Ingatlan Értékbecslés Árak, Díjak [2024] - Így Számolj A Költségekkel!

Szaki Tudástár

Ingatlan Értékbecslés Árak, Díjak [2024] - Így Számolj A Költségekkel!

Az ingatlan értékbecslés árakkal érdemes tisztában lenni, ha az ingatlanunk eladásán gondolkodunk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy pontosan tisztában legyünk annak értékével - mégis, milyen árakon vállalnak értékbecslést a különféle szakemberek Magyarországon? Mik a szakemberek árai a pontos feladatok függvényében? Az alábbi táblázat 100 hazai ingatlan értékbecslő vállalkozó jellemző adatai alapján készült.

Ingatlan értékbecslési munkák Árak
Általános Óradíj 8.000 - 15.000 Ft
Helyszíni felmérés 0 - 12.000 Ft
Kiszállás 0 - 10.000 Ft
A feladat típusa szerint Árak
Piaci értékmeghatározás 20.000 - 40.000 Ft
Lakás értékbecslése 25.000 - 50.000 Ft
Családi ház értékbecslése 35.000 - 65.000 Ft
Telek értékbecslése 25.000 - 50.000 Ft
Üzlet értékbecslése 25.000 - 50.000 Ft
Termőföld értékbecslése 35.000 - 65.000 Ft
Gépek, ipari ingatlanok 40.000 - 80.000 Ft
Energetikai tanúsítvány készítése 20.000 - 30.000 Ft

*Jelen táblázat 100 hazai ingatlan értékbecslő vállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

Az ingatlan értékbecslés árakról bővebben

Cikkünk további részében részletesen bemutatjuk, hogy pontosan milyen tényezőktől függ az ingatlan értékbecslés ára Magyarországon. Mint látni fogjuk, számos kérdés közrejátszik – ilyen például az agglomeráció, ingatlan típusa, a távolság és a sürgősségi felár. Ezek mindegyike jelentős hatással van a költségekre. Az ingatlan értékbecslés ára 20.000 - 40.000 Ft piaci értékmeghatározáskor. Egy családi ház értékbecslésének költsége nagyjából 35.000 - 65.000 Ft, egy telek értékének meghatározása körülbelül 25.000 - 50.000 Ft-ba kerül. Ezek a 2024-es árak.

Mik az ingatlan értékbecslő feladatai?

Az ingatlan értékbecslése során számos fontos lépést kell végrehajtani annak érdekében, hogy pontos és megbízható értékelést kapjunk. A legfontosabb teendők közé tartoznak:

Szakmai felkészültség:

 • Rendelkezzen az ingatlanértékelő szakmaiságához szükséges képesítésekkel és ismeretekkel.

Adatgyűjtés:

 • Gyűjtsön be minden releváns információt az ingatlanról, beleértve az épület méretét, állapotát, felszereltségét, helyszínét, környezetét és egyéb jellemzőit.

Piackutatás:

 • Tanulmányozza meg a hasonló ingatlanok árait és eladási adatokat a környéken, hogy megérthesse az ingatlan piaci helyzetét és értékét.

Bejárás és szemrevételezés:

 • Látogasson el az ingatlanra személyesen, és vizsgálja meg az épületet belső és külső szempontból, figyelembe véve az épület állapotát, felújításának szükségességét, valamint az esetleges problémákat vagy hiányosságokat.

Számítások és módszertanok alkalmazása:

 • Használjon különböző értékbecslési módszereket és számítási technikákat (pl. összehasonlító piaci érték, jövedelmezőségi, költség-alapú értékelés), hogy meghatározza az ingatlan értékét.

Dokumentáció és jelentés:

 • Készítsen részletes és átfogó értékbecslési jelentést, amely tartalmazza az összes összegyűjtött adatot, a használt módszereket, a következtetéseket és az értékbecslés alapját.

Értékelési szabályozások betartása:

 • Ügyeljen arra, hogy az értékbecslés minden lépése és eredménye megfeleljen az aktuális jogszabályi előírásoknak és szakmai szabványoknak.

Az ingatlan értékbecslése során pontos és megbízható eredmény elérése érdekében kiemelkedő fontosságú, hogy minden lépést alaposan és gondosan végezzünk el, figyelembe véve az ingatlan egyedi jellemzőit és a piaci körülményeket.

Mennyiért száll ki a szakember?

Az ingatlan értékbecslő árai

Az értékbecslők számos tényezőt vesznek figyelembe az ingatlanok értékének meghatározásakor, és ennek megfelelően alakulnak a szakemberek díjai. Az értékbecslői díjak változatosak lehetnek, és számos tényező határozza meg az árakat.

Az elsődleges tényező az ingatlan típusa és mérete. Nagyobb, összetettebb ingatlanok értékbecslése általában időigényesebb, és több munkát igényel, ami magasabb díjakat eredményezhet. Az ingatlan típusa is számít: lakóingatlan, üzleti ingatlan vagy mezőgazdasági terület, mindegyik másféle szakértelmet és elemzést igényel.

A földrajzi elhelyezkedés is befolyásolja a különféle díjakat. A városi területeken vagy keresett környékeken lévő ingatlanok általában magasabb értékűek, és az értékbecslők által elvégzett munka is összetettebb lehet, ami emelheti a költségeket.

Az ingatlan állapota és felszereltsége szintén meghatározó tényező. Az értékbecslőknek figyelembe kell venniük az ingatlan fizikai állapotát, felújításokat, berendezéseket és egyéb szempontokat, melyek befolyásolhatják az értéket. Az állapotfelmérés és dokumentáció időigényes lehet.

Az értékelési módszer is hatással van az értékbecslői díjakra. A szakemberek különböző módszereket alkalmazhatnak, például összehasonlító értékelés, költségvetési értékelés vagy jövedelemértékelés, és az alkalmazott módszer függvényében változhatnak a költségek.

Az épületek és ingatlanok száma is fontos tényező. Ha egy szakember több ingatlant értékel egyszerre, az árak növekedhetnek, mivel ez több munkát és időt igényel.

Végül, az értékbecslői díjat befolyásolja a becslés célja. Lakáshitel felvétel, ingatlaneladás, öröklési vagy adóügyek esetén eltérő szakértelmi követelmények állnak elő, ami befolyásolhatja a díjakat.

Ezen tényezők alapján az értékbecslői díjak széles skálán mozognak. Az ügyfeleknek érdemes több értékbecslőt is megkeresniük, és árajánlatokat kérniük annak érdekében, hogy a számukra legmegfelelőbb és leggazdaságosabb lehetőséget választhassák.

Ház értékbecslés árak 

A ház értékbecslésének ára számos tényezőtől függ, amelyeket figyelembe kell venni az árajánlat készítésekor. Az alábbiakban felsorolom ezeket a tényezőket:

Ingatlan típusa és mérete:

 • A ház típusa (például családi ház, társasházi lakás stb.) és mérete jelentősen befolyásolja az értékbecslés költségét.

Ingatlan helye:

 • Az ingatlan elhelyezkedése (például városi vagy vidéki terület) és a helyi piaci feltételek alapján változhatnak az értékbecslés költségei.

Épület állapota és jellemzői:

 • Az épület állapota, építési anyagai, felszereltsége és egyéb jellemzői (például szobaszám, fürdőszobák száma stb.) befolyásolják az értékbecslés költségét.

Szolgáltatások tartalma:

 • Az értékbecslő által nyújtott szolgáltatások típusa és terjedelme (például átvilágítás, helyszíni felmérés, dokumentáció stb.) határozza meg az árat.

Az értékbecslő tapasztalata és hitelessége:

 • Tapasztalt és hiteles értékbecslők általában magasabb díjat számíthatnak fel a szolgáltatásukért.

Piaci feltételek és versenyhelyzet:

 • A helyi piaci versenyhelyzet és az értékbecslők árai közötti verseny befolyásolhatja az árakat.

Adminisztratív költségek és illetékek:

 • Az értékbecslés során felmerülő adminisztratív költségek és illetékek, például az engedélyek, díjak és számlázási költségek szintén hozzájárulhatnak az árakhoz.

Idő és munkaerő költségei:

 • Az értékbecslés elkészítéséhez szükséges idő és munkaerő költségei szintén fontos tényezők az árak meghatározásában.

Fontos megjegyezni, hogy az értékbecslés árai egyediek minden ingatlan esetében, és a felsorolt tényezők alapján változhatnak. Ajánlatot érdemes kérni több értékbecslőtől, hogy pontosabb képet kapjunk a konkrét projekt várható költségeiről.

Lakás értékbecslés árak 

A lakás értékbecslésének árai számos tényezőtől függenek, melyek befolyásolják az árajánlat kialakítását. Az alábbiakban összefoglalom ezeket a tényezőket:

Lakás típusa és mérete:

 • A lakás típusa (például panel, tégla, újépítésű stb.) és mérete (négyzetméterben kifejezve) meghatározza az értékbecslés díját.

Elhelyezkedés és környezet:

 • Az ingatlan elhelyezkedése (például városi vagy vidéki terület), a környék infrastrukturális és szolgáltatási lehetőségei befolyásolják az értékbecslés árát.

Ingatlan állapota és jellemzői:

 • Az ingatlan állapota, felújítások mértéke, felszereltsége, szobaszám, fürdőszobák száma stb. mind fontos tényezők az értékbecslés során.

Szolgáltatások tartalma:

 • Az értékbecslő által nyújtott szolgáltatások típusa és terjedelme (például helyszíni felmérés, dokumentáció készítése stb.) befolyásolja az árat.

Értékbecslő tapasztalata és hitelessége:

 • Tapasztalt és hiteles értékbecslők általában magasabb díjat számíthatnak fel a szolgáltatásukért.

Piaci feltételek és versenyhelyzet:

 • A helyi ingatlanpiaci versenyhelyzet és az értékbecslők árai közötti verseny határozza meg az árakat.

Adminisztratív költségek és illetékek:

 • Az értékbecslés során felmerülő adminisztratív költségek és illetékek, például engedélyek, díjak és számlázási költségek is hozzájárulnak az árakhoz.

Idő és munkaerő költségei:

 • Az értékbecslés elkészítéséhez szükséges idő és munkaerő költségei szintén fontos tényezők az árak meghatározásában.

Minden lakás esetében egyedi árajánlatot kell készíteni, figyelembe véve a fent említett tényezőket és az ingatlan konkrét jellemzőit. Ajánlatot érdemes kérni több értékbecslőtől, hogy pontosabb képet kapjunk a projekt várható költségeiről.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

A régi hatása a díjakra

A szakember munkadíjait számos tényező befolyásolja, és a régió jelentős szerepet játszik ezek alakításában. Az ingatlan értékbecslők árazása gyakran változik a földrajzi területük alapján, és számos tényezőt kell figyelembe venniük a helyi piaci körülményekhez való alkalmazkodás érdekében.

Az egyik meghatározó tényező a kínálat és kereslet viszonya az adott régió ingatlanpiacán. Ha egy területen magas a kereslet az ingatlanok iránt, az értékbecslők nagyobb munkaterheléssel találhatják szemben magukat, ami befolyásolhatja a munkadíjakat. Egy erőteljes ingatlanpiaci környezetben a szakemberek hajlamosak magasabb díjakat kérni.

A piaci árak szintje is kulcsfontosságú. A régióban tapasztalható árszintek hatással lehetnek a szakemberek munkadíjaira. Magasabb ingatlanárak esetén az értékbecslési munka összetettebb lehet, és az értékbecslők ennek megfelelően állapíthatják meg díjaikat.

Az ingatlan típusa és kategóriája szintén számít. Például, egy drágább kategóriájú vagy luxusingatlan értékének becslése általában bonyolultabb, és az értékbecslőknek magasabb szintű szakértelmet kell felmutatniuk, ami befolyásolhatja a munkadíjakat.

A munkaerőköltségek és az életszínvonal a régióban szintén meghatározóak lehetnek. Olyan régiók, ahol magasabb a munkaerőköltség vagy az életszínvonal, hajlamosak magasabb értékbecslői díjakat eredményezni.

A kulturális és jogi sajátosságok is befolyásolhatják az értékbecslői munkadíjakat. Különböző régiókban eltérő jogi követelmények és előírások lehetnek érvényben, amelyeket az értékbecslőknek figyelembe kell venniük a munkavégzés során. Ez a jogi környezet és kulturális kontextus szintén hatással lehet az árakra.

Végül, a versenyhelyzet és a szakemberek elérhetősége is meghatározó tényező. Ha egy régióban kevesebb értékbecslő működik, azok hajlamosak magasabb díjakat kérni. Ugyanakkor egy erős versenyű piacon a szakemberek versenyképes árakat kínálhatnak.

Összességében, a régió jelentős hatással van az ingatlan értékbecslő munkadíjaira, és az értékbecslőknek rugalmasnak és alkalmazkodónak kell lenniük a helyi piaci viszonyokhoz. Az ügyfeleknek érdemes körültekintően vizsgálniuk az ajánlatokat, hogy a legmegfelelőbb és legversenyképesebb szolgáltatást választhassák.

A távolság függvénye

Az értékbecslő szakember munkadíjait számos tényező befolyásolja, köztük a távolság, ami a szakember és az értékelendő ingatlan közötti fizikai távolságot jelenti. A távolság számos módon formálhatja a mester munkadíjait, és  érdemes figyelembe venni az alábbi szempontokat:

Az egyik legnyilvánvalóbb hatás az utazási költségekben jelenik meg. Minél távolabb van a szakember a célponti ingatlantól, annál magasabb lehetnek az utazási költségek, amelyeket az ügyfelekkel meg kell osztaniuk. Az utazási idő és a távolság alapján az értékbecslők számolhatnak fel egy külön díjat, amelyet az utazás költségeinek lefedésére használnak.

A távolság befolyásolhatja az időráfordítást is. Ha a szakembernek hosszabb időt kell az utazással töltenie, kevesebb időt tud szánni más munkájára. Ennek eredményeként az értékbecslők hajlamosak magasabb munkadíjakat felszámolni, hogy kompenzálják az utazással járó időveszteséget.

A helyi piaci viszonyok is szerepet játszhatnak. Előfordulhat, hogy egy adott régióban alacsonyabbak az ingatlan értékbecslési szolgáltatások iránti igények, és a szakértők magasabb díjakat kérnek azért, hogy elérjék és kiszolgálják az ügyfeleket távoli területeken.

Az ingatlan típusa és értéke szintén befolyásolhatja a távolság alapján kiszámított munkadíjakat. Drágább ingatlanok esetén az értékbecslők hajlamosak magasabb díjakat számlázni, függetlenül attól, hogy mennyire távol helyezkednek el.

A versenyhelyzet is szempont lehet. Ha egy adott régióban kevés szakember működik, és magas a kereslet a  szolgáltatások iránt, a szakmabelieknek lehetőségük van a távolsági faktort is figyelembe véve emelni a díjaikat.

Az szakembereknek fontos egyensúlyt találniuk a díjaik és az elérhetőségük között. Gyakran használnak számlázási módszereket, például sztenderd díjakat vagy mérfölddíj rendszereket, hogy átlátható és igazságos költségeket kínáljanak ügyfeleiknek, függetlenül attól, hogy az ingatlan milyen távolságra helyezkedik el.

Az ingatlan típusától függően az ingatlan értékbecslő árak

Ingatlan Típusától Függően

Az ingatlan értékbecslő árakat az ingatlan típusa jelentősen befolyásolja, mivel különböző típusú ingatlanok értékelése más-más kihívásokkal és szempontokkal jár. Az  értékbecslési díjakat meghatározó tényezők között szerepel az ingatlan mérete, állapota, elhelyezkedése, valamint az értékbecslő által alkalmazott értékelési módszerek és technikák.

A lakóingatlanok értékének becslése során az ingatlan típusa, mérete, elrendezése és általános állapota meghatározó tényezők. Egy  családi ház, lakás vagy lakóparki ingatlan értékbecslése eltérő kritériumok szerint történik. A lakóingatlanok esetében gyakran számít, hogy a terület milyen mértékben fejlődik, a környék mennyire keresett, és hogy az adott ingatlan megfelel-e a modern lakóigényeknek.

A kereskedelmi ingatlanok értékbecslése más szempontokat vesz figyelembe. Az irodaházak, üzlethelyiségek vagy ipari ingatlanok értékelésénél a terület elhelyezkedése, az ingatlan hasznosítása, a környék gazdasági aktivitása és az épület állapota fontos tényezők. A szakmabeliek ezen ingatlanoknál a bérbeadási potenciált, a forgalomfaktorokat és a beruházási hozamokat is figyelembe veszik.

A mezőgazdasági területek és erdők értékelésekor az ingatlan típusától függően az értékbecslési szempontok változnak. A termőföld értékelése más kritériumok alapján történik, mint az erdőterületeké. A mezőgazdasági ingatlanok esetében a termőföld minősége, az öntözési lehetőségek, a mezőgazdasági tevékenységek és a környező piaci körülmények fontosak.

Az ipari ingatlanok, például raktárak vagy gyártócsarnokok, értékelésekor az ingatlan hasznosítása, az infrastruktúra, a környező ipari parkok és a közelben található szolgáltatások mind befolyásolják az értéket.

Mindezek alapján az ingatlan értékbecslő árak széles skálán mozognak az ingatlan típusától függően. Az értékbecslőknek átfogó tudással és tapasztalattal kell rendelkezniük az adott ingatlantípusok értékelésében, hogy pontos és megbízható értékeléseket készíthessenek az ügyfeleik számára.

A szakember leterheltsége

A szakember leterheltsége jelentős hatással lehet az ingatlan értékbecslés áraira. A szakemberek munkaterhelése olyan tényezőket befolyásol, amelyek az árazást alakítják, és az ügyfeleknek érdemes figyelembe venniük ezt a szempontot az értékbecslési szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos döntéseik során.

A magas munkaterhelés általában azt jelenti, hogy az értékbecslőknek kevesebb szabad kapacitásuk van, és a rendelkezésre álló idő korlátozottabb. Ennek eredményeként az értékbecslők hajlamosak emelni a díjaikat, mivel a korlátozott elérhetőség miatt az ügyfelek számára nagyobb értéket képviselnek.

A nagy kereslet és kevés elérhetőség helyzetében a szakembereknek lehetőségük van magasabb díjazást alkalmazni. Ha az ügyfelek kiszolgálása iránti igény sokkal nagyobb, mint az értékbecslők kapacitása, az árak emelkednek, mivel a magasabb díjak szűrőként működhetnek, segítve a kereslet kordában tartását.

A szakember szakértelme szintén szerepet játszhat. Ha egy adott értékbecslő kiemelkedően szakértő és elismert a területén, akkor a kereslet iránta nagyobb lehet. Ennek következtében az értékbecslő magasabb díjazást tarthat fenn, mivel a szakértelme és elismertsége miatt egyedi szolgáltatásként értékelik.

A munkaterhelés időbeli változásai is befolyásolják az árakat. A szakemberek szezonális vagy időszakosan megnövekedő munkaterhelése esetén hajlamosak emelni a díjaikat. Például az év végi időszakokban vagy az ingatlanpiaci fellendülés időszakában az értékbecslők megnövekedett munkaterhelése az árak emelkedéséhez vezethet.

Végül, a hosszú távú együttműködések is változást hozhatnak az árakban. Ha egy értékbecslő hosszú távú kapcsolatokat épít ki az ügyfelekkel, és azok rendszeresen igénybe veszik a szolgáltatásait, a  szakember hajlamos lehet megtartó és alkalmazkodó árazást alkalmazni.

Ezen tényezők alapján az ügyfeleknek érdemes figyelembe venniük az értékbecslő munkaterhelését az árajánlatok értelmezésekor. A transzparencia és a kommunikáció kulcsfontosságú, és a szakembereknek egyértelműen tájékoztatniuk kell az ügyfeleket a díjazási politikájukról és az esetleges időszakos ingadozásokról.

Mennyi az értékbecslők általános óradíja?

Lakáskulcs

Az értékbecslők általános óradíja széles skálán mozog, és számos tényezőtől függ. Az óradíjakat befolyásoló kulcsfontosságú tényezők közé tartozik a szakember tapasztalata, a szakértelme, a földrajzi elhelyezkedés, az ügyfélkapcsolatok és a munkaterhelés.

Az szakmabeliek általánosan különböző tapasztalattal rendelkeznek a szakmájukban. Azok, akik sok éves tapasztalattal rendelkeznek, és széles körű szakértelmet szereztek, hajlamosak magasabb óradíjat kérni. A szakértőknek képeseknek kell lenniük az összetett ingatlanok és piaci környezetek alapos elemzésére, és ezért az áruk magasabb lehet.

A földrajzi elhelyezkedés is fontos tényező az óradíjak kialakításában. A kereslet és kínálat viszonyai eltérőek lehetnek különböző régiókban. Azok a területek, ahol nagyobb az ingatlanpiaci aktivitás vagy ahol kevesebb az értékbecslő, hajlamosak magasabb díjakat eredményezni.

Az ügyfélkapcsolatok és az ügyfélszolgálati készségek is befolyásolhatják az óradíjakat. A szakemberek, akik kiváló kapcsolatteremtő képességekkel rendelkeznek, és hatékonyan kommunikálnak az ügyfelekkel, gyakran hajlamosak magasabb díjazásra.

A munkaterhelés szintén kulcsfontosságú tényező. Amennyiben egy értékbecslő kiemelten leterhelt, kevesebb elérhetőséggel és korlátozott idővel rendelkezik, ami magasabb óradíjakhoz vezethet. A szezonális változások, az évi kiemelkedő keresleti időszakok vagy egyéb munkaterhelési szempontok is befolyásolhatják az óradíjat.

A szakemberek általános óradíja tehát változatos lehet, de általánosságban elmondható, hogy egy megbízható, tapasztalt és magas szintű szakértelmet nyújtó értékbecslő magasabb óradíjat kérhet. Az ügyfeleknek érdemes több mesterrel konzultálniuk, árajánlatokat kérniük, és a különböző tényezőket figyelembe véve választaniuk azt a szakembert, aki a legjobban megfelel az elvárásaiknak és költségkeretüknek.

Sürgősségi felár

Az  ingatlan értékbecslése során alkalmazott sürgősségi felár egy extra költséget jelent, amelyet a szakember azért számol fel, mert az ügyfél a szokásos időkereten belül sürgősen szeretné elvégezni az értékbecslést. Ezen felár alkalmazásának indokai és mértéke számos tényezőtől függhetnek.

Az egyik fő oka a sürgős értékbecslési felár alkalmazásának az, hogy a szakembernek azonnal reagálnia kell az ügyfél igényére, ami megköveteli a szokásos munkaütemezés felülvizsgálatát és a gyorsabb intézkedéseket. Az értékbecslőknek ebben az esetben gyakran rugalmasságot kell mutatniuk, és az ügyfél sürgősségét előtérbe helyezve azonnal rendelkezésre kell állniuk. Ennek következménye lehet a munkaerő és a munkaidő rendkívüli kihasználtsága, amit a sürgősségi felár részben kompenzál.

A sürgősségi felár mértéke változó lehet, és az szakembertől függ. Az érintett tényezők között szerepelhet a már meglévő munkaterhelés, a kereslet és kínálat viszonyai az adott időszakban, valamint az értékbecslő elérhetősége és kapacitása. Minél nagyobb a szakember munkaterhelése vagy minél nagyobb a kereslet az értékbecslési szolgáltatások iránt, annál valószínűbb, hogy a sürgősségi felár magasabb lesz.

Az ügyfeleknek fontos tisztában lenniük a sürgősségi felár alkalmazásának lehetőségével, és a kéréseik előtt érdemes tájékozódniuk az adott értékbecslő politikájáról e téren. Az átláthatóság és a jó kommunikáció a kulcsfontosságú, és mind az értékbecslőknek, mind az ügyfeleknek előnyös, ha a díjazási feltételekről és az esetleges sürgősségi felárról előre megállapodnak.

Az eszközpark karbantartása

Az ingatlan értékbecslők esetében az eszközpark karbantartása számos kihívással és költséggel járhat. Az értékbecsléshez szükséges eszközök és technológiai berendezések folyamatos karbantartása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy az értékbecslők hatékonyan és pontosan végezhessék munkájukat.

Az eszközpark karbantartásának egyik fő eleme a mérőeszközök és szoftverek frissítése és kalibrálása. Az értékbecslőknek pontos mérési eredményekre van szükségük, és ennek érdekében a használt mérőeszközöket rendszeresen kalibrálni kell. Emellett a szoftvereket is naprakészen kell tartani, hogy azok a legfrissebb adatokkal és piaci információkkal dolgozhassanak.

Az irodai berendezések karbantartása is fontos szempont. Számítógépek, nyomtatók, és más irodai eszközök meghibásodása vagy elavulása esetén azokat cserélni vagy javítani kell. Az aktuális és megbízható irodai berendezések segítik az értékbecslőket a hatékonyabb és precízebb munkavégzésben.

A távolságméréshez használt eszközök és technológiák karbantartása is fontos, különösen azoknak az értékbecslőknek, akik távolsági méréseket végeznek. Például a lézeres távolságmérőknek, GPS rendszereknek, vagy drónoknak rendszeres karbantartása és szükség esetén frissítése szükséges.

A mobilitás és hordozható eszközök karbantartása is kiemelt jelentőségű. Az értékbecslők gyakran külső helyszíneken végzik a munkájukat, így laptopok, táblagépek, és egyéb mobil eszközök rendszeres karbantartása elengedhetetlen.

Az eszközpark karbantartásának költségei jelentősen hozzájárulhatnak az értékbecslők működési költségeihez. Azonban a hatékony és megbízható eszközök és technológiák biztosítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az értékbecslők magas minőségű és pontos munkát végezzenek. Ezen túlmenően, az időben elvégzett karbantartások segíthetnek elkerülni a váratlan meghibásodásokat és a munkafolyamatokban bekövetkező zavarokat, ezáltal hozzájárulva az ügyfelek elégedettségéhez és az értékbecslők hosszú távú sikeréhez.

Milyen eszközökkel dolgozik egy értékbecslő?

Az értékbecslők számára elengedhetetlen eszközök és technológiák széles skáláját alkalmazzák a munkájuk során, hogy pontos és megbízható értékeléseket készítsenek. Az eszközök sokfélesége és modern technológiai alkalmazások segítik az értékbecslőket az ingatlanok értékének meghatározásában.

Az irodai felszerelések közé tartoznak a számítógépek, laptopok, nyomtatók és egyéb irodai eszközök. Ezek segítik az értékbecslőket az adatok elemzésében, piaci kutatásokban és az értékbecslések dokumentálásában.

A mérőeszközök és technológiai berendezések fontosak a pontos mérések elvégzéséhez. Ide tartoznak a lézeres távolságmérők, a GPS rendszerek, a drónok és más távolságmérő eszközök, amelyek segítenek a területi elemzésekben és az ingatlanok geometriai adatainak gyűjtésében.

Az online adatbázisok és szoftverek lehetővé teszik az értékbecslők számára a piaci információk gyors elérést és adataik naprakésszé tételét. Az ingatlanpiaci trendek, az eladott ingatlanok árai, a környező ingatlanok értékelései és más releváns információk segítik az értékbecslőket a megbízható és releváns adatok felhasználásában.

A mobilitási eszközök, például laptopok, táblagépek és okostelefonok, lehetővé teszik az értékbecslők számára a munka helyszínétől függetlenül végzett munkát. Ezek az eszközök segítik az ingatlankutatást, a helyszíni vizsgálatokat és az adatok rögzítését a terepen.

A szakértői szoftverek és értékbecslői alkalmazások specifikusan az értékbecslési folyamatokat segítik. Ezek a szoftverek lehetnek piaci értékelési modellek, számológépek, és egyéb szakmai alkalmazások, amelyek elősegítik az értékbecslők munkáját és hozzájárulnak az eredmények pontosságához.

Az írás- és dokumentációs eszközök szintén fontosak. Az értékbecslőknek részletes és pontos jelentéseket kell készíteniük, amelyek tartalmazzák az értékelési módszereket, a felhasznált adatokat, és az ingatlan állapotára vonatkozó információkat.

Ezen eszközök és technológiák kombinációja lehetővé teszi az értékbecslők számára, hogy hatékonyan, pontosan és gyorsan elvégezzék az értékbecslési feladatokat. Az állandó fejlesztések és a technológiai innovációk iránti elkötelezettség segítik az értékbecslőket abban, hogy lépést tartva az ipar változásaival, magas szintű szolgáltatást nyújtsanak az ügyfeleknek.

Milyen képesítésű emberek végezhetnek ilyen munkát?

Az ingatlan értékbecslő munka komplex és felelősségteljes feladat, és az ehhez szükséges képesítéseket és engedélyeket szigorúan szabályozzák. A képesítési követelmények országonként változhatnak, de általában az ingatlan értékbecslőknek számos jogi és szakmai előírásnak kell megfelelniük.

Az egyik legáltalánosabb képesítés az ingatlan értékbecslői munkához az ingatlan értékbecslői diploma vagy tanúsítvány. Ezt a képesítést számos oktatási intézmény és szakmai szervezet kínálja, és a tanfolyamok általában az ingatlanpiaci ismeretekre, a jogi előírásokra, az értékbecslési módszertanokra és a szakmai etikára fókuszálnak.

Az ingatlan értékbecslőknek általában szükségük van szakmai szervezetek által kiadott tagságra is. Ezek a szervezetek nem csak az értékbecslők számára nyújtanak továbbképzést és hálózati lehetőségeket, hanem gyakran szigorú etikai és szakmai szabályokat is előírnak, amelyeket az értékbecslőknek betartaniuk kell.

A jogi szempontból az ingatlan értékbecslőknek gyakran rendelkezniük kell kormány által kibocsátott engedéllyel vagy licenccel. Ezek az engedélyek az országtól függően eltérhetnek, de számos jogi előírást, például az etikai elvárásokat, a szakmai kompetenciát és a szakmai felelősségbiztosítást is tartalmazhatnak.

Az ingatlan értékbecslőknek a gyakorlati tapasztalat is rendkívül fontos. Az ingatlanpiaci területen szerzett tapasztalatok és az értékbecslési projektekben eltöltött idő hozzájárulnak az értékbecslő szakmabeliségéhez és megbízhatóságához. Egyes országokban a szakmai szervezetek által kibocsátott tanúsítványok megszerzése is szigorú gyakorlati tapasztalatot igényel.

Fontos kiemelni, hogy az ingatlan értékbecslőknek rendszeresen részt kell venniük továbbképzéseken és naprakészen kell maradniuk az iparágban bekövetkező változásokkal. Ez biztosítja, hogy az értékbecslők mindig képesek legyenek alkalmazkodni az új módszertanokhoz, technológiákhoz és jogszabályokhoz, és  magas szintű szolgáltatást nyújtsanak az ügyfeleik számára.

Költségek - összefoglalás 

Egy ingatlan értékbecslés ára 20.000 - 40.000 Ft - piaci értékmeghatározáskor. A családi ház értékbecslésének ára körülbelül 35.000 - 65.000 Ft, egy telek értékének meghatározása nagyjából 25.000 - 50.000 Ft-ba kerül. Ezek a 2024-es adatok.

Agglomerációk - gyakori szolgáltatási területek: Gyöngyös, Zalaegerszeg, Orosháza, Szekszárd, Pécs, Budapest, Mosonmagyaróvár, Békéscsaba, Esztergom, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Nyíregyháza, Szeged, Kecskemét, Vác, Miskolc, Dunakeszi, Eger, Kiskunfélegyháza, Dunaújváros, Kaposvár, Veszprém, Baja, Szolnok, Szombathely, Győr, Hódmezővásárhely, Sopron, Cegléd, Gyula, Pápa, Gödöllő, Ózd, Ajka, Nagykanizsa, Salgótarján, Debrecen, Hajdúböszörmény, Érd, Tatabánya

#ingatlan értékbecslés árak #ingatlanbecslés árak #ház értékbecslés árak #lakás értékbecslés árak

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Építészmérnök és generálkivitelező.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

ingatlan értékbecslőt keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked ingatlan értékbecslőt találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged ingatlan értékbecslő szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked ingatlan értékbecslő szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...