Kerítés Építés Árak [2024] – Így Számolj Az Alapanyag + Munkadíj Költségekkel!

Szaki Tudástár

Kerítés Építés Árak [2024] – Így Számolj Az Alapanyag + Munkadíj Költségekkel!

A kerépítés építés árakkal érdemes tisztában lennünk, hiszen sokszor lehet igény arra, hogy a komplett kivitelezést egy mesteremberrel csináltassuk meg, végeztessük el. Ez nem csupán a korrekt kivitelező megtalálásában segíthet, hanem abban is, hogy a költségeinkkel előre láthatóan tudjunk kalkulálni. Mégis, mit érdemes tudni - mire érdemes számítani a különféle feladatok függvényében? Az alábbi táblázat 100 hazai kerítés építő vállalkozó jellemző adatai alapján készült.

Kerítés építési munkák Árak
Általános óradíj 7.000 - 12.000 Ft / óra
Kiszállás, felmérés 0 - 10.000 Ft
Építési munkadíj 6.000 - 20.000 Ft / fm
Komplett kerítés (alapanyag + munkadíj) 100.000 - 2000.000 Ft
Szakemberek munkái Jellemző Árak
Betonozás 6.000 - 18.500 Ft / m3
Földmunka 5.000 - 9.000 Ft / m3
Markoló 5.000 - 7.000 Ft / óra
Zsaluzás 2.500 - 6.000 Ft / m3
Festési és egyéb munkák Jellemző Árak
Fa kerítés - festés 2.300 - 3.000 / fm
Fém felület - festés 3.000 - 4.000 / fm
Lábazat vakolás 900 - 1.500 / fm
Lábazat festés 1.000 - 1.800 / fm
Párkány - beszerelési munka 6.000-14.000 Ft / fm
Fedési munka 1.000 - 2.000 Ft / fm
Dekoratív kőburkolat - felragasztás 3.000 - 13.000 / fm
Kerítés típusa szerint Alapanyag + Munkadíj Árak
Drótkerítés 8.000 - 30.000 Ft / m
Betonkerítés 25.000 - 70.000 Ft / m
Fém táblás / 3D kerítés 15.000 - 40.000 Ft / m
Sövénykerítés 15.000 - 40.000 Ft / m
Kovácsoltvas kerítés 25.000 - 80.000 Ft / m
Hagyományos fa kerítés 30.000 - 80.000 Ft / m
WPC kerítés 30.000 - 90.000 Ft / m
Lemez kerítés 30.000 - 60.000 Ft / m
Kerítéskapuk fajtái Alapanyag + Munkadíj Árak
Oszlop építése 60.000 - 140.000 Ft
Szárnyas kapu 250.000 - 450.000 Ft
Úszókapu 350.000 - 500.000 Ft
Kaputelefon 50.000 Ft-tól
Kiskapu 30.000 Ft-tól
Automatizálás 90.000 Ft-tól
Kerítés Alapanyagok Jellemző Árak
Drótkerítés 1.000 - 3.000 Ft / fm
Fém kerítés 3.500 - 20.000 Ft / fm
Betonkerítés 4.000 - 16.000 Ft / fm
WPC kerítés 2.000 - 4.000 Ft / fm
Lemez kerítés 2.500 - 6.000 Ft / fm
3D kerítés 2.400 - 6.000 Ft / fm
Kovácsoltvas kerítés 8.000 - 20.000 Ft / fm
Fa táblás kerítés 6.500 - 16.000 Ft / fm
Sövénykerítés 9.000 - 20.000 Ft / fm

*Jelen táblázat 100 hazai kerítés telepítő, építő vállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

A kerítés építés árakról bővebben

Írásunk további részében részletesen bemutatjuk, hogy pontosan mitől függnek a kerítés építés árak a magyar piacon. Mint látni fogjuk, az agglomeráció, kerítés pontos típusa, valamint a projekt határideje egyaránt meghatározó tényezők a kérdésben. A komplett kerítés építés árak 100.000 - 2000.000 Ft között mozognak 2024-ben alapanyag és típus szerint. Drótkerítés 8.000 - 30.000 Ft / m áron érhető el, egy betonkerítés költsége nagyjából 25.000 - 70.000 Ft / m. Az általános építési óradíj körülbelül 7.000 - 12.000 Ft / óra.

Mik a kerítés építő feladatai?

A kerítés építése során számos fontos lépést kell végrehajtani annak érdekében, hogy a végeredmény tartós, esztétikus és biztonságos legyen. Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb teendőket:

Terület előkészítése: Tisztítsa meg a területet, távolítson el minden akadályt és növényzetet, és jelölje ki a kerítés vonalát.

Tervezés és mérések: Határozza meg a kerítés hosszát és magasságát, majd készítsen terveket és méréseket az alapok és oszlopok helyének pontos meghatározásához.

Anyagok és eszközök előkészítése: Gyűjtse össze az összes szükséges anyagot, például oszlopokat, pallókat, kapukat, valamint az építéshez szükséges szerszámokat.

Alapok kiásása és készítése: Jelölje ki az oszlopok helyét, majd ásson mély és széles alapárokot, amelyek stabil alapot biztosítanak a kerítésnek.

Oszlopok telepítése: Helyezze be az oszlopokat az alapokba, és ügyeljen arra, hogy megfelelően vízszintesek és függőlegesek legyenek.

Pallók felszerelése: Rögzítse a pallókat az oszlopokhoz, és ügyeljen arra, hogy egyenletes távolságban legyenek egymástól.

Kapu telepítése: Ha szükséges, szerelje fel a kaput a kerítésbe, és győződjön meg róla, hogy könnyen nyílik és záródik.

Végső ellenőrzés és befejezés: Ellenőrizze a kerítés teljes hosszát és magasságát, valamint annak stabilitását és egyenletességét. Végezzen szükség szerint korrekciókat és kiegészítéseket.

Befejező munkák: Ha szükséges, festse vagy kezelje a kerítést a tartósság és esztétikai megjelenés érdekében. Tegyen meg minden egyéb befejező lépést, például az oszlopok végének fedését.

Fontos, hogy minden lépést alaposan végezzünk el, és ügyeljünk a pontos mérésekre és helyes telepítésre annak érdekében, hogy a kerítés hosszú távon megfelelően szolgálja a funkcióját.

Mennyiért száll ki a szakember?

Kerítés Építés Árak

A kerítésépítők díjai számos tényezőtől függenek, és jelentős változatosságot mutathatnak. A következő tényezők befolyásolják az árakat:

Kerítés típusa. A különböző kerítéstípusok eltérő anyagokból és kivitelezési módszerekből épülnek fel. Az egyszerűbb kerítések, például láncszem kerítések általában olcsóbbak, míg a fából, fémből vagy egyéb különlegesebb anyagokból készült és díszített kerítések magasabb árúak lehetnek.

Kerítés hossza és magassága. Minél hosszabb vagy magasabb a kerítés, annál több anyag és munkaerő szükséges a felépítéséhez, ami növeli az összköltséget.

Kerítés telepítésének területe. A telepítés helyszíne is befolyásolja az árakat. A távolság, a hozzáférhetőség és a földrajzi hely mind-mind szerepet játszhatnak az árazásban.

Anyagok minősége. A használt anyagok minősége és típusa jelentősen befolyásolja az árakat. Például a prémium minőségű fa, fémmel ellátott kerítés elemek vagy egyedi kialakítások magasabb költségekkel járnak.

Bonyolultság és díszítő elemek. A kerítés tervezési bonyolultsága és a díszítő elemek hozzáadása szintén emelhetik az árakat. Például különleges kapuk, díszítő elemek vagy egyedi tervezési funkciók növelhetik a munkaerő- és anyagköltségeket.

Engedélyek és előkészületek. Ha az adott területen építési engedélyekre van szükség, azok beszerzése és a szükséges előkészületek szintén hozzájárulhatnak az összköltséghez.

A kerítésépítők általában négyzetméterenként vagy méterenként számolnak, és az árak tartalmazzák az anyagokat, a munkadíjat, a szállítást és az egyéb költségeket. Az árajánlatot egyeztetés előzi meg, ahol a szakember felméri a területet, a kívánt kerítés típusát és az egyéb specifikációkat.

Fontos, hogy a végleges árajánlatban minden költség tisztázva legyen, hogy ne szembesüljön meglepetésekkel a projekt későbbi szakaszaiban. A kerítésépítők kiválasztásakor érdemes több ajánlatot összehasonlítani, figyelembe véve az árak mellett a szakmai tapasztalatot és az ügyfélvéleményeket is.

Lemez kerítés költségek 

A lemezkerítés építésének költségei számos tényezőtől függenek, ideértve a kerítés hosszát, magasságát, a használt anyagok minőségét és típusát, valamint az esetleges egyéb kiegészítők költségeit is. Az alábbiakban felsorolom azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek a lemezkerítés építési költségeire:

Kerítés hossza és magassága:

 • Minél hosszabb és magasabb a kerítés, annál több anyagra és munkaerőre van szükség, ami növeli az építési költségeket.

Kerítés típusa:

 • A lemezkerítés lehet fém, alumínium, acél vagy egyéb anyagból készült. Az anyag típusa jelentősen befolyásolja az építési költségeket.

Anyagminőség:

 • A lemezkerítés anyagának minősége szintén hatással van az árra. Magasabb minőségű, tartósabb anyagok általában drágábbak lehetnek.

Alapozás:

 • Szükség lehet az alapozásra, ami további költségeket jelenthet az építési folyamat során.

Kiegészítők és tartozékok:

 • A kapuk, zárak, díszítőelemek és egyéb kiegészítők hozzáadhatnak az építési költségekhez.

Telepítés munkadíja:

 • A munkadíj attól függ, hogy mennyi időre és munkaerőre van szükség a kerítés telepítéséhez.

Helyszín és település:

 • A kerítés építési költségei eltérőek lehetnek a település és a régió szerint. Nagyobb városokban általában magasabbak az árak, mint kisebb településeken.

Engedélyek és tanácsadás:

 • Az engedélyek beszerzése és az építési előírásoknak való megfelelés további költségeket jelenthet.

Fontos megjegyezni, hogy minden lemezkerítés egyedi, és az árak nagyban változhatnak az említett tényezők alapján. Ajánlatot érdemes kérni több kivitelezőtől, hogy pontosabb képet kapjunk az adott projekt várható költségeiről.

Vadkerítés építés költségek 

A vadkerítés építési költségei számos tényezőtől függenek, beleértve a kerítés hosszát, magasságát, az alkalmazott anyagokat, valamint a telepítés területi és egyéb jellemzőit. Az alábbiakban felsorolom azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek a vadkerítés építési költségeire:

Kerítés hossza és magassága:

 • Minél hosszabb és magasabb a vadkerítés, annál több anyagra és munkaerőre van szükség, ami növeli az építési költségeket.

Kerítés típusa:

 • A vadkerítés lehet háló, drótkerítés, szőnyeg, beton vagy egyéb anyagból készült. Az anyag típusa és minősége jelentősen befolyásolja az árat.

Alapozás és szerkezetek:

 • A vadkerítés alapozása és szerkezetei, például a tartóoszlopok és kapuk további költségeket jelenthetnek.

Anyagminőség:

 • A vadkerítés anyagának minősége fontos szerepet játszik az árban. Tartósabb, időjárásálló anyagok általában magasabb áron érhetők el.

Telepítés nehézsége:

 • A terület terepviszonyai, a földtani sajátosságok, az erdősség vagy a domborzati viszonyok befolyásolhatják az építési költségeket.

Védett területek és engedélyek:

 • Ha a vadkerítést védett területen kell telepíteni, vagy speciális engedélyekre van szükség, ez további költségekkel járhat.

Munkadíj és szállítási költségek:

 • A munkaerő költségei és a szállítás költségei változhatnak a terület és a kivitelező általános díjszabásától függően.

Biztonsági intézkedések:

 • A vadkerítés építése során szükség lehet biztonsági intézkedésekre és felszerelésekre, ami növeli az összköltséget.

Fontos megjegyezni, hogy minden vadkerítés projekt egyedi, és az árak változhatnak az említett tényezők alapján. Ajánlatot érdemes kérni több kivitelezőtől, hogy pontosabb képet kapjunk a konkrét projekt várható költségeiről.

Trapézlemez kerítés építés árak

A trapézlemez kerítés építési költségeit számos tényező befolyásolja, és ezek a tényezők változóak lehetnek a telepítés helyétől és a kiválasztott anyagtól függően. Az alábbiakban felsorolom a trapézlemez kerítés építési költségeinek fő tényezőit:

Kerítés hossza és magassága:

 • Minél hosszabb és magasabb a kerítés, annál több anyagra és munkaerőre van szükség, ami növeli az építési költségeket.

Anyagminőség és típus:

 • A trapézlemez lehet acél, alumínium vagy más anyagból készült. Az anyag típusa és minősége jelentősen befolyásolja az árat.

Kerítés tartozékok:

 • Kapuk, oszlopok, zárak és egyéb tartozékok hozzáadhatnak a költségekhez.

Telepítési körülmények:

 • A terepviszonyok, például domborzat, talajminőség, fák vagy más akadályok jelenléte befolyásolhatja az építési költségeket.

Alapozás és szerkezetek:

 • Az alapozás, az oszlopok és a tartószerkezetek építési költségei szintén fontos tényezők.

Színek és kiegészítők:

 • Színválasztás, bevonatok és egyéb kiegészítők hozzáadhatnak az árhoz.

Munkadíj és szállítási költségek:

 • A munkaerő költségei és a szállítás költségei változhatnak a telepítés helyétől és a kivitelező általános díjszabásától függően.

Biztonsági intézkedések:

 • Szükség lehet biztonsági intézkedésekre és felszerelésekre, ami további költségeket jelenthet.

Fontos megjegyezni, hogy minden trapézlemez kerítés projekt egyedi, és az árak változhatnak az említett tényezők alapján. Ajánlatot érdemes kérni több kivitelezőtől, hogy pontosabb képet kapjunk a konkrét projekt várható költségeiről.

3D kerítés építés munkadíj 

A 3D kerítés építési munkadíját számos tényező befolyásolja, amelyeket figyelembe kell venni az árajánlat elkészítésekor. Az alábbiakban felsorolom ezeket a tényezőket:

Kerítés hossza és magassága:

 • A kerítés hossza és magassága közvetlen hatással van az építési munkadíjra. Minél hosszabb és magasabb a kerítés, annál több munkaerőre és időre van szükség a telepítéshez.

Kerítés anyaga:

 • A 3D kerítések különböző anyagokból készülhetnek, például fém, fa vagy műanyag. Az anyagválasztás befolyásolja az építési munkadíjat.

Kerítés szerkezete és tervezése:

 • A 3D kerítések különböző szerkezetekkel rendelkezhetnek, és egyedi tervezést igényelhetnek. A bonyolultabb szerkezetek és tervezési elemek magasabb munkadíjat eredményezhetnek.

Terepviszonyok és előkészületek:

 • A telepítés helye és a terepviszonyok befolyásolhatják az építési munkadíjat. Nehéz terep, domborzati viszonyok vagy akadályok jelenléte növelheti a munkadíjat.

Kerítés tartozékok és kiegészítők:

 • A kapuk, zárak, díszítőelemek és egyéb kiegészítők hozzáadhatnak a munkadíjhoz.

Munkaidő és munkaerő költségei:

 • A munkavégzés időtartama és a szükséges munkaerő szintén fontos tényezők az építési munkadíj meghatározásában.

Biztonsági intézkedések és engedélyek:

 • A szükséges biztonsági intézkedések betartása és az esetleges engedélyek beszerzése további költségeket jelenthetnek.

Fontos megjegyezni, hogy minden 3D kerítés projekt egyedi, és az árak változhatnak az említett tényezők alapján. Ajánlatot érdemes kérni több kivitelezőtől, hogy pontosabb képet kapjunk a konkrét projekt várható költségeiről.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

Rácsos Kerítés

A kerítés építés munkadíjainak régióban belüli változása számos tényezőtől függ, amelyek jelentős hatással lehetnek az árképzésre. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy hogyan befolyásolja a régió az építés munkadíjait:

Életszínvonal és költségszint. Magasabb életszínvonalú és drágább régiókban általában magasabbak az építési költségek és a munkadíjak is. Az anyagi igények különbözőek lehetnek várostól vagy régiótól függően, és ez meghatározza, mennyibe kerül egy ilyen szerkezet építése.

Munkaerőköltségek. A munkaerőköltségek jelentősen változhatnak régiók között. Olyan területeken, ahol a munkaerő drágább, az építési munkadíjak is magasabbak lehetnek.

Kereslet és kínálat. Az egyes régiókban tapasztalható kereslet és kínálat is befolyásolja az árakat. Ha egy adott területen nagy a kereslet a kerítés építési szolgáltatások iránt, akkor az árak valószínűleg emelkednek.

Éghajlati viszonyok. Az éghajlati viszonyok is számottevőek lehetnek. Olyan területeken, ahol extrém időjárási körülmények vannak (például heves esőzések, hideg telek vagy forró nyarak), az építési munkák időigényesebbek lehetnek, és ennek megfelelően a munkadíjak magasabbak.

Szabályozások és engedélyek. Az egyes régiókban eltérőek lehetnek az építési szabályozások és engedélyek, amelyekre a kivitelezőknek vagy építési vállalkozóknak szükségük van. Az ilyen követelmények betartása időigényes lehet, és ez befolyásolhatja a munkadíjakat.

Az építőipar helyzete. Az egyes régiókban az építőipar helyzete is változhat. Azokban a területeken, ahol magas a verseny az építőiparban, az árak valószínűleg versenyképesebbek lesznek.

Ezen tényezők összessége határozza meg, hogy egy adott régióban milyen mértékűek lesznek a kerítés építés munkadíjai. Fontos, hogy az ügyfelek és a vállalkozók egyaránt figyelembe vegyék ezeket a tényezőket, amikor árajánlatot kérnek vagy készítenek.

A távolság függvénye

Fémes Szerkezet

A kerítés építés árakban a távolság jelentős szerepet játszhat, és több tényezőn keresztül határozza meg az összköltséget. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan alakulnak a kerítés építés árak a távolság függvényében:

Szállítási költségek. A távolság növekedésével a szállítási költségek is nőhetnek. Az anyagok szállítása és a munkásoknak a helyszínre való eljutása több időt és erőforrást igényel, ami emelheti az árakat.

Munkaerőköltségek. Ha a kerítéstávolság távolabb esik az építőipari vállalkozó műhelyétől vagy székhelyétől, akkor a munkaerőköltségek is emelkedhetnek. A munkásoknak hosszabb ideig kell utazniuk, és ez időben és pénzben is megmutatkozhat.

Helyszín előkészítés. A távoli területekre való kijutás és a helyszín előkészítése is költséges lehet. Például nehézkes lehet az eszközök és anyagok szállítása, vagy különféle engedélyek szükségesek lehetnek, ami plusz költségeket von maga után.

Helyi munkaerői piac. Az egyes területeken eltérőek lehetnek a munkaerői piaci feltételek. Ahol a munkaerő drágább, ott a távolság szerepe még hangsúlyosabb lehet.

Helyi építési előírások. Egyes régiókban eltérőek lehetnek az építési előírások és engedélyek, amelyekre szükség van a kerítés építéséhez. A távoli területeken ezeknek az előírásoknak való megfelelés plusz költségeket jelenthet.

Fontos kiemelni, hogy a távolság mellett más tényezők is befolyásolják az árakat. Az építőipari vállalkozóknak és ügyfeleknek egyaránt érdemes alaposan megfontolni, hogy a távolság milyen hatással lehet az összköltségre, és szükség esetén egyeztetniük kell a költségvetést és az elvárásokat. Az átlátható kommunikáció és az alapos tervezés segíthet elkerülni a kellemetlen meglepetéseket és biztosítja, hogy mindkét fél elégedett legyen a kivitelezési projekt eredményével.

A kivitelezés típusától függően a kerítés építés árak

A kerítés építés árait számos tényező befolyásolja, és a kivitelezés típusa is meghatározó szerepet játszik az árképzésben. Az alábbiakban összefoglalom, hogyan alakulnak az árak a kivitelezés típusától függően:

Anyagok típusa. A kerítésépítés anyagai változatosak lehetnek, például fa, fém, beton vagy PVC. Az egyes anyagoknak más-más áruk és jellemzőik vannak, így a választott anyag típusa jelentősen befolyásolja az árakat.

Kivitelezési mód és nehézség. Az egyszerűbb kivitelezési módok, például a láncszem kerítés építése általában olcsóbb, míg a bonyolultabb kivitelezési módok, mint például a személyre szabott díszítésekkel ellátott kerítések építése magasabb költségekkel járhat.

Magasság és hossz. A kerítés magassága és hossza is befolyásolja az árakat. Minél nagyobb területet kell lefedni, és minél magasabb a kerítés, annál több anyag és munkaerő szükséges, ami növeli az összköltségeket.

Engedélyek és előkészületek. Az építési engedélyek beszerzése és az előkészületek szintén költségeket generálhatnak. A kivitelezés típusától függően eltérőek lehetnek az engedélyi követelmények, és ezek betartása időigényes és költséges lehet.

Dekoratív elemek és kiegészítők. Az egyes kivitelezési típusokhoz különböző dekoratív elemek és kiegészítők tartozhatnak. Például a kovácsoltvas elemek, kapuk vagy egyedi díszítések növelhetik az árakat.

Munkaerőköltségek. A szükséges munkaerő és a munkaerői készségek szintén meghatározzák az árakat. Ha szakképzett munkaerőre van szükség a speciális kivitelezési típusokhoz, akkor a munkadíjak emelkedhetnek.

Fontos kiemelni, hogy az ügyfeleknek és az építőipari vállalkozóknak egyaránt tisztában kell lenniük a választott kivitelezési típus árképző tényezőivel. Az árajánlat készítésekor és elfogadásakor ajánlott a lehető legtöbb részletet tisztázni, hogy elkerülhető legyenek a nem várt költségek és minden fél elégedett legyen az építési projekt végeredményével.

A szakember leterheltsége

A szakember leterheltsége

A szakember leterheltsége jelentős mértékben befolyásolhatja a kerítés építés árait, és több tényezőn keresztül érhető tetten ennek hatása. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy hogyan alakulnak az árak a szakember leterheltségétől függően:

Kereslet és kínálat. Amikor a szakemberek nagy keresletnek vannak kitéve, és az igények meghaladják a rendelkezésre álló szakemberek számát, a kínálat csökkenése növelheti az árakat. A verseny hiánya eredményeként a szakemberek hajlamosak magasabb munkadíjakat kérni.

Időszakok és szezonális ingadozások. Az évszakok, illetve az időszakos igények és csúcsidőszakok is befolyásolhatják a szakember leterheltségét. Például tavasszal és nyáron, amikor a kertrendezési és kerítésépítési munkáknak általában nagyobb a kereslete, a szakemberek elfoglaltsága nőhet, ami emelkedő árakhoz vezethet.

Projektek száma és mérete. Ha egy szakember egyszerre több nagyobb méretű projektet vállal be, az leterheltséghez vezethet. A szakembernek kevesebb szabad kapacitása van más projektek elvégzésére, ami árnövekedést eredményezhet.

Sürgető projektek és sürgősségi munkák. Azok a projektek, amelyek sürgős vagy sürgősségi jellegűek, gyakran magasabb árakkal járhatnak, mivel a szakembernek rugalmasabbnak kell lennie a beosztásában, és azonnali választ kell adnia az ügyfelek igényeire.

Szakmai hírnév és tapasztalat. A jól ismert és magas szakmai hírnévvel rendelkező szakemberek hajlamosak magasabb árakat kérni, különösen akkor, ha telített a munkájuk iránti kereslet. A tapasztalat és a minőségi munkavégzésért fizetendő prémium is növelheti a költségeket.

Fontos, hogy az ügyfelek és a szakemberek tisztában legyenek a leterheltség hatásával az árakra. A hatékony kommunikáció és a projektek időben történő előrejelzése segíthet abban, hogy mindkét fél tisztában legyen az elvárásokkal és a költségekkel, és elősegítse az átláthatóságot az építési projektek során.

Mennyi a kerítés építők általános óradíja?

A kerítés építők általános óradíja számos tényezőtől függ, és eltérő lehet az egyes régiókban, szakmai tapasztalattól, kivitelezési típustól és más változóktól. Általánosságban elmondható, hogy az óradíjak területenként és szakemberenként jelentősen változhatnak.

A kezdő és kevés tapasztalattal rendelkező mesterek általában alacsonyabb óradíjakat kérhetnek, míg a tapasztaltabb, magasabb szakmai hírnévvel rendelkező szakemberek magasabb óradíjat tarthatnak fenn. Az építési projektek típusa, a használt anyagok és a kivitelezés bonyolultsága is befolyásolja az árakat.

A kezdő építők óradíja általában az alsóbb ársávban mozoghat, például 2000-4000 forint között, míg a tapasztaltabb és magasabb szintű szakértelmet nyújtó szakemberek óradíja ennél jóval magasabb lehet, akár 5000-8000 forint vagy annál is több.

Az óradíjak változhatnak az építőipari szakember helyzetétől és a helyi gazdasági körülményektől is. Például egy olyan régióban, ahol magas az életszínvonal és a költségek, valószínűleg magasabbak az óradíjak is.

Fontos megjegyezni, hogy az óradíjak általában nem tartalmazzák az anyagok költségeit, csak a munkaerő díját. Az anyagok ára a projektek összköltségét jelentősen növelheti.

A kerítés építőkkel történő megállapodás előtt mindig ajánlott tisztázni az óradíjat és az esetleges egyéb költségeket, hogy elkerüljük a nem várt meglepetéseket a projekt későbbi szakaszaiban. Az árajánlatban szereplő részletek és a költségek egyértelműsége segíthet abban, hogy mindkét fél elégedett legyen a végeredménnyel és az elvégzett munkával.

Sürgősségi felár

A sürgősségi felár a különféle projektek során jelentős mértékben változhat, és számos tényezőtől függ. Ez a felár különböző helyzetekben jelentkezhet, és azokban az esetekben alkalmazzák, amikor az ügyfél gyors kivitelezést vagy sürgős beavatkozást igényel. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan alakulhat a sürgősségi felár a mesterembereknél:

Időszak és időjárás. Az időszak és az időjárás szerepet játszhat a sürgősségi felár kialakulásában. Például a kertrendezési és kerítés építési munkák szezonális ingadozásai miatt a tavaszi és a nyári hónapokban, amikor a kereslet magas, a sürgősségi munkákra külön díjat számolhatnak fel.

Projekt mérete és komplexitása. A projekt mérete és bonyolultsága befolyásolhatja a sürgősségi felárat. Nagyobb területek bekerítése vagy kivitelezési módok, mint például a domborzati viszonyokhoz való alkalmazkodás, sürgős beavatkozást igényelhet, ami emelheti a költségeket.

Elérhetőség és szabad kapacitás. Ha a kerítés építők el vannak havazva munkával vagy előre be vannak táblázva, akkor a sürgősségi felár az elérhetőség és a szabad kapacitás hiánya miatt jelentkezhet. Azonnali elérhetőség esetén a munkadíjakat emelhetik.

Ügyfél igényei. Az ügyfél igényei is hatással lehetnek a sürgősségi felárra. Ha az ügyfél sürgősségi munkát kér, például a biztonság növelése érdekében, a kivitelezőknek rugalmasnak kell lenniük, és ezt a rugalmasságot a sürgősségi felárral honorálhatják.

Egyéb sürgős körülmények. Váratlan események, mint például a meglévő kerítés hirtelen meghibásodása vagy károsodása, sürgős beavatkozást tehet szükségessé, és ez azonnali elérhetőséget és sürgősségi felárat eredményezhet.

Fontos, hogy mind a kerítés építők, mind az ügyfelek tisztában legyenek a sürgősségi felárral kapcsolatos feltételekkel, és ezeket előre tisztázzák. A nyílt kommunikáció és az egyértelmű megállapodások segíthetik elkerülni a félreértéseket, és biztosítják, hogy mindkét fél elégedett legyen a sürgős beavatkozás során végzett munkával és az ezzel járó költségekkel.

Az eszközpark karbantartása

A kerítés építők eszközparkjának karbantartása kiemelkedő fontosságú az eredményes és hatékony munkavégzés érdekében. Az eszközpark karbantartása számos előnnyel jár, de magában foglal néhány költséget és felelősséget is.

Elsőként is, az eszközpark karbantartása javítja a munkaeszközök hatékonyságát és élettartamát. A rendszeres ellenőrzés és karbantartás megelőzi a berendezések hirtelen meghibásodását, és minimalizálja a leállási időt, amely jelentősen befolyásolhatja a projekt időzítését és költségét.

A karbantartás magában foglalja a gépek tisztítását, kenését, szükség esetén alkatrészcsere vagy javítás elvégzését. Mindez biztosítja, hogy a munkaeszközök optimális állapotban legyenek, és ne okozzanak meglepetéseket a munkafolyamatok során.

Ugyanakkor a karbantartás költségei is jelentkeznek. Alkatrészcserék, kenőanyagok, üzemanyag és egyéb karbantartási költségek hozzáadódnak a kerítés építők költségvetéséhez. Ezek azonban kisebb költségek, mint az esetleges géphibák és a hosszabb leállási idő miatt keletkező veszteségek.

A modern technológiai fejlesztések lehetővé teszik az eszközparkok hatékonyabb ellenőrzését és karbantartását. Gépekbe épített érzékelők és diagnosztikai rendszerek segítenek az előre jelezhető hibák azonosításában, minimalizálva a váratlan meghibásodásokat és költségeket.

A kerítés építőknek érdemes beruházni a minőségi eszközparkba és rendszeres karbantartásba, mivel ez hozzájárul a munkavégzés hatékonyságához és az ügyfelek elégedettségéhez. Az eszközpark karbantartása hosszú távon megtérül, és segít fenntartani a vállalkozás jó hírnevét a piacán.

Milyen eszközökkel dolgozik egy kerítés építő?

A kerítés építők számára elengedhetetlenek a megfelelő munkaeszközök és berendezések, amelyek segítik őket a kerítések hatékony és precíz kivitelezésében. Az eszközök kiválasztása a projekt típusától, méretétől és az alkalmazott kivitelezési módtól függ.

Egyes alapvető eszközök közé tartoznak a következők:

Kézi eszközök. Kézi szerszámok, mint például kalapácsok, csavarhúzók, fűrészek és egyéb kézi vágóeszközök segítik a pontos méretek kialakítását, a kerítés alkatrészeinek előkészítését és a kézi munkafázisokat.

Elektromos és akkumulátoros szerszámok. Az elektromos vagy akkumulátoros fűrészek, csavarbehajtók, fúrók és egyéb elektromos gépek gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az alapanyagok megmunkálását, különösen nagyobb projektek esetén.

Kivitelezési gépek. Az egyes kerítések típusától függően, például betonkerítés esetén, gépek szükségesek. Betonkeverők, ásók, raklapvilla és egyéb kivitelezési gépek segíthetnek az alapok elkészítésében és a kerítés tartósságának biztosításában.

Mérőeszközök. Pontos méretek elérése érdekében mérőszalagok, vízmértékek és más mérőeszközök alkalmazása szükséges a kerítés egyes részeinek pontos kialakításához.

Biztonsági felszerelések. Munkavédelmi felszerelések, mint például védőszemüvegek, védősisakok és fülvédők, biztosítják a munkavállalók biztonságát a munkaterületen.

Szállítóeszközök. Ha nagyobb méretű vagy súlyú alkatrészeket kell mozgatni, a kerítés építők használhatnak teherautókat, vontatókat vagy más szállítóeszközöket.

Az eszközpark és gépek minősége, valamint azok rendszeres karbantartása kulcsfontosságú a hatékony munkavégzéshez és a projektek sikeres elvégzéséhez. A modern technológiák, mint például a digitális mérőeszközök és speciális kivitelezési gépek, tovább növelik a kerítés építők hatékonyságát és precizitását a munkafolyamatok során.

Milyen képesítésű emberek végezhetnek ilyen munkát?

A kerítés építőknek nincs specifikus, hivatalos képesítése, de a szakma gyakorlásához és a minőségi munkavégzéshez szükségesek bizonyos készségek, tapasztalatok és ismeretek. A következőkben összefoglaljuk, milyen képesítésű emberek végezhetik el az építési munkát:

Képesített kőművesek. A kőművesek képesek a különböző anyagokból, például téglából vagy kövekből származó kerítéseket építeni. A képzés során megszerzett kőműves készségek segítenek a pontos és tartós kerítések kialakításában.

Ácsok és favágók. Az ácsok és favágók olyan emberek, akik a faanyaggal dolgoznak. Ezek a szakemberek képesek fa kerítéseket készíteni és telepíteni, és értik az építéshez szükséges technikákat és módszereket.

Kertépítők és kerttervezők. A kertépítők és kerttervezők olyan szakemberek, akik szakértelemmel rendelkeznek a kertek kialakításában és a kerítések integrálásában. Ők megértik a kerttervezés esztétikai és funkcionalitási aspektusait.

Építési szakmunkások. Az általános építési szakmunkások, akik ismerik az építési alapelveket, a betonozást és a különféle építőanyagok használatát, képesek kerítések építésére is.

Műszaki rajzolók. Műszaki rajzolók segíthetnek a tervek elkészítésében és a tervek alapján a kerítések megépítésében. Az ilyen szakemberek értik az építési rajzokat és specifikációkat.

Bár nincs szigorúan előírt képesítés a kerítés építők számára, a szakma gyakorlásához szükség van az építőipari alapismeretekre, a műszaki készségekre és a biztonsági előírások ismeretére. A gyakorlati tapasztalat, az eszközkezelési képességek és az ügyfélkapcsolatok kialakításában való jártasság szintén fontos a sikeres karrierhez. A kerítés építőknek az építőipar változásaihoz való alkalmazkodás és a szakma fejlődésének követése is fontos az eredményes munkavégzéshez.

Költségek - összefoglalás 

A kerítés építés árak 100.000 - 2000.000 Ft között mozognak kompletten 2024-ben típus és alapanyag szerint. Drótkerítés nagyjából 8.000 - 30.000 Ft / m áron érhető el, egy betonkerítés ára körülbelül 25.000 - 70.000 Ft / m. Az általános kivitelezési ár körülbelül 7.000 - 12.000 Ft / óra.

Agglomerációk - szolgáltatási területek gyakran: Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza, Mosonmagyaróvár, Esztergom, Salgótarján, Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Ózd, Cegléd, Debrecen, Ajka, Dunaújváros, Gyöngyös, Gödöllő, Zalaegerszeg, Győr, Sopron, Pápa, Szekszárd, Nagykanizsa, Eger, Kecskemét, Tatabánya, Kaposvár, Szombathely, Gyula, Vác, Pécs, Szeged, Veszprém, Baja, Hajdúböszörmény, Békéscsaba, Szolnok, Szigetszentmiklós, Érd, Orosháza, Dunakeszi

#kerítés építés árak #lemez kerítés építés árak #3D kerítés építés munkadíj #vadkerítés építés árak #trapézlemez kerítés építés árak

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Szakértője a növénytermesztésnek és kertművelésnek.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

kerítés építőt keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked kerítés építőt találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged kerítés építő szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked kerítés építő szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...