Bútorjavítás Árak [2024] – A Restaurálás Költsége!

Szaki Tudástár

Bútorjavítás Árak [2024] – A Restaurálás Költsége!

A bútorjavítás árak rendkívül gyakori téma az építőipar világában. Amennyiben a javítási munkán gondolkodunk, fontos tisztában lenni azzal, hogy pontosan mire érdemes számítani az árak tekintetében. Ez nem csupán a hatékony kivitelezést seíti elő, akkor is segítséget nyújthat, ha a megfelelő asztalosmestert szeretnénk kiválasztani a pontos feladatok függvényében. Mégis, mik a különféle bútorjavító szakemberek díjai a feladatok függvényében? Az alábbi összefoglaló táblázat 100 hazai asztalos vállalkozó jellemző adatai alapján készült.

Bútorjavítás Árak
Minimum Árak 25.000 Ft
Maximum Árak 420.000 Ft
Legjellemzőbb Árak 150.000 - 250.000 Ft
Bútor Típusa Szerint Árak
Asztal 5.000 - 45.000 Ft
Étkezőszék 3.000 - 5.000 Ft
Bárszék 10.000 - 30.000 Ft
Kávézóasztal / dohányzóasztal 3.500 - 22.000 Ft
Hintaszék 4.000 - 45.000 Ft
Ágy 22.000 - 75.000 Ft
Komód 5.000 - 75.000 Ft
Konyhaszekrény 25.000 - 105.000 Ft
Munkatípus Szerint Árak
Konyha ajtócsere 11.000 - 18.000 Ft / db
Frontok felszerelése és beállítása 2.800 - 4.000 Ft / db
Ajtó pántok 400 - 700 Ft / db
Borítás beszerelése - fal és szekrény közé 4.500 - 6.500 Ft / m
Munkalap éldekorírozás 1.800 - 3.200 Ft / m
Vízvető 2.200 - 3.500 Ft / m
Élfólia 140 - 290 Ft / m
Élzárás 230 - 850 Ft / m
Marás 430 - 770 Ft / m
Gyalulás 150 - 240 Ft / m
Pánthelyfúrás 140 - 310 Ft / db
Szögvágás 370 - 520 Ft / db
Visszavágás 340 - 470 Ft / db
Munkalap visszavágás 380 - 550 Ft / db
Koronalécezés 9.500 - 20.500 Ft / m
Lábazat 3.600 - 5.800 Ft / m
Általános munkadíjak Árak
Általános óradíj 8.000 - 12.000 Ft / óra
Kiszállási díj 0 - 20.000 Ft
Hétvégi felár +25-30%

*Jelen táblázat 100 hazai bútorjavító kis-és középvállalkozás legjellemzőbb adatai alapján készült. Ha észrevételed lenne, jelezd az info@szakiweb.hu e-mail címen!

A bútorjavítás árakról bővebben

Cikkünk következő részében részletesen tárgyaljuk, hogy pontosan milyen tényezők határozzák meg a bútorjavító szakemberek árait. Mint látni fogjuk, a kérdés számtalan tényezőtől függ - az akutális építőipari piaci helyzet, agglomeráció, valamint a határidő egyaránt fontos szempontok. A bútorjavítás árak 25.000 - 420.000 Ft között mozognak a bútor típusától és a meghibásodástól függően. A legjellemzőbb árak 150.000 - 250.000 Ft körül vannak. Egy asztal javítása kb. 5.000 - 45.000 Ft, egy étkezőszék reparálása kb. 3.000 - 5.000 Ft, egy bárszék esetén kb. 10.000 - 30.000 Ft-os költséggel érdemes számolni. 

Milyen feladatok vannak bútorjavítás során? 

Bútorjavítási munkák során számos tevékenységet végezhetünk annak érdekében, hogy felújítsuk vagy megjavítsuk a bútorokat. Néhány jellemző bútorjavítási munka:

Felületkezelés: A bútorok felületkezelése magában foglalhatja a csiszolást, festést, lakkozást vagy pácolást annak érdekében, hogy friss és vonzó megjelenést biztosítsunk számukra.

Korábbi sérülések javítása: A repedések, karcolások vagy egyéb sérülések javítása érdekében különféle tömítőanyagokat, ragasztókat vagy javítóanyagokat használhatunk a bútorokon.

Fényezés cseréje: Az elhasználódott vagy sérült bútorfényezést újrafényezéssel helyettesíthetjük, hogy friss és tartós megjelenést biztosítsunk.

Alkatrészek cseréje: Kopott vagy megsérült bútoralkatrészek cseréjével, például fogantyúk, lábak vagy zsanérok cseréjével helyreállíthatjuk a bútorok funkcionális és esztétikai tulajdonságait.

Szövet vagy bőr cseréje: Ülőbútorok esetén a kopott, foltos vagy sérült szövetek vagy bőrborítások cseréjével új életet lehelhetünk a bútorba.

Fémrészek polírozása vagy felújítása: A fém alkatrészek, például díszek vagy fogantyúk polírozása, fényezése vagy rozsdátlanítása friss megjelenést kölcsönözhet a bútornak.

Strukturális javítások: A bútorokat alátámaszthatjuk, erősíthetjük vagy egyéb strukturális problémákat javíthatunk annak érdekében, hogy biztonságosabbá tegyük és meghosszabbítsuk élettartamát.

Átalakítás vagy átépítés: A bútorok áttervezésével vagy átépítésével új funkciókat adhatunk nekik, vagy alkalmazkodhatunk az új igényekhez és stílusokhoz.

Ezek a bútorjavítási munkák lehetővé teszik számunkra, hogy meghosszabbítsuk a bútorok élettartamát, friss megjelenést kölcsönözzünk nekik, és megfeleljünk az egyedi igényeinknek és preferenciáinknak.

Mennyiért száll ki egy bútor restaurátor?

Bútorjavítás Árak

A bútor restaurátor általános óradíja változhat a munkavégzés összetettségétől, a helyi piaci körülményektől és a szakember tapasztalatától függően. Az alábbiakban néhány tényezőt sorolok fel, amelyek befolyásolhatják a bútor restaurátor díját.

Bútor típusa. A restaurálás ára jelentősen eltérhet a bútor típusától. Az egyszerűbb darabok, például székek vagy kisebb asztalok általában olcsóbbak lehetnek a restaurálás során, míg a nagyobb és összetettebb bútorok, például antik szekrények vagy vitrinek több munkát igényelhetnek, és ennek megfelelően magasabb költségekkel járhatnak.

Állapot. A bútor állapota nagyban befolyásolja a restaurálás költségeit. Az erősen sérült vagy rosszul megőrzött bútorok több munkát és időt igényelhetnek a helyreállításhoz, ami magasabb óradíjat eredményezhet.

Anyagok és alkatrészek. A restaurátorok által használt anyagok és alkatrészek költségei is hozzájárulhatnak a végső árhoz. Például a restaurációhoz szükséges festékek, lakkok, furnérlemezek vagy díszítő elemek árai változhatnak.

Szakmai tapasztalat. Tapasztalt bútor restaurátorok általában magasabb óradíjat számolhatnak fel azokhoz képest, akik kevésbé jártasak a szakmában. Azért, mert a tapasztalt szakember magasabb minőségű munkát végez és nagyobb biztonságot nyújthat.

Munkaidő. A munkavégzés időtartama is meghatározza az összköltséget. Ha a bútor restaurátor hosszabb ideig dolgozik egy projektjén, akkor több óradíjat számolhatnak fel.

Helyi piac. A helyi piaci körülmények is szerepet játszhatnak az árakban. Nagyvárosokban általában magasabb óradíjakat találhatunk, míg kisebb településeken vagy vidéki területeken az árak alacsonyabbak lehetnek.

Egyedi igények. Ha a restaurálás során egyedi igények merülnek fel, például speciális díszítések vagy restaurálás előtti dokumentálás, ezek plusz költségekkel járhatnak.

Mivel a bútor restaurálás sokféle tényezőtől függ, nincs egyetlen általános óradíj, amely minden helyzetben alkalmazható. Ajánlott több helyi bútor restaurátorral konzultálni és árajánlatot kérni a konkrét projektjéhez, hogy megtudja, mennyibe kerülne a bútor helyreállítása az Ön számára.

Hogyan befolyásolja a régió a munkadíjakat?

A bútorjavítási munkadíjakat számos tényező befolyásolja, és ezek között a régió is fontos szerepet játszik. Az alábbiakban összefoglalom, hogyan befolyásolja a régió a bútorjavítási költségeket.

Helyi piaci körülmények. A régióbeli piaci körülmények nagyban meghatározzák a bútorjavítási árakat. Nagyvárosokban általában magasabbak az óradíjak, mivel a munkaerőköltségek és az életszínvonal is magasabb. Kisebb településeken vagy vidéki területeken az árak általában alacsonyabbak lehetnek.

Kereslet és kínálat. A régióban tapasztalható bútorjavítási szolgáltatások kereslete és kínálata is hatással van az árakra. Ha egy adott területen kevés bútorjavító vállalkozás működik, akkor a szolgáltatások drágábbak lehetnek. Ellenkező esetben, ha a piacon több konkurens vállalkozás is működik, az árak versenyképesebbek lehetnek.

Szakember elérhetősége. Az adott régióban mennyire könnyen elérhetőek a képzett bútorjavítók is befolyásolja az árakat. Ha a szakemberek számának korlátozott a régióban, az magasabb költségeket eredményezhet, mivel a kereslet meghaladja a kínálatot.

Szállítási költségek. Ha egy bútort el kell szállítani vagy el kell vinni a javítás helyszínéről, akkor ez is hozzájárul a költségekhez. A távolság és az elérhető szállítási lehetőségek is számítanak.

Anyagok és eszközök beszerzése. A régióban elérhető anyagok és eszközök árai is különbözőek lehetnek. Ha egy adott területen magasabbak az anyagköltségek vagy nehezebben hozzáférhetők, az növelheti a bútorjavítás költségeit.

Helyi adók és szabályozások. A régiók eltérő adózási rendszerei és szabályozásai is befolyásolhatják a bútorjavítási költségeket. Magasabb adók és szigorúbb előírások bizonyos esetekben magasabb költségeket eredményezhetnek.

Szezonális tényezők. A bútorjavítási munkákat néha szezonális tényezők is befolyásolhatják. Például az időjárás vagy az ünnepi szezonok időszakosan növelhetik a keresletet és az árakat.

Ezen tényezők kombinációja határozza meg a bútorjavítás árát egy adott régióban. Fontos szem előtt tartani, hogy az árak jelentősen változhatnak régióról régióra, és mindig érdemes árajánlatokat kérni több helyi szakembertől, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt a projektjéhez.

A távolság függvénye

Asztalos Anyagok

A bútorjavítás költségeit számos tényező befolyásolja, és a távolság is fontos szerepet játszik az árak kialakításában. Az alábbiakban összefoglalom, hogyan befolyásolja a távolság a bútorjavítás költségeit.

Szállítási távolság. Minél távolabb van a bútorjavító szakember műhelyétől vagy lakóhelyétől a bútor, annál magasabbak lehetnek a szállítási költségek. A szakembernek be kell utaznia az adott helyszínre, ami időt és üzemanyagot is igényel.

Szállítási mód. A szállítás módja is befolyásolja a költségeket. Ha a bútorokat saját gépjárművel kell szállítani, az járműtípustól és az üzemanyagköltségektől függően növelheti az árat. Az esetleges emelőgépek vagy szállítóeszközök használata is hozzájárulhat a költségekhez.

Munkaerő költségek. A távolság miatt a szakembernek több időt kell rászánnia a szállításra és a munkavégzésre is. Ez több munkaórával jár, ami magasabb munkaerő költségeket eredményez.

Üzemanyag költségek. Az utazás során keletkező üzemanyagköltségek is növelhetik a bútorjavítás árát. Minél hosszabb az út, annál több üzemanyag szükséges, ami a szakember részéről további kiadásokat jelent.

Utazási idő. A távolság miatt hosszabb utazási idő szükséges, ami a szakember időkeretének növekedését eredményezheti. Ennek következtében a munkadíj magasabb lehet.

Szakember rendelkezésre állása. A távoli helyszíneken való munkavégzés időigényesebb lehet, és a szakembernek lehetőség szerint időpontot kell egyeztetnie a munka elvégzésére. Ez további időt vehet igénybe, és esetleg sürgősségi felárat is jelenthet.

Rendelkezésre álló szakemberek. Ha a bútorjavító szakemberek kevesebben vannak az adott régióban, az is befolyásolhatja az árakat. A kereslet és a kínálat viszonyai szintén szerepet játszanak a költségek kialakításában.

Fontos megjegyezni, hogy a távolság és az árak közötti kapcsolat egyedi lehet minden projekt esetén, és mindig ajánlott több helyi szakembertől árajánlatot kérni, hogy pontos képet kapjunk a költségekről. A legjobb ár-érték arány megtalálása érdekében érdemes alaposan megfontolni az utazással járó költségeket és az elérhető helyi lehetőségeket.

A kivitelezés típusától függően a bútor renoválás árak

A bútor renoválás árai számos tényezőtől függnek, köztük a kivitelezés típusától. A következőkben összefoglalom, hogyan határozhatja meg a kivitelezés típusa a bútorjavítás árait.

Felújítás mennyisége. A bútorjavítás költsége jelentősen függ attól, hogy milyen mértékű felújításra van szükség. A kisebb, helyreállító munkák általában olcsóbbak lehetnek, míg a teljes körű restaurációk magasabb költségekkel járhatnak.

Anyagok és alkatrészek cseréje. Ha a bútor javításához szükség van új alkatrészekre vagy anyagokra, például furnérrétegre, festékre vagy lakkozásra, azok beszerzése és felhasználása is befolyásolja az árat.

Munkaerő költségekA kivitelezés típusa is hatással van a munkaerő költségeire. Például az egyszerűbb javítások vagy átfestések általában kevesebb munkaórával járnak, és így alacsonyabb költségekkel járnak.

Szakértelem és technikák. Az egyes bútorjavítási technikák és szakértelmi szintek eltérő költségeket eredményeznek. Például egy antik bútor restaurálása vagy a bútor felújítása speciális technikákat igényelhet, ami magasabb szakértelmet és költségeket is jelenthet.

Szükséges eszközök és anyagok. A kivitelezés típusától függően szükség lehet speciális eszközökre és anyagokra. A bútorjavítás során használt festékek, lakkok, csiszolók, ragasztók és egyéb eszközök költségei is változhatnak.

Sürgősségi felár. Ha gyorsan kell elvégezni a bútorjavítást, akkor a sürgősségi felárat is hozzá kell számolni az árhoz.

Bútor típusa és állapota. Az egyes bútortípusok, például székek, asztalok, szekrények vagy kanapék más és más kihívásokat jelenthetnek a javítás szempontjából. Az állapota is befolyásolja az árat; rosszabb állapotú bútorok nagyobb felújítási költségeket eredményezhetnek.

Lokáció és piaci tényezők. A kivitelezés típusától függően a helyi piaci tényezők is befolyásolhatják az árat. A városi területeken általában magasabb munkadíjakat számítanak fel, míg vidéken az árak általában alacsonyabbak lehetnek.

Fontos megjegyezni, hogy minden bútorjavítási projekt egyedi, és az árak az adott helyzet és igények alapján alakulnak ki. Mindig érdemes több árajánlatot kérni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb és legkedvezőbb árú szakembert a bútorjavításhoz.

Antik bútorok esetén a munkavégzés

Az antik bútorok restaurálása kulcsfontosságú a régi bútorok értékének megőrzéséhez és azok újrahasznosításához. Néhány fontos lépés és szempont a restaurálás folyamatában:

Állapotfelmérés:

  • Kezdjük az antik bútorok alapos állapotfelmérésével, hogy azonosítsuk a javításra, restaurálásra vagy helyreállításra szoruló részeket és problémákat.

Tisztítás és eltávolítás:

  • Tisztítsuk meg alaposan a bútorokat, távolítsuk el a régi festékrétegeket, lakkozatokat és egyéb felületi rétegeket, hogy előkészítsük a restaurálásra.

Ragasztás és rögzítés:

  • Javítsuk meg az esetleges töréseket és repedéseket ragasztással vagy más rögzítési módszerekkel, hogy visszaállítsuk a bútorok eredeti szerkezetét.

Festés vagy lakkozás:

  • Szükség esetén festhetjük vagy lakkozhatjuk újra a bútorokat, hogy megőrizzük vagy frissítsük azok megjelenését. Fontos az eredeti stílushoz és kivitelezéshez illeszkedő festékek és lakkozatok használata.

Részletes munka és finomítás:

  • Foglalkozzunk apróbb részletekkel, mint például domború vagy faragott elemek restaurálása, valamint a részletes finomítások, hogy a bútorok eredeti szépségét és részletgazdagságát visszaállítsuk.

Helyreállítás és védelem:

  • Végezzük el a restaurálás utáni végleges helyreállítási munkálatokat, és végezzük el a végső védelmi bevonatokat, például viaszolást vagy lakkozást, hogy megóvjuk a restaurált bútorokat a későbbi károsodásoktól.

Megfelelő dokumentáció:

  • Ne felejtsük el dokumentálni a restaurálás folyamatát, beleértve a képeket, jegyzeteket és egyéb információkat, hogy nyomon követhető legyen a munka folyamata és eredménye.

Az antik bútorok restaurálása művészi munka, mely precizitást, türelmet és szakértelmet igényel. Fontos, hogy tiszteletteljesen és gondosan kezeljük ezeket az értékes darabokat, hogy továbbra is megőrizzék kulturális és történelmi jelentőségüket.

A szakember leterheltsége

Hántott Fa Forgács

A szakember leterheltsége jelentősen befolyásolhatja a bútorjavítás költségeit. Az alábbiakban összefoglalom, hogy milyen módon van összefüggésben a szakember leterheltsége és a bútorjavítás költsége.

Munkaidő. Ha a bútorjavítás során a szakembernek rugalmasabb munkaidőt kell biztosítani, például hétvégén vagy éjszaka, akkor az ezen időpontokban végzett munka magasabb költségekkel járhat. Az ilyenkor alkalmazott sürgősségi tarifák emelhetik az árat.

Határidők. Ha a bútorjavításnak szigorú határidőknek kell megfelelnie, például egy esemény vagy lakberendezési projekt miatt, akkor a sürgősségi felárak miatt magasabb költségekkel kell számolni. A szakembernek időt kell szentelnie a gyorsabb munkavégzéshez.

Szakember elérhetősége. Ha a kiválasztott szakembernek zsúfolt a naptára és korlátozottan elérhető, akkor ez is emelheti az árat. Az olyan szakemberek, akiknek hosszú várólistájuk van, hajlamosak magasabb munkadíjakat kérni.

Szezonális változások. Bizonyos időszakokban, például a nyári vagy a téli hónapokban a bútorjavítási projektek iránti kereslet növekedhet. Ennek eredményeként a szakemberek hajlamosak emelni az áraikat a megnövekedett kereslet miatt.

Helyi piaci tényezők. A bútorjavítás árakat jelentősen befolyásolja a helyi piaci tényezők is. Az adott régióban és városban elérhető szakemberek száma, valamint a versenytársak árai mind hatással lehetnek a költségekre.

Szakember szaktudása és tapasztalata. A tapasztalt és magasan képzett szakemberek általában magasabb munkadíjat kérhetnek. Az olyan speciális képességek, mint a restaurálás vagy antik bútorok felújítása, magasabb költségeket eredményezhetnek.

Ajánlások és hírnév. A jól ismert és jó hírnévnek örvendő szakemberek általában magasabb díjakat számíthatnak fel. Az elégedett ügyfelek ajánlásai is növelhetik a szakember keresletét és árait.

Mennyiség és komplexitás. Ha több bútort kell javítani, vagy a feladat komplexebb, akkor több munkaóra és szakértelem szükséges, ami magasabb költségeket eredményezhet.

Fontos megérteni, hogy a szakember leterheltsége és a bútorjavítás költségei közötti kapcsolat változó lehet, és számos tényező befolyásolhatja. A legjobb megoldás általában az, hogy több szakembert is megkeressen, és összehasonlítsa az árajánlataikat, hogy megtalálja a legmegfelelőbb és legmegfizethetőbb lehetőséget a bútorjavításhoz.

Mennyi a bútorjavítók általános óradíja?

A bútorjavítók általános óradíja változó lehet, és számos tényezőtől függ, amelyek befolyásolják az árakat. Az alábbiakban összefoglalom a fontos tényezőket, amelyek hatással vannak a bútorjavítók óradíjára.

Tapasztalat és szakértelem. A bútorjavítók tapasztalata és szakértelme meghatározó tényező lehet az óradíjukban. Tapasztaltabb szakemberek általában magasabb óradíjat kérhetnek.

Munkafeladatok típusa. Az óradíj függ attól, hogy milyen típusú munkálatokat végez a bútorjavító. Egyszerűbb javítások, mint például kisebb karcolások eltüntetése, általában alacsonyabb óradíjat vonnak maguk után, míg bonyolultabb vagy restaurálási feladatok magasabb költségeket eredményezhetnek.

Bútor típusa és mérete. A bútorjavítók általánosan az óradíjat a javítandó bútor típusa és mérete alapján határozzák meg. Nagyobb bútorok, például étkezőasztalok vagy szekrények javítása magasabb költségeket jelenthet.

Anyagok és alkatrészek. Az anyagok és alkatrészek, amelyeket a bútorjavítók a munkához használnak, szintén befolyásolják az óradíjat. Magasabb minőségű vagy speciális anyagok magasabb költségeket eredményezhetnek.

Helyi piaci feltételek. A lakóhely vagy munkavégzés helye is szerepet játszhat az óradíjban. Nagyvárosokban vagy drágább régiókban a bútorjavítás általában magasabb költségekkel járhat.

Sürgősség és határidők. Ha sürgős munkát vagy szigorú határidőket kell betartani, akkor a bútorjavítók hajlamosak magasabb óradíjat kérni az extra munka vagy a gyors munkavégzés miatt.

Szakember hírneve. Jól ismert vagy jó hírnévnek örvendő bútorjavítók általában magasabb óradíjakat számíthatnak fel, mivel a szakmai hírnév és az elégedett ügyfelek általában magasabb árakat eredményeznek.

Árajánlat és verseny. Ajánlatokat kérve és több bútorjavító árait összehasonlítva találhatja meg a legjobb ár-érték arányt. A verseny is befolyásolja az árakat, és a különböző szakemberek eltérő díjakat kérhetnek ugyanazért a munkáért.

Fontos megérteni, hogy az óradíjak változóak lehetnek, és minden bútorjavítási projekt egyedi lehet. A legjobb megoldás az, hogy konzultáljon több szakemberrel, és kérjen árajánlatokat a tervezett munkáról, hogy megtalálja a legmegfelelőbb és legmegfizethetőbb lehetőséget a bútorjavításra.

Sürgősségi felár

Eszközök

Bútor renoválás során a sürgősségi felárak több tényezőtől függenek, és az alábbiakban összefoglaljuk ezeket a fontos szempontokat felsorolásban.

Munka jellege. A bútor renoválásának típusa meghatározza, hogy mennyire sürgős a feladat. Például egy egyszerű folt eltávolítása vagy kisebb karcolások javítása kevésbé sürgős lehet, míg egy teljes restaurálás vagy komplex átalakítás gyorsabb munkavégzést igényelhet.

Határidők. Ha konkrét határidőket kell betartani, például egy esemény vagy költözés előtt, akkor a sürgősség növelheti az óradíjakat.

Munkaidő. Az olyan sürgős munkák, amelyeket hétvégén vagy ünnepnapokon kell elvégezni, általában magasabb költségeket jelenthetnek, mivel ezek a munkaidők általában prémiumdíjakat vonnak maguk után.

Munkaerő elrendelése. Ha a bútorjavítóknak szükségük van további munkaerőre vagy kiemelt figyelmet igényel a projekt, akkor ez további költségeket okozhat.

Szakember hozzáférhetősége. A kiválasztott bútorjavítók aktuális terheltsége és elérhetősége szintén szerepet játszhat a sürgősségi felár meghatározásában. Ha a szakember korlátozottan elérhető, akkor a sürgősségi munkavégzésért többet is kérhet.

Bútor mérete és állapota. Nagyobb vagy rosszabb állapotban lévő bútorok renoválása általában több időt vesz igénybe, és ezáltal magasabb költségekkel járhat, különösen sürgős esetekben.

Helyi piaci feltételek. A lakóhely vagy munkavégzés helye is befolyásolhatja a sürgősségi felárakat. Nagyvárosok vagy drágább régiók magasabb díjakat eredményezhetnek.

Sürgősség időtartama. Az is fontos tényező, hogy mennyi időt kell a bútorjavítóknak a sürgősségi munkára szánni. Minél gyorsabban kell befejezni a projektet, annál nagyobb felár lehet szükséges.

Fontos megjegyezni, hogy a sürgősségi felárak változóak lehetnek, és minden bútorjavítási projekt egyedi körülményektől függ. Az optimális megoldás az, hogy kérjen árajánlatokat több szakembertől, és egyeztessen a kiválasztott szakemberrel az elvégzendő munka részleteiről és sürgősségéről.

Az eszközpark karbantartása

A bútorjavítóknak rendszeresen gondoskodniuk kell az eszközparkjuk karbantartásáról annak érdekében, hogy hatékonyan végezhessék munkájukat és megőrizhessék a műhelyüket. Az eszközpark karbantartása kulcsfontosságú a minőségi munka és a szakember hosszú távú sikeréhez. Az alábbiakban felsoroljuk, hogy mivel jár az eszközpark karbantartása bútorjavítóknál.

Eszközök tisztítása. Az eszközök rendszeres tisztítása elengedhetetlen a por, festék- és ragasztómaradékok eltávolításához. Tisztaságuk meghosszabbítja az eszközök élettartamát és javítja a munkatér higiéniai körülményeit.

Kenés és zsírozás. A mozgatható alkatrészeket, például szerszámgépek és csavarok, rendszeresen kenés és zsírozás segíti a súrlódás csökkentésében és a gördülékeny működésben.

Élesítés és karbantartás. Az ollók, fűrészek és szerszámok élességének fenntartása fontos a hatékony munkavégzéshez. Az eszközök rendszeres élesítése és karbantartása elkerüli a botlásokat és baleseteket.

Raktározás. Az eszközök megfelelő tárolása kulcsfontosságú. Munkálatok után gondoskodni kell az eszközök visszatételéről a helyükre, hogy elkerüljük azok elvesztését vagy megrongálódását.

Személyi védőfelszerelések. A munkavédelmi felszerelések, például szem- és fülvédők, porálarcok, kesztyűk rendszeres cseréje és karbantartása növeli a biztonságot és a kényelmet a munkahelyen.

Rendszeres ellenőrzések. Rendszeresen ellenőrizni kell az összes eszközt, hogy azok működőképesek és biztonságosak legyenek. Ha hibákat vagy kopást észlelünk, azokat azonnal javítani vagy cserélni kell.

Alkatrészcsere. Szükség esetén időben cserélni kell az elhasználódott vagy sérült alkatrészeket, például vágókéseket vagy csiszolókorongokat.

Eszközök frissítése. Időről időre érdemes felülvizsgálni az eszközparkot és eldönteni, hogy szükség van-e újabb vagy modernebb eszközökre a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Szakmai képzés. A bútorjavítóknak fontos, hogy értsék az eszközeik működését és karbantartását. Rendszeres szakmai képzéseken részt venni segít fejleszteni a karbantartási készségeket és ismereteket.

Az eszközpark karbantartása hozzájárul a bútorjavító munka minőségéhez, a biztonsághoz és a hatékonysághoz. Rendszeres gondozás és figyelem segít megelőzni a működési problémákat és meghosszabbítja az eszközök élettartamát, így hosszú távon is gazdaságosabbá teszi a szakmát.

Költségek összefoglalása 

A bútorjavítás árak 25.000 - 420.000 Ft között alakulnak a javítandó bútor típusától és a meghibásodástól függően. A legjellemzőbb ártartomány 150.000 - 250.000 Ft köré tehető. Egy asztal javítása nagyjából 5.000 - 45.000 Ft, egy étkezőszék esetén 3.000 - 5.000 Ft, egy bárszék esetén 10.000 - 30.000 Ft-os költséggel érdemes kalkulálni.

Agglomerációk - gyakori szolgáltatási területek: Orosháza, Szigetszentmiklós, Békéscsaba, Székesfehérvár, Kaposvár, Nyíregyháza, Eger, Nagykanizsa, Pápa, Szekszárd, Pécs, Baja, Szombathely, Dunakeszi, Hódmezővásárhely, Gyöngyös, Sopron, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Érd, Veszprém, Vác, Gyula, Győr, Hajdúböszörmény, Dunaújváros, Tatabánya, Esztergom, Salgótarján, Szolnok, Budapest, Miskolc, Zalaegerszeg, Szeged, Ózd, Ajka, Gödöllő, Cegléd, Mosonmagyaróvár, Debrecen

#bútor restaurálás árak

Hasonló cikkek, tartalmak

Szerző
A cikket írta:
Szakértője a bútorkészítésnek és kárpitozásnak.

Komment írása

Ha meglátásod lenne a cikkel kapcsolatban, akkor írd meg kommentben!
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.

Elfogadom az adatédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.
A kommentnek minimum 20 karakter hosszúnak kell lennie.
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadni.

PortálunkrólSzakiWeb - Ingyenes Építőipari Szakember Kereső

SZAKI KERESÉSE NÉV ALAPJÁN

asztalost keresel - vagy szakemberként regisztrálnál?

Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Böngészel az adatlapok között - vagy inkább bombázzanak a szakik?

Segítünk Neked asztalost találni. Mindkét esetben teljesen ingyenes a szolgáltatás.

Melyik városban lenne szükséged asztalos szakemberre?

Válaszd ki a megfelelő várost a listából a névre kattintással, hogy találni tudjunk Neked asztalos szakembert.

Budapest
Debrecen
Szeged
Miskolc
Pécs
Győr
Nyíregyháza
Kecskemét
Székesfehérvár
Szombathely
Szolnok
Tatabánya
Érd
Kaposvár
Sopron
Veszprém
Békéscsaba
Zalaegerszeg
Eger
Nagykanizsa
Dunaújváros
Hódmezővásárhely
Dunakeszi
Cegléd
Salgótarján
Baja
Szigetszentmiklós
Ózd
Vác
Szekszárd
Mosonmagyaróvár
Gödöllő
Hajdúböszörmény
Pápa
Gyula
Gyöngyös
Kiskunfélegyháza
Ajka
Orosháza
Esztergom
Budaörs
Szentes
Kiskunhalas
Kazincbarcika
Jászberény
Szentendre
Siófok
Hajdúszoboszló
Nagykőrös
Tata
Makó
Gyál
Dunaharaszti
Törökszentmiklós
Vecsés
Hatvan
Karcag
Keszthely
Várpalota
Békés
Paks
Fót
Komárom
Dombóvár
Százhalombatta
Göd
Oroszlány
Monor
Balmazújváros
Mohács
Hajdúnánás
Veresegyház
Szigethalom
Gyömrő
Mátészalka
Mezőtúr
Kisvárda
Pomáz
Dabas
Csongrád
Mezőkövesd
Szarvas
Tiszaújváros
Kalocsa
Tapolca
Balassagyarmat
Pécel
Berettyóújfalu
Sátoraljaújhely
Sárvár
Püspökladány
Abony
Kiskőrös
Mór
Pilisvörösvár
Budakeszi
Bonyhád
Gyomaendrőd
Balatonfüred
Törökbálint
Hajdúsámson
Tiszavasvári
Biatorbágy
Újfehértó
Hajdúhadház
Bátonyterenye
Nagykáta
Nyírbátor
Sárospatak
Albertirsa
Kistarcsa
Sárbogárd
Maglód
Bicske
Dorog
Kőszeg
Üllő
Sajószentpéter
Tiszakécske
Marcali
Pilis
Körmend
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Tiszafüred
Isaszeg
Kisújszállás
Tolna
Celldömölk
Heves
Budakalász
Szigetvár
Nagyatád
Csorna
Kapuvár
Mezőberény
Gárdony
Ráckeve
Sarkad
Kerepes
Edelény
Diósd
Halásztelek
Nagykálló
Pásztó
Ócsa
Csömör
Siklós
Szeghalom
Szerencs
Tárnok
Szentgotthárd
Kiskunlacháza
Derecske
Vásárosnamény
Túrkeve
Hajdúdorog
Jánoshalma
Nádudvar
Dunaföldvár
Jászapáti
Kecel
Balatonalmádi
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Sülysáp
Tamási
Fehérgyarmat
Piliscsaba
Ercsi
Polgár
Lenti
Jászárokszállás
Dévaványa
Nyíradony
Sándorfalva
Tura
Füzesabony
Kunhegyes
Erdőkertes
Dunavarsány
Soltvadkert
Nyergesújfalu
Nagykovácsi
Üröm
Páty
Őrbottyán
Létavértes
Kistelek
Zirc
Vésztő
Polgárdi
Enying
Mindszent
Ács
Ibrány
Putnok
Bácsalmás
Nyírtelek
Zalaszentgrót
Felsőzsolca
Szentlőrinc
Fegyvernek
Mogyoród
Kerekegyháza
Téglás
Encs
Győrújbarát
Balkány
Solt
Nagyecsed
Martfű
Bátaszék
Sümeg
Aszód
Újszász
Szabadszállás
Taksony
Mezőkovácsháza
Tápiószecső
Jánossomorja
Kozármisleny
Tótkomlós
Battonya
Mórahalom
Szécsény
Tápiószele
Pusztaszabolcs
Mezőcsát
Kaba
Berhida
Balatonboglár
Füzesgyarmat
Alsózsolca
Nagyhalász
Dömsöd
Hosszúpályi
Izsák
Kartal
Jászfényszaru
Lőrinci
Velence
Jászladány
Martonvásár
Tahitótfalu
Kunmadaras
Jászkisér
Komádi
Szikszó
Tiszalök
Vámospércs
Kisbér
Mezőhegyes
Rákóczifalva
Tát
Zsámbék
Csákvár
Balatonlelle
Alsónémedi
Tápiószentmárton
Bugyi
Algyő
Újkígyós
Egyek
Tiszalúc
Csurgó
Kondoros
Nagyszénás
Domaszék
Szada
Mélykút
Tiszaalpár
Nyírmada
Nyékládháza
Csorvás
Csenger
Lábatlan
Szentmártonkáta
Kemecse
Örkény
Elek
Emőd
Fonyód
Onga
Pétfürdő
Nagymaros
Tiszacsege
Mezőfalva
Szatymaz
Hévíz
Rácalmás
Körösladány
Helvécia
Szabadbattyán
Kenderes
Mikepércs
Dány
Sződliget
Kótaj
Aba
Tompa
Tokaj
Lakitelek
Inárcs
Ebes
Szegvár
Környe
Rakamaz
Tab
Törtel
Seregélyes
Devecser
Tószeg
Nyúl
Abádszalók
Vasvár
Kóka
Ceglédbercel
Szendrő
Harkány
Demecser
Szirmabesenyő
Pilisszentiván
Csemő
Letenye
Záhony
Biharkeresztes
Mándok
Balatonfűzfő
Cibakháza
Etyek
Mende
Nagytarcsa
Doboz
Fadd
Monorierdő
Bodajk
Simontornya
Tokod
Pécsvárad
Nagyvenyim
Tét
Mályi
Dombrád
Baktalórántháza
Hernád
Földes
Pannonhalma
Bóly
Perkáta
Telki
Dunavecse
Fertőszentmiklós
Ásotthalom
Mezőkeresztes
Decs
Nyíracsád
Arló
Kiszombor
Bábolna
Verpelét
Nyírábrány
Délegyháza
Ajak
Szajol
Adony
Verőce
Napkor
Nyáregyháza
Gyenesdiás
Hort
Sükösd
Ecser
Békésszentandrás
Taktaharkány
Kápolnásnyék
Bag
Kétegyháza
Pilisborosjenő
Medgyesegyháza
Sződ
Kengyel
Leányfalu
Bük
Kállósemjén
Kál
Vaja
Felsőtárkány
Gádoros
Gávavencsellő
Deszk
Érsekvadkert
Ballószög
Tuzsér
Balástya
Farmos
Hernádnémeti
Hegyeshalom
Herend
Zagyvarékas
Tápiógyörgye
Hodász
Orgovány
Jászalsószentgyörgy
Baracs
Fertőd
Felsőpakony
Hosszúhetény
Zsombó
Tápióbicske
Nyírpazony
Akasztó
Harta
Vaskút
Vép
Öcsöd
Nagybajom
Bordány
Győrszemere
Besenyszög
Ráckeresztúr
Táborfalva
Csepreg
Lébény
Tóalmás
Erdőtelek
Borsodnádasd
Sárosd
Bocskaikert
Csobánka
Röszke
Nagyréde
Sóskút
Bököny
Halászi
Abda
Sajókaza
Csolnok
Nyírbogát
Sásd
Ecséd
Dunapataj
Múcsony
Abaújszántó
Pákozd
Hajós
Dunabogdány
Gönyű
Csabrendek
Hajdúszovát
Cigánd
Bélapátfalva
Zalalövő
Öttevény
Ópályi
Lengyeltóti
Budavár (1. kerület)
Budapest 2. kerület
Óbuda-Békásmegyer (3. kerület)
Újpest (4. kerület)
Lipótváros (5. kerület)
Terézváros (6. kerület)
Erzsébetváros (7. kerület)
Józsefváros (8. kerület)
Ferencváros (9. kerület)
Kőbánya (10. kerület)
Újbuda (11. kerület)
Hegyvidék (12. kerület)
Budapest 13. kerület
Zugló (14. kerület)
Rákospalota( 15. kerület)
Budapest 16. kerület
Rákosmente (17. kerület)
Pestszentlőrinc (18. kerület)
Kispest (19. kerület)
Pesterzsébet (20. kerület)
Csepel (21. Kerület)
Budafok (22. Kerület)
Soroksár (23. Kerület)
Hévízgyörk
Földeák
Vértesszőlős
Nagymágocs
Üllés
Lepsény
Sárszentmihály
Tiszabura
Balatonszabadi
Sárrétudvari
Zalakomár
Bakonycsernye
Levelek
Jászjákóhalma
Nyírbéltek
Dánszentmiklós
Nagyigmánd
Boldog
Kakucs
Cserszegtomaj
Pátroha
Gomba
Apátfalva
Poroszló
Kisköre
Karácsond
Tokodaltáró
Pilisszántó
Tiszadob
Kocsord
Tarcal
Madaras
Hőgyész
Tápiószőlős
Hajmáskér
Nyírbogdány
Gyöngyössolymos
Csanádpalota
Biharnagybajom
Dusnok
Sajólád
Érsekcsanád
Gesztely
Szalkszentmárton
Sajóbábony
Baj
Tornyospálca
Diósjenő
Iváncsa
Bölcske
Újhartyán
Tass
Porcsalma
Szakoly
Kulcs
Szob
Nagyhegyes
Rétság
Szentgál
Gencsapáti
Megyaszó
Bőcs
Jászkarajenő
Zákányszék
Nyírlugos
Nemesvámos
Bugac
Győrzámoly
Sárisáp
Recsk
Baracska
Iregszemcse
Kunágota
Adács
Pocsaj
Beled
Kóny
Báránd
Csanytelek
Répcelak
Sellye
Nyírmeggyes
Tiszakeszi
Rajka
Andornaktálya
Karancslapujtő
Ják
Jakabszállás
Cece
Besenyőtelek
Petőfibánya
Lovasberény
Ostoros
Nagydorog
Balatonkenese
Tiszaeszlár
Berzence
Bácsbokod
Tarján
Okány
Újszilvás
Dunaszentgyörgy
Köröstarcsa
Sárkeresztúr
Ófehértó
Tápióság
Bagamér
Táplánszentkereszt
Villány
Abasár
Csanádapáca
Kesztölc
Kocs
Úri
Gyöngyöshalász
Rudabánya
Segesd
Rábapatona
Prügy
Kelebia
Forró
Jánosháza
Bekecs
Gyöngyöspata
Tiszanána
Jászszentlászló
Galgahévíz
Apc
Mezőzombor
Kisláng
Mány
Jászszentandrás
Ruzsa
Kadarkút
Szabadkígyós
Kaposmérő
Tiszakarád
Úrhida
Tunyogmatolcs
Szentistván
Beremend
Kosd
Zamárdi
Lánycsók
Pusztavám
Arnót
Fényeslitke
Szank
Jánoshida
Valkó
Vál
Kisszállás
Békéssámson
Pér
Nyírkarász
Gyöngyöstarján
Káloz
Görbeháza
Maklár
Boldva
Őcsény
Szárliget
Mágocs
Mosonszentmiklós
Ónod
Piliscsév
Nyárlőrinc
Herceghalom
Szászvár
Gara
Tarpa
Szigetcsép
Apagy
Kerecsend
Zsámbok
Naszály
Magyarbánhegyes
Szigetmonostor
Nagybaracska
Döge
Buj
Töltéstava
Kimle
Császártöltés
Kéthely
Előszállás
Nagymányok
Pellérd
Forráskút
Böhönye
Fertőrákos
Nyírmihálydi
Tiszadada
Somoskőújfalu
Lajoskomárom
Sáránd
Nagydobos
Szedres
Cserkeszőlő
Mád
Öskü
Pincehely
Ópusztaszer
Tengelic
Nyírcsaholy
Balatonföldvár
Dég
Kismaros
Péteri
Buják
Konyár
Sajószöged
Bucsa
Kántorjánosi
Vonyarcvashegy
Pétervására
Litér
Fülöpszállás
Domony
Pázmánd
Máriapócs
Mérk
Bogyiszló
Bőny
Badacsonytomaj
Jászdózsa
Ágfalva
Zámoly
Nagyrábé
Monostorpályi
Pilisszentkereszt
Városföld
Mocsa
Ádánd
Sajóvámos
Nagyoroszi
Csány
Szigetszentmárton
Mezőszilas
Tiszaszentimre
Tiszabő
Jobbágyi
Méhkerék
Szabadegyháza
Kistokaj
Tordas
Kópháza
Tiszapüspöki
Koroncó
Székkutas
Becsehely
Bokod
Szendrőlád
Hercegszántó
Kunfehértó
Gönc
Kevermes
Gyönk
Almásfüzitő
Aranyosapáti
Nyírgyulaj
Hidas
Parád
Bősárkány
Bercel
Zomba
Romhány
Dombegyház
Vácszentlászló
Nyírmártonfalva
Perbál
Tyukod
Maroslele
Szany
Süttő
Pócsmegyer
Nyírtass
Úrkút
Harsány
Bátya
Apostag
Csengőd
Nyírkáta
Csengele
Iklad
Szomód
Nagycenk
Harka
Dunaszeg
Ősi
Kecskéd
Alattyán
Hajdúbagos
Zagyvaszántó
Kompolt
Egerszalók
Baks
Pilismarót
Rákócziújfalu
Fábiánsebestyén
Dávod
Nyírvasvári
Pánd
Nagykozár
Bogács
Encsencs
Domoszló
Balatonszárszó
Döbrököz
Szamosszeg
Anarcs
Iszkaszentgyörgy
Rád
Farkaslyuk
Taktaszada
Gyulaháza
Zalakaros
Szigetújfalu
Gégény
Bajna
Kék
Lábod
Mátraverebély
Kaszaper
Nyársapát
Mátraderecske
Csörög
Berekböszörmény
Torony
Taszár
Ásványráró
Csökmő
Dunaszekcső
Vámosgyörk
Alap
Szurdokpüspöki
Szentlőrinckáta
Jászfelsőszentgyörgy
Écs
Fehérvárcsurgó
Szihalom
Kisléta
Újszentiván
Hejőbába
Nyirád
Farád
Ágasegyháza
Tállya
Madocsa
Noszvaj
Tiszabezdéd
Vasad
Szentkirály
Rózsaszentmárton
Császár
Csetény
Heréd
Karancskeszi
Mátraterenye
Vácrátót
Csévharaszt
Dunakiliti
Budajenő
Járdánháza
Szentkirályszabadja
Rimóc
Aszaló
Katymár
Kocsér
Kálmánháza
Tar
Kazár
Piricse
Tatárszentgyörgy
Balatonfenyves
Visegrád
Csávoly
Sármellék
Nemesnádudvar
Ikrény
Soponya
Bócsa
Tarnaörs
Ököritófülpös
Karcsa
Tiszabercel
Tolcsva
Felsőszentiván
Sirok
Felcsút
Levél
Ságvár
Pap
Tiszanagyfalu
Lőkösháza
Pálmonostora
Kesznyéten
Halmaj
Szokolya
Nagyszentjános
Máriakálnok
Markaz
Csór
Tarnalelesz
Ikervár
Nagycserkesz
Szederkény
Vajszló
Tázlár
Vértesacsa
Ricse
Csabacsűd
Balatonszemes
Csopak
Nyírtura
Győrújfalu
Csákánydoroszló
Somogyvár
Bakonyszentlászló
Sály
Nagyvázsony
Fülöp
Fábiánháza
Izsófalva
Jánkmajtis
Váchartyán
Enese
Petneháza
Galgamácsa
Nádasdladány
Méra
Zsadány
Németkér
Geszteréd
Atkár
Mosonszolnok
Leányvár
Tiszasziget
Ászár
Tömörkény
Bükkábrány
Besnyő
Kunszállás
Vasmegyer
Szabolcsveresmart
Fajsz
Olaszliszka
Báta
Kisgyőr
Tác
Nógrádmegyer
Jászboldogháza
Pócspetri
Mátranovák
Érpatak
Zalaapáti
Hernádkak
Győrladamér
Pátka
Pusztaföldvár
Újlengyel
Vámosszabadi
Tarnaméra
Kakasd
Álmosd
Tinnye
Vámosmikola
Tiszatenyő
Dudar
Csépa
Jásztelek
Kaposfő
Murakeresztúr
Szár
Miske
Felsőörs
Alsóörs
Monok
Ormosbánya
Pacsa
Bana
Szomolya
Szilvásvárad
Tardos
Rábapaty
Tiszaszőlős
Nagyfüged
Csólyospálos
Mezőtárkány
Kőtelek
Ozora
Dunasziget
Varsány
Mezőnyárád
Bajót
Hangony
Istenmezeje
Győrtelek
Szerep
Csomád
Foktő
Nagykörű
Palotás
Somogyjád
Hegykő
Derekegyház
Balatonszentgyörgy
Bak
Tényő
Tiszajenő
Tiszakanyár
Kurityán
Szűcsi
Ladánybene
Pilisjászfalu
Somogyszob
Szepetnek
Csokonyavisonta
Pálfa
Karád
Gellénháza
Mátraszőlős
Zsáka
Szatmárcseke
Dunaalmás
Magyaralmás
Türje
Gyöngyösoroszi
Kunbaja
Pusztamonostor
Görcsöny
Majosháza
Öreglak
Kunadacs
Szendehely
Pusztadobos
Nagylóc
Tiszaroff
Karancsalja
Dédestapolcsány
Sárkeresztes
Darnózseli
Penc
Kékcse
Tiszavárkony
Ramocsaháza
Kaposszekcső
Alsóvadász
Babócsa
Sarkadkeresztúr
Legyesbénye
Balatonkeresztúr
Papkeszi
Bátmonostor
Mecseknádasd
Drégelypalánk
Tiszasüly
Átány
Sajókeresztúr
Balotaszállás
Kölesd
Bükkaranyos
Kőszárhegy
Vaszar
Újszentmargita
Nagyharsány
Hortobágy
Győrság
Kápolna
Gyermely
Ludányhalászi
Kötegyán
Vilmány
Kutas
Nagyberki
Kálló
Nagyvarsány
Petőfiszállás
Bakonyszombathely
Alcsútdoboz
Kincsesbánya
Söjtör
Pereszteg
Szákszend
Kübekháza
Püspökhatvan
Nagysáp
Tárkány
Tiszapalkonya
Tiszatarján
Csátalja
Vácduka
Magyarcsanád
Őr
Egerbakta
Novajidrány
Telekgerendás
Tiszakürt
Acsa
Tetétlen
Szeremle
Kölcse
Biri
Pusztaszer
Lövő
Sukoró
Tiszatelek
Pácin
Nógrád
Pitvaros
Mesztegnyő
Végegyháza
Ugod
Dunaegyháza
Sajópetri
Nagykamarás
Sényő
Tiszaörs
Dejtár
Nagykereki
Kisapostag
Köröm
Etes
Bánhorváti
Borota
Tihany
Tibolddaróc
Pély
Bodroghalom
Sárszentágota
Somberek
Réde
Csókakő
Szakály
Tevel
Szügy
Mernye
Vasszécseny
Buzsák
Verseg
Látrány
Véménd
Esztár
Novaj
Bánréve
Kétsoprony
Homokmégy
Kőröshegy
Pusztavacs
Tótvázsony
Egercsehi
Szil
Vizslás
Vajdácska
Fertőszéplak
Balatonendréd
Nádasd
Alsópáhok
Nagyberény
Igal
Mezőszentgyörgy
Vértessomló
Bezenye
Jármi
Mártély
Vitnyéd
Nagykarácsony
Balatonfőkajár
Városlőd
Sajóörös
Bágyogszovát
Jenő
Timár
Tiszabecs
Egyházasrádóc
Gyarmat
Tök
Gerendás
Kocsola
Halmajugra
Börcs
Rém
Boconád
Daruszentmiklós
Iharosberény
Kajárpéc
Karancsság
Taktakenéz
Bagod
Neszmély
Galambok
Iván
Szigetbecse
Eperjeske
Ecsegfalva
Kismarja
Kajdacs
Sopronkövesd
Keszü
Alsószentmárton
Nárai
Gyúró
Gyüre
Szőlősgyörök
Dalmand
Sióagárd
Hédervár
Magyarkeszi
Rohod
Kunsziget
Paszab
Kővágószőlős
Ilk
Páhi
Szirák
Nagybánhegyes
Váncsod
Igrici
Bakonybél
Bénye
Soltszentimre
Márkó
Ináncs
Vanyarc
Endrefalva
Berente
Tataháza
Tarnazsadány
Rum
Apaj
Gyömöre
Tard
Bükkszentkereszt
Zalahaláp
Kislőd
Ravazd
Murony
Gerjen
Zebegény
Somogysárd
Máza
Lovászi
Bakonszeg
Tenk
Szakmár
Felgyő
Borsodszentgyörgy
Hencida
Kehidakustány
Nyírcsászári
Sarud
Mezőcsokonya
Csabdi
Hetes
Súr
Tarany
Mezőszemere
Nagyiván
Magyarpolány
Révfülöp
Ecseg
Furta
Kenézlő
Rezi
Pápateszér
Pogány
Hidasnémeti
Detk
Csákberény
Inke
Szalonna
Szabolcsbáka
Őriszentpéter
Újléta
Regöly
Nagyesztergár
Pilisszentlászló
Balatonvilágos
Pusztazámor
Hejőpapi
Szuhogy
Makád
Juta
Kisar
Borsodszirák
Páka
Kurd
Mezőladány
Teskánd
Gyöngyösfalu
Lovászpatona
Sáta
Fülöpjakab
Tiszaszentmárton
Monostorapáti
Parasznya
Babót
Letkés
Szalánta
Gérce
Bácsborsód
Pusztamérges
Bocfölde
Vásárosdombó
Vállaj
Lesencetomaj
Boldogkőváralja
Visonta
Halimba
Ároktő
Dömös
Visznek
Nyírgelse
Szentpéterszeg
Sajóhídvég
Bodrogkeresztúr
Homokszentgyörgy
Somlóvásárhely
Balogunyom
Cered
Nyíribrony
Tépe
Sokorópátka
Várdomb
Nagykónyi
Gelse
Bükkösd
Bárdudvarnok
Berzék
Görgeteg
Szorgalmatos
Kömlőd
Hernádvécse
Szelevény
Lukácsháza
Tótszerdahely
Balatonberény
Erdőbénye
Bódvaszilas
Andocs
Nagyrécse
Nézsa
Varbó
Zákány
Csököly
Áporka
Bükkszenterzsébet
Káld
Szalaszend
Pálháza
Sárszentlőrinc
Medgyesbodzás
Magyarnándor
Mezőgyán
Rétközberencs
Veszprémvarsány
Dorogháza
Balaton
Szomor
Tiszaderzs
Székely
Nyírtét
Beszterec
Tabdi
Tardona
Várvölgy
Sajóecseg
Tolnanémedi
Nagylók
Mezőnagymihály
Nőtincs
Penészlek
Orfű
Himesháza
Petőháza
Kajászó
Olaszfalu
Sarród
Galgagyörk
Kölked
Kisvarsány
Balatongyörök
Beloiannisz
Dormánd
Nagylózs
Hejőkeresztúr
Bárna
Tiszasas
Ságújfalu
Rábapordány
Tiborszállás
Rábahídvég
Magyarszék
Mihályi
Gyulaj
Hahót
Balatonederics
Szászberek
Cserépfalu
Kisnána
Egervár
Körösszegapáti
Berekfürdő
Pázmándfalu
Aparhant
Bakonynána
Csősz
Örményes
Mozsgó
Zalaszentiván
Somogyudvarhely
Bicsérd
Gyékényes
Kamut
Kaskantyú
Uszód
Egerszólát
Bogád
Géderlak
Héreg
Szentpéterfa
Szentpéterúr
Hobol
Tiszakerecseny
Újkenéz
Csót
Héhalom
Nyírparasznya
Gutorfölde
Kázsmárk
Serényfalva
Mezőlak
Felsőnyék
Nagybajcs
Dad
Újkér
Hantos
Isztimér
Sóshartyán
Feldebrő
Sáp
Kemence
Nagysimonyi
Tiszagyenda
Bélmegyer
Egerág
Őrhalom
Újudvar
Vajta
Kispalád
Laskod
Tápszentmiklós
Mohora
Kerekharaszt
Bükkzsérc
Rátka
Újpetre
Bakonysárkány
Mezőkomárom
Nemesbikk
Kaposszerdahely
Majs
Kisoroszi
Györköny
Beregdaróc
Zalaszántó
Lesenceistvánd
Dág
Biharugra
Pusztahencse
Mezőörs
Bihartorda
Felsőnyárád
Nagybarca
Noszlop
Zalaszentmihály
Felsődobsza
Agyagosszergény
Magyarbóly
Borsosberény
Szuhakálló
Erk
Rábatamási
Igar
Veszkény
Mosdós
Gemzse
Annavölgy
Nábrád
Zalacsány
Pirtó
Nyárád
Tabajd
Magyarhomorog
Nagykapornak
Zichyújfalu
Vatta
Mátraszele
Gátér
Gacsály
Bodrogolaszi
Barabás
Darány
Gölle
Felsőszentmárton
Nagyvisnyó
Kardoskút
Lónya
Versend
Királyegyháza
Pókaszepetk
Milota
Csécse
Borsodbóta
Nagyszokoly
Dunafalva
Ötvöskónyi
Csörötnek
Nemesgulács
Gulács
Bernecebaráti
Patak
Csokvaomány
Magyargéc
Kiskorpád
Homrogd
Balinka
Tiszaug
Magy
Nemesszalók
Egyházasfalu
Almáskamarás
Kisbajcs
Girincs
Rédics
Nyírpilis
Harc
Badacsonytördemic
Szárföld
Litke
Tarnaszentmiklós
Osli
Kőröstetétlen
Nyírjákó
Tiszaszalka
Palotabozsok
Újtikos
Vácegres
Cikó
Pakod
Kenyeri
Vértesboglár
Felsőlajos
Osztopán
Kapospula
Berkesd
Gáborján
Takácsi
Gánt
Váralja
Újcsanálos
Makkoshotyka
Gödre
Cserhátsurány
Mindszentgodisa
Vokány
Zalavár
Szakcs
Felpéc
Szabadhídvég
Nagytálya
Karancsberény
Csesztreg
Uraiújfalu
Zalaszentlászló
Sopronhorpács
Püspökmolnári
Sormás
Csikéria
Márianosztra
Harkakötöny
Fülöpháza
Bodrogkisfalud
Hugyag
Füle
Bakonyszentkirály
Sorokpolány
Balsa
Újrónafő
Balatonakarattya
Pusztakovácsi
Berkesz
Tótszentmárton
Körösszakál
Mogyorósbánya
Zsira
Pölöske
Hejőszalonta
Vizsoly
Papos
Csajág
Csikóstőttős
Domaháza
Boba
Peresznye
Tiszaigar
Szin
Geszt
Hollóháza
Attala
Rakaca
Gógánfa
Mátramindszent
Beregsurány
Mórichida
Perkupa
Nógrádsáp
Szigliget
Külsővat
Rozsály
Baté
Bázakerettye
Horvátzsidány
Dunaszentbenedek
Sonkád
Szajk
Vassurány
Csengerújfalu
Remeteszőlős
Medina
Kemenesmagasi
Pecöl
Nyírkércs
Somogyszentpál
Nova
Nagycsécs
Zalaszentbalázs
Adásztevel
Búcsúszentlászló
Zánka
Hegyfalu
Rábagyarmat
Sajóvelezd
Bábonymegyer
Káptalanfa
Túristvándi
Karmacs
Magyaratád
Királd
Szerecseny
Kővágóörs
Zemplénagárd
Alacska
Sárhida
Jánd
Értény
Ostffyasszonyfa
Magyarlak
Szentlászló
Csengersima
Tarhos
Szenna
Győrsövényház
Tiszakóród
Mátyásdomb
Miháld
Becsvölgye
Taliándörögd
Somogyvámos
Egyházaskozár
Mánfa
Háromfa
Jéke
Somogyszil
Tés
Ordacsehi
Geresdlak
Mihályháza
Vereb
Öregcsertő
Alsónyék
Pécsudvard
Méhtelek
Tornanádaska
Ipolyvece
Bolhó
Kóspallag
Szabadszentkirály
Mátraballa
Óbarok
Csernely
Nekézseny
Zsana
Bársonyos
Kisfalud
Gamás
Újdombrád
Szamossályi
Bodony
Baksa
Tolmács
Zsurk
Vámosújfalu
Nemesdéd
Söpte
Vése
Felsőrajk
Kisdorog
Botpalád
Ölbő
Kaposújlak
Ludas
Dunaszentpál
Tapsony
Mórágy
Sáregres
Nemti
Belezna
Somogyaszaló
Nemesvid
Somogysámson
Barbacs
Egyházasgerge
Bikal
Tomajmonostora
Vönöck
Sajópálfala
Marcaltő
Magyaregregy
Püspökszilágy
Nagynyárád
Baktakék
Tiszagyulaháza
Jászágó
Besenyőd
Táp
Jásd
Tanakajd
Imrehegy
Aldebrő
Lipót
Tiszamogyorós
Öttömös
Molnári
Penyige
Csénye
Felsőtelekes
Rudolftelep
Borsodivánka
Babarc
Dóc
Fürged
Alsóberecki
Zalabér
Tófej
Borzavár
Nagybörzsöny
Kétújfalu
Homokbödöge
Mesterszállás
Nemesgörzsöny
Alsónána
Nógrádsipek
Balatonmáriafürdő
Kéty
Mikófalva
Ácsteszér
Fertőhomok
Nemesbük
Nikla
Túrricse
Gyulakeszi
Olcsva
Csobaj
Zalabaksa
Garabonc
Borsfa
Bükkszék
Som
Kétpó
Szulok
Kerékteleki
Nagybárkány
Nágocs
Drávaszabolcs
Nógrádkövesd
Lak
Úny
Meggyeskovácsi
Ivánc
Tisztaberek
Kunpeszér
Diósviszló
Patvarc
Egerfarmos
Kolontár
Viss
Nagyar
Sárpilis
Dör
Sitke
Kömpöc
Nyírlövő
Somlószőlős
Csegöld
Eszteregnye
Bátorliget
Nagyút
Rákóczibánya
Csobád
Kovácsvágás
Kapoly
Mikebuda
Mezősas
Tereske
Pátyod
Kokad
Káva
Hárskút
Bánk
Vát
Balatonakali
Nagyveleg
Csányoszró
Erdőkövesd
Hercegkút
Nagyrév
Sorkifalud
Nyírderzs
Tiszaadony
Szeleste
Alsónemesapáti
Püski
Szilsárkány
Acsád
Abaliget
Zalatárnok
Hunya
Rábakecöl
Bánd
Felsőpáhok
Terem
Vezseny
Alsószentiván
Tiszaladány
Perenye
Göncruszka
Ragály
Pálosvörösmart
Keszeg
Cégénydányád
Fityeház
Gyód
Dáka
Gersekarát
Fertőendréd
Györe
Oszkó
Nógrádszakál
Bakonytamási
Nagyrozvágy
Szanda
Csömödér
Hevesvezekény
Epöl
Kardos
Abaújkér
Kálmáncsa
Nagypeterd
Bakonyjákó
Tarnabod
Sótony
Siójut
Hosszúpereszteg
Bánokszentgyörgy
Királyhegyes
Ipolyszög
Jákó
Vécs
Kerta
Balatonszőlős
Magyarhertelend
Nemesbőd
Vadna
Pári
Szabás
Kemenesszentpéter
Nagydobsza
Sümegcsehi
Kuncsorba
Csővár
Bogyoszló
Kökény
Erdőhorváti
Kunbaracs
Kisnémedi
Salomvár
Taktabáj
Vilonya
Lucfalva
Mike
Ete
Himod
Fácánkert
Ura
Galgaguta
Istvándi
Sátorhely
Panyola
Semjénháza
Ferencszállás
Vasboldogasszony
Sajóivánka
Berkenye
Demjén
Piliny
Beleg
Máriahalom
Radostyán
Kemenessömjén
Nagyacsád
Hevesaranyos
Magyaregres
Surd
Homorúd
Mezőpeterd
Muraszemenye
Szátok
Óhíd
Alsóújlak
Nak
Kőkút
Kondó
Olasz
Szögliget
Bekölce
Nagykökényes
Sárkeszi
Sümegprága
Felsőnána
Csapod
Csögle
Herencsény
Mecsér
Moha
Cserkút
Győrvár
Felsőszölnök
Somogyzsitfa
Érsekhalma
Pápakovácsi
Cirák
Hangács
Gelej
Csaroda
Dombiratos
Tófalu
Nagykorpád
Boldogkőújfalu
Mersevát
Rábacsécsény
Szálka
Pusztaszentlászló
Tüskevár
Gelénes
Lad
Töttös
Tornyiszentmiklós
Rásonysápberencs
Mihálygerge
Felsőpetény
Bucsu
Dencsháza
Egerbocs
Szuha
Szántód
Zimány
Jobaháza
Csaholc
Orci
Lázi
Tiszarád
Csatár
Feketeerdő
Aggtelek
Székelyszabar
Vámosatya
Egyházashollós
Kisszekeres
Somogyfajsz
Lakócsa
Rétalap
Nagygyimót
Bojt
Vérteskethely
Tiszavid
Alsópetény
Darvas
Zubogy
Nagyszekeres
Pusztamagyaród
Telkibánya
Eperjes
Szajla
Tiszacsermely
Csesznek
Lengyel
Hidvégardó
Jákfalva
Golop
Csincse
Nadap
Vízvár
Körösnagyharsány
Bálványos
Györgytarló
Pörböly
Pécsely
Várgesztes
Simaság
Sántos
Kereki
Bérbaltavár
Becske
Zákányfalu
Dunatetétlen
Kishartyán
Újiráz
Nemesapáti
Márokpapi
Bőszénfa
Vanyola
Bár
Sávoly
Gerde
Felsővadász
Szentgáloskér
Károlyháza
Zalaszabar
Nagytevel
Bezi
Sajónémeti
Vámosoroszi
Egyházaskesző
Telekes
Árpádhalom
Ártánd
Malomsok
Nagyér
Egerlövő
Mikóháza
Jákfa
Drávafok
Kemendollár
Felsőcsatár
Magyarszerdahely
Győrasszonyfa
Ambrózfalva
Erdőtarcsa
Kelemér
Egyed
Balatonőszöd
Birján
Hetvehely
Söréd
Nógrádmarcal
Kondorfa
Kemenesmihályfa
Máriakéménd
Romonya
Magyargencs
Nagypáli
Acsalag
Semjén
Somogymeggyes
Eplény
Géberjén
Bajánsenye
Balajt
Karos
Zalacséb
Szólád
Rábacsanak
Rábaszentmihály
Helesfa
Somogyapáti
Nagylengyel
Kisharsány
Nick
Kaposhomok
Szápár
Fehértó
Vörs
Lippó
Rábaszentandrás
Lövőpetri
Pogányszentpéter
Kötcse
Erdőkürt
Hét
Nagylak
Izmény
Mátételke
Markotabödöge
Pusztaottlaka
Vértestolna
Babosdöbréte
Nagyrada
Káptalantóti
Sajópüspöki
Küngös
Dióskál
Váraszó
Muhi
Kémes
Hont
Királyszentistván
Narda
Kisdombegyház
Somogygeszti
Várda
Kőszegszerdahely
Salköveskút
Egyházasdengeleg
Csikvánd
Klárafalva
Selyeb
Óföldeák
Őrtilos
Sóly
Kup
Szamosangyalos
Zádorfalva
Krasznokvajda
Szakáld
Balatonújlak
Lakhegy
Somogybabod
Nagyalásony
Kustánszeg
Kisbucsa
Ipolytarnóc
Uszka
Somogytúr
Legénd
Ömböly
Zalagyömörő
Kisigmánd
Bikács
Fülesd
Doba
Körösújfalu
Kemeneshőgyész
Mályinka
Dunaszentmiklós
Pankasz
Magyarszecsőd
Móricgát
Iharos
Lovas
Siklósnagyfalu
Nyalka
Csenyéte
Vág
Bodrog
Bakonybánk
Bejcgyertyános
Röjtökmuzsaj
Mucsi
Révleányvár
Kéleshalom
Kétbodony
Szőc
Szentantalfa
Törökkoppány
Váckisújfalu
Kács
Magyarkeresztúr
Bolhás
Mátraszentimre
Kamond
Sajósenye
Esztergályhorváti
Zabar
Paloznak
Tengőd
Zajta
Ipolytölgyes
Balatonmagyaród
Sumony
Fáj
Hernádszentandrás
Sajólászlófalva
Bogádmindszent
Nagyszakácsi
Répáshuta
Csoma
Nagykutas
Szúcs
Pethőhenye
Ábrahámhegy
Kisbágyon
Alsószuha
Kisunyom
Csanádalberti
Bátaapáti
Ordas
Gasztony
Porva
Kánya
Mosonudvar
Hegyszentmárton
Bakonyoszlop
Ráksi
Benk
Páli
Molnaszecsőd
Nagyszékely
Bonyhádvarasd
Pornóapáti
Csitár
Füzér
Márok
Szabolcs
Martonyi
Kisvejke
Baranyajenő
Bedegkér
Orosztony
Szemely
Hidegkút
Zaránk
Nagytőke
Drávatamási
Rönök
Pusztamiske
Sajókápolna
Szakony
Zselicszentpál
Szentdomonkos
Büssü
Nagycsepely
Somogyhárságy
Belvárdgyula
Boda
Gilvánfa
Szalmatercs
Kisbajom
Tekenye
Léh
Szentgyörgyvölgy
Dabronc
Szamoskér
Zalaszentgyörgy
Lókút
Tarjánpuszta
Bazsi
Tiszainoka
Liszó
Újbarok
Nemeshany
Kám
Alibánfa
Csörnyeföld
Tornyosnémeti
Zengővárkony
Nagybakónak
Vasegerszeg
Felsőmocsolád
Drávasztára
Táska
Cserdi
Szécsényfelfalu
Rinyaszentkirály
Aszófő
Hedrehely
Csém
Sand
Vasasszonyfa
Hács
Ócsárd
Rigyác
Garadna
Szemere
Hidegség
Gecse
Bögöt
Somodor
Gyóró
Cserépváralja
Mőcsény
Almamellék
Szenta
Boldogasszonyfa
Borjád
Szarvasgede
Pásztori
Szamosbecs
Apátistvánfalva
Mecsekpölöske
Kisbárapáti
Bakonypölöske
Kertészsziget
Csönge
Fulókércs
Kapolcs
Kemenespálfa
Vaskeresztes
Batyk
Jászivány
Csárdaszállás
Kercseliget
Völcsej
Szentegát
Dámóc
Parádsasvár
Görcsönydoboka
Olaszfa
Aranyosgadány
Alsószölnök
Marcalgergelyi
Balatonszepezd
Gige
Terény
Liget
Belecska
Zalaháshágy
Ivád
Petrikeresztúr
Zsarolyán
Nagytótfalu
Csertő
Mucsfa
Nagypall
Felsőkelecsény
Adorjánháza
Örménykút
Dénesfa
Várbalog
Nyíri
Endrőc
Vasszilvágy
Erdősmecske
Kövegy
Császló
Szamosújlak
Sajtoskál
Borszörcsök
Bácsszőlős
Csehimindszent
Kisbodak
Patapoklosi
Ipolydamásd
Varsád
Nagyváty
Pölöskefő
Mónosbél
Oszlár
Pápasalamon
Rakacaszend
Nagydém
Zalavég
Mezőhék
Vásárosmiske
Farkasgyepű
Tákos
Tiszadorogma
Gic
Csép
Baktüttös
Mihályfa
Katafa
Tokorcs
Ziliz
Szakonyfalu
Dabrony
Újtelek
Pálmajor
Iszkáz
Nemeskolta
Simonfa
Old
Somogyhatvan
Vashosszúfalu
Bátor
Tiszabábolna
Bélavár
Vaspör
Vasszentmihály
Alsórajk
Boncodfölde
Botykapeterd
Bozsok
Szőkéd
Zalaistvánd
Pere
Csánig
Kistormás
Kaposkeresztúr
Cserháthaláp
Petrivente
Köveskál
Hencse
Tormafölde
Pénzesgyőr
Velem
Magyarmecske
Pusztaszemes
Diósberény
Und
Sajógalgóc
Rózsafa
Nagykinizs
Szergény
Zics
Hollókő
Egervölgy
Csesztve
Répcevis
Udvari
Egyházashetye
Szava
Kisapáti
Patalom
Csipkerek
Szarvaskő
Kismányok
Ukk
Nyőgér
Zalaboldogfa
Bozzai
Bér
Bocska
Kiskinizs
Csonkahegyhát
Szente
Bakonya
Vindornyaszőlős
Pinnye
Szemenye
Fony
Fülpösdaróc
Megyehíd
Kazsok
Felsőregmec
Matty
Kárász
Gibárt
Zádor
Kisvaszar
Nemesvita
Vasalja
Fedémes
Hottó
Kővágótöttös
Ófalu
Szentbalázs
Magosliget
Szenyér
Szebény
Nagyhajmás
Szőce
Drágszél
Koppányszántó
Románd
Zók
Gyepükaján
Kistótfalu
Korlát
Gadány
Kisnamény
Lácacséke
Kelevíz
Fertőboz
Milejszeg
Szamostatárfalva
Zselickislak
Nyomár
Csömend
Sikátor
Gősfa
Egeraracsa
Told
Olcsvaapáti
Szentgyörgyvár
Mikosszéplak
Téseny
Tiszavalk
Lovászhetény
Uzsa
Hernádkércs
Lesencefalu
Tormásliget
Dövény
Újvárfalva
Balatonudvari
Hagyárosbörönd
Füzérkomlós
Fancsal
Nemessándorháza
Bakonyszücs
Szilaspogony
Folyás
Sopronnémeti
Csibrák
Ősagárd
Tompaládony
Kisszékely
Gyöngyösmellék
Hetefejércse
Kishuta
Kissikátor
Gór
Nemeskocs
Nemesrempehollós
Bükkszentmárton
Böde
Csataszög
Pácsony
Zalaszentjakab
Mekényes
Gyugy
Rádóckölked
Perőcsény
Somlójenő
Bedő
Rátót
Kérsemjén
Lórév
Nyim
Hövej
Garé
Csehbánya
Szalatnak
Resznek
Alsódobsza
Bodonhely
Tömörd
Pórszombat
Répceszemere
Kispáli
Tormás
Kásád
Ládbesenyő
Nagygeresd
Füzérradvány
Bakonypéterd
Kátoly
Lispeszentadorján
Alsómocsolád
Nemesrádó
Csempeszkopács
Hejőkürt
Palkonya
Porrogszentkirály
Egyházasharaszti
Hegymagas
Vámoscsalád
Csabaszabadi
Szentdénes
Sáska
Újireg
Bögöte
Nemescsó
Gadna
Závod
Iklódbördőce
Mánd
Veszprémgalsa
Beret
Zalaszentlőrinc
Kislippó
Gordisa
Nemeskeresztúr
Nemespátró
Teklafalu
Oltárc
Árpás
Kacsóta
Karakószörcsök
Pápadereske
Pápoc
Kovácshida
Mesteri
Misefa
Miszla
Oroszló
Kenéz
Bakóca
Túrony
Pósfa
Kastélyosdombó
Villánykövesd
Magyarsarlós
Nagyrákos
Drávapalkonya
Szabadi
Szentliszló
Mátyus
Szegi
Csombárd
Sámsonháza
Hásságy
Hegyhátszentjakab
Erzsébet
Szentistvánbaksa
Bókaháza
Uppony
Nemesszentandrás
Pusztacsalád
Mikekarácsonyfa
Lénárddaróc
Kerkabarabás
Rinyaújlak
Nyugotszenterzsébet
Felsőberecki
Borsodgeszt
Jágónak
Nemeshetés
Cák
Detek
Dörgicse
Veszprémfajsz
Lúzsok
Pamuk
Fonó
Bogdása
Gerényes
Pusztaradvány
Kávás
Márkháza
Bugacpusztaháza
Halogy
Szőkedencs
Szűr
Gyügye
Kiskassa
Dúzs
Abaújvár
Nagypirit
Bonnya
Gelsesziget
Sobor
Nagykeresztúr
Magyarszombatfa
Merenye
Magyarszentmiklós
Illocska
Dunaremete
Hermánszeg
Damak
Szilágy
Kisszentmárton
Kőszegdoroszló
Heresznye
Zala
Tiszacsécse
Aka
Piskó
Monaj
Visnye
Kisdobsza
Zselickisfalud
Mindszentkálla
Viszák
Sárazsadány
Tékes
Alsóbogát
Polány
Csehi
Hirics
Kilimán
Magyardombegyház
Döbrönte
Andrásfa
Szinpetri
Vilyvitány
Torvaj
Ganna
Négyes
Vászoly
Tomor
Somogyviszló
Sóstófalva
Vinár
Kerecseny
Ibafa
Dubicsány
Komlóska
Sorkikápolna
Pötréte
Hernádpetri
Zalaerdőd
Bodmér
Bakonyszentiván
Hejce
Abod
Patosfa
Dozmat
Szaporca
Zajk
Köcsk
Cún
Alsótold
Jósvafő
Csákány
Béb
Felsőmarác
Egeralja
Tiszatardos
Nemeske
Kórós
Raposka
Murarátka
Bezedek
Ivándárda
Szulimán
Mencshely
Szárazd
Hollád
Lothárd
Kisbabot
Cserénfa
Őrimagyarósd
Kissomlyó
Balatoncsicsó
Hajmás
Csatka
Szegerdő
Ecseny
Tarnaszentmária
Rábatöttös
Trizs
Gálosfa
Rinyabesenyő
Felsőgagy
Kerkaszentkirály
Bisse
Zaláta
Gagyvendégi
Drávaiványi
Nemeskér
Bucsuta
Kisasszonyfa
Tornaszentjakab
Komjáti
Hernádcéce
Szilvásszentmárton
Kacorlak
Terpes
Bódvalenke
Meszlen
Szegilong
Magyartelek
Duka
Kákics
Sajómercse
Petőmihályfa
Teleki
Nóráp
Miklósi
Bodolyabér
Kisberény
Kemestaródfa
Porrog
Szakadát
Kőszegpaty
Békás
Liptód
Feked
Visz
Szécsisziget
Martonfa
Kiscsécs
Újsolt
Köblény
Fazekasboda
Szarvaskend
Magyarnádalja
Csáfordjánosfa
Kercaszomor
Ozmánbük
Ipacsfa
Drávacsepely
Edde
Szalapa
Kemenesszentmárton
Tótújfalu
Peterd
Szécsénke
Szentimrefalva
Zalkod
Potony
Keszőhidegkút
Kisgyalán
Kisherend
Bakonykoppány
Pula
Gagybátor
Márfa
Kisrécse
Lapáncsa
Chernelházadamonya
Újlőrincfalva
Somogyaracs
Meszes
Molvány
Horvátlövő
Zsédeny
Rádfalva
Ág
Drávaszerdahely
Zalamerenye
Öcs
Lickóvadamos
Kishajmás
Szilvágy
Kisrákos
Somogyegres
Ellend
Tésenfa
Bakháza
Szalafő
Abaújszolnok
Rigács
Karakó
Pat
Szakácsi
Drávacsehi
Németfalu
Vásárosbéc
Baskó
Adorjás
Kistapolca
Pusztaederics
Vigántpetend
Borgáta
Nemeskisfalud
Pusztafalu
Tilaj
Alsóregmec
Baranyahídvég
Kéked
Grábóc
Lulla
Felsőjánosfa
Rinyakovácsi
Tornaszentandrás
Várfölde
Tárnokréti
Nagybudmér
Tivadar
Szentbékkálla
Kistolmács
Somogyacsa
Vejti
Hunyadfalva
Sámod
Bihardancsháza
Darnó
Maráza
Bózsva
Pócsa
Kissziget
Kisrozvágy
Regenye
Bánfa
Kisnyárád
Basal
Horpács
Apácatorna
Iliny
Vének
Hegyháthodász
Pálfiszeg
Kiscsehi
Áta
Ebergőc
Csarnóta
Lápafő
Kerkateskánd
Kisasszond
Kánó
Okorág
Homokkomárom
Kiskutas
Nagyvejke
Ózdfalu
Rábcakapi
Hernádszurdok
Nagygörbő
Komlósd
Csapi
Kékesd
Hosszúvölgy
Kisgörbő
Szuhafő
Kálócfa
Monyoród
Csonkamindszent
Büttös
Harasztifalu
Szilvás
Drávagárdony
Pinkamindszent
Somogycsicsó
Várong
Bácsszentgyörgy
Varászló
Kupa
Csurgónagymarton
Sósvertike
Baranyaszentgyörgy
Hegyhátsál
Pettend
Kozárd
Zsujta
Nagycsány
Kisecset
Mesterháza
Várkesző
Pusztacsó
Pereked
Páprád
Péterhida
Katádfa
Dobronhegy
Gyanógeregye
Vásárosfalu
Hegyesd
Sérsekszőlős
Tótszentgyörgy
Kisbárkány
Garbolc
Nemesládony
Nagykölked
Szágy
Vázsnok
Siklósbodony
Rábaszentmiklós
Alsótelekes
Bakonygyirót
Vékény
Kisszőlős
Kalaznó
Szellő
Örvényes
Dobri
Rápolt
Zalaszegvár
Győröcske
Vekerd
Oroszi
Zsebeháza
Gyöngyfa
Hegyhátmaróc
Hernádbűd
Bosta
Porpác
Bakonykúti
Kisfüzes
Balatonhenye
Apátvarasd
Somogydöröcske
Meződ
Vid
Felsőegerszeg
Szőke
Bükkmogyorósd
Barnag
Velény
Fiad
Vállus
Bezeréd
Tarrós
Tikos
Felsőtold
Bokor
Pusztaberki
Vindornyafok
Ivánbattyán
Lócs
Fűzvölgy
Sárok
Orbányosfa
Kisdér
Nemesnép
Komlódtótfalu
Balatonrendes
Padár
Füzérkajata
Óbánya
Szentpéterfölde
Kányavár
Cserhátszentiván
Nagyhódos
Zalasárszeg
Kisjakabfalva
Drávakeresztúr
Tófű
Nagytilaj
Edve
Várad
Hegymeg
Udvar
Hegyhátszentpéter
Kerkakutas
Pécsdevecser
Gétye
Ormándlak
Zalaigrice
Szentjakabfa
Kiscsősz
Döbörhegy
Kistamási
Ortaháza
Nagymizdó
Fenyőfő
Zalaújlak
Babarcszőlős
Barlahida
Háromhuta
Szőlősardó
Besence
Ólmod
Monoszló
Szászfa
Kisbudmér
Újszalonta
Nemesborzova
Répceszentgyörgy
Szentborbás
Szorosad
Ispánk
Vöckönd
Filkeháza
Pécsbagota
Gyűrűs
Csebény
Kétvölgy
Galvács
Potyond
Kaszó
Belsősárd
Kerkafalva
Bodorfa
Németbánya
Maglóca
Magyarlukafa
Kiszsidány
Palé
Daraboshegy
Kallósd
Hernyék
Zsennye
Marócsa
Gömörszőlős
Kaposgyarmat
Kemeneskápolna
Szentkatalin
Tagyon
Somogysimonyi
Alsógagy
Dinnyeberki
Imola
Varga
Keménfa
Erdősmárok
Gadács
Mérges
Kisbeszterce
Mogyoróska
Csöde
Kisberzseny
Tésa
Vöröstó
Almáskeresztúr
Salföld
Bódvarákó
Irota
Döröske
Halastó
Főnyed
Drávapiski
Velemér
Kutasó
Kerkáskápolna
Sárfimizdó
Vágáshuta
Vindornyalak
Keléd
Regéc
Lasztonya
Szatta
Vadosfa
Porrogszentpál
Szörény
Somogybükkösd
Viszló
Szentmargitfalva
Külsősárd
Debercsény
Zebecke
Okorvölgy
Kékkút
Szentkozmadombja
Bürüs
Orfalu
Abaújlak
Hetyefő
Almásháza
Gáborjánháza
Maróc
Kishódos
Gyalóka
Murga
Nagyhuta
Horváthertelend
Abaújalpár
Döbröce
Somlóvecse
Markóc
Gosztola
Patca
Pányok
Kispirit
Égerszög
Pördefölde
Kemse
Valkonya
Husztót
Hegyhátszentmárton
Zalaszentmárton
Hosztót
Rinyaújnép
Varbóc
Kovácsszénája
Cakóháza
Arka
Rábasebes
Óbudavár
Börzönce
Tengeri
Ligetfalva
Szaknyér
Alsószenterzsébet
Hosszúvíz
Garáb
Zalaszombatfa
Márokföld
Kány
Kára
Bakonyság
Zalameggyes
Ramocsa
Pamlény
Nyésta
Iklanberény
Teresztenye
Bödeháza
Baglad
Magyarföld
Gombosszeg
Kisvásárhely
Keresztéte
Dötk
Kozmadombja
Litka
Nemesmedves
Szárász
Sénye
Sima
Lendvadedes
Libickozma
Szijártóháza
Perecse
Becskeháza
Csér
Zalaköveskút
Megyer
Tornabarakony
Debréte
Pusztaapáti
Csertalakos
Lendvajakabfa
Felsőszenterzsébet
Tornakápolna
Iborfia
Tököl
Gagyapáti
Solymár
Barcs
Tiszaföldvár
Komló
Komoró
Kömlő
Kömörő

...

...