:

  • A nemzetközi fuvarozási cégek különféle szolgáltatási szinteket kínálnak, amelyek külön díjakat vonhatnak maguk után. Például gyorsított szállítás, nyomkövetési szolgáltatások vagy speciális csomagolás.
 7. Valutaárfolyamok:

  • A nemzetközi fuvarozás során a valutaárfolyamok változása is befolyásolhatja a költségeket, különösen a nemzeti valuták közötti kereskedés esetén.

Fontos megjegyezni, hogy a nemzetközi fuvarozás költségei nagyban változhatnak az említett tényezők és az adott szállítási szolgáltató politikájának függvényében. Ezért ajánlott több nemzetközi fuvarozási céggel kapcsolatba lépni, hogy árajánlatokat kérjenek és összehasonlítsák azokat.

Teherfuvarozás díjak

A teherfuvarozás árai számos tényezőtől függenek, ideértve az árutípust, a szállítási távolságot, a fuvarozási módot és az extra szolgáltatásokat is. Az alábbiakban felsorolom a teherfuvarozás árait meghatározó fontos tényezőket:

Árutípus:

 • Az árutípus jelentős hatással van a teherfuvarozás árára. Például a veszélyes anyagok vagy értékes áruk szállítása magasabb költségeket jelenthet.

Szállítási távolság:

 • A távolság meghatározza a teherfuvarozás árát. Minél hosszabb a szállítási útvonal, annál magasabbak lehetnek a költségek a több üzemanyag és munkaerő miatt.

Fuvarozási mód:

 • A teherfuvarozás számos módon történhet, beleértve a közúti, vasúti, légi és tengeri szállítást is. Mindegyiknek megvannak a sajátos költségei és előnyei.

Szállítási idő:

 • A sürgős szállítások magasabb költségekkel járhatnak, mivel gyorsabb szolgáltatást igényelnek.

Terhelés típusa és mérete:

 • A terhelés mérete és súlya befolyásolja a teherfuvarozás árát. Nagyobb és nehezebb terhek magasabb költségeket jelenthetnek.

Extra szolgáltatások:

 • Bizonyos esetekben extra szolgáltatásokat igényelhetnek a szállítás során, mint például biztosítás, raktározás vagy speciális csomagolás. Ezek további költségeket jelenthetnek.

Üzemanyagárak:

 • Az üzemanyagárak ingadozása szintén befolyásolja a teherfuvarozás költségeit. Az emelkedő üzemanyagárak magasabb szállítási költségeket jelentenek.

Fontos megjegyezni, hogy a teherfuvarozás költségei nagymértékben változhatnak az említett tényezők és az adott fuvarozási vállalat politikájának függvényében. Ezért ajánlott több fuvarozási céggel kapcsolatba lépni, hogy árajánlatokat kérjenek és összehasonlítsák azokat.

Fuvarozás km árak 

A fuvarozás kilométer alapú árazása számos tényezőtől függ, ideértve az árutípust, a szállítási távolságot, a járműtípust és az extra szolgáltatásokat is. Az alábbiakban felsorolom a fuvarozás kilométer alapú árainak meghatározását befolyásoló fontos tényezőket:

Árutípus:

 • Az árutípus jelentős hatással van a fuvarozás kilométer alapú árára. Például a veszélyes anyagok vagy értékes áruk szállítása magasabb költségeket jelenthet.

Szállítási távolság:

 • A szállítási távolság meghatározza, hogy mennyi kilométert kell megtenni a fuvarozáshoz, ami befolyásolja az árat. Minél hosszabb a szállítási útvonal, annál magasabbak lehetnek a költségek.

Járműtípus:

 • A fuvarozási járműtípus, például teherautó, kamion vagy vontató, szintén befolyásolja az árat. Nagyobb és nehezebb terhek szállításához erősebb járművek szükségesek, amelyek magasabb üzemanyag-fogyasztással járnak.

Útdíjak és illetékek:

 • Az útdíjak és egyéb illetékek, például autópálya matrica vagy fizetős útszakaszok díja, további költségeket jelenthetnek a fuvarozás során.

Üzemanyagárak:

 • Az üzemanyagárak szintén fontos tényezők a fuvarozás km alapú árában. Az emelkedő üzemanyagárak magasabb üzemanyagköltségeket jelentenek, ami növelheti a szállítás árát.

Szállítási idő:

 • A sürgős szállítások magasabb költségekkel járhatnak, mivel gyorsabb szolgáltatást igényelnek, és esetleg több sofőr vagy jármű bevonását teszik szükségessé.

Fontos megjegyezni, hogy a fuvarozás km alapú árai változóak lehetnek az említett tényezők és az adott fuvarozási vállalat politikájának függvényében. Ezért ajánlott több fuvarozási céggel kapcsolatba lépni, hogy árajánlatokat kérjenek és összehasonlítsák azokat.

Tehertaxi költségek

A tehertaxi árai változhatnak a szállítandó áruk mennyiségétől, a szállítási távolságtól és más tényezőktől függően. Az alábbiakban felsorolom a tehertaxi árazását befolyásoló fontos tényezőket:

Szállítandó áruk mennyisége és típusa:

 • A tehertaxi ára jelentősen függ a szállítandó áruk mennyiségétől és típusától. Nagyobb vagy nehezebb áruk szállítása magasabb költségeket jelenthet.

Szállítási távolság:

 • A távolság, amelyet az árukat szállítani kell, jelentősen befolyásolja a tehertaxi árát. Minél hosszabb a szállítási útvonal, annál magasabbak lehetnek a költségek.

Járműtípus és méret:

 • A tehertaxi ára attól is függ, hogy milyen típusú és méretű járművet kell használni a szállításhoz. Nagyobb teherautók vagy kamionok magasabb árat jelenthetnek.

Szállítási idő és sürgősség:

 • Sürgős szállítások esetén, amelyek gyorsabb szolgáltatást igényelnek, magasabb árat kell fizetni. Ez lehetőséget adhat a prioritásos szállításra, de többletköltségekkel járhat.

Üzemanyagárak és járműfenntartási költségek:

 • Az üzemanyagárak és a járműfenntartási költségek is befolyásolják a tehertaxi árát. Az üzemanyagárak emelkedése, valamint a jármű karbantartási költségeinek változása növelheti a szállítás árát.

Fontos megjegyezni, hogy a tehertaxi árai változóak lehetnek az említett tényezők és az adott szállítási vállalat politikájának függvényében. Ajánlott több szállítási vállalattal kapcsolatba lépni, hogy árajánlatokat kérjenek és összehasonlítsák azokat. Emellett érdemes lehet alkudni az árakról, különösen nagyobb mennyiségű vagy gyakori szállítások esetén.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

Bepakolás a tehertaxi járműbe

A régió jelentősen befolyásolja a teherfuvarozási munkadíjakat, mivel különböző régiók eltérő gazdasági és infrastrukturális körülményekkel rendelkeznek. Az árképzést számos tényező határozza meg, és ezek közül néhány közvetlen kapcsolatban áll a régióval.

Az infrastruktúra és közlekedési hálózat egyike a kulcsfontosságú tényezőknek. A fejlett és jól karbantartott közlekedési infrastruktúrával rendelkező régiókban az áru könnyebben és gyorsabban szállítható, ami csökkentheti a munkadíjakat. Ezzel szemben olyan területeken, ahol az infrastruktúra fejletlen vagy rossz állapotú, a szállítás lassabb és nehezebben megvalósítható, ami emelheti a költségeket.

A távolság is szerepet játszik. A távoli vagy nehezen megközelíthető régiókba való szállítás magasabb költségekkel járhat, mivel hosszabb utak, több üzemanyag és időigényes logisztika szükséges. Ezen kívül az ilyen területekhez való hozzáférés korlátozott lehet, és az esetleges infrastrukturális hiányosságok további kihívásokat jelenthetnek.

A gazdasági aktivitás is meghatározó tényező. A gazdagabb és fejlettebb régiókban általában magasabb a kereslet a fuvarozási szolgáltatások iránt, ami versenyt teremt a fuvarozó vállalatok között, és ennek eredményeként csökkentheti az árakat. A gazdaságilag alulfejlett régiókban kevesebb a kereslet, ami a szállítási szolgáltatások magasabb költségeihez vezethet.

Az üzemanyagárak szintén jelentős hatást gyakorolnak a munkadíjak alakulására. Azokban a régiókban, ahol magasabbak az üzemanyagköltségek, azokra az árakra is rányomja bélyegét a fuvarozás során.

Végül, az adott régióban érvényes jogszabályok és adók is befolyásolhatják a teherfuvarozási munkadíjakat. Egyes területeken magasabb adók vagy szigorúbb szabályozások lehetnek érvényben, ami emelheti a költségeket és befolyásolhatja az árképzést.

Összességében a régió tehát számos tényezőn keresztül befolyásolja a teherfuvarozási munkadíjakat, és a fuvarozó vállalatoknak figyelembe kell venniük ezeket a körülményeket az árak kialakításakor.

A távolság függvénye

A fuvarozás árát jelentősen befolyásolja a távolság, mivel az utazási távolság meghatározza az üzemanyag-fogyasztást, a sofőr munkaidejét, és az esetleges jármű karbantartási költségeket. Minél hosszabb a távolság, annál több erőforrásra van szükség, és ezáltal nőhetnek a fuvarozási költségek.

Az üzemanyagköltségek jelentős szerepet játszanak a fuvarozás árképzésében, és ezek az üzemanyagáraktól és az utazott távolságtól függően változnak. Hosszabb távolság esetén az üzemanyagköltségek magasabbak lehetnek, mivel a járműnek több üzemanyagot kell felhasználnia az utazás során. A benzinkutak és üzemanyagárak eltérőek lehetnek régiók között, ami további változatosságot eredményez az árakban.

A sofőr munkaideje és a pihenőidők is fontos tényezők. Hosszabb távolság esetén a sofőröknek hosszabb ideig kell vezetniük, és  több pihenőidőre lehet szükségük a szabályozásoknak megfelelően. Ez növelheti a munkaerőköltségeket és befolyásolhatja az árakat.

Az utazott távolság szintén kihat a jármű karbantartási költségeire. Hosszabb utazások során a járműveknek nagyobb kopásnak vannak kitéve, ami rendszeresebb karbantartást és esetleges javításokat tehet szükségessé. Ez is hozzájárulhat a fuvarozási költségek növekedéséhez.

A fuvarozás árai emelkedhetnek a távolság miatt tapasztalható időjárási és útviszonyoktól függően is. Hosszabb távolság esetén az időjárási körülmények változhatnak, és egyes útszakaszokon nehezebb lehet a járművek mozgása. Ez további kockázatokat és költségeket eredményezhet.

Összességében a távolság tehát közvetlen hatással van a fuvarozási árakra, és a fuvarozó vállalatoknak ezt figyelembe kell venniük az árképzés során. A megbízók és a szállítmányozók számára is fontos az érthető és átlátható árazás, amely tükrözi az utazás távolságával és a vele járó költségekkel kapcsolatos valós tényezőket.

A kivitelezés típusától függően a tehertaxi árak

A pontos árak

A tehertaxi árak jelentősen változhatnak a kivitelezés típusától függően, mivel különböző munka típusok eltérő szakértelmet, erőforrásokat és speciális felszereléseket igényelnek. Az árak kialakításánál a fuvarozandó teher jellege, mérete és azok mennyisége is befolyásoló tényezők lehetnek.

Az egyik meghatározó tényező a tehertaxi árak alakulásában a fuvarozandó teher jellege. Például, ha nehéz, nagyméretű vagy rendkívül érzékeny árut kell szállítani, speciális felszerelésekre és szállítási technikákra lehet szükség. Az ilyen típusú fuvarozás magasabb költségekkel járhat, és emelheti a tehertaxi árakat.

A fuvarozás típusa is meghatározó. Például, ha sürgős vagy expressz teherszállítás szükséges, az extra gyorsaság és rugalmasság magasabb költségeket von maga után. Az időszűkében vagy sürgősségi helyzetekben a tehertaxi árak jelentős mértékben emelkedhetnek.

A fuvarozás távolsága további fontos tényező. Minél hosszabb az utazás, annál nagyobb üzemanyagköltségekkel és sofőr munkaidejével lehet számolni, ami növelheti a tehertaxi árakat. Ezenkívül hosszabb távolságok esetén nagyobb a kopás és a jármű karbantartási költségeinek lehetősége.

Az évszak és az időjárás is befolyásolhatja a tehertaxi árakat. Rossz időjárási körülmények, például havazás vagy esőzés, nehezíthetik a fuvarozást és növelhetik a kockázatokat, ami emelheti a munkadíjakat.

Azok a tehertaxi vállalatok, amelyek különféle specializációkkal rendelkeznek, például veszélyes áruk szállítása vagy speciális eszközökkel való fuvarozás, magasabb árakat is felszámolhatnak a szakértelmi és biztonsági szolgáltatásokért.

Végül, a piaci környezet is meghatározza a tehertaxi árakat. A versenyképes piacon a vállalatok hajlamosabbak lehetnek alkalmazkodni az ügyfelek igényeihez és ajánlani kedvezményeket, míg a kisebb kínálat vagy a szakértelmi szolgáltatások esetén magasabb árakat tarthatnak fenn.

Összességében tehát a tehertaxi árakat számos tényező befolyásolja, és azok változhatnak a fuvarozás konkrét körülményeitől, az áru jellegétől és a kivitelezés típusától függően. Az árazás során a szállítmányozóknak és a fuvarozóknak mindig figyelembe kell venniük ezeket a tényezőket, hogy reális és versenyképes árajánlatokat tudjanak kialakítani.

A szakember leterheltsége

A szakember leterheltsége jelentős mértékben befolyásolhatja a teherfuvarozás árait, mivel a fuvarozó vállalatok kapacitása és rendelkezésre álló erőforrások változnak a kereslet és a szolgáltatási igények függvényében. A piaci kereslet dinamikája és a szakember elérhetősége közötti összefüggés számos tényezőtől függ, és ezek határozzák meg a fuvarozási árak alakulását.

A fuvarozási szakemberek leterheltsége azonnal érinti a kínálat és kereslet egyensúlyát a piacon. Ha a kereslet meghaladja a rendelkezésre álló kapacitást, az árak emelkedhetnek. A fuvarozó vállalatoknak, amelyek kihasználtsága magas, több lehetőségük van a magasabb árazásra, mivel a szolgáltatásuk iránti kereslet erősebb.

A szezonális ingadozások és a gazdasági ciklusok szintén meghatározóak. Az  olyan időszakokban, amikor a fuvarozási igények nőnek, például a ünnepek vagy szezonális keresleti csúcsok idején, a  szakemberek leterheltsége emelkedik, ami a fuvarozási árak emelkedéséhez vezethet. Azonban a gazdasági visszaesések és ciklusok alacsonyabb leterheltséget és alacsonyabb árakat eredményezhetnek.

A járműpark karbantartása és az üzemanyagköltségek változása szintén fontos tényező. Magas üzemanyagárak vagy jelentős karbantartási költségek miatt a teherfuvarozók hajlamosak emelni az áraikat, különösen, ha a kapacitásuk kihasználtsága már eleve magas.

A logisztikai láncban és a szállítmányozásban bekövetkező változások is befolyásolják a szakemberek leterheltségét és így az árakat. A geopolitikai események, szállítási infrastruktúrák változásai, vagy a szállítmányozási iparág technológiai innovációi mind hozzájárulhatnak a kínálat és kereslet változásaihoz, amelyek végül befolyásolják a fuvarozási árakat.

A vállalatok közötti versenyképesség és a fuvarozók egymás közötti alkupozíciója is szerepet játszik. Azok a szakemberek, akiknek kereslete erős, vagy akik specializált szolgáltatásokat nyújtanak, hajlamosabbak lehetnek magasabb árakat felszámolni.

Összességében a szakember leterheltsége tehát összetett hatással van a teherfuvarozás áraira. A piaci környezet, a kereslet és kínálat egyensúlya, valamint a gazdasági tényezők mind-mind befolyásolják, és a vállalatoknak folyamatosan figyelemmel kell kísérniük ezeket a változókat az árképzés és a versenyképesség szempontjából.

Mennyi a fuvarozók általános óradíja?

A fuvarozók általános óradíja változó és számos tényezőtől függ. A fuvarozási szolgáltatások árainak meghatározásánál szem előtt kell tartaniuk a szakembereknek több fontos tényezőt, amelyek befolyásolhatják az óradíjat.

Az egyik meghatározó tényező a járműtípus. Különböző járműveknek eltérő fenntartási és üzemeltetési költségeik vannak, amelyek befolyásolják az óradíjat. Például egy teherautó, kamion vagy speciális jármű esetében a magasabb költségek miatt az óradíjak általában magasabbak lehetnek.

A fuvarozás típusa is számít. Például a sürgős vagy expressz szállítás magasabb óradíjat vonhat maga után, mivel gyorsaságra és rugalmasságra van szükség. Az extra szolgáltatások, mint például a biztosítás, a speciális kezelés vagy a kiegészítő biztonsági intézkedések, szintén emelhetik az óradíjat.

A szállított áruk jellege és mennyisége szintén befolyásoló tényező lehet. Érzékeny, veszélyes vagy különleges áruk szállítása, valamint nagy mennyiségű áru szállítása több szakértelmet, figyelmet és biztonsági intézkedést igényelhet, ami növelheti az óradíjat.

A fuvarozó vállalatok piaci helyzete és versenyképessége is szerepet játszik. A nagyobb és elismertebb vállalatok, amelyek szolgáltatásaival kiemelkednek a piacon, hajlamosak magasabb óradíjakat felszámolni. A versenyhez alkalmazkodva a kisebb fuvarozók általában versenyképesebb árakkal rendelkeznek.

Az évszak és a piaci körülmények is befolyásolhatják az óradíjakat. Például a keresleti csúcsok, szezonális igények vagy gazdasági változások időszakai magasabb óradíjakat eredményezhetnek.

Végül, az üzemanyagárak változása is hatással van az óradíjakra. Az üzemanyagköltségek jelentős részét kitehetik a fuvarozók költségeinek, és a piaci üzemanyagárak változásai közvetlenül érintik az óradíjakat.

Az általános óradíj tehát függ a fuvarozó cég sajátosságaitól, a fuvarozás jellemzőitől, valamint a piaci környezettől. Az ügyfeleknek érdemes alaposan megbeszélniük a konkrét követelményeiket és körülményeiket a fuvarozóval, hogy pontos árajánlatot kaphassanak a szolgáltatásokra.

Sürgősségi felár

A sürgősségi felár a teherfuvarozás területén egy gyakran alkalmazott díjszabási elem, amely akkor kerül felszámolásra, amikor az ügyfél sürgős, azonnali vagy expressz szállítási szolgáltatást igényel. Ez a felár az extra erőforrásokat, gyorsaságot és rugalmasságot tükrözi, amelyekre a fuvarozónak szüksége van a szokásosnál gyorsabb vagy sürgős szállítás biztosításához.

A sürgősségi felár számos tényezőtől függ, de általában a szállítási határidőre és az azonnali reagálásra vonatkozó speciális követelményekre épül. A fuvarozó vállalatoknak gyakran szükségük van a járműparkjuk és személyzetük rugalmasságára ahhoz, hogy azonnal reagálhassanak egy sürgős kérésekre, és ez a felár azt tükrözi, hogy az ilyen kérések teljesítése komolyabb erőforrásigényt jelent.

A sürgősségi felár magában foglalhatja az időponti kötelezettségeket, az expressz fuvarozást, valamint a gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatásokat. A fuvarozó vállalatoknak különféle opciókat kínálhatnak ügyfeleik számára a sürgősségi szállítás igénybevételére, és az árak ezeknek az opcióknak a kombinációjától függően változhatnak.

A sürgősségi felár nemcsak a fuvarozó vállalatokat segíti abban, hogy fedezzék a sürgős szállításokból eredő kiegészítő költségeket, hanem azt is hangsúlyozza, hogy a vállalatok késznek és képesnek kell lenniük a rugalmas szolgáltatásnyújtásra a kritikus időpontokban. Emellett a sürgősségi felár ösztönzőként is működhet az ügyfelek számára arra, hogy előre tervezzenek, és ne csak a sürgős szolgáltatások iránti igényeikre, hanem a rugalmasabb, időzített szállítási lehetőségekre is figyeljenek.

Összességében a sürgősségi felár tehát egy olyan díjszabási módszer, amely lehetővé teszi a teherfuvarozó vállalatok számára, hogy azonnali és rugalmas reakciót nyújtsanak a sürgős szállítási igényekre, miközben megfelelő kompenzációt kapnak a szükséges extra erőforrások biztosításáért.

Az eszközpark karbantartása

A tehertaxisok eszközparkjának karbantartása rendkívül fontos szerepet játszik a vállalat hatékonyságában és megbízhatóságában. Az  eszközpark, beleértve a teherautókat, kamionokat és más járműveket, megbízható állapotban tartása alapvető fontosságú a folyamatos működés és a biztonságos szállítás érdekében. Az eszközpark karbantartásával kapcsolatos tevékenységek több szempontból is jelentős hatással vannak a tehertaxi vállalkozásokra.

Az elsődleges előny a biztonság. A rendszeres és megfelelő karbantartás segít elkerülni a lehetséges meghibásodásokat és technikai problémákat, amelyek veszélyeztethetik a járművek vezetőit, más közlekedőket és a szállított árut. A biztonságos és működőképes járműpark növeli a vállalat hírnevét és csökkenti a balesetek kockázatát.

A karbantartás hozzájárul a járművek élettartamának meghosszabbításához is. A rendszeres ellenőrzések, olajcserék, fékrendszer karbantartás és más intézkedések segítenek elkerülni az idő előtti kopásokat és a járművek értékének csökkenését. Ezáltal a teherfuvarozó vállalatok hosszabb távon is hatékonyabban tudják használni eszközeiket.

A karbantartásnak gazdasági szempontból is jelentős előnyei vannak. A rendszeres ellenőrzések és karbantartások segítenek elkerülni az váratlan meghibásodásokat és leállásokat, amelyek költséges javításokat, kártérítéseket és üzemi veszteségeket okozhatnak. A karbantartási költségek a hosszú távon jelentősen alacsonyabbak lehetnek, mint a kritikus hibák helyreállításának költségei.

A modern flottakezelő rendszerek segítségével a vállalatok könnyebben nyomon követhetik az eszközpark karbantartását, optimalizálhatják a karbantartási ütemtervet, és időben észlelhetik a lehetséges problémákat. Ez a proaktív megközelítés segíti a vállalatokat abban, hogy előre lássák a lehetséges problémákat, és időben megfelelő intézkedéseket tegyenek.

Összességében az eszközpark karbantartása tehát kulcsfontosságú szerepet játszik a tehertaxisok működésében és sikerében. A biztonság, a megbízhatóság, az élettartam meghosszabbítása és a költségmegtakarítás mind olyan előnyök, amelyek a rendszeres karbantartás eredményeként elérhetők.

Milyen eszközökkel dolgozik egy tehertaxis?

A tehertaxisok, vagy teherautók eszközparkja kiterjed egy sorféle technológiai és logisztikai eszközre, amelyek célja a hatékony és megbízható teherszállítás biztosítása. Ezek az eszközök különféle feladatokra szolgálnak, a fuvarozók és a diszpécserek részéről történő hatékonyabb irányítás érdekében.

Az egyik alapvető eszköz a fuvarozók számára a GPS navigációs rendszer. Ez a technológia lehetővé teszi a pontos helymeghatározást és az optimális útvonaltervezést, segítve a sofőröket abban, hogy elkerüljék a forgalmi dugókat és rövidebb idő alatt érjenek el a célpontokhoz. Ez nemcsak időt takarít meg, hanem csökkenti az üzemanyagköltségeket is.

Az elektronikus fuvarinformációs rendszerek (EFT), vagy telematikai rendszerek, olyan eszközök, amelyek összegyűjtik és továbbítják az adatokat a járművekről. Ezek az adatok lehetnek üzemanyag-fogyasztási információk, járműsebesség, menetidő, és más paraméterek. Az EFT segíthet a vállalatoknak optimalizálni a flottakezelést, nyomon követni a járművek állapotát, valamint javítani az üzemanyag-hatékonyságot.

Az elektronikus logisztikai rendszerek (ELR) segítségével a tehertaxisok könnyen kezelhetik a rakományokat és nyomon követhetik azok útját. Az ELR alkalmazások lehetővé teszik az adatok valós idejű megosztását a diszpécserek, fuvarozók és sofőrök között, optimalizálva a logisztikai folyamatokat és felgyorsítva a papírmunkát.

Az elektronikus tolatósegéd rendszerek (ETR) olyan biztonsági eszközök, amelyek segítik a járművezetőket a tolatási manőverek során. Az ilyen rendszerek érzékelik a közelgő akadályokat és figyelmeztetik a sofőrt a veszélyre. Ez csökkenti a baleseti kockázatot és megkönnyíti a manőverezést szűk helyeken.

A flottamenedzsment rendszerek a tehertaxisok flottájának teljesítményét nyomon követik. Ez magában foglalhatja a járműállapotfigyelést, a karbantartási ütemtervet, az üzemanyagfogyasztás nyomon követését és más fontos paramétereket. Ezek az adatok segítik a vállalatokat az operatív hatékonyság növelésében, a költségek csökkentésében és a flotta optimalizálásában.

Összességében tehát a tehertaxisok modern eszközparkja számos technológiai megoldást alkalmaz, amelyek segítik a vállalatokat az operatív hatékonyság és a biztonság növelésében, a logisztikai folyamatok optimalizálásában és a kocsiflotta kezelésében. Ezek az eszközök hozzájárulnak a hatékonyabb és fenntarthatóbb teherszállításhoz a mai versenyképes piacon.

Milyen képesítésű emberek végezhetnek teherfuvarozó munkát?

A teherfuvarozó munkakör széles körű szakmai tapasztalatot és speciális képzettségeket igényel. Azok, akik ilyen szolgáltatásokat kívánnak nyújtani, különféle képesítéseket és engedélyeket kell szerezniük, hogy megfeleljenek az iparági előírásoknak és biztosítsák a biztonságos és hatékony szállítást.

Az első és legfontosabb követelmény a gépjárművezetői engedély megléte. Ez a jogosítvány engedélyezi a járművek vezetését, beleértve a nagyobb teherautókat, kamionokat és vontatókat. A gépjárművezetői engedély megszerzése szigorú képzést és vizsgákat igényel, amelyek biztosítják a vezetők számára a biztonságos közúti közlekedéshez szükséges ismereteket.

Emellett a sofőröknek ismeretekkel kell rendelkezniük a fuvarozási jogszabályokról és a közúti biztonsági előírásokról. Ehhez kapcsolódik a forgalmi szabályok és a rakománybiztonsági előírások megfelelő alkalmazása. Az ilyen tudásnak hozzá kell járulnia a szállított áruk biztonságához és az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz.

A szállítási és logisztikai területen való szakmai tapasztalat előnyt jelent. A tapasztalat segíti a sofőröket abban, hogy hatékonyan kezeljék a különböző helyzeteket, beleértve a váratlan problémákat, időjárási kihívásokat és rakománykérdéseket.

Az egészségügyi és mentális alkalmasság szintén kritikus tényező a szakemberekszámára. A hosszú órákon át tartó vezetés, a szakmai stressz és a fizikai megterhelés miatt fontos, hogy a vezetők jó egészségben legyenek és képesek legyenek megfelelően kezelni a munkakörülményeket.

A vezetői képességek is elengedhetetlenek a teherfuvarozók számára. A jó döntéshozatal, a problémamegoldó készség és a stressztűrés mind fontosak, különösen a hosszú távú szállítási feladatok során.

Végül, az új technológiák, mint például a telematikai rendszerek és az elektronikus naplók használatára való képesség is előnyt jelenthet a modern fuvarozók számára, akik a digitális eszközöket használva optimalizálhatják a munkafolyamatokat és növelhetik az operatív hatékonyságot.

Összefoglalva, a fuvarozó munkakörhöz számos képesítés és készség szükséges, beleértve a gépjárművezetői engedélyt, az iparági ismereteket, az egészséges életmódot, a vezetői képességeket és a technológiai hozzáértést. A szakmai kvalifikációk és a személyes tulajdonságok együttesen biztosítják a sikeres szakmai tevékenységet.

Költségek - összefoglalás 

A teherfuvarozás, fuvarozás ára nagyjából 5-6.000 Ft + 90-100 Ft / km áron történik a legtöbb szállító részéről 2024-ben. A berakodás, bepakolás költsége 2-6000 Ft / óra. A komplett szállítás költsége nagyjából 25.000 - 150.000 Ft körül mozog a projekt alapján.

Agglomerációk - gyakori szolgáltatási területek: Gyöngyös, Szekszárd, Gyula, Pécs, Ajka, Budapest, Szolnok, Nagykanizsa, Orosháza, Nyíregyháza, Szigetszentmiklós, Salgótarján, Dunakeszi, Veszprém, Sopron, Kiskunfélegyháza, Hajdúböszörmény, Békéscsaba, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Kaposvár, Győr, Esztergom, Érd, Vác, Cegléd, Ózd, Székesfehérvár, Pápa, Zalaegerszeg, Tatabánya, Miskolc, Hódmezővásárhely, Dunaújváros, Szeged, Baja, Szombathely, Kecskemét, Gödöllő, Eger

#fuvarozás árak #nemzetközi fuvarozás árak #teherfuvarozás árak #fuvarozás km árak #tehertaxi árak

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Szakértője a költöztetésnek és fuvarozásnak.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

fuvarozót keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked fuvarozót találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged fuvarozó szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked fuvarozó szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...