Vasbeton Gerenda, Háló, Áthidaló, Födém Árak [2024] – Így Számolj A Költségekkel!

Szaki Tudástár

Vasbeton Gerenda, Háló, Áthidaló, Födém Árak [2024] – Így Számolj A Költségekkel!

A vasbeton árak kifejezetten gyakori téma az építőipari szegmens világában. Ha felújításba, építkezésbe kezdünk, akkor rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mire érdemes számítani a költségek tekintetében. Ez nem csupán abban lehet nagy segítségünkre, hogy a megfelelő kereskedést meg tudjuk találni, hanem az árkalulációban is hatalmas hasznunkra lehet. Mégis, mik az építőanyag kereskedések árai a különféle feladatoktól függően? Az alábbi táblázat 100 hazai építőanyag kereskedés jellemző adatai alapján készült.

Vasbeton Szálak Árak
Betonacél - 6 mm - 6 fm 600 - 700 Ft / 6 m
Betonacél - 8 mm - 6 fm 1.000 - 1.100 Ft / 6 m
Betonacél - 10 mm - 6 fm 1.500 - 1.600 Ft / 6 m
Betonacél - 12 mm - 6 fm 2.200 - 2.400 Ft / 6 m
Betonacél - 14 mm - 6 fm 3.000 - 3.300 Ft / 6 m
Betonacél - 16 mm - 6 fm 4.000 - 4.300 Ft / 6 m
Betonacél - 20 mm - 6 fm 6.000 - 7.000 Ft / 6 m
Vasbeton Gerenda Árak
Méter árak 5.500 - 6.500 Ft / m
260 cm 14.300 - 16.900 Ft
320 cm 17.600 - 20.800 Ft
360 cm 19.800 - 23.400 Ft
420 cm 23.100 - 27.300 Ft
600 cm 33.000 - 39.000 Ft
Vasbeton Síkháló Árak
Mérettől függően 5.000 - 55.000 Ft / db
Vasbeton Áthidaló Árak
Leier Típus 2.500 - 7.500 Ft / db
Porotherm Típus 4.000 - 11.000 Ft / db
Leitl Típus 3.500 - 8.500 Ft / db
Vasbeton Födém Árak
Típustól függően 20.000 - 25.000 Ft / m2

*Jelen táblázat 100 hazai vasbeton értékesítő kis-és középvállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

A vasbeton árakról bővebben

Cikkünk további részében részletesebben bemutatjuk, hogy milyen tényezők befolyásolják a építőanyag kereskedések piacát. Mint látni fogjuk, a kérdés, számos tényező függvénye - például az építőipari piac helyzete, agglomeráció, valamint az anyagtípus egyaránt meghatározó tényezők. A vasbeton gerenda méter ára 5.500 - 6.500 Ft / m, a síkháló költsége mérettől függően körülbelül 5.000 - 55.000 Ft / db. Egy vasbeton áthidaló ára 2.500 - 10.000 Ft / db. Ezek a 2024-es adatok. 

Milyen vasbeton fajták léteznek?

A vasbeton különböző típusú alkalmazásai és fajtái sokoldalúak és széleskörűek, amelyek különböző építészeti és szerkezeti igényeket elégítenek ki.

Az egyik leggyakoribb típus a hagyományos vasbeton, amely cement, víz, homok és kavics keverékéből készül, amelyhez acélszálakat vagy hálókat adnak a szilárdság és a tartósság növelése érdekében. Ez az alapvető vasbeton típus széles körben alkalmazható építészetben, útépítésben, hidaknál és egyéb szerkezeteknél.

A feszített vasbeton egy másik fontos típus, amelyet főként nagyobb távolságokra tervezett szerkezeteknél alkalmaznak. Ennek az az előnye, hogy feszített acélelemeket vagy huzalokat helyeznek a betonba, ami növeli a szilárdságot és lehetővé teszi a nagyobb távolságok áthidalását anélkül, hogy vastagabb betonrétegre lenne szükség.

A készített vasbeton elemek egy másik típusa, amelyeket előre gyártott formában állítanak elő, és különböző alakzatokban és méretekben érhetők el. Ezek az elemek gyorsan és hatékonyan telepíthetők, és számos építőipari projektnél alkalmazzák, mint például padlók, falak és oszlopok.

Az önsúlyos vasbeton egy olyan típus, amelynek speciális összetétele van, ami lehetővé teszi a beton önmagában történő hordozását, anélkül, hogy más merevítő anyagokat kellene hozzáadni. Ez az anyag ideális olyan projektekhez, ahol a súly csökkentése fontos szempont, például felhőkarcolók és hídok építésekor.

Az erősített falú vasbeton egy további típus, amelyet főként falak és tartószerkezetek erősítésére használnak. Az acélrudakat vagy hálókat beépítik a betonba, hogy növeljék a szilárdságot és a stabilitást, és megakadályozzák a szerkezetek megrepedését vagy meghajlását.

Ezek a különböző típusú vasbeton alkalmazások és fajták lehetővé teszik az építőipari tervezők és kivitelezők számára, hogy rugalmasan alkalmazzák ezeket az anyagokat a különböző projektek során, figyelembe véve az adott szerkezet vagy építmény egyedi igényeit és követelményeit.

Hogyan befolyásolja az építőipari piaci helyzet az árakat?

Vasbeton Szálak

Az építőipari piaci helyzet számos tényezőn keresztül befolyásolja a vasbeton szerkezet árait, és ezek a változások gyakran spektrumot fednek le a kereslet és kínálat egyensúlyának változásaival, az alapanyagok árának ingadozásával és az iparági trendekkel összefüggésben.

Az elsődleges tényező a kereslet és kínálat dinamikája. Amikor a kereslet magas, például gazdasági fellendülés vagy jelentős építési projektek miatt, a vasbeton szerkezetek iránti kereslet is növekszik, ami emelkedő árakat eredményezhet. Ezzel szemben, ha a kereslet visszaesik, például gazdasági recesszió vagy visszafogott építési tevékenységek miatt, akkor a vasbeton szerkezetek árai is csökkenhetnek a piaci nyomás enyhülésével.

Az alapanyagok árainak változása is jelentős hatást gyakorolhat az árakra. A cement, acél és más építőipari alapanyagok áraiban bekövetkező ingadozások közvetlen hatással vannak a vasbeton szerkezetek költségeire, mivel ezek az anyagok kulcsfontosságúak a vasbeton előállításában. Például a cement árának emelkedése jelentős hatással lehet a vasbeton áraira, mivel ez az egyik fő összetevője.

Az iparági trendek és technológiai fejlesztések szintén befolyásolják az árakat. Ha új, hatékonyabb vagy olcsóbb gyártási módszerek jelennek meg, ez csökkentheti a vasbeton szerkezetek költségeit. Hasonlóképpen, a fenntartható építési gyakorlatok és az újrahasznosított anyagok felhasználása is befolyásolhatja az árakat.

Végül, a munkaerőköltségek és az építési költségek általános alakulása is szerepet játszik az árak alakulásában. Ha a munkaerőköltségek emelkednek, ez növelheti a vasbeton szerkezetek költségeit, mivel az építési vállalkozók kénytelenek lehetnek áremeléseket alkalmazni a munkaerők fizetésének kiegyenlítésére.

Összességében tehát az építőipari piaci helyzet komplex és sokrétű hatással van a vasbeton szerkezetek áraira, és az árváltozásokat számos tényező együttesen befolyásolja, amelyeket figyelembe kell venni az építőipari projektek tervezése és kivitelezése során.

Vasbeton m3 árak

A vasbeton m3 árakat számos tényező befolyásolja, amelyek közé tartozik a piaci kereslet és kínálat egyensúlya, az alapanyagok árai, az iparági trendek és a munkaerőköltségek. Az árak változékonyak és függnek a helyi és globális gazdasági helyzettől, valamint az építőiparban zajló eseményektől.

Az alapanyagok árainak ingadozása közvetlen hatással van a vasbeton árakra. A cement, a víz, az aggregátumok és az acél árának változása mind befolyásolja az előállítási költségeket, ami az árak emelkedéséhez vagy csökkenéséhez vezethet. A cement és az acél ármozgásai különösen jelentős hatással lehetnek a végső árra, mivel ezek a fő összetevői a vasbeton keveréknek.

Az építőipari piaci helyzet is meghatározza a vasbeton árait. Amikor a kereslet magas, például gazdasági növekedés vagy jelentős infrastrukturális projektek miatt, a vasbeton iránti kereslet nő, ami áremelkedést eredményezhet. Ugyanakkor a kereslet visszaesése vagy az építőipar lassulása csökkentheti az árakat.

Az iparági trendek és technológiai fejlődés is befolyásolhatja az árakat. Ha új, hatékonyabb vagy olcsóbb gyártási módszerek jelennek meg, ez csökkentheti a vasbeton előállítási költségeit és így az árakat is. Az innovatív megoldások és a fenntartható gyakorlatok szintén hatással lehetnek az árakra.

Végül, a munkaerőköltségek is fontos tényezők. A vasbeton előállítása és beépítése szakképzett munkaerőt igényel, és ha a munkaerőköltségek emelkednek, ez növelheti a vasbeton árait.

Összességében tehát a vasbeton m3 árakat számos tényező befolyásolja, és az árak változékonyak és érzékenyek a gazdasági és iparági változásokra. Az árak alakulását figyelemmel kell kísérni, és az építőipari projektek tervezésekor és kivitelezésekor fontos szempontnak kell lenniük.

Érdemes nagykereskedésből vásárolni?

Vasbeton Elemek

Vasbeton vásárlásakor fontos szempont a költséghatékonyság és a minőség. Nagykereskedésekből történő beszerzés előnyei közé tartozik az általánosan kedvezőbb árak elérhetősége nagyobb mennyiségek esetén. A nagykereskedések gyakran kínálnak volumenkedvezményeket és speciális árakat a nagyobb mennyiségű megrendelésekért, ami csökkentheti az összköltséget. Emellett a nagykereskedések általában szélesebb választékot kínálnak különböző típusú és minőségű vasbeton termékekből, lehetővé téve a megfelelő anyag kiválasztását az adott projekthez.

Azonban a nagykereskedésekkel szembeni kihívások közé tartozhat az összetéveszthető minőségű termékek kockázata. Fontos lehet a megbízható beszállítók kiválasztása, akik magas minőségű anyagokat kínálnak. Emellett a nagykereskedések gyakran nagyobb mennyiségeket igényelnek, ami logisztikai és raktározási kérdéseket vet fel az építőipari projektek számára.

A nagykereskedésekből történő vásárlás előnyei közé tartozik az is, hogy egyszerűbb és gyorsabb lehetőség lehet a szükséges mennyiségű vasbeton beszerzésére, különösen nagyobb projektek esetén. A nagykereskedések gyakran rendelkeznek saját szállítási és logisztikai infrastruktúrával, amely lehetővé teszi a hatékony anyagszállítást a helyszínre.

Végül, a nagykereskedések általában szakértelmet és tanácsadást is nyújtanak az ügyfeleknek a megfelelő termék kiválasztásában és a projektek tervezésében. Tapasztalt értékesítési csapatuk lehetőséget nyújt az ügyfeleknek arra, hogy tájékozott döntéseket hozzanak az anyagokkal és az árakkal kapcsolatban.

Összességében tehát a nagykereskedésekből történő vasbeton beszerzés számos előnnyel járhat, beleértve az árak kedvezőbb lehetőségét, a szélesebb választékot és a gyorsabb szállítási lehetőségeket. Fontos azonban a megbízható beszállítók kiválasztása és a minőségi ellenőrzés, hogy biztosítsák a projekt sikeres végrehajtását.

Ha szakemberre bízzuk az alapanyag beszerzését

Vasbeton alapanyagok beszerzésekor a szakemberre való támaszkodás számos előnnyel járhat. Elsődlegesen a szakember rendelkezik a szükséges szakértelemmel és tapasztalattal az optimális anyagok kiválasztásához, figyelembe véve a projekt specifikációit és követelményeit. A szakember általában részletes elemzést végez az adott projektről, figyelembe véve az építési körülményeket és az elvárt terheléseket, így biztosítva a megfelelő minőségű és méretű vasbeton kiválasztását.

A szakember szoros kapcsolatban áll megbízható beszállítókkal és nagykereskedőkkel, akikkel hosszú távú üzleti kapcsolatokat ápol, és rendszeresen felülvizsgálja azok minőségét és megbízhatóságát. Ez lehetővé teszi számára, hogy a legjobb ajánlatokat és a legmegfelelőbb ár-érték arányú lehetőségeket kínálja az ügyfélnek, minimalizálva ezzel az esetleges problémákat és kockázatokat.

A szakember általában felelős a logisztikáért és a szállításért is, biztosítva, hogy az anyagok időben és megfelelő állapotban érkezzenek meg a munkaterületre. Ez különösen fontos nagyobb projektek esetén, ahol a pontos és hatékony anyagszállítás elengedhetetlen a munka folyamatosságának és hatékonyságának biztosításához.

Továbbá, a szakember általában teljes körű támogatást nyújt az ügyfélnek az anyagok kiválasztásától kezdve egészen azok telepítéséig. Ez magában foglalhatja az anyagokkal kapcsolatos tanácsadást, a projekttervezésben való részvételt, valamint a munka során felmerülő esetleges problémák kezelését és megoldását.

Összességében tehát a szakemberre való támaszkodás jelentős előnyökkel járhat a vasbeton alapanyagok beszerzésekor, biztosítva a megfelelő minőséget, az időbeni szállítást és a teljes körű szakmai támogatást a projekt teljes élettartama alatt. Ezáltal a szakember segíthet abban, hogy az építőipari projektek hatékonyan és sikeresen valósuljanak meg.

Vasbeton gerenda árak

A vasbeton gerenda árait számos tényező befolyásolja:

Méret és alak:

 • A vasbeton gerendák mérete és alakja hatással van az árra. Nagyobb méretű és összetettebb alakú gerendák általában magasabb áron érhetők el.

Beton minősége:

 • A beton minősége befolyásolja az árat. Magasabb minőségű beton vagy speciális tulajdonságokkal rendelkező beton használata növelheti az árat.

Acélbeton háló vagy merevítők:

 • Az acélbeton háló vagy merevítők használata esetén az árak emelkedhetnek a szerkezet erősítése miatt.

Szállítási költségek:

 • A gerendák szállítási költségei hozzáadódnak az árhoz, különösen, ha nagy méretű vagy mennyiségű gerendákat kell szállítani.

Gyártási technológia:

 • Különböző gyártási technológiák alkalmazása befolyásolhatja az árat. Például, ha előregyártott elemeket használnak, az árak változhatnak az előállítási költségek függvényében.

Beszerzési forrás:

 • Az árak változhatnak attól függően, hogy közvetlenül a gyártótól vagy az építőanyag-kereskedésektől vásárolják-e a vasbeton gerendákat.

Kereslet és kínálat:

 • A piaci kereslet és kínálat viszonya befolyásolja az árak alakulását. Az időszakosan vagy helyileg változó kereslet és kínálat árkülönbségeket eredményezhet.

Fontos, hogy az árajánlat készítésekor minden fent említett tényezőt figyelembe vegyenek, hogy valós és igazságos árat kapjon az ügyfél. Ajánlott több beszállítótól árajánlatot kérni, hogy összehasonlíthassák az árakat és válasszák ki a legmegfelelőbbet az adott projekt számára.

Vasbeton áthidaló árak 

A vasbeton áthidalók árait befolyásoló tényezők:

Méret és kialakítás:

 • Az áthidalók mérete, hossza és kialakítása alapvetően határozza meg az árat. Nagyobb méretű és összetettebb kialakítású áthidalók általában magasabb áron érhetők el.

Beton minősége:

 • A beton minősége jelentősen befolyásolja az árat. Magasabb minőségű beton vagy speciális tulajdonságokkal rendelkező beton használata növelheti az árat.

Acélbeton háló vagy merevítők:

 • Az acélbeton háló vagy merevítők használata esetén az árak emelkedhetnek a szerkezet erősítése miatt.

Szállítási költségek:

 • Az áthidalók szállítási költségei hozzáadódnak az árhoz, különösen, ha nagy méretű vagy mennyiségű áthidalókat kell szállítani.

Gyártási technológia:

 • Különböző gyártási technológiák alkalmazása befolyásolhatja az árat. Például, ha előregyártott elemeket használnak, az árak változhatnak az előállítási költségek függvényében.

Beszerzési forrás:

 • Az árak változhatnak attól függően, hogy közvetlenül a gyártótól vagy az építőanyag-kereskedésektől vásárolják-e az áthidalókat.

Kereslet és kínálat:

 • A piaci kereslet és kínálat viszonya befolyásolja az árak alakulását. Az időszakosan vagy helyileg változó kereslet és kínálat árkülönbségeket eredményezhet.

Fontos, hogy az árajánlat készítésekor minden fent említett tényezőt figyelembe vegyenek, hogy valós és igazságos árat kapjon az ügyfél. Ajánlott több beszállítótól árajánlatot kérni, hogy összehasonlíthassák az árakat és válasszák ki a legmegfelelőbbet az adott projekt számára.

Milyen építményeket készítenek vasbetonból?

Komplett Alapzat

Vasbeton sokféle építmény létrehozására alkalmas, és számos területen alkalmazzák az építőiparban. Az egyik leggyakoribb alkalmazása az épületek alapozása és szerkezetének megerősítése. A vasbeton hosszú távon tartós és erős anyag, amely képes ellenállni a terheknek és az időjárás viszontagságainak, így ideális választás az épületek alapjainak kialakításához.

Emellett vasbetonból készülnek az oszlopok, gerendák és födémek is, amelyek elengedhetetlenek az épületek stabilitásának és szerkezetének kialakításához. Ezek az elemek biztosítják az épületek tartós és megbízható szerkezetét, és lehetővé teszik a nagyobb terhelések hatékony kezelését.

Vasbetonból gyakran készülnek különféle infrastrukturális létesítmények is, mint például hidak, alagutak és támfalak. Ezek az építmények nagy terhelést kell, hogy elviseljenek, és ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, ezért a vasbeton ideális anyag az ilyen típusú projektekhez.

Továbbá, a vasbetonból készült elemeket gyakran használják vízelvezető rendszerek, például csatornák és aknák kialakításához is. Ezek az elemek ellenállnak a nedvességnek és a korróziónak, így hosszú élettartammal rendelkeznek és hatékonyan szolgálják az infrastruktúra fenntartását.

A vasbeton emellett fontos szerepet játszik a tájépítészetben is, például teraszok, lépcsők és támfalak kialakításában. Ezek az elemek lehetővé teszik a domborzati viszonyok kihasználását és a területek funkcionális és esztétikus kialakítását.

Összességében tehát a vasbeton sokféle építmény létrehozására alkalmas, és számos területen alkalmazzák az építőiparban, az épületek alapozásától kezdve egészen az infrastrukturális projektekig és a tájépítészetig. A vasbeton erős, tartós és megbízható anyag, amely hozzájárul az épületek és létesítmények stabil és biztonságos kialakításához.

Mennyire drága építőipari alapanyag?

A vasbeton egyike azon építőanyagoknak, amelyek ára változó és több tényezőtől függ. Az árat befolyásolja például a felhasznált alapanyagok ára, a munkaerőköltségek, valamint az adott építőipari projektek piaci körülményei. Az árak nagyban eltérhetnek attól függően, hogy milyen minőségű és mennyiségű vasbetonra van szükség.

Az alapanyagok ára jelentős hatással van a vasbeton költségeire. A cement, a kavics, a homok és a vasbetonacél ára mind változó, és ezek az árak a piaci körülményektől függően ingadoznak. Az alapanyagok minősége és beszerzési forrásai is befolyásolják az árakat.

A munkaerőköltségek szintén fontos tényezők az építőipari projektek költségeiben. A vasbeton összeállítása és beépítése munkaigényes folyamat, amely magas szakképzettséget igényel. A szakemberek bérköltségei és az esetleges gépek, eszközök bérleti díjai jelentősen hozzájárulnak a végső költségekhez.

Az építőipari piaci helyzet is hatással van a vasbeton árára. Az építőipari szektorban tapasztalható árak változása, az építőanyagok kereslete és kínálata mind befolyásolják a vasbeton árait. Például a nagyobb kereslet esetén az árak általában emelkednek, míg a kínálat bőségével az árak csökkenhetnek.

Összességében tehát a vasbeton ára számos tényezőtől függ, és változékony lehet a különböző projektek és piaci körülmények szerint. Fontos szempont a felhasznált alapanyagok ára, a munkaerőköltségek és az építőipari piaci helyzet. A pontos árak meghatározásához célszerű részletes árajánlatot kérni az adott projekt specifikációi alapján.

Mindig figyeljük az ár-érték arányt

Vasbeton beszerzésekor kiemelten fontos a megfelelő ár-érték arány figyelembevétele, mivel ez az építőanyag jelentős részét képezi az építőipari projekteknek, és a költségek alapos mérlegelése nélkül jelentős anyagi terhet róhat az építkezőkre vagy az építtetőkre.

Az ár-érték arány figyelembevétele során fontos szempont az alapanyagok minősége és a végeredmény tartóssága. A kiválasztott vasbeton minősége jelentősen befolyásolja az épületek, szerkezetek stabilitását és hosszú távú állapotát. Ezért érdemes olyan minőségi vasbetont választani, amely biztosítja az építmény hosszú távú megbízhatóságát és stabilitását, ezáltal hozzájárulva az esetleges javítások és felújítások elkerüléséhez.

A megfelelő ár-érték arány megállapítása során figyelembe kell venni az építőanyag árát és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is. Ide tartozik a beszerzési források hozzáférhetősége, a szállítási költségek, a vásárlás rugalmassága és az esetleges garanciális feltételek. Ezek mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják az építőanyag végleges költségeit és azok értékét az adott projektben.

Az ár-érték arányt továbbá befolyásolja az építőipari piaci helyzet és a kereslet-kínálat viszonya. Az árváltozások, az árak szezonális ingadozásai, valamint az építőanyagok elérhetősége és a konkurenciahelyzet mind-mind hatással lehetnek az ár-érték arányra. Ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a piaci trendeket és az árváltozásokat annak érdekében, hogy optimális döntéseket hozhassunk a vasbeton beszerzésekor.

Végül, az ár-érték arány figyelembevételével olyan vasbeton termékeket érdemes választani, amelyek megfelelnek az adott építési projekt követelményeinek és specifikációinak, miközben biztosítják a megfelelő minőséget és tartósságot a tervezett célra. Ennek eredményeként a megfelelő ár-érték arányú vasbeton kiválasztása hozzájárulhat az építőipari projektek sikeres és gazdaságos megvalósításához.

Milyen alternatívák léteznek hasonló árakon?

Vasbeton alternatívái között számos lehetőség található, amelyek hasonló árakon vehetők igénybe, és különböző előnyökkel rendelkeznek az építőipari projektek szempontjából.

Az egyik alternatíva a könnyűbeton, amely könnyebb és kevésbé sűrű, mint a hagyományos vasbeton. Ennek köszönhetően könnyebb vele dolgozni, és kevesebb anyagot igényel az adott szerkezet elkészítéséhez, ami költségmegtakarítást eredményezhet. Emellett jó hőszigetelő képességekkel rendelkezik, ami fontos lehet az energiahatékonyság szempontjából.

Egy másik alternatíva a présgipsz táblák vagy panelek, amelyek könnyűek, könnyen formázhatók és szerelhetők. Ezek ideálisak belsőépítészeti és burkolati célokra, valamint könnyen kombinálhatók más építőanyagokkal, például faelemekkel vagy acéllemezekkel. Áruk kedvezőbb lehet a vasbetonnál, különösen kisebb projektek esetén.

Az öntött műgyanta alapú betonok is alternatívát jelenthetnek a hagyományos vasbeton helyett. Ezek a betonok könnyen formázhatók és színezhetők, így széles körű kreatív lehetőségeket kínálnak a tervezőknek és építészeknek. Emellett magas szilárdságúak és ellenállók lehetnek a környezeti hatásokkal szemben, mint például a nedvesség vagy a vegyi anyagok.

Az acélbeton egy másik alternatíva, amely acél szálakat vagy hálókat tartalmaz a betonon belül. Ez növelheti a szerkezet szilárdságát és ellenálló képességét a hajlító és nyíró erőkkel szemben. Az acélbeton alkalmazása lehetőséget ad az építészeknek és tervezőknek a könnyebb és erősebb szerkezetek tervezésére és kivitelezésére.

Végül, a polimerbetonok olyan alternatívákat kínálnak, amelyek különféle műanyagokat tartalmaznak a betonon belül. Ezek az anyagok lehetővé teszik a könnyebb és rugalmasabb szerkezetek kialakítását, valamint növelhetik a beton ellenálló képességét a korrózióval és a vegyi anyagokkal szemben.

Összességében számos alternatíva létezik a vasbeton helyett, amelyek hasonló árakon érhetők el, és különböző előnyöket kínálnak az építőipari projektek számára. Fontos azonban alaposan megfontolni az adott projekt követelményeit és a rendelkezésre álló anyagokat, mielőtt döntést hoznánk az optimális megoldásról.

Agglomerációk - gyakori szolgáltatási területek: Zalaegerszeg, Békéscsaba, Debrecen, Esztergom, Pécs, Érd, Szekszárd, Vác, Szolnok, Szombathely, Budapest, Győr, Ajka, Dunaújváros, Kecskemét, Orosháza, Hajdúböszörmény, Sopron, Nyíregyháza, Gyula, Eger, Gödöllő, Ózd, Veszprém, Dunakeszi, Kaposvár, Miskolc, Gyöngyös, Szeged, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár, Baja, Pápa, Székesfehérvár, Tatabánya, Salgótarján, Szigetszentmiklós, Cegléd, Kiskunfélegyháza, Nagykanizsa

Költségek - összefoglaló

A vasbeton gerenda méter ára nagyjából 5.500 - 6.500 Ft / m, a síkháló mérettől függően körülbelül 5.000 - 55.000 Ft / db áron vásárolható. Egy vasbeton áthidaló költsége 2.500 - 10.000 Ft / db. Ezek a 2024-es adatok.

#vasbeton gerenda árak #vasbeton áthidaló árak

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Építészmérnök és generálkivitelező.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

betonozót keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked betonozót találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged betonozó szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked betonozó szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...