Sip Panel √Ārak [2024] m2 ‚Äď Alapanyag, Be√©p√≠t√©s, Munkad√≠j

Szaki Tud√°st√°r

Sip Panel √Ārak [2024] m2 ‚Äď Alapanyag, Be√©p√≠t√©s, Munkad√≠j

A SIP panel √°rak rendk√≠v√ľl gyakori t√©ma az √©p√≠tŇĎipar vil√°g√°ban. Amennyiben √©p√≠tkez√©sen, fel√ļj√≠t√°son gondolkodunk, fontos tiszt√°ban lenni azzal, hogy pontosan mire √©rdemes sz√°m√≠tani az √°rak tekintet√©ben. Ez nem csak abban seg√≠thet nek√ľnk, hogy a megfelelŇĎ keresked√©st, kivitelezŇĎ csapatot meg tudjuk tal√°lni, hanem az √°rak kalkul√°ci√≥j√°ban is nagy hasznunkra lehet. M√©gis, mik a sip panel keresked√©s szakemberek d√≠jai a feladatok, megb√≠z√°sok f√ľggv√©ny√©ben? A lenti t√°bl√°zat 100 magyar √©p√≠tŇĎanyag keresked√©s v√°llalkoz√≥ legjellemzŇĎbb adatai alapj√°n k√©sz√ľlt.

SIP Panel √Ārak
Standard 23.000 - 27.000 Ft / 100 mm
ErŇĎs√≠tett 28.000 - 33.000 Ft / 150 mm
HŇĎszigetelt 32.000 - 37.000 Ft / 150 mm
TŇĪz√°ll√≥ 28.000 - 36.000 Ft / 100 mm
Vízálló 25.000 - 35.000 Ft / 100 mm
Ultra ErŇĎs√≠tett 35.000 - 45.000 Ft / 200 mm
F√©nyvisszaverŇĎ 27.000 - 33.000 Ft / 100 mm
Hangszigetelt 35.000 - 43.000 Ft / 150 mm
Szolg√°ltat√°s T√≠pusa √Ārak
Alap telepítési díj 4.000 - 6.000 Ft / m2
Speciális rögzítés 6.000 - 7.000 Ft / m2
Hangszigetelt panel telepítés 6.000 - 7.000 Ft / m2
TŇĪz√°ll√≥ panel telep√≠t√©s 5.500 - 6.500 Ft / m2
√Āltal√°nos munkad√≠jak √Ārak
√Āltal√°nos √≥rad√≠j 8.000 - 12.000 Ft / √≥ra
Kiszállási díj 0 - 20.000 Ft
Felmérés 0 - 20.000 Ft
Hétvégi felár +25-30%

*Jelen t√°bl√°zat 100 hazai SIP Panel telep√≠tŇĎ √©s keresked√©s kis-√©s k√∂z√©pv√°llalkoz√°s legjellemzŇĎbb adatai alapj√°n k√©sz√ľlt. Ha √©szrev√©teled lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail c√≠men!

A Sip panel √°rakr√≥l bŇĎvebben

Cikk√ľnk tov√°bbi r√©sz√©ben picit r√©szletesebben bemutatjuk, hogy pontosan milyen t√©nyezŇĎk befoly√°solj√°k a sip panel keresked√©sek piac√°t. Mint l√°tni fogjuk, a k√©rd√©s sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg - az agglomer√°ci√≥, aktu√°lis √©p√≠tŇĎipari trendek, valamint a hat√°ridŇĎ egyar√°nt fontos szerepet j√°tszanak. A SIP Panelek kb. 23.000 - 35.000 Ft / 100 mm √°ron √©rhetŇĎk el 2024-ben az anyagt√≠pus f√ľggv√©ny√©ben. Egy 100 mm-es standard elem √°ra 23.000 - 27.000 Ft, tŇĪz√°ll√≥ kivitelben 28.000 - 36.000 Ft, v√≠z√°ll√≥ kivitelben 25.000 - 35.000 Ft / 100 mm √°rakra sz√°m√≠thatunk. 

Milyen t√≠pus√ļ SIP Panelek l√©teznek? 

SIP (Struktur√°lt HŇĎszigetelŇĎ Panelek) panelek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pusai l√©teznek, amelyek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ anyagokb√≥l √©s konfigur√°ci√≥kb√≥l √°llnak, kiel√©g√≠tve k√ľl√∂nf√©le √©p√≠t√©si ig√©nyeket √©s k√∂vetelm√©nyeket. N√©h√°ny jellemzŇĎ SIP panel t√≠pus:

Szendvics szerkezetŇĪ panelek: Ezek a panelek k√©t k√ľlsŇĎ r√©tegbŇĎl √©s egy k√∂ztes hŇĎszigetelŇĎ r√©tegbŇĎl √°llnak. A k√ľlsŇĎ r√©tegek gyakran OSB (orient√°lt sz√°llemez) vagy m√°s faalap√ļ anyagb√≥l k√©sz√ľlnek, m√≠g a k√∂ztes r√©teg lehet poliuret√°n hab, EPS (kiterjesztett polisztirol) vagy m√°s szigetelŇĎanyag.

Betonbet√©tes panelek: Ezek a panelek k√©t betonr√©tegbŇĎl √©s egy hŇĎszigetelŇĎ r√©tegbŇĎl √°llnak. A beton r√©tegek k√∂z√∂tti hŇĎszigetel√©s lehet EPS, XPS (extrud√°lt polisztirol) vagy m√°s szigetelŇĎanyag.

F√©mv√°zas panelek: Ezek a panelek egy belsŇĎ f√©mv√°zszerkezetbŇĎl √©s egy k√ľlsŇĎ hŇĎszigetelŇĎ r√©tegbŇĎl √°llnak. A v√°zszerkezet √°ltal√°ban k√∂nnyŇĪf√©mekbŇĎl, p√©ld√°ul alum√≠niumb√≥l vagy ac√©lb√≥l k√©sz√ľl, m√≠g a hŇĎszigetelŇĎ r√©teg lehet poliuret√°n hab, EPS vagy m√°s anyag.

Szerves panelek: Ezek a panelek term√©szetes vagy √ļjrahasznos√≠tott anyagokb√≥l k√©sz√ľlnek, p√©ld√°ul szalma, faforg√°cs, vagy cellul√≥z szigetelŇĎanyagokb√≥l. Ezek a panelek k√∂rnyezetbar√°tabb megold√°st k√≠n√°lnak, √©s j√≥ hŇĎszigetel√©st biztos√≠tanak.

Speci√°lis funkci√≥s panelek: Ezek a panelek speci√°lis ig√©nyeket szolg√°lnak ki, p√©ld√°ul tŇĪz√°ll√≥s√°got, hangszigetel√©st vagy v√≠z√°ll√≥s√°got. Ezeket √°ltal√°ban az adott √©p√≠t√©si projekt k√∂vetelm√©nyeihez √©s helyi szab√°lyoz√°sokhoz igaz√≠tj√°k.

Mindezek a SIP panel t√≠pusok k√ľl√∂nb√∂zŇĎ elŇĎny√∂ket k√≠n√°lnak, mint p√©ld√°ul magasabb energiahat√©konys√°g, gyorsabb √©p√≠t√©si idŇĎ √©s k√∂rnyezetbar√°tabb megold√°sok. A megfelelŇĎ t√≠pus kiv√°laszt√°sa az √©p√ľlet tervez√©si c√©lj√°t√≥l, a k√∂lts√©gvet√©stŇĎl √©s a helyi √©p√≠t√©szeti elŇĎ√≠r√°sokt√≥l f√ľgg.

SIP panel négyzetméter árak

A SIP (Struktur√°lt HŇĎszigetelŇĎ Panelek) panel n√©gyzetm√©ter √°rai v√°ltoz√≥ak √©s f√ľggnek t√∂bb t√©nyezŇĎtŇĎl, bele√©rtve az anyagminŇĎs√©get, a m√©reteket, a gy√°rt√≥t √©s a telep√≠t√©si k√∂lts√©geket. √ćme n√©h√°ny fontos szempont √©s t√©nyezŇĎ:

AnyagminŇĎs√©g √©s t√≠pus:

 • A SIP panelek √°ra jelentŇĎsen f√ľgg az anyagminŇĎs√©gtŇĎl √©s t√≠pust√≥l. Magasabb minŇĎs√©gŇĪ panelek, p√©ld√°ul magasabb hŇĎszigetel√©si k√©pess√©ggel vagy erŇĎsebb szerkezettel, √°ltal√°ban dr√°g√°bbak lehetnek.
 • A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pus√ļ panelek, p√©ld√°ul EPS (expanded polystyrene), XPS (extruded polystyrene) vagy PUR (polyurethane) panelek, m√°s-m√°s √°rakon √©rhetŇĎk el.

Méretek és vastagság:

 • A panelek m√©rete √©s vastags√°ga befoly√°solja az √°rat. Nagyobb m√©retŇĪ vagy vastagabb panelek √°ltal√°ban magasabb √°ron √©rhetŇĎk el.
 • A m√©retre szabott vagy egyedi m√©retŇĪ panelek tov√°bbi k√∂lts√©geket jelenthetnek.

Gyártó és márka:

 • A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ gy√°rt√≥k √©s m√°rk√°k elt√©rŇĎ √°rakat k√≠n√°lhatnak ugyanazokra a panelekre. A nevesebb m√°rk√°k √°ltal√°ban magasabb √°ron √©rhetŇĎk el.
 • A minŇĎs√©gi √©s megb√≠zhat√≥s√°gi t√©nyezŇĎk mellett a gy√°rt√≥ vagy a m√°rka h√≠rneve befoly√°solhatja az √°rat.

Telepítési költségek:

 • A panelek telep√≠t√©si k√∂lts√©gei szint√©n hozz√°ad√≥dnak az √∂sszk√∂lts√©ghez. A telep√≠t√©si k√∂lts√©geket befoly√°solja a munkaerŇĎ k√∂lts√©ge, a telep√≠t√©si m√≥d √©s a f√∂ldmunk√°k.

Mennyiségi kedvezmények:

 • Nagyobb mennyis√©gŇĪ panelek v√°s√°rl√°sa eset√©n gyakran kedvezm√©nyek vagy √°rengedm√©nyek √©rhetŇĎk el, ami cs√∂kkentheti az egyes panel √°r√°t.

Fontos megjegyezni, hogy az √°rak egy√©nenk√©nt v√°ltozhatnak, √©s t√∂bb t√©nyezŇĎ befoly√°solhatja az √∂sszk√∂lts√©get. Az √°rak elŇĎzetes meg√°llap√≠t√°sa √©s √°raj√°nlat k√©r√©se aj√°nlott, mielŇĎtt SIP paneleket v√°s√°roln√°nk √©s telep√≠ten√©nk.

SIP panel méretek

A SIP panel m√©retei v√°ltoz√≥ak √©s sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľggenek, bele√©rtve a gy√°rt√≥t, a tervez√©st √©s a felhaszn√°l√°si c√©lt. √ćme n√©h√°ny fontos szempont √©s t√©nyezŇĎ:

Standard méretek:

 • A SIP panelek gyakran el√©rhetŇĎk standard m√©retekben, amelyek megk√∂nny√≠tik a tervez√©st √©s a telep√≠t√©st. P√©ld√°ul 4x8 l√°b (1219x2438 mm) vagy 4x10 l√°b (1219x3048 mm) m√©retŇĪ panelek.

Egyedi méretek:

 • Sz√°mos gy√°rt√≥ k√©pes egyedi m√©retŇĪ SIP panelek gy√°rt√°s√°ra, amelyek megfelelnek a projekt specifik√°ci√≥inak √©s ig√©nyeinek. Ez lehetŇĎv√© teszi a testreszabott tervez√©st √©s az egyedi projekteket.

Vastags√°g:

 • A SIP panelek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ vastags√°gokban √©rhetŇĎk el, amelyek befoly√°solj√°k a hŇĎszigetel√©si tulajdons√°gokat √©s a szerkezeti szil√°rds√°got. √Āltal√°ban 4-12 h√ľvelyk (102-305 mm) vastags√°g√ļ paneleket haszn√°lnak.

Felhasználási cél:

 • A panelek m√©retei √©s vastags√°ga nagyban f√ľggenek a felhaszn√°l√°si c√©lt√≥l. P√©ld√°ul lak√≥√©p√ľletekben √°ltal√°ban vastagabb paneleket haszn√°lnak a nagyobb hŇĎszigetel√©s √©rdek√©ben, m√≠g k√∂nnyebb szerkezetekben v√©konyabb paneleket alkalmaznak.

Telepítési kényelem:

 • A panelek m√©retei lehetŇĎv√© teszik a k√∂nnyŇĪ telep√≠t√©st √©s sz√°ll√≠t√°st. A standard m√©retek k√∂nnyen kezelhetŇĎk √©s sz√°ll√≠that√≥k, m√≠g az egyedi m√©retek alkalmazkodhatnak az adott telep√≠t√©si k√∂r√ľlm√©nyekhez.

Tervezési szempontok:

 • A projekt tervez√©se sor√°n figyelembe kell venni a SIP panelek m√©reteit √©s vastags√°g√°t, hogy megfelelŇĎen illeszkedjenek az √©p√ľletszerkezethez √©s a tervezett funkci√≥khoz.

Fontos megjegyezni, hogy a SIP panelek m√©retei √©s vastags√°ga projekt-specifikusak lehetnek, √©s fontos figyelembe venni a tervez√©s sor√°n. A megfelelŇĎ m√©retek kiv√°laszt√°sa √©s tervez√©se lehetŇĎv√© teszi a hat√©kony √©s megb√≠zhat√≥ szerkezet kialak√≠t√°s√°t.

Hogyan befoly√°solj√°k az √©p√≠tŇĎipari trendek az alapanyag k√∂lts√©geket?

Sip Panel √Ārak

Az √©p√≠tŇĎipari trendek jelentŇĎsen befoly√°solj√°k a SIP (Strukt√ļr√°lis Ipari Panel) panel √©p√≠t√©si k√∂lts√©geit. Az al√°bbiakban felsorolom, hogyan hatnak ezek a trendek a k√∂lts√©gekre.

Fenntarthat√≥s√°g. A fenntarthat√≥ √©p√≠t√©szet ir√°nti n√∂vekvŇĎ kereslet miatt a SIP paneleknek is meg kell felelni√ľk a fenntarthat√≥s√°gi elv√°r√°soknak, ami magasabb k√∂lts√©geket jelenthet az olyan k√∂rnyezetbar√°t anyagok √©s gy√°rt√°si folyamatok alkalmaz√°s√°val.

Energiahat√©konys√°g. Az energiahat√©konys√°g √©s hŇĎszigetel√©s kiemelten fontoss√° v√°lt az √©p√ľletek tervez√©s√©ben, ez√©rt magasabb minŇĎs√©gŇĪ √©s hŇĎszigetelt SIP panelek alkalmaz√°sa sz√ľks√©ges, ami n√∂veli az alapanyag k√∂lts√©geit.

Design √©s rugalmass√°g. Az egyedi tervez√©si ig√©nyek √©s a rugalmass√°gra val√≥ ig√©ny magasabb minŇĎs√©gŇĪ √©s testre szabott SIP panelek elŇĎ√°ll√≠t√°s√°t ig√©nyelheti, ami dr√°g√°bb gy√°rt√°si folyamatokat √©s anyagokat vonhat maga ut√°n.

Technol√≥giai fejlŇĎd√©s. Az innovat√≠v gy√°rt√°si technol√≥gi√°k lehetŇĎv√© teszik a hat√©konyabb √©s pontosabb SIP panelek elŇĎ√°ll√≠t√°s√°t, de azok bevezet√©se kezdetben magasabb k√∂lts√©gekkel j√°rhat.

Kl√≠mav√°ltoz√°s. Az √©ghajlatv√°ltoz√°s miatt nŇĎ az ig√©ny olyan √©p√≠tŇĎanyagok ir√°nt, amelyek ellen√°llnak az idŇĎj√°r√°si sz√©lsŇĎs√©geknek √©s hŇĎm√©rs√©kletv√°ltoz√°soknak, ami magasabb k√∂lts√©geket okozhat.

Kereslet √©s k√≠n√°lat. A SIP panelek ir√°nti kereslet n√∂veked√©se √©s a korl√°tozottan el√©rhetŇĎ alapanyagok eset√©n az √°rak emelkedhetnek.

Sz√°ll√≠t√°si neh√©zs√©gek √©s √°rkileng√©sek. A glob√°lis piaci v√°ltoz√°sok √©s a sz√°ll√≠t√°si probl√©m√°k szint√©n befoly√°solhatj√°k a SIP panelek √°r√°t √©s el√©rhetŇĎs√©g√©t.

Szab√°lyoz√°sok √©s minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyek. Az √©p√≠tŇĎiparban szigorod√≥ szab√°lyoz√°sok √©s minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyek szint√©n n√∂velhetik a SIP panelek k√∂lts√©geit, mivel azoknak meg kell felelni√ľk az elŇĎ√≠rt norm√°knak.

Ezen t√©nyezŇĎk kombin√°lt hat√°sa v√°ltoz√≥ lehet, √©s a SIP panel √©p√≠t√©si k√∂lts√©geit jelentŇĎsen befoly√°solhatja. Az √©p√≠tŇĎipar szereplŇĎinek figyelemmel kell k√≠s√©rni√ľk ezeket a trendeket √©s megfelelŇĎ strat√©gi√°kat kell alkalmazniuk az alapanyag k√∂lts√©gek kezel√©se √©rdek√©ben. Azonban fontos megjegyezni, hogy hossz√ļ t√°von az energiahat√©konys√°g √©s a fenntarthat√≥s√°g elŇĎnyei miatt az √©p√≠t√©si m√≥dszer hossz√ļ t√°von megt√©r√ľlhet az alacsonyabb energiafogyaszt√°s √©s a k√∂rnyezetbar√°t jelleg miatt.

Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a terméket?

A SIP (Szerkezeti Izol√°lt Panel) panelek kiv√°laszt√°sakor fontos szempontokat kell figyelembe venni annak √©rdek√©ben, hogy a legmegfelelŇĎbb anyagot v√°lasszuk az √©p√≠tkez√©shez vagy fel√ļj√≠t√°shoz. Az al√°bbiakban felsorolom ezeket a szempontokat.

HŇĎszigetel√©si teljes√≠tm√©ny. A SIP panelek hŇĎszigetel√©si k√©pess√©ge meghat√°rozza az √©p√ľlet energiatakar√©koss√°g√°t √©s komfortj√°t. Magasabb R-√©rt√©kŇĪ paneleket √©rdemes v√°lasztani a jobb hŇĎszigetel√©s √©rdek√©ben.

Hangszigetel√©s. Fontos szempont lehet a hangszigetel√©s, k√ľl√∂n√∂sen ha az √©p√ľlet zajos k√∂rnyezetben tal√°lhat√≥. Olyan paneleket v√°lasszunk, amelyek hat√©konyan cs√∂kkentik a k√ľlsŇĎ zajok behatol√°s√°t.

Tart√≥ss√°g. A SIP paneleknek tart√≥snak kell lenni√ľk, √©s ellen√°llniuk kell az idŇĎj√°r√°si viszontags√°goknak √©s a rothad√°snak.

TŇĪz√°ll√≥s√°g. EllenŇĎrizz√ľk a panelek tŇĪz√°ll√≥s√°gi oszt√°ly√°t, k√ľl√∂n√∂sen ha biztons√°gi szempontok is szerepet j√°tszanak.

V√≠z√°ll√≥s√°g. A SIP paneleknek ellen√°llniuk kell a nedvess√©gnek √©s az esŇĎnek, hogy ne s√©r√ľljenek vagy deform√°l√≥djanak.

M√©ret √©s vastags√°g. V√°lasszuk ki a megfelelŇĎ m√©retŇĪ √©s vastags√°g√ļ paneleket a tervezett √©p√≠tkez√©s vagy fel√ļj√≠t√°s szerint.

Energiahat√©konys√°g. Az energiatakar√©koss√°g szempontj√°b√≥l olyan SIP paneleket v√°lasszunk, amelyek seg√≠tik cs√∂kkenteni az energiafogyaszt√°st √©s a fŇĪt√©si/hŇĪt√©si k√∂lts√©geket.

K√∂rnyezetbar√°t anyagok. Ha k√∂rnyezetv√©delemre is √ľgyel√ľnk, √©rdemes olyan paneleket v√°lasztani, amelyek k√∂rnyezetbar√°t anyagokb√≥l k√©sz√ľlnek, vagy fenntarthat√≥ erdŇĎgazd√°lkod√°sb√≥l sz√°rmaznak.

Telep√≠t√©si idŇĎ √©s munkaerŇĎ. A SIP panelek k√∂nnyen √©s gyorsan telep√≠thetŇĎk, ami cs√∂kkentheti az √©p√≠t√©si idŇĎt √©s a munkaerŇĎk√∂lts√©geket.

√Ār √©s k√∂lts√©gvet√©s. Az √°r √©s a panelek minŇĎs√©ge k√∂z√∂tti egyens√ļlyt meg kell tal√°lni a rendelkez√©sre √°ll√≥ k√∂lts√©gvet√©shez.

Telep√≠t√©si √©s tervez√©si t√°mogat√°s. Fontos, hogy szak√©rtŇĎi seg√≠ts√©get √©s tervez√©si t√°mogat√°st k√©rj√ľnk a SIP panelek kiv√°laszt√°s√°hoz √©s telep√≠t√©s√©hez.

Enged√©lyek √©s jogi k√∂vetelm√©nyek. EllenŇĎrizni kell a helyi √©p√≠t√©si elŇĎ√≠r√°sokat √©s enged√©lyeket, hogy biztosak lehess√ľnk a SIP panelek haszn√°lat√°nak enged√©lyez√©s√©ben.

Ezen szempontok seg√≠tenek meghozni a legjobb d√∂nt√©st a SIP panelek kiv√°laszt√°s√°ban, hogy az √©p√ľlet energiatakar√©kos, tart√≥s √©s komfortos legyen.

Mennyi√©rt sz√°ll ki egy s√≠p panel be√©p√≠tŇĎ?

Egy SIP panel √©p√≠tŇĎ √°ltal v√©gzett munka k√∂lts√©ge sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg, amelyek meghat√°rozz√°k az √°rat. Az al√°bbiakban felsorolom a legfontosabb szempontokat, amelyek befoly√°solhatj√°k a SIP panel √©p√≠tŇĎ szakember √°r√°t.

√Čp√ľlet m√©rete √©s tervez√©se. Az √©p√≠tendŇĎ √©p√ľlet m√©rete, kialak√≠t√°sa √©s tervez√©se alapvetŇĎen meghat√°rozza az √©p√≠tkez√©s k√∂lts√©geit.

SIP panelek t√≠pusa √©s minŇĎs√©ge. A SIP panelek t√≠pusa √©s minŇĎs√©ge hat√°ssal van az √°rra. Magasabb minŇĎs√©gŇĪ √©s hŇĎszigetelŇĎ k√©pess√©gŇĪ panelek dr√°g√°bbak lehetnek.

Fal vastags√°ga. A fal vastags√°ga is befoly√°solja az √°rat, mivel vastagabb panelek t√∂bb anyagot √©s munk√°t ig√©nyelnek.

TetŇĎ t√≠pusa √©s anyaga. A tetŇĎ t√≠pusa √©s anyaga is hat√°ssal van az √°rra, mivel a tetŇĎ √©p√≠t√©se is r√©sze lehet a projekteknek.

Sz√ľks√©ges enged√©lyek. A helyi szab√°lyoz√°sokt√≥l f√ľggŇĎen sz√ľks√©g lehet enged√©lyekre az √©p√≠tkez√©shez, ami tov√°bbi k√∂lts√©geket jelenthet.

Helysz√≠n √©s f√∂ldrajzi elhelyezked√©s. Az √©p√≠tkez√©s helysz√≠ne √©s a f√∂ldrajzi elhelyezked√©s hat√°ssal van az utaz√°si √©s logisztikai k√∂lts√©gekre.

ElŇĎk√©sz√≠tŇĎ munk√°k. Sz√ľks√©g lehet elŇĎzetes munk√°latokra, p√©ld√°ul alapoz√°sra vagy megl√©vŇĎ √©p√ľletek bont√°s√°ra, ami tov√°bbi k√∂lts√©geket okozhat.

Szakmai munkaerŇĎ. A SIP panel √©p√≠tŇĎ szakember vagy v√°llalkoz√°s munkad√≠ja az √©p√≠tkez√©s idŇĎtartam√°ra hat√°ssal van az √°rra.

IdŇĎz√≠t√©s √©s s√ľrgŇĎss√©g. Az √©p√≠t√©si hat√°ridŇĎk √©s az esetleges s√ľrgŇĎs projektek magasabb k√∂lts√©geket okozhatnak.

Garancia √©s szerviz. Az √©p√≠tŇĎ lehet, hogy garanci√°t v√°llal az elk√©sz√ľlt √©p√ľletre, vagy szervizt is ny√ļjt a k√©sŇĎbbi karbantart√°shoz.

Az √°rak v√°ltozhatnak r√©gi√≥t√≥l √©s szakmai tapasztalatt√≥l f√ľggŇĎen, ez√©rt aj√°nlott t√∂bb SIP panel √©p√≠tŇĎ szakembert vagy v√°llalkoz√°st megkeresni √©s √°raj√°nlatot k√©rni, hogy √∂sszehasonl√≠thassa az aj√°nlatokat √©s megtal√°lja a legmegfelelŇĎbb szakembert az adott projektj√©hez.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

A SIP (Struktur√°lt Izol√°ci√≥s Panelek) √©p√≠t√©si munkad√≠jait sz√°mos t√©nyezŇĎ befoly√°solja, √©s a r√©gi√≥ is meghat√°roz√≥ szerepet j√°tszik az √°rak alakul√°s√°ban. Az al√°bbiakban felsoroljuk, hogyan hat a r√©gi√≥ a SIP Panel √©p√≠t√©si k√∂lts√©geire.

K√∂lts√©gszint. A r√©gi√≥ √°ltal√°nos gazdas√°gi helyzete √©s a lakoss√°g j√∂vedelmi szintje meghat√°rozza az √©p√≠t√©si k√∂lts√©geket. Gazdagabb r√©gi√≥kban √°ltal√°ban magasabbak az √°rak.

MunkaerŇĎpiac. Az adott r√©gi√≥ban el√©rhetŇĎ szakk√©pzett munkaerŇĎ k√≠n√°lata √©s kereslete befoly√°solja a munkad√≠jakat. Nagyobb verseny eset√©n alacsonyabb √°rak v√°rhat√≥k.

SIP Panelek el√©rhetŇĎs√©ge. A SIP Panelek beszerz√©si lehetŇĎs√©gei √©s √°rai r√©gi√≥f√ľggŇĎek, ami befoly√°solja az √°rakat.

Szab√°lyoz√°sok √©s enged√©lyek. A r√©gi√≥ specifikus √©p√≠t√©si szab√°lyoz√°sok √©s enged√©lyek k√∂lts√©geket is gener√°lhatnak, valamint befoly√°solhatj√°k az idŇĎkereteket.

√Čghajlati t√©nyezŇĎk. Az √©ghajlati k√∂r√ľlm√©nyek is hat√°ssal vannak a SIP Panel √©p√≠t√©s tervez√©s√©re √©s kivitelez√©s√©re, k√ľl√∂n√∂sen hidegebb vagy nedves r√©gi√≥kban, ami magasabb k√∂lts√©geket eredm√©nyezhet.

Kereslet √©s k√≠n√°lat. A r√©gi√≥ban megl√©vŇĎ kereslet √©s k√≠n√°lat dinamik√°ja is meghat√°rozza az √°rakat. Nagyobb kereslet eset√©n a munkad√≠jak emelkedhetnek.

Helyi ad√≥k √©s illet√©kek. Az ad√≥k √©s illet√©kek r√©gi√≥t√≥l f√ľggŇĎen v√°ltozhatnak, √©s ezek hat√°ssal lehetnek a SIP Panel √©p√≠t√©si k√∂lts√©geire.

Szakemberek √©s v√°llalkoz√°sok sz√°ma. A SIP Panel √©p√≠t√©s√©t v√©gzŇĎ v√°llalkoz√°sok sz√°m√°nak √©s verseny√©nek r√©gi√≥f√ľggŇĎ v√°ltoz√°sa is befoly√°solhatja az √°rakat.

K√∂rnyezeti t√©nyezŇĎk. Az adott r√©gi√≥ ter√ľleti √©s k√∂rnyezeti saj√°toss√°gai, p√©ld√°ul a terepviszonyok vagy az infrastrukt√ļra √°llapota is hat√°ssal lehetnek az √©p√≠t√©si k√∂lts√©gekre.

√Ėsszess√©g√©ben a r√©gi√≥ sz√°mos t√©nyezŇĎn kereszt√ľl befoly√°solja a SIP Panel √©p√≠t√©si munkad√≠jakat, √©s fontos szempont a projektek tervez√©se √©s v√©grehajt√°sa sor√°n. Az √©p√≠ttetŇĎknek √©s √©p√≠tŇĎ v√°llalkoz√°soknak figyelembe kell venni√ľk ezeket a t√©nyezŇĎket az √°raj√°nlatok k√©sz√≠t√©sekor √©s a SIP Panelek √©p√≠t√©sekor.

A t√°vols√°g f√ľggv√©nye

A t√°vols√°g √©s a sip panel k√©sz√≠t√©s munkad√≠j k√∂z√∂tt sz√°mos √∂sszef√ľgg√©s van, mivel a t√°vols√°g sz√°mos t√©nyezŇĎn kereszt√ľl befoly√°solja az √©p√≠t√©si munkad√≠jat. Az al√°bbiakban bemutatom a k√©t t√©nyezŇĎ k√∂z√∂tti kapcsolatot.

Anyagok √©s felszerel√©sek sz√°ll√≠t√°sa. A t√°vols√°g megn√∂veli a sip panel k√©sz√≠t√©shez sz√ľks√©ges anyagok √©s felszerel√©sek sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©geit az √©p√≠t√©si helysz√≠nre, ami n√∂velheti az √∂sszk√∂lts√©get.

MunkaerŇĎ el√©r√©se. Ha a sip panel k√©sz√≠t√©shez sz√ľks√©ges munkaerŇĎnek hossz√ļ utaz√°st kell megtennie, a munkad√≠j emelkedhet a munk√°sok sz√°ll√≠t√°si √©s sz√°ll√°s k√∂lts√©gei miatt.

Helyi munkaerŇĎ k√∂lts√©gei. Az egyes r√©gi√≥kban elt√©rŇĎ munkaerŇĎ k√∂lts√©gek lehetnek √©rv√©nyben, ami befoly√°solja a sip panel k√©sz√≠t√©s munkad√≠j√°t.

Sip panel anyaga. A sip panel anyag√°nak √°ra is v√°ltozhat r√©gi√≥t√≥l f√ľggŇĎen, √≠gy a t√°vols√°g hat√°sa a munkad√≠jra elt√©rŇĎ lehet.

Enged√©lyek √©s szab√°lyoz√°sok. A sip panel k√©sz√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges enged√©lyek √©s helyi szab√°lyoz√°sok k√ľl√∂nb√∂zhetnek, ami befoly√°solja a munkad√≠jat.

MunkaerŇĎ k√∂lts√©gei. A munkaerŇĎ k√∂lts√©gei v√°ltozhatnak, √©s a t√°vols√°g a munkad√≠jra gyakorolt hat√°s√°t befoly√°solja.

Projekt m√©rete √©s komplexit√°sa. A sip panel projekt m√©rete √©s az √©p√≠t√©si komplexit√°sa is befoly√°solja a munkad√≠jat. Nagyobb vagy √∂sszetettebb projektek eset√©n a t√°vols√°g hat√°sa kisebb lehet.

Versenyk√©pes aj√°nlatok. A sip panel k√©sz√≠tŇĎ c√©gek az adott r√©gi√≥ versenyk√©pess√©g√©tŇĎl f√ľggŇĎen kialak√≠tj√°k aj√°nlataikat, ami befoly√°solja a munkad√≠jat.

Egy√©b t√©nyezŇĎk. Az idŇĎj√°r√°s, az anyagok el√©rhetŇĎs√©ge, a projekt idŇĎz√≠t√©se √©s a helyi kereslet is hat√°ssal lehet a sip panel k√©sz√≠t√©s munkad√≠j√°ra.

Ezek az √∂sszef√ľgg√©sek mutatj√°k, hogy a t√°vols√°g fontos t√©nyezŇĎ a sip panel k√©sz√≠t√©s munkad√≠j√°nak meghat√°roz√°s√°ban. A helyi viszonyok √©s a projekt jellemzŇĎinek alapos megfontol√°sa seg√≠t az optim√°lis k√∂lts√©gek el√©r√©s√©ben √©s a k√∂lts√©gek hat√©kony kezel√©s√©ben.

A kivitelez√©s t√≠pus√°t√≥l f√ľggŇĎen a sip panel √°rak

A sip panel, vagyis szerkezetk√©sz, hŇĎszigetelt panelek √°ra sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg, bele√©rtve a kivitelez√©s t√≠pus√°t, a panelek m√©ret√©t √©s vastags√°g√°t, az anyagminŇĎs√©get √©s a szigetel√©s t√≠pus√°t. Az al√°bbiakban √∂sszefoglalom a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√©nyezŇĎket, amelyek befoly√°solhatj√°k a sip panel √°rakat.

Panelek m√©rete √©s vastags√°ga. A panelek m√©rete √©s vastags√°ga k√∂zvetlen√ľl befoly√°solja az √°rat. Nagyobb √©s vastagabb panelek t√∂bb anyagot √©s munkaerŇĎt ig√©nyelnek.

Szigetel√©s t√≠pusa. A sip panelek hŇĎszigetel√©se lehet k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pus√ļ, p√©ld√°ul poliuret√°nhab, polisztirol vagy gyapj√ļ. A szigetel√©s t√≠pusa √©s vastags√°ga hat√°ssal van az √°rra.

Szigetel√©s vastags√°ga. A szigetel√©s vastags√°ga befoly√°solja a panelek hŇĎszigetelŇĎ k√©pess√©g√©t, √©s emiatt az √°rat is.

Bevonat t√≠pusa √©s minŇĎs√©ge. A sip panelek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ bevonatokkal rendelkezhetnek, p√©ld√°ul fa, alum√≠nium vagy PVC burkolat. A bevonat t√≠pusa √©s minŇĎs√©ge befoly√°solja az √°rat.

Kivitelez√©s t√≠pusa. A sip paneleket k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√≥dszerekkel lehet telep√≠teni, p√©ld√°ul vertik√°lis vagy horizont√°lis elemekk√©nt, vagy elŇĎregy√°rtott modulokk√©nt. A telep√≠t√©s t√≠pusa befoly√°solja az √°rat.

Tervezési szempontok. Az egyedi tervezési elemek, például ablakok, ajtók vagy egyéb nyílászárók hozzáadhatnak az árhoz.

Enged√©lyek √©s szab√°lyoz√°sok. Az √©p√≠t√©si enged√©lyek √©s a helyi szab√°lyoz√°soknak val√≥ megfelel√©shez sz√ľks√©ges dokument√°ci√≥k beszerz√©se plusz k√∂lts√©gekkel j√°rhat.

F√∂ldmunk√°k √©s elŇĎk√©sz√≠tŇĎ munk√°k. Az √©p√≠t√©s elŇĎtt sz√ľks√©g lehet a ter√ľlet elŇĎk√©sz√≠t√©s√©re, p√©ld√°ul alapoz√°sra vagy egy√©b munk√°latokra, ami tov√°bbi k√∂lts√©geket eredm√©nyezhet.

MunkaerŇĎ k√∂lts√©ge. A szakemberek √°ltal v√©gzett telep√≠t√©s munkaerŇĎ k√∂lts√©gei v√°ltozhatnak a r√©gi√≥tŇĎl √©s a munkaerŇĎpiact√≥l f√ľggŇĎen.

Az √°rak √°ltal√°ban ter√ľletek k√∂z√∂tt √©s a sip panelek minŇĎs√©g√©tŇĎl f√ľggŇĎen is v√°ltozhatnak. Egy sip panel √©p√≠t√©si projekt √°ra √°ltal√°ban n√©gyzetm√©terenk√©nt vagy egys√©g√°ron ker√ľl kalkul√°l√°sra, √©s ez az √°r √°ltal√°ban 100 √©s 500 doll√°r k√∂z√∂tt lehet n√©gyzetm√©terenk√©nt. Fontos egy helyi szakemberrel konzult√°lni √©s √°raj√°nlatot k√©rni a konkr√©t ig√©nyeinkre √©s k√∂r√ľlm√©nyeinkre vonatkoz√≥an, hogy pontosabb √°rkalkul√°ci√≥t kaphassunk.

Mennyi az ezermesterek √°ltal√°nos √≥rad√≠ja?

A sip panel √©p√≠tŇĎ szakemberek √°ltal√°nos √≥rad√≠ja sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg, √©s v√°ltozhat a projekt jelleg√©tŇĎl, r√©gi√≥tŇĎl, az √©p√ľlet m√©ret√©tŇĎl √©s √∂sszetetts√©g√©tŇĎl, valamint a munka tartalm√°t√≥l. Az al√°bbiakban n√©h√°ny fontos szempontot sorolok fel, amelyek befoly√°solhatj√°k a sip panel √©p√≠tŇĎk √≥rad√≠j√°t.

R√©gi√≥. Az √©p√≠t√©si k√∂lts√©gek elt√©rŇĎek lehetnek az orsz√°g k√ľl√∂nb√∂zŇĎ r√©szein. Nagyobb v√°rosokban √©s dr√°g√°bb r√©gi√≥kban √°ltal√°ban magasabbak az √≥rad√≠jak.

M√©ret √©s komplexit√°s. Az √©p√ľlet m√©rete, forma √©s komplexit√°sa hat√°ssal van az √≥rad√≠jra. Nagyobb vagy √∂sszetettebb projektek magasabb k√∂lts√©geket eredm√©nyezhetnek.

Anyagok. A sip panelek minŇĎs√©ge, vastags√°ga √©s t√≠pusa is befoly√°solja az √≥rad√≠jat. Magasabb minŇĎs√©gŇĪ panelek dr√°g√°bbak lehetnek.

Szak√©rtelm√ľk szintje. Tapasztaltabb sip panel √©p√≠tŇĎk √°ltal√°ban magasabb √≥rad√≠jat sz√°m√≠thatnak fel, mivel t√∂bb tud√°ssal √©s szak√©rtelemmel rendelkeznek.

Enged√©lyek √©s enged√©lyeztet√©s. Az √©p√≠t√©si enged√©lyeztet√©si folyamat vagy az enged√©lyek beszerz√©se is tov√°bbi k√∂lts√©geket okozhat.

IdŇĎszak. Az √©v vagy az √©vszak is befoly√°solhatja az √≥rad√≠jat. P√©ld√°ul a hideg vagy esŇĎs idŇĎszakban a munka nehezebb lehet, ami magasabb k√∂lts√©geket okozhat.

Tartoz√©kok √©s kieg√©sz√≠tŇĎk. Ha k√ľl√∂nleges tartoz√©kokat vagy kieg√©sz√≠tŇĎket szeretne az √©p√ľlethez, p√©ld√°ul ablakokat, ajt√≥kat vagy tetŇĎfed√©st, ezek tov√°bbi k√∂lts√©geket jelenthetnek.

Az √≥rad√≠jak √°ltal√°ban √≥r√°nk√©nt ker√ľlnek kisz√°ml√°z√°sra, √©s sz√©les sk√°l√°n mozognak. Magyarorsz√°gon p√©ld√°ul √°ltal√°ban 3000 √©s 8000 forint k√∂z√∂tti √≥rad√≠jat szoktak alkalmazni sip panel √©p√≠t√©si projektekn√©l. Az √≥rad√≠j egyedi projektj√©tŇĎl √©s az eml√≠tett t√©nyezŇĎktŇĎl f√ľggŇĎen v√°ltozhat. √Črdemes t√∂bb szakembertŇĎl aj√°nlatot k√©rni, hogy megtal√°lja a legjobb √°rat a konkr√©t munk√°j√°hoz.

S√ľrgŇĎss√©gi fel√°r

S√ľrgŇĎss√©gi fel√°r alkalmaz√°sa SIP (Structured Insulated Panel) panel √©p√≠t√©sekor sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg, amelyeket az al√°bbiakban felsorolok.

Hat√°ridŇĎk. Az √ľgyf√©l √°ltal meghat√°rozott szigor√ļ hat√°ridŇĎk eset√©n a SIP panel √©p√≠t√©se gyorsabb munkav√©gz√©st √©s t√∂bblet erŇĎforr√°sokat ig√©nyelhet, ami s√ľrgŇĎss√©gi fel√°rat vonhat maga ut√°n.

IdŇĎj√°r√°si k√∂r√ľlm√©nyek. Rossz idŇĎj√°r√°si viszonyok, p√©ld√°ul esŇĎs vagy hideg idŇĎ, h√°tr√°ltathatj√°k a munk√°t, √©s s√ľrgŇĎss√©gi int√©zked√©seket ig√©nyelhetnek.

MunkaerŇĎhi√°ny. Az √©p√≠tŇĎiparban idŇĎnk√©nt munkaerŇĎhi√°ny l√©phet fel, √©s extra munkaerŇĎt felvenni s√ľrgŇĎs int√©zked√©seket √©s plusz k√∂lts√©geket okozhat.

Anyagok √©s eszk√∂z√∂k beszerz√©se. Ha a SIP panelekhez sz√ľks√©ges anyagokat vagy speci√°lis eszk√∂z√∂ket gyorsan kell beszerezni, ez extra k√∂lts√©geket eredm√©nyezhet.

V√°ratlan probl√©m√°k. A projekt sor√°n felmer√ľlŇĎ v√°ratlan probl√©m√°k, p√©ld√°ul talajprobl√©m√°k vagy szerkezeti hib√°k, extra erŇĎfesz√≠t√©seket √©s k√∂lts√©geket okozhatnak.

Enged√©lyez√©s √©s szab√°lyoz√°s. Az enged√©lyez√©si vagy szab√°lyoz√°si probl√©m√°k gyors megold√°sa s√ľrgŇĎs int√©zked√©seket √©s plusz k√∂lts√©geket tehet sz√ľks√©gess√©.

Kieg√©sz√≠tŇĎ munk√°k. Ha a SIP panel √©p√≠t√©se sor√°n egy√©b munk√°latokra is sz√ľks√©g van, p√©ld√°ul a tetŇĎ vagy a homlokzat kialak√≠t√°s√°ra, ez tov√°bbi k√∂lts√©geket jelenthet.

BelsŇĎ berendez√©s. Ha a panelhez kapcsol√≥d√≥an belsŇĎ √°talak√≠t√°sok is sz√ľks√©gesek, p√©ld√°ul a padl√≥burkolat vagy falak cser√©je, ez extra k√∂lts√©geket okozhat.

Energiahat√©konys√°gHa a SIP panelekhez speci√°lis energiahat√©konys√°gi int√©zked√©seket is ig√©nyelnek, p√©ld√°ul hŇĎszigetel√©st vagy l√©gcser√©t, ez plusz k√∂lts√©geket √©s idŇĎt ig√©nyelhet.

√úgyf√©l k√≠v√°ns√°gai. Amennyiben az √ľgyf√©l v√°ltoztat a terveken vagy hozz√°ad extra ig√©nyeket k√∂zvetlen√ľl az √©p√≠t√©s k√∂zben, ez tov√°bbi k√∂lts√©geket √©s idŇĎbev√©telt eredm√©nyezhet.

A s√ľrgŇĎss√©gi fel√°r m√©rt√©ke a fenti t√©nyezŇĎktŇĎl √©s az √ľgyf√©l √°ltal elv√°rt gyorsas√°gt√≥l f√ľgg. Fontos elŇĎzetesen konzult√°lni az √©p√≠tŇĎmesterrel vagy v√°llalkoz√≥val a s√ľrgŇĎss√©gi fel√°r r√©szleteirŇĎl √©s m√©rt√©k√©rŇĎl, hogy megtudjuk, milyen extra k√∂lts√©gekre kell sz√°m√≠tani a projekt sor√°n.

Milyen eszk√∂z√∂kkel dolgozik egy sip panel √©p√≠tŇĎ?  

Egy SIP (struktur√°lt izol√°lt panel) √©p√≠tŇĎ mesternek sz√°mos specifikus eszk√∂zre van sz√ľks√©ge a SIP panelek prec√≠z √©s hat√©kony kivitelez√©s√©hez. Az al√°bbiakban felsorolom ezeket az eszk√∂z√∂ket.

Sip panel lapok. A SIP panelek maguk az √©p√≠tŇĎanyagok, amelyek a szerkezet alapj√°t k√©pezik.

Ragaszt√≥ √©s t√∂m√≠tŇĎanyagok. Speci√°lis ragaszt√≥k √©s t√∂m√≠tŇĎanyagok a panelek √∂sszeragaszt√°s√°hoz √©s a r√©sek lez√°r√°s√°hoz.

V√°g√≥g√©pek. Csiszol√≥ g√©pek √©s fŇĪr√©szek a SIP panelek m√©retre v√°g√°s√°hoz √©s form√°z√°s√°hoz.

HegesztŇĎg√©p √©s hegesztŇĎp√°lc√°k. Az alum√≠nium vagy ac√©l szerkezetek hegeszt√©s√©hez, amelyek a paneleket tartj√°k.

K√©zi szersz√°mok. M√©rŇĎszalag, szintezŇĎ √©s vonalz√≥. A pontos m√©retek √©s egyenletes szerel√©s ellenŇĎrz√©s√©hez.

Csavarh√ļz√≥k √©s csipeszek. A r√∂gz√≠tŇĎelemek √©s kieg√©sz√≠tŇĎk felszerel√©s√©hez.

TervezŇĎ eszk√∂z√∂k. Ceruza, vonalz√≥ √©s m√©rŇĎszalag a panelek tervek k√©sz√≠t√©s√©hez √©s m√©retez√©s√©hez.

V√©dŇĎfelszerel√©s. V√©dŇĎsisak, szem√ľveg √©s kesztyŇĪk. A munkav√©delem √©s a szem√©lyes biztons√°g √©rdek√©ben.

Elektromos szersz√°mok. F√ļr√≥g√©pek, csiszol√≥k √©s pol√≠roz√≥k a panelek fel√ľleteinek kezel√©s√©hez √©s form√°z√°s√°hoz.

L√©tra √©s √°llv√°nyok. Biztons√°gos hozz√°f√©r√©shez magasabb ter√ľletekhez √©s a munka√°llom√°s biztos√≠t√°s√°hoz.

SzigetelŇĎanyagok. SzigetelŇĎ anyagok a SIP panelek k√∂z√∂tti szigetel√©shez √©s hŇĎszigetel√©shez.

T√∂m√≠tŇĎhabpisztoly. A panelek √©s a szerkezetek k√∂z√∂tti r√©sek kit√∂lt√©s√©hez √©s szigetel√©s√©hez.

SzigetelŇĎhab √©s szalag. A panelek szigetel√©si sz√ľks√©gleteinek kiel√©g√≠t√©s√©hez.

V√≠zm√©rt√©k √©s szintezŇĎ. Az egyenletes elhelyez√©s √©s szintez√©s ellenŇĎrz√©s√©hez a szerkezeten.

Al√°t√©tek √©s szerkezeti r√∂gz√≠tŇĎk. Az al√°t√©tek √©s szerkezeti elemek a panelekhez val√≥ r√∂gz√≠t√©shez √©s megerŇĎs√≠t√©s√©hez.

Ezen eszk√∂z√∂k √©s berendez√©sek seg√≠ts√©g√©vel egy SIP panel √©p√≠tŇĎ mester k√©pes lesz a SIP panelek prec√≠z √©s hat√©kony kivitelez√©s√©re, amelyek kiv√°l√≥ hŇĎszigetelŇĎ tulajdons√°gokkal rendelkeznek √©s gyorsabb √©p√≠t√©si folyamatot tesznek lehetŇĎv√©, ami ide√°lis v√°laszt√°s lehet k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √©p√≠t√©si projektekhez, p√©ld√°ul lak√≥h√°zak, irod√°k vagy rakt√°rak √©p√≠t√©s√©hez.

Költségek - összefoglaló

A SIP Panelek 23.000 - 35.000 Ft / 100 mm √°ron kaphat√≥k 2024-ben az anyagt√≠pus f√ľggv√©ny√©ben. Egy 100 mm-es standard elem k√∂lts√©ge 23.000 - 27.000 Ft, tŇĪz√°ll√≥ kivitelben 28.000 - 36.000 Ft, v√≠z√°ll√≥ kivitelben 25.000 - 35.000 Ft / 100 mm k√∂lts√©gekre sz√°m√≠thatunk.

Agglomer√°ci√≥k - szolg√°ltat√°si ter√ľletek gyakran: Kaposv√°r, P√°pa, Gy√∂ngy√∂s, Duna√ļjv√°ros, Kiskunf√©legyh√°za, V√°c, Orosh√°za, Mosonmagyar√≥v√°r, Tatab√°nya, Baja, Budapest, √ďzd, Eger, Sz√©kesfeh√©rv√°r, Zalaegerszeg, Dunakeszi, Szeged, Veszpr√©m, G√∂d√∂llŇĎ, H√≥dmezŇĎv√°s√°rhely, Salg√≥tarj√°n, Debrecen, Gyula, Szeksz√°rd, Szombathely, Esztergom, Ajka, Szolnok, Sopron, √Črd, Ny√≠regyh√°za, GyŇĎr, Cegl√©d, Hajd√ļb√∂sz√∂rm√©ny, Nagykanizsa, Miskolc, Kecskem√©t, P√©cs, Szigetszentmikl√≥s, B√©k√©scsaba

#sip panel √°rak #sip panel cena

Hasonló cikkek, tartalmak

SzerzŇĎ
A cikket írta:
√Čp√≠t√©szm√©rn√∂k √©s gener√°lkivitelezŇĎ.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hossz√ļnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hossz√ļnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

Port√°lunkr√≥lSzakiWeb - Ingyenes √Čp√≠tŇĎipari Szakember KeresŇĎ

SZAKI KERES√ČSE N√ČV ALAPJ√ĀN

gener√°lkivitelezŇĎt keresel - vagy szakemberk√©nt regisztr√°ln√°l?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Seg√≠t√ľnk Neked gener√°lkivitelezŇĎt tal√°lni. Mindk√©t esetben teljesen ingyenes a szolg√°ltat√°s.

Melyik v√°rosban lenne sz√ľks√©ged gener√°lkivitelezŇĎ szakemberre?

V√°laszd ki a megfelelŇĎ v√°rost a list√°b√≥l a n√©vre kattint√°ssal, hogy tal√°lni tudjunk Neked gener√°lkivitelezŇĎ szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
GyŇĎr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatab√°nya
√Črd
Kaposv√°r
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Duna√ļjv√°ros
H√≥dmezŇĎv√°s√°rhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
√ďzd
V√°c
Szeksz√°rd
Mosonmagyaróvár
G√∂d√∂llŇĎ
Hajd√ļb√∂sz√∂rm√©ny
P√°pa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosh√°za
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajd√ļszoboszl√≥
NagykŇĎr√∂s
Tata
Makó
Gy√°l
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
V√°rpalota
Békés
Paks
Fót
Kom√°rom
Dombóvár
Sz√°zhalombatta
Göd
Oroszl√°ny
Monor
Balmaz√ļjv√°ros
Moh√°cs
Hajd√ļn√°n√°s
Veresegyh√°z
Szigethalom
Gy√∂mrŇĎ
Mátészalka
MezŇĎt√ļr
Kisv√°rda
Pom√°z
Dabas
Csongr√°d
MezŇĎk√∂vesd
Szarvas
Tisza√ļjv√°ros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Beretty√≥√ļjfalu
S√°toralja√ļjhely
S√°rv√°r
P√ľsp√∂klad√°ny
Abony
KiskŇĎr√∂s
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyh√°d
GyomaendrŇĎd
Balatonf√ľred
Törökbálint
Hajd√ļs√°mson
Tiszavasv√°ri
Biatorb√°gy
Újfehértó
Hajd√ļhadh√°z
B√°tonyterenye
Nagyk√°ta
Nyírbátor
S√°rospatak
Albertirsa
Kistarcsa
S√°rbog√°rd
Maglód
Bicske
Dorog
KŇĎszeg
√úllŇĎ
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszaf√ľred
Isaszeg
Kis√ļjsz√°ll√°s
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakal√°sz
Szigetv√°r
Nagyat√°d
Csorna
Kapuv√°r
MezŇĎber√©ny
G√°rdony
R√°ckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Hal√°sztelek
Nagykálló
Pásztó
√ďcsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
T√°rnok
Szentgotth√°rd
Kiskunlach√°za
Derecske
Vásárosnamény
T√ļrkeve
Hajd√ļdorog
J√°noshalma
N√°dudvar
Dunaföldvár
J√°szap√°ti
Kecel
Balatonalm√°di
Kunszentm√°rton
Kunszentmiklós
S√ľlys√°p
Tam√°si
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polg√°r
Lenti
J√°sz√°roksz√°ll√°s
Dévaványa
Nyíradony
S√°ndorfalva
Tura
F√ľzesabony
Kunhegyes
ErdŇĎkertes
Dunavars√°ny
Soltvadkert
Nyerges√ļjfalu
Nagykov√°csi
Üröm
P√°ty
Ňźrbotty√°n
Létavértes
Kistelek
Zirc
V√©sztŇĎ
Polg√°rdi
Enying
Mindszent
√Ācs
Ibr√°ny
Putnok
B√°csalm√°s
Nyírtelek
Zalaszentgrót
FelsŇĎzsolca
SzentlŇĎrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyh√°za
Téglás
Encs
GyŇĎr√ļjbar√°t
Balk√°ny
Solt
Nagyecsed
MartfŇĪ
Bátaszék
S√ľmeg
Aszód
√öjsz√°sz
Szabadsz√°ll√°s
Taksony
MezŇĎkov√°csh√°za
T√°pi√≥szecsŇĎ
J√°nossomorja
Koz√°rmisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
MezŇĎcs√°t
Kaba
Berhida
Balatonbogl√°r
F√ľzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhal√°sz
Dömsöd
Hossz√ļp√°lyi
Izs√°k
Kartal
Jászfényszaru
LŇĎrinci
Velence
J√°szlad√°ny
Martonv√°s√°r
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Kom√°di
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
MezŇĎhegyes
Rákóczifalva
T√°t
Zsámbék
Cs√°kv√°r
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
AlgyŇĎ
Újkígyós
Egyek
Tiszal√ļc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
M√©lyk√ļt
Tiszaalp√°r
Nyírmada
Nyékládháza
Csorv√°s
Csenger
L√°batlan
Szentm√°rtonk√°ta
Kemecse
√Ėrk√©ny
Elek
EmŇĎd
Fonyód
Onga
P√©tf√ľrdŇĎ
Nagymaros
Tiszacsege
MezŇĎfalva
Szatymaz
Hévíz
R√°calm√°s
Körösladány
Helvécia
Szabadbatty√°n
Kenderes
Mikepércs
D√°ny
SzŇĎdliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
In√°rcs
Ebes
Szegv√°r
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Ny√ļl
Abádszalók
Vasv√°r
Kóka
Ceglédbercel
SzendrŇĎ
Hark√°ny
Demecser
SzirmabesenyŇĎ
Pilisszentiv√°n
CsemŇĎ
Letenye
Z√°hony
Biharkeresztes
M√°ndok
BalatonfŇĪzfŇĎ
Cibakh√°za
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
MonorierdŇĎ
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
M√°lyi
Dombr√°d
Baktalórántháza
Hern√°d
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perk√°ta
Telki
Dunavecse
FertŇĎszentmikl√≥s
√Āsotthalom
MezŇĎkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
B√°bolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
VerŇĎce
Napkor
Ny√°regyh√°za
Gyenesdi√°s
Hort
S√ľk√∂sd
Ecser
Békésszentandrás
Taktahark√°ny
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
PilisborosjenŇĎ
Medgyesegyh√°za
SzŇĎd
Kengyel
Le√°nyfalu
B√ľk
Kállósemjén
K√°l
Vaja
FelsŇĎt√°rk√°ny
G√°doros
G√°vavencsellŇĎ
Deszk
√Črsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Bal√°stya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hod√°sz
Orgov√°ny
Jászalsószentgyörgy
Baracs
FertŇĎd
FelsŇĎpakony
Hossz√ļhet√©ny
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vask√ļt
Vép
√Ėcs√∂d
Nagybajom
Bord√°ny
GyŇĎrszemere
Besenyszög
R√°ckereszt√ļr
T√°borfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
ErdŇĎtelek
Borsodn√°dasd
S√°rosd
Bocskaikert
Csob√°nka
Röszke
Nagyréde
S√≥sk√ļt
Bököny
Hal√°szi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
S√°sd
Ecséd
Dunapataj
M√ļcsony
Aba√ļjsz√°nt√≥
P√°kozd
Hajós
Dunabogd√°ny
G√∂nyŇĪ
Csabrendek
Hajd√ļszov√°t
Cig√°nd
Bélapátfalva
Zalal√∂vŇĎ
√Ėttev√©ny
√ďp√°lyi
Lengyeltóti
Budav√°r (1. ker√ľlet)
Budapest 2. ker√ľlet
√ďbuda-B√©k√°smegyer (3. ker√ľlet)
√öjpest (4. ker√ľlet)
Lip√≥tv√°ros (5. ker√ľlet)
Ter√©zv√°ros (6. ker√ľlet)
Erzs√©betv√°ros (7. ker√ľlet)
J√≥zsefv√°ros (8. ker√ľlet)
Ferencv√°ros (9. ker√ľlet)
KŇĎb√°nya (10. ker√ľlet)
√öjbuda (11. ker√ľlet)
Hegyvid√©k (12. ker√ľlet)
Budapest 13. ker√ľlet
Zugl√≥ (14. ker√ľlet)
R√°kospalota( 15. ker√ľlet)
Budapest 16. ker√ľlet
R√°kosmente (17. ker√ľlet)
PestszentlŇĎrinc (18. ker√ľlet)
Kispest (19. ker√ľlet)
Pesterzs√©bet (20. ker√ľlet)
Csepel (21. Ker√ľlet)
Budafok (22. Ker√ľlet)
Soroks√°r (23. Ker√ľlet)
Hévízgyörk
Földeák
V√©rtesszŇĎlŇĎs
Nagym√°gocs
Üllés
Lepsény
S√°rszentmih√°ly
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakom√°r
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigm√°nd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
P√°troha
Gomba
Ap√°tfalva
Poroszló
Kisköre
Kar√°csond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
HŇĎgy√©sz
T√°pi√≥szŇĎlŇĎs
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csan√°dpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
√Črsekcsan√°d
Gesztely
Szalkszentm√°rton
Sajóbábony
Baj
Tornyosp√°lca
Di√≥sjenŇĎ
Iv√°ncsa
Bölcske
√öjharty√°n
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentg√°l
Gencsap√°ti
Megyaszó
BŇĎcs
J√°szkarajenŇĎ
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesv√°mos
Bugac
GyŇĎrz√°moly
S√°ris√°p
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kun√°gota
Ad√°cs
Pocsaj
Beled
Kóny
B√°r√°nd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornakt√°lya
KarancslapujtŇĎ
J√°k
Jakabsz√°ll√°s
Cece
BesenyŇĎtelek
PetŇĎfib√°nya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszl√°r
Berzence
B√°csbokod
Tarj√°n
Ok√°ny
√öjszilv√°s
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
S√°rkereszt√ļr
√ďfeh√©rt√≥
Tápióság
Bagamér
T√°pl√°nszentkereszt
Vill√°ny
Abas√°r
Csan√°dap√°ca
Kesztölc
Kocs
√öri
Gyöngyöshalász
Rudab√°nya
Segesd
R√°bapatona
Pr√ľgy
Kelebia
Forró
J√°nosh√°za
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszan√°na
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
MezŇĎzombor
Kisl√°ng
M√°ny
J√°szszentandr√°s
Ruzsa
Kadark√ļt
Szabadkígyós
Kaposm√©rŇĎ
Tiszakar√°d
√örhida
Tunyogmatolcs
Szentistv√°n
Beremend
Kosd
Zam√°rdi
Lánycsók
Pusztav√°m
Arnót
Fényeslitke
Szank
J√°noshida
Valkó
V√°l
Kissz√°ll√°s
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
K√°loz
Görbeháza
Makl√°r
Boldva
Ňźcs√©ny
Sz√°rliget
M√°gocs
Mosonszentmiklós
√ďnod
Piliscsév
Ny√°rlŇĎrinc
Herceghalom
Sz√°szv√°r
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zs√°mbok
Nasz√°ly
Magyarb√°nhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
ElŇĎsz√°ll√°s
Nagym√°nyok
Pellérd
Forr√°sk√ļt
Böhönye
FertŇĎr√°kos
Nyírmihálydi
Tiszadada
SomoskŇĎ√ļjfalu
Lajoskom√°rom
S√°r√°nd
Nagydobos
Szedres
CserkeszŇĎlŇĎ
M√°d
√Ėsk√ľ
Pincehely
√ďpusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buj√°k
Kony√°r
Sajószöged
Bucsa
K√°ntorj√°nosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
F√ľl√∂psz√°ll√°s
Domony
P√°zm√°nd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
BŇĎny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
√Āgfalva
Z√°moly
Nagyrábé
Monostorp√°lyi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
√Ād√°nd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Cs√°ny
Szigetszentm√°rton
MezŇĎszilas
Tiszaszentimre
TiszabŇĎ
Jobb√°gyi
Méhkerék
Szabadegyh√°za
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszap√ľsp√∂ki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
SzendrŇĎl√°d
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Alm√°sf√ľzitŇĎ
Aranyosap√°ti
Nyírgyulaj
Hidas
Par√°d
BŇĎs√°rk√°ny
Bercel
Zomba
Romh√°ny
Dombegyh√°z
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perb√°l
Tyukod
Maroslele
Szany
S√ľttŇĎ
Pócsmegyer
Nyírtass
√örk√ļt
Hars√°ny
B√°tya
Apostag
CsengŇĎd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ňźsi
Kecskéd
Alatty√°n
Hajd√ļbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
R√°k√≥czi√ļjfalu
Fábiánsebestyén
D√°vod
Nyírvasvári
P√°nd
Nagykoz√°r
Bog√°cs
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
R√°d
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulah√°za
Zalakaros
Sziget√ļjfalu
Gégény
Bajna
Kék
L√°bod
Mátraverebély
Kaszaper
Ny√°rsap√°t
M√°traderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Tasz√°r
√Āsv√°nyr√°r√≥
Cs√∂kmŇĎ
DunaszekcsŇĎ
Vámosgyörk
Alap
Szurdokp√ľsp√∂ki
SzentlŇĎrinck√°ta
J√°szfelsŇĎszentgy√∂rgy
√Čcs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
√öjszentiv√°n
HejŇĎb√°ba
Nyir√°d
Far√°d
√Āgasegyh√°za
T√°llya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkir√°ly
Rózsaszentmárton
Cs√°sz√°r
Csetény
Heréd
Karancskeszi
M√°traterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
BudajenŇĎ
J√°rd√°nh√°za
Szentkir√°lyszabadja
Rimóc
Aszaló
Katym√°r
Kocsér
K√°lm√°nh√°za
Tar
Kaz√°r
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegr√°d
Cs√°voly
Sármellék
Nemesn√°dudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
√Ėk√∂rit√≥f√ľlp√∂s
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
FelsŇĎszentiv√°n
Sirok
Felcs√ļt
Levél
S√°gv√°r
Pap
Tiszanagyfalu
LŇĎk√∂sh√°za
P√°lmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentj√°nos
M√°riak√°lnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikerv√°r
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
T√°zl√°r
Vértesacsa
Ricse
CsabacsŇĪd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
GyŇĎr√ļjfalu
Csákánydoroszló
Somogyv√°r
Bakonyszentlászló
S√°ly
Nagyv√°zsony
F√ľl√∂p
F√°bi√°nh√°za
Izsófalva
J√°nkmajtis
V√°charty√°n
Enese
Petneh√°za
Galgam√°csa
N√°dasdlad√°ny
Méra
Zsad√°ny
Németkér
Geszteréd
Atk√°r
Mosonszolnok
Le√°nyv√°r
Tiszasziget
√Āsz√°r
Tömörkény
B√ľkk√°br√°ny
BesnyŇĎ
Kunsz√°ll√°s
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
B√°ta
KisgyŇĎr
T√°c
Nógrádmegyer
J√°szboldogh√°za
Pócspetri
M√°tranov√°k
√Črpatak
Zalaap√°ti
Hern√°dkak
GyŇĎrladam√©r
P√°tka
Pusztaföldvár
√öjlengyel
V√°mosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
√Ālmosd
Tinnye
V√°mosmikola
TiszatenyŇĎ
Dudar
Csépa
J√°sztelek
KaposfŇĎ
Murakereszt√ļr
Sz√°r
Miske
FelsŇĎ√∂rs
Alsóörs
Monok
Ormosb√°nya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilv√°sv√°rad
Tardos
R√°bapaty
TiszaszŇĎlŇĎs
Nagyf√ľged
Csólyospálos
MezŇĎt√°rk√°ny
KŇĎtelek
Ozora
Dunasziget
Vars√°ny
MezŇĎny√°r√°d
Bajót
Hangony
Istenmezeje
GyŇĎrtelek
Szerep
Csom√°d
FoktŇĎ
Nagyk√∂rŇĪ
Palot√°s
Somogyj√°d
HegykŇĎ
Derekegyh√°z
Balatonszentgyörgy
Bak
T√©nyŇĎ
TiszajenŇĎ
Tiszakany√°r
Kurity√°n
SzŇĪcsi
Lad√°nybene
Pilisj√°szfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
P√°lfa
Kar√°d
Gellénháza
M√°traszŇĎlŇĎs
Zs√°ka
Szatm√°rcseke
Dunaalm√°s
Magyaralm√°s
T√ľrje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosh√°za
√Ėreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
S√°rkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszav√°rkony
Ramocsah√°za
KaposszekcsŇĎ
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkereszt√ļr
Legyesbénye
Balatonkereszt√ļr
Papkeszi
B√°tmonostor
Mecsekn√°dasd
Drégelypalánk
Tiszas√ľly
√Āt√°ny
Saj√≥kereszt√ļr
Balotasz√°ll√°s
Kölesd
B√ľkkaranyos
KŇĎsz√°rhegy
Vaszar
√öjszentmargita
Nagyhars√°ny
Hortob√°gy
GyŇĎrs√°g
K√°polna
Gyermely
Lud√°nyhal√°szi
Kötegyán
Vilm√°ny
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvars√°ny
PetŇĎfisz√°ll√°s
Bakonyszombathely
Alcs√ļtdoboz
Kincsesb√°nya
Söjtör
Pereszteg
Sz√°kszend
K√ľbekh√°za
P√ľsp√∂khatvan
Nagys√°p
T√°rk√°ny
Tiszapalkonya
Tiszatarj√°n
Cs√°talja
V√°cduka
Magyarcsan√°d
Ňźr
Egerbakta
Novajidr√°ny
Telekgerend√°s
Tiszak√ľrt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
L√∂vŇĎ
Sukoró
Tiszatelek
P√°cin
Nógrád
Pitvaros
MesztegnyŇĎ
Végegyháza
Ugod
Dunaegyh√°za
Sajópetri
Nagykamar√°s
S√©nyŇĎ
Tiszaörs
Dejt√°r
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
B√°nhorv√°ti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
S√°rszent√°gota
Somberek
Réde
Cs√≥kakŇĎ
Szak√°ly
Tevel
Sz√ľgy
Mernye
Vasszécseny
Buzs√°k
Verseg
L√°tr√°ny
Sé
Véménd
Eszt√°r
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
KŇĎr√∂shegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizsl√°s
Vajd√°cska
FertŇĎsz√©plak
Balatonendréd
N√°dasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
MezŇĎszentgy√∂rgy
Vértessomló
Bezenye
J√°rmi
Mártély
Vitnyéd
Nagykar√°csony
BalatonfŇĎkaj√°r
V√°roslŇĎd
Sajóörös
B√°gyogszov√°t
JenŇĎ
Tim√°r
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerend√°s
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Bocon√°d
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancss√°g
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iv√°n
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Kesz√ľ
Alsószentmárton
N√°rai
Gy√ļr√≥
Gy√ľre
SzŇĎlŇĎsgy√∂r√∂k
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
KŇĎv√°g√≥szŇĎlŇĎs
Ilk
P√°hi
Szir√°k
Nagyb√°nhegyes
V√°ncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
In√°ncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tatah√°za
Tarnazsad√°ny
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
B√ľkkszentkereszt
Zalahal√°p
KislŇĎd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogys√°rd
M√°za
Lov√°szi
Bakonszeg
Tenk
Szakm√°r
FelgyŇĎ
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakust√°ny
Nyírcsászári
Sarud
MezŇĎcsokonya
Csabdi
Hetes
S√ļr
Tarany
MezŇĎszemere
Nagyiv√°n
Magyarpol√°ny
R√©vf√ľl√∂p
Ecseg
Furta
Ken√©zlŇĎ
Rezi
Pápateszér
Pog√°ny
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsb√°ka
Ňźriszentp√©ter
Újléta
Regöly
Nagyeszterg√°r
Pilisszentlászló
Balatonvil√°gos
Pusztaz√°mor
HejŇĎpapi
Szuhogy
Mak√°d
Juta
Kisar
Borsodszir√°k
P√°ka
Kurd
MezŇĎlad√°ny
Tesk√°nd
Gyöngyösfalu
Lov√°szpatona
S√°ta
F√ľl√∂pjakab
Tiszaszentm√°rton
Monostorap√°ti
Parasznya
Babót
Letkés
Szal√°nta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
V√°llaj
Lesencetomaj
BoldogkŇĎv√°ralja
Visonta
Halimba
√ĀroktŇĎ
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkereszt√ļr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
V√°rdomb
Nagykónyi
Gelse
B√ľkk√∂sd
B√°rdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
K√∂mlŇĎd
Hernádvécse
Szelevény
Luk√°csh√°za
Tótszerdahely
Balatonberény
ErdŇĎb√©nye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Z√°k√°ny
Csököly
√Āporka
B√ľkkszenterzs√©bet
K√°ld
Szalaszend
P√°lh√°za
S√°rszentlŇĎrinc
Medgyesbodz√°s
Magyarn√°ndor
MezŇĎgy√°n
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogh√°za
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
MezŇĎnagymih√°ly
NŇĎtincs
Penészlek
OrfŇĪ
Himesh√°za
PetŇĎh√°za
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvars√°ny
Balatongyörök
Beloiannisz
Dorm√°nd
Nagylózs
HejŇĎkereszt√ļr
B√°rna
Tiszasas
S√°g√ļjfalu
R√°bapord√°ny
Tiborsz√°ll√°s
Rábahídvég
Magyarszék
Mih√°lyi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Sz√°szberek
Cserépfalu
Kisn√°na
Egerv√°r
Körösszegapáti
Berekf√ľrdŇĎ
P√°zm√°ndfalu
Aparhant
Bakonyn√°na
CsŇĎsz
√Ėrm√©nyes
Mozsgó
Zalaszentiv√°n
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskanty√ļ
Uszód
Egerszólát
Bog√°d
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentp√©ter√ļr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
K√°zsm√°rk
Serényfalva
MezŇĎlak
FelsŇĎny√©k
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
FeldebrŇĎ
S√°p
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Eger√°g
Ňźrhalom
√öjudvar
Vajta
Kispal√°d
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
B√ľkkzs√©rc
R√°tka
√öjpetre
Bakonys√°rk√°ny
MezŇĎkom√°rom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistv√°nd
D√°g
Biharugra
Pusztahencse
MezŇĎ√∂rs
Bihartorda
FelsŇĎny√°r√°d
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmih√°ly
FelsŇĎdobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
R√°batam√°si
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
N√°br√°d
Zalacs√°ny
Pirtó
Ny√°r√°d
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichy√ļjfalu
Vatta
M√°traszele
Gátér
Gacs√°ly
Bodrogolaszi
Barab√°s
Dar√°ny
Gölle
FelsŇĎszentm√°rton
Nagyvisnyó
Kardosk√ļt
Lónya
Versend
Kir√°lyegyh√°za
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
√Ėtv√∂sk√≥nyi
Csörötnek
Nemesgul√°cs
Gul√°cs
Bernecebar√°ti
Patak
Csokvaom√°ny
Magyargéc
Kiskorp√°d
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyh√°zasfalu
Alm√°skamar√°s
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
KŇĎr√∂stet√©tlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
√öjtikos
V√°cegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
FelsŇĎlajos
Osztop√°n
Kapospula
Berkesd
G√°borj√°n
Tak√°csi
G√°nt
V√°ralja
√öjcsan√°los
Makkoshotyka
Gödre
Cserh√°tsur√°ny
Mindszentgodisa
Vok√°ny
Zalav√°r
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagyt√°lya
Karancsberény
Csesztreg
Urai√ļjfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorp√°cs
P√ľsp√∂kmoln√°ri
Sorm√°s
Csikéria
M√°rianosztra
Harkakötöny
F√ľl√∂ph√°za
Bodrogkisfalud
Hugyag
F√ľle
Bakonyszentkir√°ly
Sorokpol√°ny
Balsa
√öjr√≥nafŇĎ
Balatonakarattya
Pusztakov√°csi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
HejŇĎszalonta
Vizsoly
Papos
Csaj√°g
Csik√≥stŇĎttŇĎs
Domah√°za
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
M√°tramindszent
Beregsur√°ny
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
K√ľlsŇĎvat
Rozs√°ly
Baté
B√°zakerettye
Horv√°tzsid√°ny
Dunaszentbenedek
Sonk√°d
Szajk
Vassur√°ny
Csenger√ļjfalu
RemeteszŇĎlŇĎs
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentp√°l
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbal√°zs
Ad√°sztevel
B√ļcs√ļszentl√°szl√≥
Z√°nka
Hegyfalu
R√°bagyarmat
Sajóvelezd
B√°bonymegyer
K√°ptalanfa
T√ļristv√°ndi
Karmacs
Magyarat√°d
Kir√°ld
Szerecseny
KŇĎv√°g√≥√∂rs
Zemplénagárd
Alacska
S√°rhida
J√°nd
√Črt√©ny
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
GyŇĎrs√∂v√©nyh√°z
Tiszakóród
M√°ty√°sdomb
Mih√°ld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyv√°mos
Egyh√°zaskoz√°r
M√°nfa
H√°romfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mih√°lyh√°za
Vereb
√ĖregcsertŇĎ
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornan√°daska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkir√°ly
M√°traballa
√ďbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
B√°rsonyos
Kisfalud
Gam√°s
√öjdombr√°d
Szamoss√°lyi
Bodony
Baksa
Tolm√°cs
Zsurk
V√°mos√ļjfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
FelsŇĎrajk
Kisdorog
Botpal√°d
√ĖlbŇĎ
Kapos√ļjlak
Ludas
Dunaszentp√°l
Tapsony
Mórágy
S√°regres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogys√°mson
Barbacs
Egyh√°zasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
BŇĎ
MarcaltŇĎ
Magyaregregy
P√ľsp√∂kszil√°gy
Nagyny√°r√°d
Baktakék
Tiszagyulah√°za
Jászágó
BesenyŇĎd
T√°p
J√°sd
Tanakajd
Imrehegy
AldebrŇĎ
Lipót
Tiszamogyorós
√Ėtt√∂m√∂s
Moln√°ri
Penyige
Csénye
FelsŇĎtelekes
Rudolftelep
Borsodiv√°nka
Babarc
Dóc
F√ľrged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzav√°r
Nagybörzsöny
K√©t√ļjfalu
Homokbödöge
Mestersz√°ll√°s
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonm√°riaf√ľrdŇĎ
Kéty
Mikófalva
√Ācstesz√©r
FertŇĎhomok
Nemesb√ľk
Nikla
T√ļrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
B√ľkksz√©k
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagyb√°rk√°ny
N√°gocs
Dr√°vaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
√öny
Meggyeskov√°csi
Iv√°nc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolont√°r
Viss
Nagyar
S√°rpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Ny√≠rl√∂vŇĎ
Soml√≥szŇĎlŇĎs
Csegöld
Eszteregnye
B√°torliget
Nagy√ļt
Rákóczibánya
Csob√°d
Kov√°csv√°g√°s
Kapoly
Mikebuda
MezŇĎsas
Tereske
P√°tyod
Kokad
K√°va
H√°rsk√ļt
B√°nk
V√°t
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
ErdŇĎk√∂vesd
Hercegk√ļt
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
P√ľski
Szils√°rk√°ny
Acs√°d
Abaliget
Zalat√°rnok
Hunya
Rábakecöl
B√°nd
FelsŇĎp√°hok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszalad√°ny
Perenye
Göncruszka
Rag√°ly
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeh√°z
Gyód
D√°ka
Gersekar√°t
FertŇĎendr√©d
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytam√°si
Nagyrozv√°gy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Aba√ļjk√©r
K√°lm√°ncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hossz√ļpereszteg
Bánokszentgyörgy
Kir√°lyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
BalatonszŇĎlŇĎs
Magyarhertelend
NemesbŇĎd
Vadna
P√°ri
Szab√°s
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
S√ľmegcsehi
Kuncsorba
CsŇĎv√°r
Bogyoszló
Kökény
ErdŇĎhorv√°ti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomv√°r
Taktab√°j
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
F√°c√°nkert
Ura
Galgaguta
Istv√°ndi
S√°torhely
Panyola
Semjénháza
Ferencsz√°ll√°s
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
M√°riahalom
Radosty√°n
Kemenessömjén
Nagyacs√°d
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homor√ļd
MezŇĎpeterd
Muraszemenye
Sz√°tok
√ďh√≠d
Als√≥√ļjlak
Nak
KŇĎk√ļt
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
S√°rkeszi
S√ľmegpr√°ga
FelsŇĎn√°na
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserk√ļt
GyŇĎrv√°r
FelsŇĎsz√∂ln√∂k
Somogyzsitfa
√Črsekhalma
P√°pakov√°csi
Cir√°k
Hang√°cs
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorp√°d
BoldogkŇĎ√ļjfalu
Mersev√°t
Rábacsécsény
Sz√°lka
Pusztaszentlászló
T√ľskev√°r
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
R√°sonys√°pberencs
Mih√°lygerge
FelsŇĎpet√©ny
Bucsu
Dencsh√°za
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zim√°ny
Jobah√°za
Csaholc
Orci
L√°zi
Tiszar√°d
Csat√°r
FeketeerdŇĎ
Aggtelek
Székelyszabar
V√°mosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkib√°nya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
J√°kfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
B√°lv√°nyos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
V√°rgesztes
Simas√°g
S√°ntos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Z√°k√°nyfalu
Dunatetétlen
Kisharty√°n
√öjir√°z
Nemesap√°ti
M√°rokpapi
BŇĎsz√©nfa
Vanyola
B√°r
S√°voly
Gerde
FelsŇĎvad√°sz
Szentgáloskér
K√°rolyh√°za
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
V√°mosoroszi
Egyh√°zaskeszŇĎ
Telekes
√Ārp√°dhalom
√Ārt√°nd
Malomsok
Nagyér
Egerl√∂vŇĎ
Mikóháza
J√°kfa
Dr√°vafok
Kemendoll√°r
FelsŇĎcsat√°r
Magyarszerdahely
GyŇĎrasszonyfa
Ambrózfalva
ErdŇĎtarcsa
Kelemér
Egyed
BalatonŇĎsz√∂d
Birj√°n
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmih√°lyfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagyp√°li
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Baj√°nsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
R√°bacsanak
R√°baszentmih√°ly
Helesfa
Somogyap√°ti
Nagylengyel
Kishars√°ny
Nick
Kaposhomok
Sz√°p√°r
Fehértó
Vörs
Lippó
R√°baszentandr√°s
L√∂vŇĎpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
ErdŇĎk√ľrt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Saj√≥p√ľsp√∂ki
K√ľng√∂s
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Kir√°lyszentistv√°n
Narda
Kisdombegyh√°z
Somogygeszti
V√°rda
KŇĎszegszerdahely
Salk√∂vesk√ļt
Egyh√°zasdengeleg
Csikv√°nd
Kl√°rafalva
Selyeb
√ďf√∂lde√°k
Ňźrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Z√°dorfalva
Krasznokvajda
Szak√°ld
Balaton√ļjlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyal√°sony
Kust√°nszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogyt√ļr
Legénd
√Ėmb√∂ly
Zalagy√∂m√∂rŇĎ
Kisigm√°nd
Bik√°cs
F√ľlesd
Doba
K√∂r√∂s√ļjfalu
KemeneshŇĎgy√©sz
M√°lyinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
MagyarszecsŇĎd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
V√°g
Bodrog
Bakonyb√°nk
Bejcgyerty√°nos
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
SzŇĎc
Szentantalfa
Törökkoppány
V√°ckis√ļjfalu
K√°cs
Magyarkereszt√ļr
Bolh√°s
M√°traszentimre
Kamond
Sajósenye
Eszterg√°lyhorv√°ti
Zabar
Paloznak
TengŇĎd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
F√°j
Hern√°dszentandr√°s
Sajólászlófalva
Bog√°dmindszent
Nagyszak√°csi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Sz√ļcs
PethŇĎhenye
√Ābrah√°mhegy
Kisb√°gyon
Alsószuha
Kisunyom
Csan√°dalberti
B√°taap√°ti
Ordas
Gasztony
Porva
K√°nya
Mosonudvar
Hegyszentm√°rton
Bakonyoszlop
R√°ksi
Benk
P√°li
MolnaszecsŇĎd
Nagyszékely
Bonyh√°dvarasd
Pornóapáti
Csit√°r
F√ľz√©r
M√°rok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
BaranyajenŇĎ
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegk√ļt
Zar√°nk
NagytŇĎke
Dr√°vatam√°si
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentp√°l
Szentdomonkos
B√ľss√ľ
Nagycsepely
Somogyh√°rs√°gy
Belv√°rdgyula
Boda
Gilv√°nfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
L√≥k√ļt
Tarj√°npuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
√öjbarok
Nemeshany
K√°m
Alib√°nfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
ZengŇĎv√°rkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
FelsŇĎmocsol√°d
Dr√°vaszt√°ra
T√°ska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkir√°ly
Asz√≥fŇĎ
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
H√°cs
√ďcs√°rd
Rigy√°c
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
MŇĎcs√©ny
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borj√°d
Szarvasgede
P√°sztori
Szamosbecs
Ap√°tistv√°nfalva
Mecsekpölöske
Kisb√°rap√°ti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenesp√°lfa
Vaskeresztes
Batyk
J√°sziv√°ny
Cs√°rdasz√°ll√°s
Kercseliget
Völcsej
Szenteg√°t
Dámóc
Par√°dsasv√°r
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgad√°ny
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalah√°sh√°gy
Iv√°d
Petrikereszt√ļr
Zsaroly√°n
Nagytótfalu
CsertŇĎ
Mucsfa
Nagypall
FelsŇĎkelecs√©ny
Adorj√°nh√°za
√Ėrm√©nyk√ļt
Dénesfa
V√°rbalog
Nyíri
EndrŇĎc
Vasszilv√°gy
ErdŇĎsmecske
Kövegy
Császló
Szamos√ļjlak
Sajtosk√°l
Borszörcsök
B√°csszŇĎlŇĎs
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydam√°sd
Vars√°d
Nagyv√°ty
P√∂l√∂skefŇĎ
Mónosbél
Oszl√°r
P√°pasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
MezŇĎh√©k
V√°s√°rosmiske
FarkasgyepŇĪ
T√°kos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Bakt√ľtt√∂s
Mih√°lyfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
√öjtelek
P√°lmajor
Iszk√°z
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashossz√ļfalu
B√°tor
Tiszab√°bolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmih√°ly
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
SzŇĎk√©d
Zalaistv√°nd
Pere
Cs√°nig
Kistorm√°s
Kaposkereszt√ļr
Cserh√°thal√°p
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
P√©nzesgyŇĎr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Holl√≥kŇĎ
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyh√°zashetye
Szava
Kisap√°ti
Patalom
Csipkerek
SzarvaskŇĎ
Kism√°nyok
Ukk
NyŇĎg√©r
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyh√°t
Szente
Bakonya
VindornyaszŇĎlŇĎs
Pinnye
Szemenye
Fony
F√ľlp√∂sdar√≥c
Megyehíd
Kazsok
FelsŇĎregmec
Matty
K√°r√°sz
Gib√°rt
Z√°dor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
KŇĎv√°g√≥t√∂tt√∂s
√ďfalu
Szentbal√°zs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajm√°s
SzŇĎce
Drágszél
Koppányszántó
Rom√°nd
Zók
Gyep√ľkaj√°n
Kistótfalu
Korl√°t
Gad√°ny
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
FertŇĎboz
Milejszeg
Szamostat√°rfalva
Zselickislak
Nyom√°r
Csömend
Sik√°tor
GŇĎsfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaap√°ti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Torm√°sliget
Dövény
√öjv√°rfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
F√ľz√©rkoml√≥s
Fancsal
Nemess√°ndorh√°za
Bakonysz√ľcs
Szilaspogony
Foly√°s
Sopronnémeti
Csibr√°k
Ňźsag√°rd
Tompal√°dony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissik√°tor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
B√ľkkszentm√°rton
Böde
Csataszög
P√°csony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
PerŇĎcs√©ny
Soml√≥jenŇĎ
BedŇĎ
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehb√°nya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kisp√°li
Torm√°s
K√°s√°d
L√°dbesenyŇĎ
Nagygeresd
F√ľz√©rradv√°ny
Bakonypéterd
K√°toly
Lispeszentadorj√°n
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkop√°cs
HejŇĎk√ľrt
Palkonya
Porrogszentkir√°ly
Egyh√°zasharaszti
Hegymagas
V√°moscsal√°d
Csabaszabadi
Szentdénes
S√°ska
√öjireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Z√°vod
Ikl√≥db√∂rdŇĎce
M√°nd
Veszprémgalsa
Beret
ZalaszentlŇĎrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskereszt√ļr
Nemespátró
Teklafalu
Olt√°rc
√Ārp√°s
Kacsóta
Karakószörcsök
P√°padereske
P√°poc
Kov√°cshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
T√ļrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyr√°kos
Dr√°vapalkonya
Szabadi
Szentliszló
M√°tyus
Szegi
Csomb√°rd
S√°msonh√°za
H√°ss√°gy
Hegyh√°tszentjakab
Erzsébet
Szentistv√°nbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandr√°s
Pusztacsal√°d
Mikekar√°csonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarab√°s
Rinya√ļjlak
Nyugotszenterzsébet
FelsŇĎberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
C√°k
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
L√ļzsok
Pamuk
Fonó
Bogd√°sa
Gerényes
Pusztaradv√°ny
K√°v√°s
M√°rkh√°za
Bugacpusztah√°za
Halogy
SzŇĎkedencs
SzŇĪr
Gy√ľgye
Kiskassa
D√ļzs
Aba√ļjv√°r
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykereszt√ļr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Herm√°nszeg
Damak
Szil√°gy
Kisszentm√°rton
KŇĎszegdoroszl√≥
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentk√°lla
Visz√°k
S√°razsad√°ny
Tékes
Alsóbogát
Pol√°ny
Csehi
Hirics
Kilim√°n
Magyardombegyh√°z
Döbrönte
Andr√°sfa
Szinpetri
Vilyvit√°ny
Torvaj
Ganna
Négyes
V√°szoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vin√°r
Kerecseny
Ibafa
Dubics√°ny
Komlóska
Sorkik√°polna
Pötréte
Hern√°dpetri
ZalaerdŇĎd
Bodmér
Bakonyszentiv√°n
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
C√ļn
Alsótold
J√≥svafŇĎ
Cs√°k√°ny
Béb
FelsŇĎmar√°c
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murar√°tka
Bezedek
Iv√°nd√°rda
Szulim√°n
Mencshely
Sz√°razd
Holl√°d
Loth√°rd
Kisbabot
Cserénfa
Ňźrimagyar√≥sd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajm√°s
Csatka
SzegerdŇĎ
Ecseny
Tarnaszentm√°ria
Rábatöttös
Trizs
G√°losfa
RinyabesenyŇĎ
FelsŇĎgagy
Kerkaszentkir√°ly
Bisse
Zal√°ta
Gagyvendégi
Dr√°vaiv√°nyi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komj√°ti
Hernádcéce
Szilv√°sszentm√°rton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
K√°kics
Sajómercse
PetŇĎmih√°lyfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakad√°t
KŇĎszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
√öjsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarn√°dalja
Cs√°fordj√°nosfa
Kercaszomor
Ozm√°nb√ľk
Ipacsfa
Dr√°vacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentm√°rton
T√≥t√ļjfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
KeszŇĎhidegk√ļt
Kisgyal√°n
Kisherend
Bakonykopp√°ny
Pula
Gagyb√°tor
M√°rfa
Kisrécse
Lap√°ncsa
Chernelh√°zadamonya
√öjlŇĎrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molv√°ny
Horv√°tl√∂vŇĎ
Zsédeny
R√°dfalva
√Āg
Dr√°vaszerdahely
Zalamerenye
√Ėcs
Lickóvadamos
Kishajm√°s
Szilv√°gy
Kisr√°kos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakh√°za
SzalafŇĎ
Aba√ļjszolnok
Rig√°cs
Karakó
Pat
Szak√°csi
Dr√°vacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorj√°s
Kistapolca
Pusztaederics
Vig√°ntpetend
Borg√°ta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
FelsŇĎj√°nosfa
Rinyakov√°csi
Tornaszentandr√°s
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolm√°cs
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
S√°mod
Bihardancsh√°za
Darnó
Mar√°za
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozv√°gy
Regenye
B√°nfa
Kisny√°r√°d
Basal
Horp√°cs
Ap√°catorna
Iliny
Vének
Hegyh√°thod√°sz
P√°lfiszeg
Kiscsehi
√Āta
EbergŇĎc
Csarnóta
L√°pafŇĎ
Kerkatesk√°nd
Kisasszond
Kánó
Okor√°g
Homokkom√°rom
Kiskutas
Nagyvejke
√ďzdfalu
R√°bcakapi
Hern√°dszurdok
Nagyg√∂rbŇĎ
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hossz√ļv√∂lgy
Kisg√∂rbŇĎ
SzuhafŇĎ
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
B√ľtt√∂s
Harasztifalu
Szilv√°s
Dr√°vag√°rdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
V√°rong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyh√°ts√°l
Pettend
Koz√°rd
Zsujta
Nagycs√°ny
Kisecset
Mesterh√°za
V√°rkeszŇĎ
Pusztacsó
Pereked
P√°pr√°d
Péterhida
Kat√°dfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
V√°s√°rosfalu
Hegyesd
S√©rsekszŇĎlŇĎs
Tótszentgyörgy
Kisb√°rk√°ny
Garbolc
Nemesl√°dony
Nagykölked
Sz√°gy
V√°zsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
KisszŇĎlŇĎs
Kalaznó
SzellŇĎ
√Ėrv√©nyes
Dobri
R√°polt
Zalaszegv√°r
GyŇĎr√∂cske
Vekerd
Oroszi
Zsebeh√°za
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hern√°dbŇĪd
Bosta
Porp√°c
Bakonyk√ļti
Kisf√ľzes
Balatonhenye
Ap√°tvarasd
Somogydöröcske
MezŇĎd
Vid
FelsŇĎegerszeg
SzŇĎke
B√ľkkmogyor√≥sd
Barnag
Velény
Fiad
V√°llus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
FelsŇĎtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Iv√°nbatty√°n
Lócs
FŇĪzv√∂lgy
S√°rok
Orb√°nyosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Pad√°r
F√ľz√©rkajata
√ďb√°nya
Szentpéterfölde
K√°nyav√°r
Cserh√°tszentiv√°n
Nagyhódos
Zalas√°rszeg
Kisjakabfalva
Dr√°vakereszt√ļr
T√≥fŇĪ
Nagytilaj
Edve
V√°rad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Orm√°ndlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
KiscsŇĎsz
Döbörhegy
Kistam√°si
Ortah√°za
Nagymizdó
FenyŇĎfŇĎ
Zala√ļjlak
BabarcszŇĎlŇĎs
Barlahida
H√°romhuta
SzŇĎlŇĎsard√≥
Besence
√ďlmod
Monoszló
Sz√°szfa
Kisbudmér
√öjszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborb√°s
Szorosad
Isp√°nk
Vöckönd
Filkeh√°za
Pécsbagota
GyŇĪrŇĪs
Csebény
Kétvölgy
Galv√°cs
Potyond
Kaszó
BelsŇĎs√°rd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsid√°ny
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
G√∂m√∂rszŇĎlŇĎs
Kaposgyarmat
Kemenesk√°polna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
ErdŇĎsm√°rok
Gad√°cs
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Alm√°skereszt√ļr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
FŇĎnyed
Dr√°vapiski
Velemér
Kutasó
Kerk√°sk√°polna
Sárfimizdó
V√°g√°shuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentp√°l
Szörény
Somogyb√ľkk√∂sd
Viszló
Szentmargitfalva
K√ľlsŇĎs√°rd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
K√©kk√ļt
Szentkozmadombja
B√ľr√ľs
Orfalu
Aba√ļjlak
HetyefŇĎ
Alm√°sh√°za
G√°borj√°nh√°za
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horv√°thertelend
Aba√ļjalp√°r
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
P√°nyok
Kispirit
√Čgersz√∂g
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyh√°tszentm√°rton
Zalaszentm√°rton
Hosztót
Rinya√ļjn√©p
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
R√°basebes
√ďbudav√°r
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hossz√ļv√≠z
Gar√°b
Zalaszombatfa
Márokföld
K√°ny
K√°ra
Bakonys√°g
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisv√°s√°rhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Sz√°r√°sz
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeh√°za
Csér
Zalak√∂vesk√ļt
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaap√°ti
Csertalakos
Lendvajakabfa
FelsŇĎszenterzs√©bet
Tornak√°polna
Iborfia
Tököl
Gagyap√°ti
Solym√°r
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
K√∂mlŇĎ
K√∂m√∂rŇĎ

...

...